Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po wgraniu ostatniej wersji, kiedy pojawiła się nowa do pobrania na telefonie - dostaję komunikat "Wszystkie mirrory obecnie niedostępne, spróbuj później..." . Ktoś wie jak ogarnąć? 

Posted
10 hours ago, Orjon said:

Żadnych. Jesteś na MIUI 10, a wgrywasz 11, więc wipe raczej nie powinno być konieczne.

Tutaj muszę się wtrącić albowiem nie wiem jak w innych telefonach, ale akurat z Mi5 to nie będzie tak różowo w tym wypadku. Sam to robiłem dokładnie na tym telefonie, więc wiem że będzie problem. Kilka aplikacji (pamiętam kalkulator i SMS) po przejściu z dev na to ostatnie stable z MIUI 11 się wysypuje i nie pomaga żadne czyszczenie danych. Jedynie na czysto sformatowanym telefonie ten rom śmiga bezproblemowo. Co do TWRP, to przed aktualizacją po prostu wgraj najnowsze dostępne.

Posted

Witam,

Tel. Mi 9 T Pro wersja: MIUI 11: V11.0.5.0.QFKCNXM. Gdy rozmawiam przez zestaw samochodowy bluetooth moi rozmówcy narzekają, że bardzo słabo mnie słychać. Gdy telefon był na Globalu nie było z tym problemów. Czy ktoś pomoże w rozwiązaniu tego problemu. w jaki sposób zwiększyć głośność mojej rozmowy?

Posted

Kiedy na stable spodziewamy się czegoś nowszego, bo poziom zabezpieczeń z listopada końcem stycznia nastepnego roku mnie delikatnie mówiąc irytuje.

Screenshot_2020-01-21-07-45-50-208_com.android.settings.jpg

Posted
1 godzinę temu, Edek napisał:

Wczoraj na sourceforge pojawiał się niby stabilna wersja dla mi9lite. Ktoś już próbował?

Pojawia się już powiadomienie o dostępnej aktualizacji. Nie wiem czy jest sens zmian skoro u mnie działa wszystko (po moich drobnych poprawkach). Changelog nie za wiele mówi. Ktoś wie czy naprawione zostało instalowanie aplikacji z poza Sklepu Play?

Posted (edited)
Dnia 21.01.2020 o 21:11, Edek napisał:

Wczoraj na sourceforge pojawiał się niby stabilna wersja dla mi9lite. Ktoś już próbował?

Ja testuję ;) instalowanie aplikacji już działa, innych rzeczy nie zauważyłem żeby coś było popsute.

@twrp najnowsze oficjalne - działa zarówno na Androidzie 9 i 10.

Edited by Trello
Posted

Mam problem z najnowszą oficjalną wersją na MI 9, otóż po postawieniu systemu i instalacji aplikacji okazuje się że wszystkie aplikacje mają ten sam dźwięk powiadomień i nie mam pojęcia jak ustawić fabryczny dźwięk dla danej aplikacji, spotkał się już ktoś z czymś takim?

Posted

Mam pilny problme.

Zainstalowalem na Redmi Note 5a (bez odblokowanego BL) oficjalna MIUI 11 bo przyszla tydzien temu.

Po wgraniu bateria trzyma max 2-3h. Zrobilem restart ustawien fabrycznych i nic, zupelnie nic, nie pomoglo.

Czy bez odblokowania BL moge zrobic downgrade do MIUI 11 na nim? 

Czy ktos moglby pomoc linkiem?

Posted
11 godzin temu, Orjon napisał:

Problem z "najnowszą oficjalną" = Globalem?
Jak tak, to nie ten wątek.

Mój błąd, chodzi mi o rom Xiaomi eu stable o którym mowa w tym temacie.

Posted
52 minuty temu, ErrorError napisał:

Mój błąd, chodzi mi o rom Xiaomi eu stable o którym mowa w tym temacie.

To w takim razie da się ustawić dla każdej aplikacji z osobna, tylko jest to zrobione trochę inaczej. Ustawienia > Aplikacje > Zarządzanie > twoja apka > Powiadomienia > na dole powinny być Kategorie powiadomień. Musisz w każdej z nich ustawić sobie ten sam dźwięk (jeśli chcesz ten sam) i to powinno zadziałać.

1 godzinę temu, wyzwolenia napisał:

Zainstalowalem na Redmi Note 5a (bez odblokowanego BL) oficjalna MIUI 11 bo przyszla tydzien temu.

Oficjalna = Global? jak tak to nie ten wątek.

W skrócie - możesz sprobowac zainstalować ale raczej nie pójdzie bez odblokowania.

Posted
6 godzin temu, Orjon napisał:

To w takim razie da się ustawić dla każdej aplikacji z osobna, tylko jest to zrobione trochę inaczej. Ustawienia > Aplikacje > Zarządzanie > twoja apka > Powiadomienia > na dole powinny być Kategorie powiadomień. Musisz w każdej z nich ustawić sobie ten sam dźwięk (jeśli chcesz ten sam) i to powinno zadziałać.

Oficjalna = Global? jak tak to nie ten wątek.

W skrócie - możesz sprobowac zainstalować ale raczej nie pójdzie bez odblokowania.

Problem w tym że próbowałem już tej metody i wchodząc w tą opcję nigdzie nie widzę możliwości wyboru standardowego dźwięku danej aplikacji poza tymi systemowymi od miui eu, jest tak w każdej z aplikacji w której próbuje zmienić dźwięk, załączam screen

Screenshot_2020-01-27-17-07-32-145_com.android.thememanager.jpg

Posted

Przeszedłem na mi5 z poprzedniej wersji stable (ostatnia v10 z przed roku) i... Zero problemów na 11 stable dla tego telefonu. Jest super! 

Posted

@dzidexx

Może i mało ale na globalu problem nie występował, tak samo jak na każdym moim poprzednim telefonie od wielu lat i jednak aplikacje typu snapchat używały własnych dźwięków a tutaj od razu po instalacji dźwięk się zmienia automatycznie na taki sam dla każdej apki i nie mam możliwości wyciągnąć dźwięku "stockowego"

Posted

Czy na Mi 9t PRO wyszło już coś tygodniowego stabilnego ? Na razie odkładam aktualizację z 9.12.5 bo co nowy update mamy nowe problemy :(

Posted

Na ostatniej stable mam problemy z aktualizacją Netflix i Facebooka to norma u wszystkich? Czy tylko ja mam ten problem?
45a41cfb4bf4ce89910e733692acb2a9.jpg7a4bfa7e77462f1d37c9803cb16ee499.jpg

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
Dnia 2.02.2020 o 13:19, mihail1 napisał:
Na ostatniej stable mam problemy z aktualizacją Netflix i Facebooka to norma u wszystkich? Czy tylko ja mam ten problem?

Jeśli aktualizację zajmują np 300kb to niestety jest to błąd GP ja mam tak z Facebookiem a czasem z Chrome. Jest niby aktualizacja która właśnie zajmuję ok 300kb i nie da się zaktualizować ani tego pozbyć.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Edytujemy cytowaną zawartość...
Posted (edited)

Z uszkodzonym magazynem danych sobie poradziłem. Flashowanie przez fastboot pomogło.

Miui 11.0.4. Nadal nie działają ustawienia systemowego wyszukiwania, czyli Szukaj (nie mylić z Google).

Też tak macie? Wyszukiwarka działa, tylko w ustawienia nie można wejść.

Edited by marcin19883
Posted
[mention=11930]marcin19883[/mention], w Mi Note 10 działa prawidłowo.

Spróbuj: Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzanie -> aplikacja "Szukaj" -> wyczyść dane aplikacji.

Niestety dalej ten błąd:

https://pastebin.com/y2SwpBfd

Zauważyłem na forum xiaomi eu, ten sam błąd ma ktoś na Redmi Note 7. Niestety nikt nie zareagował.

Posted
Z tego co się orientuję to ten problem był już rozwiązany w październiku... Nie wiem, dlaczego to jest dalej, ale nie jestem w stanie nic pomóc.
Na devie jest ok.
Ok. Mam nadzieję, że następny build będzie okej
  • 2 weeks later...
Posted

Cześć, po dzisiejszej próbie aktualizacji Magiska w wersji Canary na 20.1.21 telefon zrezygnował ze współpracy i nawet backup z TWRP go nie rusza, więc chyba czeka mnie zerowanie telefonu stąd nadarza się okazja do przejścia na Stable; krótkie pytanie odnośnie jakichś bugów na ostatnim wydaniu, szczególnie mowa o Mi9 / @Orjon

• Like 1
Posted (edited)

@QBAQ nie ma sensu, przejście na stable nie rozwiąże problemów z płatnościami, musisz zainstalować Magiska, a ostatnie canary powodują właśnie opisany przez Ciebie problem, którego doświadczyłem również ostatnio. Teraz jednak mam zagwozdkę, gdyż MIUI stable nie wnosi nic, co by pomogło, zainstalowałem więc na czysto 20.1.21 i stabilny Magisk 20.3 wraz z modułem SafetyNet patch, telefon wstaje i zachowuje się normalnie, mam roota, SafetyNet jest na zielono (ale tak jest również i bez Magiska) jednak karty do GPay dodać nie można ponieważ security scan z MIUI wykrywa nie wiedzieć czemu roota (wszystko pochowane mam). Powalczę z tym jeszcze, gdyż płacenie telefonem jest dla mnie priorytetem, a instalacja Globala mi się nie uśmiecha :/

Edited by Test
  • Like 1
Posted

@Test dzięki

Kurczę, myślałem że jak stable to stable i ma jakieś konkretne zalety. A w kwestii działania i innych problemów względem wydań cotygodniowych? 

Posted (edited)

No ale przecież to stable jest z 18 grudnia chyba, więc jeśli były jakieś problemy, to zostały do 21 stycznia poprawione w wersjach weekly, jeśli nie to pozostaje mieć nadzieję że kiedy wznowią aktualizacje, to je naprawią. Nie pamiętam jakie bugi są aktualnie, bo czysta instalacja wersji 20.1.21 chodzi u mnie na prawdę dobrze i bezproblemowo, tylko te płatności...no ale to inny problem.

Edited by Test