Jump to content

SafetyNet FIX

marcin19883

Recommended Posts

Koledzy z forum XDA, znaleźli sposób na profil CTS. Na moim telefonie Redmi Note 7 działa.

Musimy mieć najnowszego Magiska i zainstalować:

Moduły Magisk:

Aplikacje:

W Xposed Manager, wchodzimy w sekcje moduły i aktywujemy HiddenCore. Czyścimy dane aplikacji Sklep Google i po wszystkim uruchamiamy telefon ponownie.

Screeny są mojego autorstwa.

Screenshot_2020-03-12-22-57-02-312_org.meowcat.edxposed.manager.jpgScreenshot_2020-03-12-22-58-55-081_com.topjohnwu.magisk.jpgScreenshot_2020-03-12-22-59-32-445_com.android.vending.jpg

Żródło: https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/safetynet-fix-google-update-march-2020-t4063679

Edited by marcin19883
  • Thanks 3

• mrosi pinned this topic
1 godzinę temu, marcin19883 napisał:

Sprawdzałeś aplikacje, które nie działają bez safetynet? Ja mam RN7 i nie mam co sprawdzać. Nie mam NFC.

Czy fix działa z dowolnym Magiskiem, w sensie kanału dystrybucji?

[EDIT]

OK. Zainstalowane. Działa :)

9 godzin temu, marcin19883 napisał:

Sprawdzałeś aplikacje, które nie działają bez safetynet? Ja mam RN7 i nie mam co sprawdzać. Nie mam NFC.

Przed chwilą chciałem zapłacić Google Pay i niestety nie przeszło. Wywalił mi komunikat, że mam nieautoryzowane urządzenie czy coś takiego. 

Płatność dziadkowską apką Santander zadziałała.

1 godzinę temu, rock'n'rolla napisał:

Przed chwilą chciałem zapłacić Google Pay i niestety nie przeszło.

Dla Google Pay trzeba zainstalować GPay SQLite Fix. Znajdziesz ten moduł w Magisku.

Edited by marcin19883

• 3 weeks later...

Ja dzisiaj też zaliczyłem zdziwnienie, gdy mi odrzuciło płatność telefonem.Mimo ze rano płaciłem i było wszystko ok. Póżniej , zaktualizowałem android system webview. Zrobiłem wszystko według poradnika, safety jest na zielono. Ale w GPay pod kartą, nadal widnieje że urządzenie jest nieautoryzowane, czy jakoś tak.Pozostaje mi tylko sprawdzić ,czy będzie ok. 

Ja dzisiaj też mam problem z płatnościami: rano poszła, a teraz już nie działa. Safety net w magisku czerwony na cts.profile i basicintegrity, a google pay : twój telefon nie obsługuje płatności zbliżeniowych. Nie zmieniałem dzisiaj nic w oprogramowaniu. Nie aktualizowałem romu, aplikacji w google play. Czy ktoś ma podobny problem i może wie jak go rozwiązać?

6 godzin temu, widmo1980 napisał:

U mnie niestety mimo że udalo sie przywrócić safetynet na zielono ,płatności nie działają. Usunąłem kartę z gpay.Ale niestety już nie udało mi sie jej zainstalowac ponownie .

U mnie to samo. Zrobiłem wszystko według instrukcji z pierwszego posta, safetynet powrócił na zielono, a GPay nadal zgłasza, że telefon nie spełnia wymagań. Na razie poradziłem sobie tak, że usunąłem roota i działa. Oczywiście żadne ukrywanie roota w Magisku dla aplikacji googlowych nie pomagało.

Mi się udało naprawić safetynet sposobem z tego poradnika .Dodam że bez problemu udało mi się też dodać kartę . Magisk który mam, to wersja 20.4 canary . Płatności nie sprawdzałem , ale jak tylko sprawdzę to dam znać czy wszystko jest ok.

Magisk manager 20.3 ctsProfile

Płatności działają :)

Edited by widmo1980
aktualizacja postu

• 3 months later...

Panowie

Płatności sobie działały ok, nagle dzisiaj info od google pay że: Twoj telefon przestał spełniać warunki płatnosci google ( czy jakoś tak ) no i zonk

Przestało działać, ktoś coś ?

Tak, wczesniej miałem CTS False ale zrobiłem to z opisu z pierwszej strony

Mimo tego problem juz pozostał i nawet apka z Aliora wykrywa roota mimo ze mam go w hide

Co sie mogło porobić ?

Spróbuj zrobić tym sposobem który podałem wyżej , poradnik z youtube. Wcześniej tez kombinowałem z modułami ale nie wygaszał mi się ekran , więc dałem sobie spokój. A po zastosowaniu tego poradnika jak dotąd nie miałem żadnych problemów z płatnościami.

Dnia 9.07.2020 o 15:31, widmo1980 napisał:

Spróbuj zrobić tym sposobem który podałem wyżej , poradnik z youtube.

Ok , spróbuję :)

mam też poco F2 Pro, ale nie go na liście pod props.

Więc pewnie nie zadziała ??

Zgadza się @mrosi nie ma, najwyższy model jak dobrze pamiętam to mi9. No ale skoro większość modeli xiaomi jest pod tym samym numerkiem to może warto zaryzykować. A nóż faktycznie zadziała. Dodatkowo w ustawieniach trzeba zaznaczyć magiskhide , wcześniej przechodziło bez zaznaczania tej opcji.Teraz niestety ale nie przechodzi. Po zaznaczeniu CTS jest ok.

27 minut temu, widmo1980 napisał:

A nóż faktycznie zadziała. Dodatkowo w ustawieniach trzeba zaznaczyć magiskhide , wcześniej przechodziło bez zaznaczania tej opcji.Teraz niestety ale nie przechodzi. Po zaznaczeniu CTS jest ok.

Nie sądzę. Mi 10 ma inny czytnik linii i inną siatkę dotyku w ekranie niż w dotychczasowych modelach.

Poza tym, dopóki płatności działają, to sam CTS nie bardzo mi przeszkadza... :)

• 3 months later...

Na Mi 9 działa bardzo dobrze.

Edit: Polecam też aplikacje z Google Play sprawdzające poprawność SafetyNet, u mnie Magisk nie sprawdzał wszystkiego. Ja używam SafetyNet Checker. Jeśli komuś z EdXposed i HiddenCore Module wyświetla "payload verification failed", to u mnie pomogło wyczyszczenie danych i cache'u Google Play, usług Google Play i Google Services Framework.

Edited by ullortnaci

• 1 month later...

U mnie najlepiej sprawdził się sposób opisany przez mickeey_mau5 z poniższego wątku:

https://miuipolska.pl/forum/topic/52052-xiaomi-mi-note-10-lite-miui-12-polska-xiaomieu-stabilne-12020qfnmixm-android-10/?do=findComment&comment=578744

Bardzo szybka instalacja i mała ingerencja. Działają płatności, aplikacja McDonald's, wszystkie apki bankowe i przechodzi wszystkie testy SafetyNet.
Jest jednak mała wada takiego rozwiązanie... model urządzenia zmienia się na BASIC.

• Thanks 1

• 1 month later...
Dnia 2.12.2020 o 13:05, meriox napisał:

U mnie najlepiej sprawdził się sposób opisany przez mickeey_mau5 z poniższego wątku:

https://miuipolska.pl/forum/topic/52052-xiaomi-mi-note-10-lite-miui-12-polska-xiaomieu-stabilne-12020qfnmixm-android-10/?do=findComment&comment=578744

Bardzo szybka instalacja i mała ingerencja. Działają płatności, aplikacja McDonald's, wszystkie apki bankowe i przechodzi wszystkie testy SafetyNet.
Jest jednak mała wada takiego rozwiązanie... model urządzenia zmienia się na BASIC.

U mnie ten ani inne sposoby nie działają, tzn safety net w Magisk przechodzi ale google pay nie działa, inna apka safety net ściągnięta z google play daje status failed. Są może jakieś nowe fixy dla safety net?

Dnia 27.01.2021 o 19:46, xiaomi_lepsze napisał:

U mnie ten ani inne sposoby nie działają, tzn safety net w Magisk przechodzi ale google pay nie działa, inna apka safety net ściągnięta z google play daje status failed. Są może jakieś nowe fixy dla safety net?

Jasne. Aktualnie na XDA w temacie Magiska jest najnowszy fix. Wszystko działa jak należy.

• 7 months later...

Witam

Wczoraj wyskoczył mi błąd safertynet w magisk mam mi10 lite 5g 

Po pobraniu plików z twojego postu riru się zainstalowało poprzez magisk dwie apki także a Edxposed w magisk pokazuje failed

O co w tym chodzi ? Proszę o pomoc 

Zrobiłem tym sposobem

https://droidholic.com/fix-safetynet-failed-cts-profile-false/

Safetynet już jest OK ale mimo to google pay i bank nie działa :(

kurde nie wiem jak to ugryźć 

Pozdrawiam

Edited by vipvip