Kacper Skrzypek Posted January 19, 2020 Author Posted January 19, 2020 Żadnych. Jesteś na MIUI 10, a wgrywasz 11, więc wipe raczej nie powinno być konieczne. 1
drapcok Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Po wgraniu ostatniej wersji, kiedy pojawiła się nowa do pobrania na telefonie - dostaję komunikat "Wszystkie mirrory obecnie niedostępne, spróbuj później..." . Ktoś wie jak ogarnąć?
Test Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 10 hours ago, Orjon said: Żadnych. Jesteś na MIUI 10, a wgrywasz 11, więc wipe raczej nie powinno być konieczne. Tutaj muszę się wtrącić albowiem nie wiem jak w innych telefonach, ale akurat z Mi5 to nie będzie tak różowo w tym wypadku. Sam to robiłem dokładnie na tym telefonie, więc wiem że będzie problem. Kilka aplikacji (pamiętam kalkulator i SMS) po przejściu z dev na to ostatnie stable z MIUI 11 się wysypuje i nie pomaga żadne czyszczenie danych. Jedynie na czysto sformatowanym telefonie ten rom śmiga bezproblemowo. Co do TWRP, to przed aktualizacją po prostu wgraj najnowsze dostępne.
Barkley Posted January 20, 2020 Posted January 20, 2020 Witam, Tel. Mi 9 T Pro wersja: MIUI 11: V11.0.5.0.QFKCNXM. Gdy rozmawiam przez zestaw samochodowy bluetooth moi rozmówcy narzekają, że bardzo słabo mnie słychać. Gdy telefon był na Globalu nie było z tym problemów. Czy ktoś pomoże w rozwiązaniu tego problemu. w jaki sposób zwiększyć głośność mojej rozmowy?
bosniak Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Kiedy na stable spodziewamy się czegoś nowszego, bo poziom zabezpieczeń z listopada końcem stycznia nastepnego roku mnie delikatnie mówiąc irytuje.
Kacper Skrzypek Posted January 21, 2020 Author Posted January 21, 2020 Wtedy, kiedy będzie. Przypominam, że to nie zależy od nas, tylko od Xiaomi (oni wydają China).
Edek Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Wczoraj na sourceforge pojawiał się niby stabilna wersja dla mi9lite. Ktoś już próbował?
Trello Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 1 godzinę temu, Edek napisał: Wczoraj na sourceforge pojawiał się niby stabilna wersja dla mi9lite. Ktoś już próbował? Pojawia się już powiadomienie o dostępnej aktualizacji. Nie wiem czy jest sens zmian skoro u mnie działa wszystko (po moich drobnych poprawkach). Changelog nie za wiele mówi. Ktoś wie czy naprawione zostało instalowanie aplikacji z poza Sklepu Play?
uremytoy Posted January 25, 2020 Posted January 25, 2020 Testował ktoś już najnowsze stable na poco z androidem 10?Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Trello Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 (edited) Dnia 21.01.2020 o 21:11, Edek napisał: Wczoraj na sourceforge pojawiał się niby stabilna wersja dla mi9lite. Ktoś już próbował? Ja testuję instalowanie aplikacji już działa, innych rzeczy nie zauważyłem żeby coś było popsute. @twrp najnowsze oficjalne - działa zarówno na Androidzie 9 i 10. Edited January 26, 2020 by Trello
ErrorError Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Mam problem z najnowszą oficjalną wersją na MI 9, otóż po postawieniu systemu i instalacji aplikacji okazuje się że wszystkie aplikacje mają ten sam dźwięk powiadomień i nie mam pojęcia jak ustawić fabryczny dźwięk dla danej aplikacji, spotkał się już ktoś z czymś takim?
Kacper Skrzypek Posted January 26, 2020 Author Posted January 26, 2020 Problem z "najnowszą oficjalną" = Globalem?Jak tak, to nie ten wątek.
wyzwolenia Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 Mam pilny problme. Zainstalowalem na Redmi Note 5a (bez odblokowanego BL) oficjalna MIUI 11 bo przyszla tydzien temu. Po wgraniu bateria trzyma max 2-3h. Zrobilem restart ustawien fabrycznych i nic, zupelnie nic, nie pomoglo. Czy bez odblokowania BL moge zrobic downgrade do MIUI 11 na nim? Czy ktos moglby pomoc linkiem?
ErrorError Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 11 godzin temu, Orjon napisał: Problem z "najnowszą oficjalną" = Globalem? Jak tak, to nie ten wątek. Mój błąd, chodzi mi o rom Xiaomi eu stable o którym mowa w tym temacie.
Kacper Skrzypek Posted January 27, 2020 Author Posted January 27, 2020 52 minuty temu, ErrorError napisał: Mój błąd, chodzi mi o rom Xiaomi eu stable o którym mowa w tym temacie. To w takim razie da się ustawić dla każdej aplikacji z osobna, tylko jest to zrobione trochę inaczej. Ustawienia > Aplikacje > Zarządzanie > twoja apka > Powiadomienia > na dole powinny być Kategorie powiadomień. Musisz w każdej z nich ustawić sobie ten sam dźwięk (jeśli chcesz ten sam) i to powinno zadziałać. 1 godzinę temu, wyzwolenia napisał: Zainstalowalem na Redmi Note 5a (bez odblokowanego BL) oficjalna MIUI 11 bo przyszla tydzien temu. Oficjalna = Global? jak tak to nie ten wątek. W skrócie - możesz sprobowac zainstalować ale raczej nie pójdzie bez odblokowania.
ErrorError Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 6 godzin temu, Orjon napisał: To w takim razie da się ustawić dla każdej aplikacji z osobna, tylko jest to zrobione trochę inaczej. Ustawienia > Aplikacje > Zarządzanie > twoja apka > Powiadomienia > na dole powinny być Kategorie powiadomień. Musisz w każdej z nich ustawić sobie ten sam dźwięk (jeśli chcesz ten sam) i to powinno zadziałać. Oficjalna = Global? jak tak to nie ten wątek. W skrócie - możesz sprobowac zainstalować ale raczej nie pójdzie bez odblokowania. Problem w tym że próbowałem już tej metody i wchodząc w tą opcję nigdzie nie widzę możliwości wyboru standardowego dźwięku danej aplikacji poza tymi systemowymi od miui eu, jest tak w każdej z aplikacji w której próbuje zmienić dźwięk, załączam screen
Kacper Skrzypek Posted January 27, 2020 Author Posted January 27, 2020 Musiałbyś wyciągnąć dzwiek z danej aplikacji i go zaimportować raczej..
ErrorError Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 @Orjon Myślałem o tym, masz może jakąś poradę jak się za to zabrać?
drJanek Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 Przeszedłem na mi5 z poprzedniej wersji stable (ostatnia v10 z przed roku) i... Zero problemów na 11 stable dla tego telefonu. Jest super!
ErrorError Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 @dzidexx Może i mało ale na globalu problem nie występował, tak samo jak na każdym moim poprzednim telefonie od wielu lat i jednak aplikacje typu snapchat używały własnych dźwięków a tutaj od razu po instalacji dźwięk się zmienia automatycznie na taki sam dla każdej apki i nie mam możliwości wyciągnąć dźwięku "stockowego"
Crunck Posted February 2, 2020 Posted February 2, 2020 Czy na Mi 9t PRO wyszło już coś tygodniowego stabilnego ? Na razie odkładam aktualizację z 9.12.5 bo co nowy update mamy nowe problemy
mihail1 Posted February 2, 2020 Posted February 2, 2020 Na ostatniej stable mam problemy z aktualizacją Netflix i Facebooka to norma u wszystkich? Czy tylko ja mam ten problem?Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
marcin19883 Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 "Magazyn znajdź urządzenie uszkodzony" O co może chodzić? Czy to przez Magiska?
marcinj6 Posted February 5, 2020 Posted February 5, 2020 (edited) Dnia 2.02.2020 o 13:19, mihail1 napisał: Na ostatniej stable mam problemy z aktualizacją Netflix i Facebooka to norma u wszystkich? Czy tylko ja mam ten problem? Jeśli aktualizację zajmują np 300kb to niestety jest to błąd GP ja mam tak z Facebookiem a czasem z Chrome. Jest niby aktualizacja która właśnie zajmuję ok 300kb i nie da się zaktualizować ani tego pozbyć. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Edited February 5, 2020 by mrosi Edytujemy cytowaną zawartość...
marcin19883 Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 (edited) Z uszkodzonym magazynem danych sobie poradziłem. Flashowanie przez fastboot pomogło. Miui 11.0.4. Nadal nie działają ustawienia systemowego wyszukiwania, czyli Szukaj (nie mylić z Google). Też tak macie? Wyszukiwarka działa, tylko w ustawienia nie można wejść. Edited February 6, 2020 by marcin19883
mrosi Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 @marcin19883, w Mi Note 10 działa prawidłowo. Spróbuj: Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzanie -> aplikacja "Szukaj" -> wyczyść dane aplikacji.
marcin19883 Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 [mention=11930]marcin19883[/mention], w Mi Note 10 działa prawidłowo. Spróbuj: Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzanie -> aplikacja "Szukaj" -> wyczyść dane aplikacji.Niestety dalej ten błąd: https://pastebin.com/y2SwpBfd Zauważyłem na forum xiaomi eu, ten sam błąd ma ktoś na Redmi Note 7. Niestety nikt nie zareagował.
Kacper Skrzypek Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 Z tego co się orientuję to ten problem był już rozwiązany w październiku... Nie wiem, dlaczego to jest dalej, ale nie jestem w stanie nic pomóc. Na devie jest ok.
marcin19883 Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 Z tego co się orientuję to ten problem był już rozwiązany w październiku... Nie wiem, dlaczego to jest dalej, ale nie jestem w stanie nic pomóc. Na devie jest ok.Ok. Mam nadzieję, że następny build będzie okej
QBAQ Posted February 15, 2020 Posted February 15, 2020 Cześć, po dzisiejszej próbie aktualizacji Magiska w wersji Canary na 20.1.21 telefon zrezygnował ze współpracy i nawet backup z TWRP go nie rusza, więc chyba czeka mnie zerowanie telefonu stąd nadarza się okazja do przejścia na Stable; krótkie pytanie odnośnie jakichś bugów na ostatnim wydaniu, szczególnie mowa o Mi9 / @Orjon 1
Test Posted February 15, 2020 Posted February 15, 2020 (edited) @QBAQ nie ma sensu, przejście na stable nie rozwiąże problemów z płatnościami, musisz zainstalować Magiska, a ostatnie canary powodują właśnie opisany przez Ciebie problem, którego doświadczyłem również ostatnio. Teraz jednak mam zagwozdkę, gdyż MIUI stable nie wnosi nic, co by pomogło, zainstalowałem więc na czysto 20.1.21 i stabilny Magisk 20.3 wraz z modułem SafetyNet patch, telefon wstaje i zachowuje się normalnie, mam roota, SafetyNet jest na zielono (ale tak jest również i bez Magiska) jednak karty do GPay dodać nie można ponieważ security scan z MIUI wykrywa nie wiedzieć czemu roota (wszystko pochowane mam). Powalczę z tym jeszcze, gdyż płacenie telefonem jest dla mnie priorytetem, a instalacja Globala mi się nie uśmiecha :/ Edited February 15, 2020 by Test 1
QBAQ Posted February 15, 2020 Posted February 15, 2020 @Test dzięki Kurczę, myślałem że jak stable to stable i ma jakieś konkretne zalety. A w kwestii działania i innych problemów względem wydań cotygodniowych?
Test Posted February 15, 2020 Posted February 15, 2020 (edited) No ale przecież to stable jest z 18 grudnia chyba, więc jeśli były jakieś problemy, to zostały do 21 stycznia poprawione w wersjach weekly, jeśli nie to pozostaje mieć nadzieję że kiedy wznowią aktualizacje, to je naprawią. Nie pamiętam jakie bugi są aktualnie, bo czysta instalacja wersji 20.1.21 chodzi u mnie na prawdę dobrze i bezproblemowo, tylko te płatności...no ale to inny problem. Edited February 15, 2020 by Test
Recommended Posts