Jump to content

SafetyNet FIX

marcin19883

Recommended Posts

• 2 weeks later...
W dniu 14.09.2021 o 23:22, marcin19883 napisał:

Sprawdźcie czy działa SafetyNet. Zainstalujcie po kolei moduły przez Magiska:

Oczywiście Magisk V23 z włączonym "MagiskHide". 

Źródło: https://github.com/kdrag0n/safetynet-fix

A ten SafetyNet FIX jak wgrać? Za pomocą Migiska czy jak? Bo nie mogę sobie z tym poradzić...

6 godzin temu, frrancuz napisał:

W magisku manager (ikonka w spisie aplikacji, nie w twrp). Wybierz wgranie pliku. 

To otwieram MAGISK Manager klikam Wybierz i załatają plik albo wygraj bezpośrednio obraz - i daje plik safetyfixnet.zip albo tar.gz i mam instalation failed jak w załączniku...

IMG_20210929_020304.jpg

• 1 month later...
  • 3 months later...

Cześć, jestem na 12.5.6 stable - MI9, Magisk 24.1, mam zainstalowane  GPay SQLite Fix+MagiskHide Props+Universal SafetyNet Fix, właczone enforce DenyList i wskazane appki Google. Niestety Google Pay nie działa i SafetyNet też nie przechodzi.

Ktoś coś podpowie?

Edited by krzygaj

• 4 weeks later...
W dniu 9.02.2022 o 13:15, krzygaj napisał:

Cześć, jestem na 12.5.6 stable - MI9, Magisk 24.1, mam zainstalowane  GPay SQLite Fix+MagiskHide Props+Universal SafetyNet Fix, właczone enforce DenyList i wskazane appki Google. Niestety Google Pay nie działa i SafetyNet też nie przechodzi.

Ktoś coś podpowie?

Wywal to wszystko co masz poinstalowane bo zupełnie niepotrzebne, wgraj najnowszy magisk w wersji canary (24.2), aktywuj zygisk, następnie ukryj ikonę magiska oraz wgraj

https://github.com/kdrag0n/safetynet-fix/releases/download/v2.2.1/safetynet-fix-v2.2.1.zip

To tyle, wszystko działa, jedynie jak jakaś apka wyświetli Ci komunikat że jest niebezpiecznie bo wykryła roota to wtedy deny list (u mnie jedynie allegro) 🙂

Edited by OutSideR

• 2 weeks later...
12 godzin temu, qwerty01 napisał:

Macie jakiś sposób aby aplikacja Stokrotki działała? Tak samo revolut. Na 1 telefonie wystarczyło włączyć systemless Hosts i działa, a na 2 tel nie.

A jaki masz błąd przy revolucie?

• 3 months later...

Nie wiem co się stało, ale dziś jeszcze raz zainstalowałem Revoluta dodałem go w Magisk do listy odmów i zaczęło działać 😁, a żadnych zmian w konfiguracji nie robiłem od czasu kiedy mi przestało działać... nie wiem kto co zmienił... czy Magisk czy Revolut u siebie w appkach