Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie rozumiesz że ja nie piszę o tym konkretnym Romie? Napisałem Ci w pierwszym poście że nie ma co generalizować,że nie zawsze beta jest zła.

Redmi PRO by TT

Posted

Trochę pytanie z innej beczki.

@Acid co myślisz o tym etui? Trochę się ich przewija na allegro, ale na jednym filmie w komentarzach wypowiedział się, że ma gorszy zasięg po założeniu tej obudowy

https://www.aliexpress.com/item/Luxury-Mirror-case-For-xiaomi-redmi-4-Pro-Prime-5-0-inch-Metal-Aluminum-Ultra-Slim/32776811355.html

http://allegro.pl/etui-mirror-bumper-xiaomi-redmi-4-pro-prime-szklo-i6706724356.html

Posted
A Redmi 4 to najgorszy badziew jaki spotkałem. 

No to super. Już prawie uzbierałem na wersję pro. I co teraz? Zuka Z2 se kupić? Mi 4c? Siano mam kompletne we łbie

Za Miui się stęskniłem

Tapatalk Nubia Z7max

Posted (edited)
1 godzinę temu, Acid napisał:

A Redmi 4 to najgorszy badziew jaki spotkałem. 

Brawo ACID!!! Popieram, pie...yć to chińskie badziewie Xiaomi. Miałem zamiar kupić sobie i żonie dwie szt. Redmi 4 pro. A teraz trzeba poszukać coś innego. Dzięki ACID je...ać Xiaomi…

Tylko, zaraz - o czym to forum ...?:shock:

Edited by huzar
  • Like 2
Posted
Nic nie myślę. Nie znam się bo nie używam. A Redmi 4 to najgorszy badziew jaki spotkałem. 

Rozwiń proszę, pewnie masz jakieś ciekawe info. Prawie go kupiłem :)

Redmi PRO by TT

Posted

Znaczy bierz na co Cię stać i co interesuje. Dla mnie Redmi 4 to badziew z powodu:

• softu. Działa w kratkę, raz da się odblokować, raz inna sztuka ten sam soft nie, raz da się wgrać z mipcsuite a innym razem cegła
  • softu nr 2: czasem flash Globala i nie ma zasięgu, badziewny firmware od Xiaomi,
  • lubi się wyłączyć aczkolwiek po jakimś czasie wraca do życia z ładowarką (a czasem nie...)
  • brak sieci, zasięgu ot tak, czasem prosto z pudełka (znowu albo badziewny soft albo hardware),

Moje opinie podziela także kolega z Czech. On tam ma jeszcze gorzej...

29 minut temu, tomek0768 napisał:

Zuka Z2 se kupić?

Nieee. Cokolwiek się popsuje to będziesz wysyłał do Chin. Soft PL to w ogóle margines w tej marce

30 minut temu, tomek0768 napisał:

Mi 4c?

Niee. Łatwo o odnawiany model. 

Paradoksalnie (w co nie mogę sam uwierzyć) złego słowa nie powiem o Note 4 i Redmi Pro na MTK. Te prawie się nie psują, nie mają problemów z softem jak Qualcommy, łatwo je odratować z syf MIUI. Szybkie GPSy itp.

Posted (edited)
43 minuty temu, Acid napisał:

Znaczy bierz na co Cię stać i co interesuje. Dla mnie Redmi 4 to badziew z powodu:

• softu. Działa w kratkę, raz da się odblokować, raz inna sztuka ten sam soft nie, raz da się wgrać z mipcsuite a innym razem cegła
  • softu nr 2: czasem flash Globala i nie ma zasięgu, badziewny firmware od Xiaomi,
  • lubi się wyłączyć aczkolwiek po jakimś czasie wraca do życia z ładowarką (a czasem nie...)
  • brak sieci, zasięgu ot tak, czasem prosto z pudełka (znowu albo badziewny soft albo hardware),

Moje opinie podziela także kolega z Czech. On tam ma jeszcze gorzej...

Nieee. Cokolwiek się popsuje to będziesz wysyłał do Chin. Soft PL to w ogóle margines w tej marce

Niee. Łatwo o odnawiany model. 

Paradoksalnie (w co nie mogę sam uwierzyć) złego słowa nie powiem o Note 4 i Redmi Pro na MTK. Te prawie się nie psują, nie mają problemów z softem jak Qualcommy, łatwo je odratować z syf MIUI. Szybkie GPSy itp.

Śmieszne, ale chyba po prostu mam szczęście, bo odkąd dostałem redmi 4 pro na początku lutego od goldwaya z globalem to nie zmieniałem romu, żeby sprawdzić, jak będzie się sprawował (gdyby coś nie działało to bym instalował xiaomi.eu) i od początku użytkowania nie miałem z nim żadnego problemu, nigdy nie miał problemu z zasięgiem czy losowymi rebootami. Może to dopiero kwestia czasu? :) 

Edited by Musiek
Posted (edited)

Nic no, admin czy nie admin tej strony nie zniechęci mnie :) Zamówiłem dwie sztuki i wierzę, że nie będzie z nimi problemu. I tak oto kończę jakikolwiek udział w polskim forum miui, wrzucę jedynie obszerne spostrzeżenia po miesiącu z R4P, gdy tylko do mnie dotrze. Dobrze, ze nie jesteś adminem na forum Samsunga bo każdy post zaczynał by się "nie kupuj, badziew wybucha", w iPhone "badziew nie ma jacka", Sony "badziew nie ma wsparcia" itd itp. A dział Redmi 4 / 4 Pro powinno zostać definitywnie zamknięty, usunięty, zbanowany, zlikwidowany i oklejony żółto-czarną taśmą ostrzegawczą z napisem "UWAGA BADZIEW!"

Edited by Heisenberg
Posted

Ja kupiłem narzeczonej redmi 4 2/16 z powodu ceny. Na syf miui problem był z tym, że się wyłączał z sam siebie co jakiś czas. Zainstalowałem miui eu i śmiga jak na razie bez błędów. Choć łatwo nie było.

A co do tych wszystkich opinii że ACID źle zrobił pisząc źle o telefonie. Powiem tyle, wolę taką opinię i mieć wszystko czarno na białym niż iść do sklepu, gdzie zachwalają zachwalają g... .

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Jakby to był faktycznie taki badziew to pewno byśmy się już wcześniej dowiedzieli. A co do sprzedających to kto Ci ma zachwalać jak póki co nie trafiłem w żadnym salonie na niego? I wiadomo, przecież każdy ma swój rozum (chyba) i wyczuje jak ktoś stara się mu wcisnąć dziadostwo. Po prostu zdenerwowało mnie, że tak bez ogródek ktoś się wypowiada o telefonie (nie wiem czy Acid go miał w ręce, czy używał dłużej niż 24 itp), którego pewnie nie miał okazji testować i 1-2 telefony sugerują, że cały sort to badziew. Tak, tylko na taki telefon mnie akurat stać. Miałem do wyboru kupić jeden telefon za 1500 lub dwa po około 700. A że była potrzeba kupienia dwóch to przewertowałem tonę internetu i recenzji i nie trafiłem na jakieś większe skazy i oskarżenia wobec R4P. I widzę, że nie tylko ja odczułem słowa Acida jak strzał w kolano. Ktoś się napala, zbiera kasę i chce kupić, a tu nagle bęc. Dlatego obiecuję, że jak go dostanę miesiąc będę używał jak człowiek (nie testował) i przekaże Wam obszerny raport.

http://en.miui.com/thread-524608-1-1.html

A tu rozmowa z koleżanką ze wschodu:

HoFZ0w.jpg

Edited by Heisenberg
Posted (edited)

Używam telefon od tygodnia i nie wiem co Acid miał na myśli. Telefon za***rdala, zero zwiech, z softem też na razie wszystko w porządku, z odblokowaniem bootloadera też wszystko sprawnie, instalacja xiaomi.eu bezproblemowo, ogólnie zero problemów jak na razie. Szczerze mówiąc to nie znalazłem lepszej alternatywy do 200$ i 5" (są te chińskie wynalazki LeEco, ale to +5" i pojebane chińskie softy). Ja póki co jestem bardzo zadowolony, może też przez to, że nie miałem jakichś wygórowanych oczekiwań i nawet zaskoczyłem się na plus.

Edited by rogi
  • Like 1
Posted

Problem z edl nie dotyczy ludzi którzy siedzą na globalu bo zwyczajnie nie muszą do niego wchodzić. Problemy z modemem miały już 3S , wystarczy poczytać na necie. Ale myślę że przy tej skali sprzedaży te pojedyncze sztuki nie ma tragedii.
Dodam że jeśli ktoś korzysta z flagowcow to raczej o redmi dobrego zdania miał nie będzie, chociażby ze względu na aparat. Ale Faktycznie do 1000zl , mając na względzie baterie i wielkość ekranu ja nie widzę alternatywy. Mi5 mi nie podchodzi

Redmi PRO by TT

Posted

Jak do tej pory kupiłem 2 sztuki 2 GB, jedna z Ibuygou a druga aze (królik), odblokowałem oba, Xiaomi.eu działa na obu nikt mi problemów z rodziny nie zgłasza.

Posted
30 minut temu, Marcin.M napisał:

Jak do tej pory kupiłem 2 sztuki 2 GB, jedna z Ibuygou a druga aze (królik), odblokowałem oba, Xiaomi.eu działa na obu nikt mi problemów z rodziny nie zgłasza.

ile Cie kosztowała z ibuygo?i jaka przesyłke wybrałes?

Posted

Wyszła mnie 650 zł prawie tyle co w Aze.
130$ telefon z tego co pamietam, 13-14$ DPD I 8$ ubezp

Posted

Siemka mam problem z moim Redmi 4. Jest sobie normalnie włączony, zasięg ma, baterię ma, sieć komórkowa ma odpowiedni stan konta oraz ważność. Niestety gdy próbuję na niego dzwonić z innego telefonu (bądź ktoś inny po prostu próbuje zadzwonić), to słyszę tylko "przepraszamy, nie możemy zrealizować tego połączenia". Na Redmi 4 nic się nie wyświetla, żadnego powiadomienia nie ma. Muszę zrestartować kilka razy ten telefon by coś zaczęło działać. Np. wczoraj miałem taką sytuację, że był sygnał dzwonienia, lecz na Redmi 4 nic się nie wyświetlało! Dopiero po minucie przyszedł SMS, że ktoś "próbował się dodzwonić, proszę oddzwoń". Wiecie co na to poradzić, jakiś ferelny soft? Na "syf MIUI" z językiem polskim nie było tego problemu, dzieje się to dopiero po odblokowaniu bootloader i zainstalowaniu ostatniego xiaomi.eu.

Posted

Kurczaki.. Może jednak @Acid miał rację z tą feralnością Redmi 4? 

Jestem totalnie w kropce. Organizuję zakup telefonu dla babci, R4 wydaje się najlogiczniejszym wyborem... ale te straszenie, wcale nie pomaga w wyborze. A przecież alternatywy i tak brak. No bo co innego?  5 cali.... 

- Redmi Pro też nie ma podświetlanych przycisków ? Bo jeśli wierzyć newsom to taki Redmi4X ma...

- Snap 435 vs Snap 625 - który oszczędniejszy w zwykłym (bezgrowym) użytkowaniu ? Pamiętam o rozdzielczości. 

Posted
Siemka mam problem z moim Redmi 4. Jest sobie normalnie włączony, zasięg ma, baterię ma, sieć komórkowa ma odpowiedni stan konta oraz ważność. Niestety gdy próbuję na niego dzwonić z innego telefonu (bądź ktoś inny po prostu próbuje zadzwonić), to słyszę tylko "przepraszamy, nie możemy zrealizować tego połączenia". Na Redmi 4 nic się nie wyświetla, żadnego powiadomienia nie ma. Muszę zrestartować kilka razy ten telefon by coś zaczęło działać. Np. wczoraj miałem taką sytuację, że był sygnał dzwonienia, lecz na Redmi 4 nic się nie wyświetlało! Dopiero po minucie przyszedł SMS, że ktoś "próbował się dodzwonić, proszę oddzwoń". Wiecie co na to poradzić, jakiś ferelny soft? Na "syf MIUI" z językiem polskim nie było tego problemu, dzieje się to dopiero po odblokowaniu bootloader i zainstalowaniu ostatniego xiaomi.eu.

Nie jesteś czasem w Play? Nieraz zawiesza się 4g i nie połączysz się dopóki nie zrobi hadoveru do 3g. Nie jest to wina telefonu tylko sieci. Z tego co widzę po forach to doraźnie ludzie ratują się zmieniając preferowany tryb sieci na 3g

Redmi PRO by TT

Posted (edited)

Witam.

Pytanie zasadnicze,

czy dla telefonu XIAOMI REDMI 4 STANDARD EDITION 2/16 został wydany oficjalny Global ROM?

@Acid

lepiej wziąć Redmi 4 2/16 (przestraszyłem się wad, jakie opisałeś), czy Redmi 3S 2/16?

Edited by Kris333
Posted

jedna znana mi osoba używa R4P od grudnia i nie narzeka. Jedynie mówiła o aparacie, że delikatnie gorsza biel, a po za tym nic. Brać, kupować.

Posted

mam Redmi 4 Pro już 3 miesiące i nie mam problemów z zasięgiem ani z jakością rozmów. Bez problemu też przeszedłem na Miuipolska.