Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tylko w tych postach jest mowa o globalu. Na xiaomi community na razie pisze ze mam odczekać do danej godziny, zobaczymy. Chociaż w ostatnim punkcie pisze ze uprawnienia nie zadziałają na chińskich softach😅. Powiedzcie mi jak wygląda sprawa jak bym to w razie czego oddał do serwisu? 

Edytowane przez dwolski121
Opublikowano (edytowane)

Ale rozwiązania też nie widzę. Jeżeli w opcjach programistycznych nie da się powiązać konta z telefonem to jest w ogóle sens próbować na xiaomi community? 

Edytowane przez dwolski121
Opublikowano

Najpierw w przypadku 14 (gdzie przy pierwszym uruchomieniu masz juz HyperOS) zaczyna się od aplikacji Xiaomi Community i jak tam w niej dostaniesz jakimś cudem zgodę, to potem dzięki tej zgodzie, będziesz miał możliwość powiązania swojego konta w opcjach programistycznych. Niestety ten dodatkowy krok z formularzem w aplikacji Xiaomi Community, stanowi dość skuteczną barierę, która na przykład dla mnie, pomimo dwóch kont i wielu prób, na chwilę obecną jest nie do przejścia.

Opublikowano
2 godziny temu, dwolski121 napisał(a):

Czyli temat nie do przejścia? Mi tak na prawdę zależy tylko na języku polskim

jeśli dasz radę przełknąć że ustawienia systemowe będą po angielsku - nie jest to chyba jakiś specjalny problem bo to przejrzyste i wiadomo o co chodzi ... to jest taki myk żeby zrobić tak - że wszystkie apki które zainstalujesz ze sklepa Play będą po naszemu ... jeśli temat Cię interesuje to zarzucam link do tego z opisem jak działamy ...

https://tradingshenzhen.com/en/content/change-android-language-for-multi-google-apps-without-root

• Thanks 1
Opublikowano

@dwolski121 ja na przykład chciałem wgrać ROM dla Indonezji na 14 Global i 14 Ultra Global (aplikacje Telefon/SMS od Xiaomi), zablokować bootloader i zapomnieć, a potem tylko aktualizacje OTA. Dziś 43 dzień i to jak wygranie losu na loterii. Od nowego roku coś się może pozmieniać, ale czy na lepsze, czy na gorsze to już nie wiadomo. Równie dobrze wszystko może zostać tak jak jest obecnie.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, abc00 napisał(a):

@dwolski121 ja na przykład chciałem wgrać ROM dla Indonezji na 14 Global

Dlaczego Indonezja, a nie Tajwan?

I skąd info, że ma się coś pozmieniać od nowego roku? 

Też próbuję odblokować i nie mogę...

Edytowane przez Tartary
Opublikowano

Co daje że dla Indonezji? Ja jestem w gorszej sytuacji bo mam 14 ultra china

9 godzin temu, Netoper napisał(a):

Telefonu z rynku CN nie odblokuje się przez XC
Punkt 2e5dfce7c31e195c62b2def3b68ced6b1.jpg

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Czy jest jakaś metoda która zadziała, z tego co widzę to nie bardzo 

Opublikowano

Niczego nie jestem pewien, @pl_shibby pisał, że aplikacje od Xiaomi są dla 12 (Telefon/SMS), a mnie jeszcze zastanawia czy na Indonezji nie ma problemu modemem i obsługą naszych sieci gsm/lte/5g? A informacja, że coś się może (ale nie musi) pozmieniać jest z tego formularza w aplikacji Xiaomi Community, a także komentarzy i wpisów stąd (chociaż te nie były optymistyczne).

btw. wgrałem wczoraj xiaomi.eu 2.0.3.0 na 13 PRO z nastawieniem, że będzie na nic i szybciej sięgnę po 14 ULTRA, ale się pozytywnie zaskoczyłem i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano (edytowane)

Stań na głowę od 16.00 do 17.01...,a poważnie nie ma aktualnie innych metod niż te opisane w wątku. Zawsze masz możliwość samodzielnie odnalezienie innej metody. Pozdrawiam

Edytowane przez acocieto
Opublikowano

Staję na głowie i jak spóźnię się o sekundę to pokazuje mi się informacja, że limit aplikacji na dzień dzisiejszy wyczerpany, a jak trafię to pokazuje mi się błąd konta i informacja, że mam spróbować za mniej więcej 10 dni.

Opublikowano
W dniu 23.12.2024 o 00:26, Master napisał(a):

jeśli dasz radę przełknąć że ustawienia systemowe będą po angielsku - nie jest to chyba jakiś specjalny problem bo to przejrzyste i wiadomo o co chodzi ... to jest taki myk żeby zrobić tak - że wszystkie apki które zainstalujesz ze sklepa Play będą po naszemu ... jeśli temat Cię interesuje to zarzucam link do tego z opisem jak działamy ...

https://tradingshenzhen.com/en/content/change-android-language-for-multi-google-apps-without-root

Zawsze coś, aparat np jest widzę cały po polsku, w ustawieniach też się coś trafi pojedyńczego. Zostaje nadzieja ze się coś zmieni po nowym roku. Szkoda że nie prześwietliłem tematu przed zakupem 

Opublikowano
22 minuty temu, dwolski121 napisał(a):

Zawsze coś, aparat np jest widzę cały po polsku, w ustawieniach też się coś trafi pojedyńczego. Zostaje nadzieja ze się coś zmieni po nowym roku. Szkoda że nie prześwietliłem tematu przed zakupem 

no temat obadac zawsze warto ... 🙃 wiesz - wszystko da się ogarnąć ... ja np chętnie bym wziął 15tke pro bo system po angielsku mi nie przeszkadza ... tym bardziej że mamy to more locale która działa też bez roota - co jest akurat dużą zaleta ... ale bez możliwości zrobienia unlocka nie będę mógł korzystać z romow Xiaomi eu ... a szkoda trochę by było stąd nie zamawiałem jeszcze fona i czekam na rozwój sytuacji ... też mam nadzieję że coś się wyklaruje po nowym roku ... ogólnie trochę Xiaomi wsadziło nam kij w szprychy ... wznosze modły do ich CEO o opamiętanie i trochę litości 🙃 wiem że nic to nie da ale dużo więcej zrobić nie mogę ...

Opublikowano

Pojawiły się zmiany jeśli chodzi o chiński unlock. Chińczycy oficjalnie mogą od 2025 roku odblokować już nie trzy, a tylko jedno urządzenie. Inne zasady bez zmian, czyli nadal muszą mieć odpowiedni poziom, przejść odpowiedni test itd.

Robi się coraz gorzej.

Opublikowano

No ja już powoli żyję z myślą, że będę musiał zaakceptować dialer i wiadomości google. Da się żyć jak pousuwa się całą resztę badziewia, ale to i tak nie to samo.

Opublikowano

ciekawe jak sytuacja będzie wyglądać z globalami ... niedługo premiery 15tek ... może tam coś da się zrobić to zamiast 15 pro wezmę 15 ultra ... choć 15 pro bardziej mi się podoba no ale dla unlocka i Xiaomi eu jestem gotów na poświęcenia ... 🙃

Opublikowano

Jak tak czytam wypowiedzi w tym wątku to mam wrażenie, że jestem jedną z ostatnich osób którym udało się odblokować BL w nowej słuchawce z HyperOS (POCO F6 PRO). Ciekawe czy to zwiększa wartość telefonu :D

Pamiętam czasy jak czekanie 168h na odblokowanie było trudne do zaakceptowania, a teraz to każdy poczekłaby X czasu byle mieć odblokowany BL bez żadnych zabaw z kontami, pozwoleniami itp.

Jestem bardzo ciekawy o ile im spadła sprzedaż po wprowadzeniu tego cyrku z odblokowaniem. Wg mnie dużo osób korzysta z nagrywania rozmów, a bez xiaomi.eu nie da się tego zrobić.

Opublikowano (edytowane)

jak się udało to oczywiście gratulacje ... sam pamiętam jak czekałem na unlock Xiaomi 11 - miałem chińczyka - poszło bez problemu ... też dużo bym dał czy tam czekał na unlocka ... ale te czasy już minęły ... nagrywanie można ogarnąć też w inny sposób - ostatnio pisał o jakiejś apce do tego @kris68 nagrywanie jest nie tylko w Xiaomi eu ... też mają to globale w wersjach na Tajwan i Indonezję ... są jakieś myki przy podmianach pliku z romem przy aktualizacjach ... pisał o tym np. @Marrik więc teoretycznie można zastąpić global europejski globalem z nagrywaniem rozmow ... czy zawsze się to udaje - nie wiem ... no ale jest jakaś możliwość kombinacji 🙃 

Xiaomi ma swój model biznesowy ... to z jednej strony ... z drugiej kwestia bezpieczeństwa telefonu / użytkownika ... teraz to modne bardzo żeby nas uszczęśliwiać na siłę ... no i czy te unlocki aż tak bardzo im przeszkadzały? pozwala się to rozwijać lokalnym community ... czyli też w jakiś sposób jest to promocja ich sprzętu ... funkcjonują fora ... ludzie polecają innym te urządzenia ... a unlock robią tylko osoby świadome - nie jest to jedno kliknięcie w telefonie gdzie zielony użytkownik to zrobi raz dwa ... a potem będzie miał same biedy ... do tego dzięki unlockom i lokalnym romom zwiększa im się sprzedaż modeli puszczanych tylko na ich rynek których normalnie nie kupi się z dystrybucji globalnej - niby nie będzie tego dużo ale zawsze coś ... im pewnie / na pewno chodzi o to, żeby nie spadala im sprzedaż globalnych modeli które są też dostępne na ich rynku tyle że w dużo niższej cenie ... na rynkach europejskich mają wyższe marże ze sprzedaży 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano
8 godzin temu, Pabian napisał(a):

Jak tak czytam wypowiedzi w tym wątku to mam wrażenie, że jestem jedną z ostatnich osób którym udało się odblokować BL w nowej słuchawce z HyperOS (POCO F6 PRO). Ciekawe czy to zwiększa wartość telefonu :D

Pamiętam czasy jak czekanie 168h na odblokowanie było trudne do zaakceptowania, a teraz to każdy poczekłaby X czasu byle mieć odblokowany BL bez żadnych zabaw z kontami, pozwoleniami itp.

Jestem bardzo ciekawy o ile im spadła sprzedaż po wprowadzeniu tego cyrku z odblokowaniem. Wg mnie dużo osób korzysta z nagrywania rozmów, a bez xiaomi.eu nie da się tego zrobić.

Udało Ci się to zrobić o jakieś określonej porze, czy nie miało to znaczenia? 

Opublikowano

Czy ktoś mógłby streścić na czym stoimy?

Ograniczenia dotyczą wszystkich modeli global/china?

Jestem userem xiaomi od modelu mi3 w tym i miuipolska :)

Słuchawek od nich miałem parenaście.

Przymierzam sie do zakupu kolejnej a tu takie info... jak opcja wgrania customu odpadnie to po 13 latach żegnamy xiaomi :/

pytanie które nurtuje mnie najbardziej, czy coś daje mi to (pozytywnie/negatywnie), że mam konto bardzo stare na którym odblokowywałem bl parę razy?

BTW, co im w głowie piszczy ze takie radykalne kroki z ograniczeniami porobili?

Opublikowano

ogólnie na ten moment chyba jeszcze do końca nie wiadomo co z tym będzie ... pisał pan Kacper coś ostatnio że ograniczyli ilość urządzeń które można odblokować na koncie z 3 na 1 ... ale to dotyczy chińskich i zweryfikowanych kont ... jak będzie z globalami chyba dalej nie wiadomo ... mnie martwi to że nawet płatne metody chyba już nie działają (serwery z kluczami offline?) te kroki to po to żeby zwiększyć sprzedaż czy wymusić kupno globalnych wersji które są odpowiednio droższe ... a nie ściągać tańsze chińskie wersje i robić unlocki + wrzucać custom romy - oficjalnie chodzi o nasze dobro i bezpieczeństwo ale to tylko dobra przykrywka bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę 🙃

Opublikowano

Też mam konto od nastu lat i obecnie, niestety nie udało mi się odblokować Poco F6. Wylądował w szafie i wróciłem do Mi Mix 2s :)

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
47 minut temu, Edek napisał(a):

Czy ktoś mógłby streścić na czym stoimy?

Ograniczenia dotyczą wszystkich modeli global/china?

1. Chińskich modeli bez chińskiego konta Xiaomi oficjalnie nie odblokujesz. Dotyczy to wszystkich modeli, w tym tak starych jak Mi 5. Można tylko nieoficjalnie, a z tym jest coraz gorzej (głównie w przypadku nowych modeli).

2. Globalne telefony, które wyszły z HyperOS, można odblokować tylko po uzyskaniu uprawnień przez Xiaomi Community, co ze względu na bardzo ograniczoną liczbę slotów graniczy z cudem, lub ewentualnie odpłatnie (powinno być lepiej niż w przypadku chińskich). W przypadku starych modeli powinien działać bypass.

Uwaga, aktualizacja zasad od stycznia

Starting from January 1, 2025, users are allowed to unlock up to 1 device per account during the permission validity period.

Opublikowano
3 minuty temu, Edek napisał(a):

Czyli f6 na globalu marne szanse na odblokowanie jeżeli mam chińskie stare konto? :)

Jesli twoje konto jest zarejestrowane na region China, to nawet nie próbuj. Nie pójdzie. Już przerabiałem przypadek chińskiego konta Xiaomi i globalnego Xiaomi 11T Pro, MiUnlock odrzucił odblokowanie bo regiony się nie zgadzają. Musisz mieć nowe, globalne konto.

Opublikowano

Sprawdziłem teraz, stare konto mam na region Polska, więc tak czy inaczej jest problem. Albo każą klikać codziennie albo błąd konta. I tak w kółko.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka