d3tr0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Xiaomi wypuszcza romy Stable (ostatnio nawet Global 7.0.12.0) na chiny - wiadomo bez języka polskiego i bez root. Xiaomi.eu dogrywa do Stable wszystkie języki i wypuszcza pod swoim logo na Europe - Globala nie zrobili są tylko 7.0.6.0 i 7.0.8.0 bez root. Różnica między dev MIUI Polska a dev Xiaomi.eu jest kosmetyczna, zegarki z pogodą w MIUIPolska, wycięte języki pozostawione najważniejsze. Z root. O takie coś ci chodziło ?
Florus Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam, mam pytanko czy oba sloty na karte sim sa lte czy tylko jeden? Pozdrawiam
tetkris Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 W redmi note 2 są trzy sloty, dwa na karty sim i jedna na kartę pamięci
krycho22 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 17 minut temu, Florus napisał: Witam, mam pytanko czy oba sloty na karte sim sa lte czy tylko jeden? Pozdrawiam Oba są LTE.
d3tr0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 zasadniczo oba, ale w jednym czasie tylko jedna wskazana przez ciebie będzie 4G druga ustawi się w 2G
fatis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) 35 minut temu, d3tr0 napisał: Xiaomi wypuszcza romy Stable (ostatnio nawet Global 7.0.12.0) na chiny - wiadomo bez języka polskiego i bez root. Xiaomi.eu dogrywa do Stable wszystkie języki i wypuszcza pod swoim logo na Europe - Globala nie zrobili są tylko 7.0.6.0 i 7.0.8.0 bez root. Różnica między dev MIUI Polska a dev Xiaomi.eu jest kosmetyczna, zegarki z pogodą w MIUIPolska, wycięte języki pozostawione najważniejsze. Z root. O takie coś ci chodziło ? Tak ,z grubsza tak też do tego doszedłem co napisałem. Mnie jako świeżo upieczonego posaidacza RedMi note 2 z blokadą w recovery interesuje głównie to jak ma się dalej proces powrotu do romu stable, bo taki mam wgrany i działa bez zarzutów. To już chyba rozkminiłem. Czyli romy stable przejdą blokade w recovery a wszystkie romy dev trzeba ładować przez TWRP jak rozumiem. Czy ktoś wracał z TWRP do mi recovery i wgrywał stable z powrotem ? Edytowane 12 Grudnia 2015 przez fatis
Axles Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) 3 godziny temu, pompka500 napisał: Aktualizujesz ręcznie poprzez ściągnięcie romu z forum, wgrywasz na tel i w aktualizacji klikasz 3 kropeczki i tam wskazujesz plik. Reszta robi sie sama (sposób nr 1) polecam poczytać forum. tap z Redmi Note 2 Nie zrozumiałeś mnie, wiem jak aktualizować MIUI Polska tak już robiłem, zastanawia mnie tylko czemu co tydzień była nowa wercja, sprawdzałem ją w aplikacji 'aktualizacje' i aktualizowałem, a teraz nagle tam nie pokazuje nowych wersji, a te trzeba ściągać z miuipolska.pl i wgrywać samodzielnie. Nagle zmienił się sposób dystrybucji, albo może tak jest regularnie co jakiś czas i miałem po prostu szczęście i 3 romu mogłem aktualizować z poziomu 'aktualizacje'? I gdzie znajdę zmiany w ostatnich wersjach MIUI Polska bo tak samo było dostępne z poziomu 'aktualziacje' a teraz http://miuipolska.pl/download/ tu nic nie widzę. Edit: Ok mam, w innym miejscu szukałem: http://miuipolska.pl/dzial/update/ Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Axles 1
fatis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Rozumiem że przy wgrywaniu tych cotygodniowych paczek nie znikają mi ustawienia w telefonie ??
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 9 minut temu, fatis napisał: Rozumiem że przy wgrywaniu tych cotygodniowych paczek nie znikają mi ustawienia w telefonie ?? Nic nie znika
Axles Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Poratujcie mam zanik pamięci, chcę wgrać na telefon pliki kablem usb z pcta i nie widzi mi telefonu, nic nie wyskakuje. Coś się jeszcze robiło dodatkowo?
tetkris Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 niby jest w telefonie opcja pobrania nowej wersji miui , nawet cos tam jest pobierane ale gdy dojdzie do 100 procent to sie wylacza i pokazuje sie ekran domowy a nic sie nie instaluje , wersja dalej ta sama, dziala jedynie opcja pobrania paczki ze strony miupolska i dopiero i zanistalowaniej miui z pobranego archiwum zip , dziwne , nie wiem czy tak powinno byc czy u mnie jest cos zle
Axles Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Dobra tak sam jak zanik pamięci przybył to po nim olśnienie tryb debugowania miałem wyłączony nie wiedzieć czemu. Edit: Kurde to jeszcze nie to, dalej PCt nie widzi telefonu, pomocyyy. @tetkris No mnie właśnie w ten sposób do tej pory działały aktualziacje, pobierało 100% i instalowałem po wskazaniu zipa, teraz coś się sknociło bo od 3 tygodni nie działa mi to. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Axles
tmarcin Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Mam dwa pytania: 1. Da się usunąć w pasku powiadomień przyciski do sterowania muzyką i w ich miejscu dać np. czwarty rząd skrótów? 2. Czy w synchronizacji SMSów na chmurze Xiaomi da się wykluczyć jakiś numer? Wolałbym tam nie trzymać smskodów z banku... Dzięki za pomoc
tetkris Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) a orientuje sie ktos czy do redmi note 2 przewidziany jest system android 6, chociaz miui jest tak funcjonalne ze nie wiem na co komu nowy andek moze tylko przydalo by sie z niego mozliwosc traktowania karty pamieci jak pamieci wewnetrznej, przez co mozna by na karcie sd trzymac takze aplikacje i gry, chociaz nie powiem na 32 GB troszke tego juz wejdzie , ale takie 8 GB to pomylka jak 4 GB zajmuje system a 2 GB preinsalowane aplikacje od googla po aktualizacjach Edytowane 12 Grudnia 2015 przez tetkris
człowieniu Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Jak sprawuje się najnowszy 5.12.10? Jak czas pracy na baterii przy włączonych danych komórkowych? Nie ma samoczynnych restartów czy coś w ten deseń? Bo na mipadzie mam 5.12.10 i wczoraj się zaciął na YouTube, poczym zrestartował, a dzisiaj się nie chciał wybudzić przez 5min, dlatego nie wiem czy aktualizować do najnowszej również Redmi note'a.
fatis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Pytanko z ciekawości. Czy Stable Rom Global z tej strony : http://en.miui.com/download-274.html t en najnowszy będzie miał PL język ? To jest nowszy od tego co mam 7.00.66.00 bo nie mam pojęcia jak tu jest numeracja ? Ja mam co prawda China a nie Global ale da rade wgrać ten global bez zabawy z podmianą recovery ?
artur_star Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Nie ma polskiego. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
fatis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 heh , to jak oni do chińskiego romu wrzucają spolszczenie z miui polska ? Bo taki mam rom aktualnie
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 2 godziny temu, Axles napisał: Dobra tak sam jak zanik pamięci przybył to po nim olśnienie tryb debugowania miałem wyłączony nie wiedzieć czemu. Edit: Kurde to jeszcze nie to, dalej PCt nie widzi telefonu, pomocyyy. @tetkris No mnie właśnie w ten sposób do tej pory działały aktualziacje, pobierało 100% i instalowałem po wskazaniu zipa, teraz coś się sknociło bo od 3 tygodni nie działa mi to. Spróbuj rozwiązania z tego tematu:http://miuipolska.pl/forum/topic/7871-problem-z-po%C5%82%C4%85czeniem-z-pc-przez-usb-po-wy%C5%82%C4%85czeniu-jakiej%C5%9B-opcji/ Bardziej szczegółowo ale po angielsku:http://en.miui.com/thread-171530-1-1.html
Axles Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dzięki obadam póki co poradziłem sobie przez MiPCSuite, ale problem jak widzę identyczny co w tym linku.
gwalberg Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zaczynam mieć dość tego telefonu. Niech ktoś spróbuje pobrać zdjęcie w Firefoxie, w ogóle nie pobiera. To jest wina telefonu, na Redmi nie miałem takich problemów. Wytapatalkowane z RN2
tetkris Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 czyli królik kłamie i reszta serwisów ? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-prime-32gb-lte-wysylka-z-pl-i5707609093.html Jest napisane jak byk "szybkie ładowanie 2.0" mogłbym takich linków wstawić tonę gdzie pisze że rn2 ma szybkie ładowanie , tymaczasem już 3 godziny ze stoperem w ręce mi się ładuje i 88 procent eh
kulig007 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Bo obsługuje Quick Charge, tylko Xiaomi jakoś blokuje to w kernelu. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
radelwow Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 20 minut temu, gwalberg napisał: Zaczynam mieć dość tego telefonu. Niech ktoś spróbuje pobrać zdjęcie w Firefoxie, w ogóle nie pobiera. To jest wina telefonu, na Redmi nie miałem takich problemów. Wytapatalkowane z RN2 Mi pobiera obrazki w Firefoxie bez problemu.
tetkris Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) 9 minut temu, kulig007 napisał: Bo obsługuje Quick Charge, tylko Xiaomi jakoś blokuje to w kernelu. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka albo xiaomi blokuje to w kerenelu bo dalo syfiate baterie i boi sie firma ze wybuchna przy szybkim ladowaniu, to wszystko wydawalo sie za ladne zeby w teori tak wyposazony telefon kupic za 820 zlotych plus przesylka 3 godziny 20 mintu sie laduje jest 92 procent , a jest nawet wylączona zeby bylo szybciej Ciekawe ile laduje sie czasu taki outkitel z 10 000 mili aperow pojemnoscia pewnie caly dzien Edytowane 12 Grudnia 2015 przez tetkris
latet Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) 9 godzin temu, fatis napisał: Aha, ale to co mówisz jest sprawdzone? Czy ktoś reklamował słuchawkę z wgranym TWRP i polskim miui? Ja reklamowałem w Ibuygou bez najmniejszych problemów telefon z wgranym MIUI PL, ale nie miał TWRP (nie było takiej potrzeby). Myślę, że jest tak, jak Ci wyżej ktoś napisał - oni podchodzą do gwarancji uczciwiej niż nas w Polsce przyzwyczajono (bezprawna lub na granicy prawa "utrata" pod byle pretekstem – podkreślam pretekstem, a nie powodem) – jeśli jest awaria sprzętu, to ją naprawiają i wgrany soft nie ma tu nic do rzeczy. Pytałem niedawno w jakimś innym wątku o gwarancję w kontekście łamania zabezpieczonego Bootloadera na nowych RMN3 i z tego co pamiętam, to Acid odpowiedział, że jego zdaniem żadnych problemów z gwarancją to nie będzie powodowało. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez latet
tpawel Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 9 minut temu, kulig007 napisał: Bo obsługuje Quick Charge, tylko Xiaomi jakoś blokuje to w kernelu. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka albo xiaomi blokuje to w kerenelu bo dalo syfiate baterie i boi sie firma ze wybuchna przy szybkim ladowaniu, to wszystko wydawalo sie za ladne zeby w teori tak wyposazony telefon kupic za 820 zlotych plus przesylka 3 godziny 20 mintu sie laduje jest 92 procent , a jest nawet wylączona zeby bylo szybciej Ciekawe ile laduje sie czasu taki outkitel z 10 000 mili aperow pojemnoscia pewnie caly dzien Jakie 820zl:-) w Chinach to się śmieją z nas ze w EU tyle płacimy za sprzęt. Wersję tdd można już wyrwać poniżej 120$ wysłane z RN2
Gawronnek Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 9 minut temu, kulig007 napisał: Bo obsługuje Quick Charge, tylko Xiaomi jakoś blokuje to w kernelu. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka albo xiaomi blokuje to w kerenelu bo dalo syfiate baterie i boi sie firma ze wybuchna przy szybkim ladowaniu, to wszystko wydawalo sie za ladne zeby w teori tak wyposazony telefon kupic za 820 zlotych plus przesylka 3 godziny 20 mintu sie laduje jest 92 procent , a jest nawet wylączona zeby bylo szybciej Ciekawe ile laduje sie czasu taki outkitel z 10 000 mili aperow pojemnoscia pewnie caly dzien Masz do bani ładowarkę lub przewód, telefon od zera do 100% ładuje się 2 godziny 30 minut i to zawsze około tego czasu, fakt że jeszcze przez 30-40 minut ładuje się coraz mniejszym prądem zanim prąd na mierniku zejdzie do zera Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL
gwalberg Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 20 minut temu, gwalberg napisał: Zaczynam mieć dość tego telefonu. Niech ktoś spróbuje pobrać zdjęcie w Firefoxie, w ogóle nie pobiera. To jest wina telefonu, na Redmi nie miałem takich problemów. Wytapatalkowane z RN2 Mi pobiera obrazki w Firefoxie bez problemu. Uzywam face slim, świetna apk do fb Nie pracuje w tle i działa na zasadzie jakby fb na mobilnej przeglądarce. Żeby na fb pobrać foto to face slim przekierowuje do przeglądarki. Domyślną jest ff więc foto mi się w niej otwiera i wtedy pojawia się problem, nie pobiera mi foto. Zapisz zdjęcie a zdjęcie się nie zapisuje. Wytapatalkowane z RN2
tetkris Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Co jak co ale rn2 prime radzi sobie rewelacyjnie z minecraftem nawet na max ustawieniach i w środku dżungli, szkoda tylko że działa tyle co się ładuje
d3tr0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 3 godziny temu, tetkris napisał: 3 godziny 20 mintu sie laduje jest 92 procent , a jest nawet wylączona zeby bylo szybciej A zmieniałeś rom po zakupie ? Tyle jest problemów różnych jeśli chodzi o chińskie romy i dzieją się cuda wianki to czemu by nie i ładowanie.
Axles Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 U mnie też z jakieś 2-3h ładuje się sprawdź kabel, rom. Moja ładowarka dostarczona z RN2 ma 2.1A sprawdź bo może twoja tyle nie ma, albo co gorsza próbujesz ładować z gniazda usb komputera a tam jest jakieś 0.5A Nie wiem czy chodziło ci o Powerbanka od Xiaomi, ale mam takiego 10000mAh i ładuje się na prawdę szybko.
tetkris Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Nom wiem z usb to by się nie ładowała nawet, gdyby była w stanie czuwania. Znaczenie ma też kabel, musi być jak najgrubszy i jak najkrótszy. Bo jak podłączy nawet do dobrej ładowarki ale na kablu 1.8 metra żeby jednocześnie się bawić wygodnie to też będzie to super wolno szło. 1
radelwow Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) 13 godzin temu, gwalberg napisał: Uzywam face slim, świetna apk do fb Nie pracuje w tle i działa na zasadzie jakby fb na mobilnej przeglądarce. Żeby na fb pobrać foto to face slim przekierowuje do przeglądarki. Domyślną jest ff więc foto mi się w niej otwiera i wtedy pojawia się problem, nie pobiera mi foto. Zapisz zdjęcie a zdjęcie się nie zapisuje. Wytapatalkowane z RN2 Pobrałem ten cały face slim, dałem "zobacz pełny rozmiar" w poście z fotką, wybrałem, żeby otworzyło Firefoxem, później przytrzymałem palcem na zdjęciu i wybrałem "zapisz obrazek". Wszystko działa w porządku, zdjęcie się zapisuje i jest widoczne w galerii. Ten sposób u ciebie nie działa czy źle cię zrozumiałem i inaczej próbujesz zapisać te fotki? Edytowane 13 Grudnia 2015 przez radelwow
fatis Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) 15 godzin temu, latet napisał: Ja reklamowałem w Ibuygou bez najmniejszych problemów telefon z wgranym MIUI PL, ale nie miał TWRP (nie było takiej potrzeby). Myślę, że jest tak, jak Ci wyżej ktoś napisał - oni podchodzą do gwarancji uczciwiej niż nas w Polsce przyzwyczajono (bezprawna lub na granicy prawa "utrata" pod byle pretekstem – podkreślam pretekstem, a nie powodem) – jeśli jest awaria sprzętu, to ją naprawiają i wgrany soft nie ma tu nic do rzeczy. Pytałem niedawno w jakimś innym wątku o gwarancję w kontekście łamania zabezpieczonego Bootloadera na nowych RMN3 i z tego co pamiętam, to Acid odpowiedział, że jego zdaniem żadnych problemów z gwarancją to nie będzie powodowało. Nie sprzeczam się i mam nadzieje że jest tak jak mówisz. Niemniej wiadomo że spokojniejszy będę jak będę umiał wgrać z powrotem mi recovery oraz stable rom. Z drugiej strony jakby Xiaomi miało w d*pie co tam masz wgrane to po co robiło zabezpieczenie na recovery... A czy do tych stable romów skoro nie ma polskiego można dograć jakoś polską paczkę ? Skoro oni to robią to chyba jest jakaś opcja. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez fatis
Rekomendowane odpowiedzi