Dyskusja ogólna
43 topics in this forum
-
- 7 followers
- 203 replies
- 141k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by Netoper, -
-
- 6 followers
- 167 replies
- 126k views
Redmi Note 8 - Global Stable ROM MIUI V10.3.2.0.PCOMIXM Recovery (1.8 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.3.2.0.PCOMIXM/miui_GINKGOGlobal_V10.3.2.0.PCOMIXM_857e1900bf_9.0.zip Fastboot (2,63 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.3.2.0.PCOMIXM/ginkgo_global_images_V10.3.2.0.PCOMIXM_20190913.0000.00_9.0_global_78303ebdfd.tgz
Last reply by usernamexiaomieu, -
- 1 reply
- 442 views
Cześć, jaki system i jak najlepiej skonfigurować Redmi Note 8T dla starszej osoby? Jak najbardziej minimalny system, aby działał tylko telefon, sms, whatsapp i aparat. Najnowszy dostępny miuios 12.5.6 i ręczna konfiguracja czy są jakieś przystosofane firmware dostępne?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.2k views
Hej, jakiś czas temu narzeczona zaktualizowała system na swoim RN 8T i od tego czasu telefon z dnia na dzień zamula coraz mocniej. Czasami nie da się go już używać, np. zrobić normalnie kilku zdjęć pod rząd. Wiem, że to już stary telefon ale podpowiedzcie proszę jaką pewną w działaniu wersję systemu mogę zainstalować, żeby go uratować? Obecnie na urządzeniu jest: MIUI Global 12.5.5 Stabilna 12.5.5.0 (RCXEUXM) Wersja Android 11 RKQ1.201004.002
Last reply by marivs1, -
- 1 follower
- 28 replies
- 1.2k views
Jaki TWRP do Redmi Note 8T? Pobrałem z twrp.me, wpisuje hasło ale pokazuje że nieprawidłowe, nie wiem czemu
Last reply by marivs1, -
- 3 replies
- 408 views
Przy wpisywaniu ciągle mi pokazuje password failed, jak to naprawić? wyłączyłem odcisk palca i zmieniłem Pin na hasło i dalej pokazuje błędne hasło
Last reply by marivs1, -
- 1 reply
- 1.4k views
Jaki jest najlepszy ROM do Redmi Note 8T? Na MIUI mi sie zawiesza lub apliacje zamykają się a na Lineage OS GPS mi nie chce działać
Last reply by marivs1, -
- 2 followers
- 6 replies
- 9.4k views
Koledzy, do jakiej wersji MIUI Polska działało nagrywanie rozmów w RN8T ? Ze względu na brak nagrywania w ostatnich wersjach na Androidzie 11 jestem zmuszony zrobić downgrade do wersji wcześniejszych w których to nagrywanie działało dobrze. Stąd moje pytanie. Pozdrawiam
Last reply by wypcio, -
- 3 replies
- 2.9k views
Po aktualizacji miui do wersji 12.5.5 pojawiła się taka dziwna ikonka jak na zdjęciu poniżej Od czego ona jest i jak ją wyłączyć 🤔
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 2k views
Cześć Czy wiecie w jakim folderze są zapisane dzwonki systemowe. Potrzebuje jeden z dzwonków systemowych, moja mama miała NOTE 8t zmieniła na Realme i chciała by dzwonki z Redmi.
Last reply by Otik, -
- 2 replies
- 348 views
Witam. Rozbilem wyświetlacz w moim 8t. Lubiłem go i chce go mieć dalej. Kwestia jest taka że oryginał z wymianą jest droższy niż używany telefon, zaś ja chciałbym bardzo mieć dane te same co miałem - w szczególności ustawienia aplikacji, dane logowan itd itp Czy jest możliwość by zrobić zrzut pamięci jednego urządzenia i zapisać to na drugim urządzeniu? Mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie patrzeć za instrukcjami? Ogólne pojęcie mam ale nie robiłem tego typu rzeczy 10 lat. Kiedy w telefonach była to normalna procedura ale np w systemach Windows zmiana płyty głównej w 99% to bluescreen...kiedyś, a teraz? Dysk z win 11 przekłada…
Last reply by Antek Szprycha, -
- 5 replies
- 3.7k views
Czekałem 15 minut i nie mogę pobrać aktualizacji miui 12.5 na telefon xaomi redmi note 8t. Bo ciągle mam 0% a internet jest włączony. Co mogę zrobić, aby to zainstalować?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.3k views
Redmi Note 8 (2021) - Global Stable ROM MIUI V12.5.2.0.RCUMIXM Recovery ROM https://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RCUMIXM/miui_BILOBAGlobal_V12.5.2.0.RCUMIXM_eea0fa7cde_11.0.zip
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 followers
- 10 replies
- 1.3k views
Witam wszystkich Forumowiczów Niedawno kupiłem na Banggood Redmi Note 8 2021. Wiem, że sprzęt górnych lotów to nie jest, ale mam problem z menu/ustawieniami - system miejscami wygląda na okrojony, choćby pasek skrótów (ten ściągany z góry, gdzie można włączyć wifi, tryb cichy itd) ma wygląd ten stary okrągłych przycisków pomimo instalacji Miui 12 i Androida 11 - nic nowszego w aktualizacjach nie znajduje. Dodatkowo ustawienia są bardzo "biedne" - nie ma nawet opcji formatowania karty pamięci choć jest włożona. Czy ktoś miał taki przypadek? Pozdrawiam!
Last reply by vizirek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 431 views
Hej Jak w tytule - w apce SMS była opcja przesuwania po wiadomościach - w lewo, żeby usunąć, w prawo - oznacz, jako przeczytane. Czy została wyłączona czy po prostu nie działa?
Last reply by ZduneX25, -
- 2 followers
- 5 replies
- 5.1k views
Witam, czy w redmi note 8t jest jakoś ukryta opcja wysłania SMS-a z opóźnieniem bo nie widzę jej / czy może w tym modelu jej poprostu nie ma? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Last reply by _AczemuBYnie_, -
- 6 replies
- 1.9k views
Mam pytanko bo muszę flashnąć MIUI na Redmi Note 8T, ale nie mam pojęcia czy był na nim ROM EEA czy Global, a nawet jeśli bym je pomylił to czy groziło by to brickiem? Jako wskazówkę dam fakt, że telefon został zakupiony w oficjalnym sklepie Xiaomi na Allegro.
Last reply by frrancuz, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.8k views
Nie chce mi się zainstalować TWRP na Redmi Note 8T (willow) wpisuje komendę fastboot flash recovery willow.img, a następnie fastboot boot willow.img telefon nie uruchamia się automatycznie do TWRP, ani nie jest zainstalowany TWRP jak sprawdzałem power + volume up
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 3 replies
- 757 views
Witam, może znajdzie się dobra dusza która ogarnie mój problem, bo ja nie mam pojęcia co robić. Sytuacja wygląda tak, że gdy piszę z moim chłopakiem smsy, to od niego przychodzą do mnie czasem dziwne wiadomości, w takim sensie że większość wiadomości ma sens i jest nawiązaniem do konwersacji, ale często w wiadomościach od niego pojawiają się przypadkowe słowa lub nawet zdania, których on nie wysłał. Z innymi osobami gdy piszę takiego problemu nie ma. Na początku myślałam że może to przez dużą ilość wiadomości i usunęłam konwersacje z nim, wyczyściłam pamięć, ale nadal nic nie pomaga. Jeśli ktoś miał podobną sytuację, proszę o pomoc
Last reply by dvnii, -
- 3 replies
- 836 views
Witam, potrzebuje odblokować funkcję nagrywania rozmów, moje pytanie czy jest jakaś opcja lub czy posiada ktoś wersje romu na Indonezję?
Last reply by Davlar, -
- 5 replies
- 4.4k views
Po scaleniu aplikacji do jednego folderu jak zmienić jego nazwę ? Na poprzednim MI nie było problemu teraz na 8T nie widze takiej opcji i folder nazywa sie po prostu FOLDER
Last reply by mrosi, -
- 4 followers
- 49 replies
- 6.3k views
Dziwna sytuacja. Po wrzuceniu (zmiana z Globala przez TWRP) ROMU V11.0.7.0.PCXEUXM stable, wykryta została aktualizacja do.... V11.0.4.0. Trochę zaskakujące...Fakt, poprawki są z 1 maja ale np nie działa opcja wyboru czcionki systemowej (po wybraniu wywala się do głównego menu Ustawień). Wersja 8T.
Last reply by JohnyWest, -
- 1 follower
- 2 replies
- 713 views
Witam, czy może ktoś mi podrzucić linka bądź wyjaśnić opisy ROMów do RN8 ? W swoim nowo zakupionym telefonie u Chińczyka mam wersje MIUI Global 11.0.9 Stablina (PCOMIXM), przeglądając forum znalazłem opisy z nazwą EU oraz inne. Może ktoś mi opisać/ podrzucić link do opisów ROMów.
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 856 views
Witam W jednym telefonie zakupionym w Plusie kilka miesięcy temu jest inny pasek skrótów niż w telefonie zakupionym teraz w lipcu w Play. Ten sam MIUI 11.0.5.0 Na jednym pasek skrótów ma mniej skrótów i nie ma opcji Edytuj, żeby jest ustawić po swojemu. Teraz zakupiony drugi telefon i jest taka możliwość. O co chodzi?
Last reply by damianprz, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Witam, chciałbym zainstalować miui polska Jestem na etapie pobrania właściwego TRWP jednak dla teflonu RN8T są dwa do wybrania TRWP oraz TRWP android 10. Który program mam zainstalować
Last reply by mrosi,