Daniello Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Dnia 24.04.2017 o 17:57, Arko01 napisał: Zaktualizował ktoś do 8.2.4.0 bo nie wiem czy warto jakieś błędy. Podpinam się do pytania, czy warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdokamil Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 .U mnie śmiga tak samo jak 8.2.1. Nie zauważyłem żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Wszystko działa. Nie zauważyłem polepszenia, czy pogorszenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid1654 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Również nie widzę różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Pojawiła się zakladka w menu "aktualizacje aplikacji systemowych". Tyle ze zmian widocznych. Chociaż jakoś specjalnie się nie zagłębiałem w menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambek1 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 U mnie też śmiga wszystko bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemis Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 u mnie po aktualizacji pojawiła się tylko apka Duo i to aktualizowanie aplikacji systemowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniello Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Zaktualizowałem 3 dni temu, działa bez zarzutu Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 U mnie był jeden niespodziewany restart i udostępniony hotspot co jakiś czas zrywa połączenie na kilka sekund. Nie wiem, czy wpływ na to miała aktualizacja? Wcześniej wszystko działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafix151 Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Żadnych problemów + poprawione tłumaczenie na polski np. w aktualnie otwartych aplikacjach po przesunięciu aplikacji w dół jest "Blokada", "Informacje" zamiast "Lock", "Info" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Dnia 1.05.2017 o 10:41, dudek napisał: U mnie był jeden niespodziewany restart i udostępniony hotspot co jakiś czas zrywa połączenie na kilka sekund. Nie wiem, czy wpływ na to miała aktualizacja? Wcześniej wszystko działało. Zrobiłem ustawienia fabryczne i aktualnie żadnych problemów. Po instalacji całego mojego staffu mam wolne 1,6-2 GB Ramu Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsky Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Zrobiłem ustawienia fabryczne i aktualnie żadnych problemów. Po instalacji całego mojego staffu mam wolne 1,6-2 GB Ramu 1.6 wolnego, nieźle ja powyżej 1.4 nigdy nie wszedłem. Może trzeba zrobić reset. Pytanie czy jeśli zrobię reset, wróci mi też aplikacja miui muzyka. Przez przypadek skasowałem ją na samym początku używania Redmi i chciałbym ją przywrócić jako systemowa, bo ręczne instalowanie z niezaufanych źródeł odpada...Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbinon Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 (edited) U mnie telefon ma problem z zaktualizowanie się do najnowszej wersji Miui Global 8.2.4.0. Codziennie w nocy, podejmuje nieudaną próbę aktualizacji. Gdy chcę ręcznie go zaktualizować dzieje się to samo . Ściąga Rom , rozpakowuje go a następnie po restarcie telefonu, wyświetla komunikat - Aktualizacja nieudaną. Mój Rom to MIUI Global 8.2.1.0 Telefon z globalem kupiony od Goldiego. Ma ktoś pomysł? Poradźci co zrobić. Edited May 19, 2017 by Zbinon Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 28 minut temu, Zbinon napisał: U mnie telefon ma problem z zaktualizowanie się do najnowszej wersji Miui Global 8.2.4.0. Codziennie w nocy, podejmuje nieudaną próbę aktualizacji. Gdy chcę ręcznie go zaktualizować dzieje się to samo . Ściąga Rom , rozpakowuje go a następnie po restarcie telefonu, wyświetla komunikat - Aktualizacja nieudaną. Mój Rom to MIUI Global 8.2.1.0 Telefon z globalem kupiony od Goldiego. Ma ktoś pomysł? Poradźci co zrobić. Instalacja przez MiFlasha Link to comment Share on other sites More sharing options...
loituma Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Panowie... takie lamerskie pytanko... czy aktualizacja miui przez ota usuwa dane z fona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 15 godzin temu, loituma napisał: Panowie... takie lamerskie pytanko... czy aktualizacja miui przez ota usuwa dane z fona? Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loituma Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Nie.Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudusik Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Witam, mam na swoim redmi 4 pro miui global 8.2 Stabilna 8.2.4.0(MBEMIDL), czy da się wgrać na niego od razu miui stabilne z tego forum, a następnie wgrać dodatki takie jak klawiatura xperia itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 5 godzin temu, dudusik napisał: Witam, mam na swoim redmi 4 pro miui global 8.2 Stabilna 8.2.4.0(MBEMIDL), czy da się wgrać na niego od razu miui stabilne z tego forum, a następnie wgrać dodatki takie jak klawiatura xperia itp? Jezeli masz TWRP to bez roznicy jaki masz system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 (edited) Witam forum Od nieco ponad miesiąca jestem całkiem szczęśliwym posiadaczem Redmi 4 Prime/Pro. Jest to moja pierwsza słuchawka Xiaomi i pierwsza styczność z MIUI. Generalnie wszystko pięknie, gdyby nie często wariujący czytnik linii papilarnych, który w ogólnym rozrachunku działa, jak dla mnie, mocno "tak se" - zauważyłem, że wystarczy choćby lekko wilgotny\spocony opuszek palca i już nie łapie - albo jest tylko wibracja, albo zupełny brak reakcji. Niby ponowna kalibracja łagodzi problem na jakiś czas (z moich obserwacji od kilku dni do dwóch tygodni), tym niemniej... zaczyna mnie trochę frustrować, a nadchodzący sezon letni raczej nie wróży, bym zapomniał o tej niedogodności. Nie wiem czy to ja coś robię źle, czy po prostu "ten typ tak ma". Wszystko możliwe, bowiem jest to też mój pierwszy smartfon z czytnikiem. Soft? Chyba nie ma tu nic do rzeczy - w każdym razie najpierw był Global, potem aktualizowane cotygodniowo Xiaomi.eu. Jestem w stanie z czystym sercem tę słuchawkę polecić, bo nie wiem, czy w tej cenie dostanie się coś równie wydajnego i dobrze wykonanego. Tylko żeby jeszcze ten czytnik był mniej kapryśny... :/ Aaa, już na starcie napisałem nie w tym wątku. Proszę o przeniesienie gdzie trzeba, jeśli można. Edited June 19, 2017 by Frantik zły wątek Link to comment Share on other sites More sharing options...
loituma Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 U mnie (właściwie w tel mojej córy) czytnik działa nadzwyczaj dobrze. Wręcz fenomenalnie. Lepiej niż w moim iPhonie. Jaka jest w tej chwili najnowsza wersja global rom na ten telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
loituma Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Ponawiam pytanko, bo zostało bez odpowiedzi...Jaka jest w tej chwili najnowsza wersja global rom na ten telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Sprawdz na en.miui.comWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
loituma Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Dzięki za info. Jeśli doprze lukam, to aktualnie mamy 8.2.4.0.MBEMIDL (MIUI8) Ale czytałem w kilku różnych miejscach, że użytkownicy chwalili się wersją 8.2.5.0 Chciałem to zweryfikować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziol2 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Cześć. na stronie z moim urządzeniem pojawil się global ROM, ale z dopiskiem indie version. Wyjaśni mi ktoś czym rózni się od zwykłego globala? Mozna używać tego ROMu w europie? Zainstaluję MIUI Polska, ale chcę sobie poużywać globala, ponieważ słyszałem, że na xiaomi.eu bateria szybciej się rozładowuje. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) Dnia 29.06.2017 o 19:20, koziol2 napisał: Cześć. na stronie z moim urządzeniem pojawil się global ROM, ale z dopiskiem indie version. Wyjaśni mi ktoś czym rózni się od zwykłego globala? Mozna używać tego ROMu w europie? Zainstaluję MIUI Polska, ale chcę sobie poużywać globala, ponieważ słyszałem, że na xiaomi.eu bateria szybciej się rozładowuje. Pozdrawiam. Ale na screenie masz zwykłe Redmi 4 nie wersję Redmi 4 Pro vel Prime. Jeżeli masz wersję Redmi 4 Pro czyli 3/32 GB to masz tu link do Globala: http://en.miui.com/download-320.html Edited July 3, 2017 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazaara Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Xiaomi oficjalnie przekazało że aktualizują 4X do 7.0, a czy ktoś wie coś o 4pro? No bo kurde X dostaje a pro nie ;/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziol2 Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 @Vergiliusz bo ja mam zwykłą wersję Redmi 4 2/16 snapdragon 430 (prada) nie prime. Chodzi mi o to czy ten Global ROM India version działa w europie i ma polski język. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 2 minuty temu, koziol2 napisał: @Vergiliusz bo ja mam zwykłą wersję Redmi 4 2/16 snapdragon 430 (prada) nie prime. Chodzi mi o to czy ten Global ROM India version działa w europie i ma polski język. Skoro Global to powinien mieć z tym że pewnie w przypadku ustawienia regionu na Indie będą aktywne dodatki przygotowane tylko dla nich. Z tego co pamiętam to informacja o rozgrywkach polo, zanieczyszczenie powietrza, pogoda chyba taka jak w wersji China gdzie można dodać poprawki do aktualnych wskazań, doładowania przez sms itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziol2 Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 @Vergiliusz to myślisz, że mozna spróbować? Chcę sobie poużywać z 5dni globala a potem xiaomi.eu i ssprawdzic który mi lepiej pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 (edited) 3 minuty temu, koziol2 napisał: @Vergiliusz to myślisz, że mozna spróbować? Chcę sobie poużywać z 5dni globala a potem xiaomi.eu i ssprawdzic który mi lepiej pasuje Może zadaj pytanie wprost do @Acid bo nie chciałbym żebyś przez moją niewiedzę zbrickował telefon ale wydaje mi się, że nie powinno być problemu, w końcu to Global dla tego modelu z dodatkami specjalnie dla Indii. Edited July 5, 2017 by Vergiliusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts