marcin19883 Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 (edited) Koledzy z forum XDA, znaleźli sposób na profil CTS. Na moim telefonie Redmi Note 7 działa. Musimy mieć najnowszego Magiska i zainstalować: Moduły Magisk: Riru-Core Module: https://github.com/RikkaApps/Riru/releases/latest YAHFA Module: https://github.com/ElderDrivers/EdXp...eleases/latest Aplikacje: EdXposedManager: https://github.com/ElderDrivers/EdXp...eleases/latest HiddenCore Module: https://repo.xposed.info/module/com.cofface.ivader W Xposed Manager, wchodzimy w sekcje moduły i aktywujemy HiddenCore. Czyścimy dane aplikacji Sklep Google i po wszystkim uruchamiamy telefon ponownie. Screeny są mojego autorstwa. Żródło: https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/safetynet-fix-google-update-march-2020-t4063679 Edited March 12, 2020 by marcin19883 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Podpinam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Mi8 Explorer Edition - działa! Dzięki wielkie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 13, 2020 Author Share Posted March 13, 2020 28 minut temu, rock'n'rolla napisał: Mi8 Explorer Edition - działa! Dzięki wielkie! Sprawdzałeś aplikacje, które nie działają bez safetynet? Ja mam RN7 i nie mam co sprawdzać. Nie mam NFC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 1 godzinę temu, marcin19883 napisał: Sprawdzałeś aplikacje, które nie działają bez safetynet? Ja mam RN7 i nie mam co sprawdzać. Nie mam NFC. Czy fix działa z dowolnym Magiskiem, w sensie kanału dystrybucji? [EDIT] OK. Zainstalowane. Działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Cts się naprawił Wysłane z 🄼🄸9🅃🄿🅁🄾 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 13, 2020 Author Share Posted March 13, 2020 Czy fix działa z dowolnym Magiskiem, w sensie kanału dystrybucji? [EDIT] OK. Zainstalowane. Działa Zalecany najnowszy. Moduły muszą być kompatybilne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Nie żeby coś. Ale czy u mnie cts sam się naprawił? Ostatnio waliło błędem. Dziś sprawdzam i przechodzi. Nie instalowałem żadnych specyfików na jego naprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 13, 2020 Author Share Posted March 13, 2020 40 minut temu, Pietr napisał: Ale czy u mnie cts sam się naprawił? Google wycofał nową metodę sprawdzania i wrócił na starą. Każdemu się naprawiło, ale nie wiadomo na jak długo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 9 godzin temu, marcin19883 napisał: Sprawdzałeś aplikacje, które nie działają bez safetynet? Ja mam RN7 i nie mam co sprawdzać. Nie mam NFC. Przed chwilą chciałem zapłacić Google Pay i niestety nie przeszło. Wywalił mi komunikat, że mam nieautoryzowane urządzenie czy coś takiego. Płatność dziadkowską apką Santander zadziałała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 13, 2020 Author Share Posted March 13, 2020 (edited) 1 godzinę temu, rock'n'rolla napisał: Przed chwilą chciałem zapłacić Google Pay i niestety nie przeszło. Dla Google Pay trzeba zainstalować GPay SQLite Fix. Znajdziesz ten moduł w Magisku. Edited March 13, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Ja dzisiaj też zaliczyłem zdziwnienie, gdy mi odrzuciło płatność telefonem.Mimo ze rano płaciłem i było wszystko ok. Póżniej , zaktualizowałem android system webview. Zrobiłem wszystko według poradnika, safety jest na zielono. Ale w GPay pod kartą, nadal widnieje że urządzenie jest nieautoryzowane, czy jakoś tak.Pozostaje mi tylko sprawdzić ,czy będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninoc Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 Ja dzisiaj też mam problem z płatnościami: rano poszła, a teraz już nie działa. Safety net w magisku czerwony na cts.profile i basicintegrity, a google pay : twój telefon nie obsługuje płatności zbliżeniowych. Nie zmieniałem dzisiaj nic w oprogramowaniu. Nie aktualizowałem romu, aplikacji w google play. Czy ktoś ma podobny problem i może wie jak go rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
efazeti Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 u mnie ten moduł HiddenCore powodował niewygaszanie się ekranu poza tym działa, SafetyNet na zielono Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 U mnie niestety mimo że udalo sie przywrócić safetynet na zielono ,płatności nie działają. Usunąłem kartę z gpay.Ale niestety już nie udało mi sie jej zainstalowac ponownie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 6 godzin temu, widmo1980 napisał: U mnie niestety mimo że udalo sie przywrócić safetynet na zielono ,płatności nie działają. Usunąłem kartę z gpay.Ale niestety już nie udało mi sie jej zainstalowac ponownie . U mnie to samo. Zrobiłem wszystko według instrukcji z pierwszego posta, safetynet powrócił na zielono, a GPay nadal zgłasza, że telefon nie spełnia wymagań. Na razie poradziłem sobie tak, że usunąłem roota i działa. Oczywiście żadne ukrywanie roota w Magisku dla aplikacji googlowych nie pomagało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 3, 2020 Author Share Posted April 3, 2020 15 godzin temu, Zbyszko napisał: ukrywanie roota w Magisku dla aplikacji googlowych nie pomagało. Google utrudnia życie coraz mocniej. Znów przywrócili to co wyłączyli i safetynet szaleje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 (edited) Mi się udało naprawić safetynet sposobem z tego poradnika .Dodam że bez problemu udało mi się też dodać kartę . Magisk który mam, to wersja 20.4 canary . Płatności nie sprawdzałem , ale jak tylko sprawdzę to dam znać czy wszystko jest ok. Magisk manager 20.3 ctsProfile Płatności działają Edited April 7, 2020 by widmo1980 aktualizacja postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 7, 2020 Author Share Posted April 7, 2020 Wczoraj wgrałem od nowa system. Safetynet działa. Google jednak nic nie zmienił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Panowie Płatności sobie działały ok, nagle dzisiaj info od google pay że: Twoj telefon przestał spełniać warunki płatnosci google ( czy jakoś tak ) no i zonk Przestało działać, ktoś coś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 SafetyNet ci przechodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Tak, wczesniej miałem CTS False ale zrobiłem to z opisu z pierwszej strony Mimo tego problem juz pozostał i nawet apka z Aliora wykrywa roota mimo ze mam go w hide Co sie mogło porobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Spróbuj zrobić tym sposobem który podałem wyżej , poradnik z youtube. Wcześniej tez kombinowałem z modułami ale nie wygaszał mi się ekran , więc dałem sobie spokój. A po zastosowaniu tego poradnika jak dotąd nie miałem żadnych problemów z płatnościami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Dnia 9.07.2020 o 15:31, widmo1980 napisał: Spróbuj zrobić tym sposobem który podałem wyżej , poradnik z youtube. Ok , spróbuję :) mam też poco F2 Pro, ale nie go na liście pod props. Więc pewnie nie zadziała ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Heh... Mam CTS false. Próbowałem tutka z linku podanego przez @widmo1980. W sumie jest tylko jeden problem... Mi 10 nie ma na liście w Terminalu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 Zgadza się @mrosi nie ma, najwyższy model jak dobrze pamiętam to mi9. No ale skoro większość modeli xiaomi jest pod tym samym numerkiem to może warto zaryzykować. A nóż faktycznie zadziała. Dodatkowo w ustawieniach trzeba zaznaczyć magiskhide , wcześniej przechodziło bez zaznaczania tej opcji.Teraz niestety ale nie przechodzi. Po zaznaczeniu CTS jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 27 minut temu, widmo1980 napisał: A nóż faktycznie zadziała. Dodatkowo w ustawieniach trzeba zaznaczyć magiskhide , wcześniej przechodziło bez zaznaczania tej opcji.Teraz niestety ale nie przechodzi. Po zaznaczeniu CTS jest ok. Nie sądzę. Mi 10 ma inny czytnik linii i inną siatkę dotyku w ekranie niż w dotychczasowych modelach. Poza tym, dopóki płatności działają, to sam CTS nie bardzo mi przeszkadza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 A no jasne , skoro płatności działają to nie ma najmniejszego sensu się tym bawić 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ullortnaci Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 (edited) Na Mi 9 działa bardzo dobrze. Edit: Polecam też aplikacje z Google Play sprawdzające poprawność SafetyNet, u mnie Magisk nie sprawdzał wszystkiego. Ja używam SafetyNet Checker. Jeśli komuś z EdXposed i HiddenCore Module wyświetla "payload verification failed", to u mnie pomogło wyczyszczenie danych i cache'u Google Play, usług Google Play i Google Services Framework. Edited October 27, 2020 by ullortnaci Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 U mnie najlepiej sprawdził się sposób opisany przez mickeey_mau5 z poniższego wątku: https://miuipolska.pl/forum/topic/52052-xiaomi-mi-note-10-lite-miui-12-polska-xiaomieu-stabilne-12020qfnmixm-android-10/?do=findComment&comment=578744 Bardzo szybka instalacja i mała ingerencja. Działają płatności, aplikacja McDonald's, wszystkie apki bankowe i przechodzi wszystkie testy SafetyNet. Jest jednak mała wada takiego rozwiązanie... model urządzenia zmienia się na BASIC. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiaomi_lepsze Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Dnia 2.12.2020 o 13:05, meriox napisał: U mnie najlepiej sprawdził się sposób opisany przez mickeey_mau5 z poniższego wątku: https://miuipolska.pl/forum/topic/52052-xiaomi-mi-note-10-lite-miui-12-polska-xiaomieu-stabilne-12020qfnmixm-android-10/?do=findComment&comment=578744 Bardzo szybka instalacja i mała ingerencja. Działają płatności, aplikacja McDonald's, wszystkie apki bankowe i przechodzi wszystkie testy SafetyNet. Jest jednak mała wada takiego rozwiązanie... model urządzenia zmienia się na BASIC. U mnie ten ani inne sposoby nie działają, tzn safety net w Magisk przechodzi ale google pay nie działa, inna apka safety net ściągnięta z google play daje status failed. Są może jakieś nowe fixy dla safety net? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Dnia 27.01.2021 o 19:46, xiaomi_lepsze napisał: U mnie ten ani inne sposoby nie działają, tzn safety net w Magisk przechodzi ale google pay nie działa, inna apka safety net ściągnięta z google play daje status failed. Są może jakieś nowe fixy dla safety net? Jasne. Aktualnie na XDA w temacie Magiska jest najnowszy fix. Wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipvip Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 (edited) Witam Wczoraj wyskoczył mi błąd safertynet w magisk mam mi10 lite 5g Po pobraniu plików z twojego postu riru się zainstalowało poprzez magisk dwie apki także a Edxposed w magisk pokazuje failed O co w tym chodzi ? Proszę o pomoc Zrobiłem tym sposobem https://droidholic.com/fix-safetynet-failed-cts-profile-false/ Safetynet już jest OK ale mimo to google pay i bank nie działa kurde nie wiem jak to ugryźć Pozdrawiam Edited September 6, 2021 by vipvip Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 ktoś ma może ten moduł stąd https://forum.xda-developers.com/t/magisk-module-universal-safetynet-fix-1-1-0.4217823/page-55 nie mogę pobrać, zaplaciłem i zonk a piszą ze fix dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipvip Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 (edited) mam wersję 2.0 jest już poprawiona wersja nie beta już wszystko działa ok PayPal ok oto link za darmo do pobrania https://github.com/kdrag0n/safetynet-fix/releases Edited September 7, 2021 by vipvip Poprawiona wersja fix 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts