gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 3 minuty temu, FromWP napisał: Próbiwałeś będąc w fastboot komendy fastboot boot twrp.img oczywiście w folderze z minimaladb&fastboot w którym jest wgrane twrp.img. Tak, kilka razy. Coś mi się zdaje że bez flashowania się nie obędzie. Nie wiem tylko czy Stable ROM nie zablokuje mi bootladera. Z tego co widze to nie ma Developer ROM Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 2 minuty temu, gwalberg napisał: Nie wiem tylko czy Stable ROM nie zablokuje mi bootladera. Nie zablokuje jak użyjesz opcji flash all, a nie flash all and lock. Global chyba nie ma wersji dev. Jeśli nawet, to powinno się odblokować bez czekania. Tylko następnym razem nie czyść partycji system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Ten mi flash to ostatnie wydanie czy jest coś nowszego? https://androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Na pewno jest, ten z przed 4 lat. Może działa, ale chyba lepiej poszukać nowszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Co można wyczyścić po przejściu z globala na eu, tak żeby nie było żadnych problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Wyczyściłem wszystko oprócz systemu, jak na razie śmiga. Żona zadowolona Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 (edited) Mam kolejny problem. Co nowsze wydanie telefonu to większa ilość problemów:/ Juz pisałem w tutku dotyczącym magiska, ale tam nie wiem kiedy dostanę odpowiedź. Otóż nie mogę go zrootować. Nie mogę usunąć szyfrowania i zip się nie instaluje z poziomu recovery. Zachowaj force encryption i zachowaj avb2.0dm-verity ciągle zahaczone, jak odhaczam to się po restarcie i tak wraca. Format data zrobiony kilkukrotnie, jakieś rozwiązanie? Edited March 19, 2020 by gwalberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliens Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 to ze nowszy telefon to nie swiadczy ze ma problemy,nikt nikomu nie kaze kombiniowac producent zrobił swoje i tyle.. a grzebanie w nim to juz inna sprawa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik899 Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Cześć! Mam w sumie takie szybkie pytanie. Czy jest możliwość zastąpienia książki kontaktów, dialera i aplikacji do obsługi SMS-ów z domyślnych, googlowskich na te z MIUI? Wiem, że można z apkmirror ściągnąć, ale interesuje mnie również synchronizacja z chmurą Xiaomi. Zaznaczam że w grę nie wchodzi flashowanie ani rootwanie :) Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzior Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 22 godziny temu, Bercik899 napisał: Cześć! Mam w sumie takie szybkie pytanie. Czy jest możliwość zastąpienia książki kontaktów, dialera i aplikacji do obsługi SMS-ów z domyślnych, googlowskich na te z MIUI? Wiem, że można z apkmirror ściągnąć, ale interesuje mnie również synchronizacja z chmurą Xiaomi. Zaznaczam że w grę nie wchodzi flashowanie ani rootwanie Dzięki! Nie, nie zastąpisz. Próbowałem różnych dialerów, tych ze sklepu i tych z innych telefonów posiadających MIUI11. Żaden dialer miui nie zadziała na globalu (blokada na poziomie systemu). W końcu odblokowałem BL i wgrałem wersję eu bez roota. Mam wszystko to co chciałem (płatności, nagrywanie rozmów). Telefon działa super, lepiej niż na globalu. System jest lepiej zoptymalizowany i bateria trzyma dłużej. Polecam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mocin Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Cześć, nie jestem na co dzień użytkownikiem RN8T, jest nią moja narzeczona. Ma zainstalowany MIUI GLOBAL 11.0.7. Gdy wejdzie w stockową aplikacje Galeria->otwiera zdjęcie->klika w przycisk Share to nie pojawia jej się drukarka, która jest podpięta w usłudze Drukowanie. Samo połączenie z drukarką działa poprawnie, mogła wywołać druk z poziomu strony WWW otwartej w Chrome. Sam używam RN7 ale z xiaomi.eu 10.0.7 i taka funkcja w galerii występuje. Czy to jest kwestia braku wprowadzenia tej funkcjonalności do apk Gallery pod global? Czy może coś trzeba dodatkowo włączyć, czego nie udało mi się namierzyć? Screen przykładowy poniżej o czym mowa w moim poście: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pandorinium Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Takie pytanie. Czy 8T robi lepsze zdjęcia od starego Mi4? Na papierze jest różnica w matrycy, ale czy w normalnym użytkowaniu rzeczywiście jest dużo lepiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelllooo Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Witam. Czy chcąc zainstalować miui 12 rozwojowe na redmi note 8 t mam pobierać plik opatrzony nazwą Redmi note 8? Note 8 i 8t to te praktycznie te same telefony więc chyba poiwnno działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Witam. Czy chcąc zainstalować miui 12 rozwojowe na redmi note 8 t mam pobierać plik opatrzony nazwą Redmi note 8? Note 8 i 8t to te praktycznie te same telefony więc chyba poiwnno działa? Nie! RN8 to Ginko a RN8T to Willow. Nie kombinuj tylko czekaj. Uwalisz telefon i tyle. Ginko jest już nawet na Q a Willow chyba dalej na Pie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Witam. Czy chcąc zainstalować miui 12 rozwojowe na redmi note 8 t mam pobierać plik opatrzony nazwą Redmi note 8? Note 8 i 8t to te praktycznie te same telefony więc chyba poiwnno działa? Chcesz mieć na rn8t miui 12 zainstaluj masik ROM nie działa NFC na obecną chwilę Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Co to jest maski rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Kolega najwidoczniej się pomylił, zapewne chodziło o MIUI Masik. Nigdy nie próbowałem, być może jest OK, trudno mi powiedzieć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Jest tam język PL albo chociaż EN? Sprawdzał ktoś rom pod względem szpiegowania i wykradania danych? Widzę Rosyjski Twórca. Wygląda jednak zachęcająco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Jest język pl w masik rom używałem długo na Rn4x według mnie najlepszy rom oparty na miuiWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Kolega najwidoczniej się pomylił, zapewne chodziło o MIUI Masik. Nigdy nie próbowałem, być może jest OK, trudno mi powiedzieć.Nic nie pomyliłem jest oficjalny masik na androidzie 10 i Miui 12 dla rn8tWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Chodziło mi o nazwę ROM-u 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 @wypcio kolega@Orjon dobrze mówi Zrobiłeś literówkę napisałeś "maski" a teraz podajesz "masik" ale przecież wpisał, że zapewno chodziło Ci o "masik" a ja cieszę się, że czegoś nowego się dowiedziałem. Dziękuje wam obu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Gboard poprawił nazwę romu przepraszam za mój błądWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisnia37 Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Witam, pytanko mam, Redmi Note 8 w wersji Global dostał Androida 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Jeszcze nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisnia37 Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 3 minuty temu, Orjon napisał: Jeszcze nie. Dziękuję za odpowiedz, czyli rozumiem iż aktualizacja jest w planie, jest znany termin? Na necie nie mogę znaleźć, znalazłem tylko tyle że nie dostanie 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxon007 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Cześć, głupia sprawa czy orientuje się ktoś czy chcąc wysłać w Messengerze zdjęcie można je wybrać z Google Zdjęcia, bo ja mam tylko dostęp do tych fizycznych na tel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ibiza_Driver Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Wiadomo kiedy wyjdzie xiaomi.eu stable na ginkgo? Dev jednak nie jest do końca dopięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 46 minut temu, Ibiza_Driver napisał: Wiadomo kiedy wyjdzie xiaomi.eu stable na ginkgo? Dev jednak nie jest do końca dopięty. Będzie, kiedy będzie. Terminy wydania stable nie zależą od nas, tylko od Xiaomi... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
navi3 Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 Może głupie pytanie ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi - jak przejść z dev na stable? W tej chwili mam 20.9.10 dev a chciałbym przejść na V12.0.2.0.QCOCNXM stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 Bez format data się nie obejdzie bo to zmiana struktury romu. Stracisz ustawienia ale pliki zostaną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jahu Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Czesc Wszystkim, Przed dwoma dniami dostalem Redmi Note 8 Pro, ktorego kupilem troche na slepo (dotychczas z przerwa przy ostatnim telefonie mialem zawsze XIAOMI) i odsylam go, poniewaz nie da sie zainstalowac xiaomi eu w zwiazku z czym nie ma opcji automatycznego nagrywania rozmow itp. chyba ze wezmie sie rom indonezyjski. Podczas odpalania też doznałem szoku z powodu sporej ilości reklam (na HTC U11 takich rzeczy nie doswiadczylem). 1) Czy takie kłopoty związane z brakiem wsparcia xiaomi eu / miuipolska równiez czekają mnie przy Redmi Note 8T? Przy Redmi Note 8 Pro doczytalem ze jest to zwiazane z procesorem Mediateka, jednak tu na stronie znalazłem ostatnia wersje dostepna MIUI, czyli: MIUI 11: V11.0.5.0.PCXMIXM Android: 9 ROM: HMNote8T Chcialbym sie upewnic po prostu czy znow nie czekaja mnie jakies niespodzianki. 2) czy wiadomo ze bedzie wsparcie dla androida 10? Jezeli tak czy znow beda problemy z dialerem (jak wyzej wspomnialem wazna dla mnie funkcjonalnoscia jest to nagrywanie rozmow, czesto nie mam wolnych rak zeby cos zapisac, a duzo dostaje telefonow)? Dodatkowe pytanie: czy telefon kupić lepiej z polskiej dystrybucji (mi-home chyba 599 zl obecnie) czy od jakiegos chinczyka? Czy tam moze byc cos zablokowane, ze nie bedzie sie dalo wgrac powyzszego softu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 A ile taniej zapłacisz u chińczyka za telefon bez gwarancji?Na romie indonesia bardzo ładnie sprzęt chodzi, i nie ma jakiegoś problemu z reklamami.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablod1024 Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 Cześć, prosze o pomoc z moim 8t, już nie mam siły do tego telefonu i do xiaomi. Podpowiedzcie prosze jak skonfigurować telefon aby przychodziły na niego powiadomienia podczas korzystania z danych komórkowych. Przejrzałem już parę poradników, poustawiałem żeby messenger i gmail miał wszystkie dostępy i korzystał nieograniczenie z baterii i dalej to nic nie daje. Miałem wcześniej note 5 pro i miałem ten sam problem. Czy może to być wina sieci komórkowej a nie telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 Pozbądź się miui i znikną twoje problemyWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Witam Mam redmi note 8t z softem xiaomi 12.0.1.0 (QCXEUXM) jaki rom mogę wgrać z Miui Polska bo słyszałem zę te romy są leprze a nie mogę znaleść nazwy kodowej tej co posiadam (QCXEUXM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts