Crowmaster Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 Bo nie ma, ale ma być podobno z miui 11. Zawsze sprawdzaj po nazwie kodowej Note 8 to ginkgo Note 8t to prawdopodobnie willowProblem w tym, że paczek nie nazywają nazwa kodowa tylko jakoś tam HNote8 itdWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Jak będzie MIUI11 to będzie Xiaomi.eu.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_dark Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 22 godziny temu, xiar napisał: Najważniejszą zmianą dla mnie, jest pozbycie się wielu niepotrzebnych aplikacji z globala. Jeszcze za wcześnie na ocenę pracy na baterii, ale telefon działa szybciej. Pojawiają się nowe opcje, wspomnę tylko o - możliwości zmiany wielkości ikon - rozbudowanej opcji zmiany rozmiaru siatki - nagrywaniu rozmów Uważam, że warto zmienić na eu. Czy powiadomienia nadal znikają po chwili? Czy zostają na stałe na belce powiadomień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Czy ktoś z was orientuje się może jak wygląda kwestia odblokowania partycji "systemowej" w TWRP lub orangefox w celu wykonania pełnej kopi telefonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pieklo Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Witam, Kiedy można się spodziewać romu od miui polska dla 8T (willow)?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Jak będzie MIUI 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Jak będzie MIUI 11A jakieś przewidywania kiedy będzie MIUI 11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 A skąd ja mam wiedzieć? To nie my wydajemy stable, tylko Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 A skąd ja mam wiedzieć? To nie my wydajemy stable, tylko Xiaomi.Liczyłem na info w stylu w jakim w listopadzie pisaliście newsa o stanie prac na Androidem 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Tylko że my nie mamy konkretnych planów wydawniczych kiedy jaki telefon dostanie update. Możemy tylko domniemywac kiedy kto co dostanie, bo nie mamy do planów Xiaomi dostępu. Btw dzisiaj wyszlo EEA 11 dla 8T, to może będzie nasze (po przetestowaniu - jak ktoś chce przetestować, mile widziane PW)Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Ok, jest miui 11, ale na androidzie 9. Okazuje się też że always on display i powiadomienia są tylko dla amoledow . Także brak diody powiadomien nie jest rozwiązany dalej. Chociaż tyle że powiadomienia zostają na belce. No i wydaje mi się że trochę lepiej (płynniej) działa cały telefon.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Redmi Note 8T, MIUI 11. W sieci Play działa LTE+ i VoLTE. Jeśli dodamy do tego NFC to wg. moich kryteriów jest to wszystko mający telefon ze średniej półki. Teraz sklepy zabijają się w wyścigu kto da lepsza cenę na ten model, więc tym bardziej polecam.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 @radier jakie Volte w Play ? Play nie wspiera żadnego Xiaomi przy Volte... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Może ci się z Orange pomyliło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1989 Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Witam, Czy Redmi Note 8 może być ładowany przez ładownie indukcyjne/bezprzewodowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1989 Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelDawidov Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Witam. Mam pytanie odnosnie 8T. Doszukalem sie info ze telefon nie chce sie ladowac iepryginalna ladowarka (przynajmniej przy calkowitm rozladwoaniu.) Czy mozecie to potwierdzic i jak sie sprawa ma przy ladowaniu w samochodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Witam. Mam pytanie odnosnie 8T. Doszukalem sie info ze telefon nie chce sie ladowac iepryginalna ladowarka (przynajmniej przy calkowitm rozladwoaniu.) Czy mozecie to potwierdzic i jak sie sprawa ma przy ladowaniu w samochodzie?Ja żadnych problemów nie miałem z ładowaniem na różnych ładowarkach. W samochodzie nie ładowałem, więc się nie wypowiemWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1989 Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 A ja mam takie pytanie, zauważyłem, że bolce w mojej ładowarce do telefonu są krzywe. Co prawda niewiele, ale jednak da się to zauważyć, że minimalnie są skierowane do środka. Moje pytanie jest takie, czy gwarancji telefonu podlega też ładowarka? Czy to może mieć wpływ na ładowanie telefonu? Poniżej link do zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 A ja mam takie pytanie, zauważyłem, że bolce w mojej ładowarce do telefonu są krzywe. Co prawda niewiele, ale jednak da się to zauważyć, że minimalnie są skierowane do środka. Moje pytanie jest takie, czy gwarancji telefonu podlega też ładowarka? Czy to może mieć wpływ na ładowanie telefonu? Poniżej link do zdjęcia.Nie ma to wpływu. Ładowarka jest częścią zestawu z telefonem. Jak chcesz ją reklamować musisz cały zestaw (z telefonem) dostarczyć do serwisuWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 (edited) @Piotrek1989 Haha dobre ! Tego jeszcze nie widziałem żeby reklamować ładowarkę bo ma delikatnie krzywe bolce bo u mnie 0,6mm jest różnicy miedzy dołem a górą też do środka schodzą to chyba globalny problem. Ps Jak byś się zapoznał z instrukcją i warunkami gwarancji to byś wiedział że na akcesoria jest 6 miesięcy gwarancji. @Crowmaster Tutaj bym polemizował czy cały zestaw ... Zależy chyba od sklepu albo w przypadku bezpośredniego zgłoszenia do serwisu z ustaleniami bo mogą nie chcieć telefonu a np pudełko z akcesoriami. Aby przyspieszyć @Piotrek1989 podpowiem Ci... jak chcesz spać spokojnie bo wiem że Ci to żyć nie da ... Napisz do serwisu Xiaomi i wyślij fotkę ... Chłopaki się pośmieją (chociaż nie wiem czy za głowę się nie złapią bo to nie śmieszne) i Ci odpiszę że Wszystko jest OK Jak by takie były to bym się zastanowił Edited December 19, 2019 by gawllo Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 (edited) Z tego co widzę u siebie do większość wtyczek ma bolce skierowane delikatnie do środka. A jest to pewnie celowy zabieg, żeby ładowarka nie wypadała z gniazdka tylko pewnie w nim siedziała. Takiego pytania to się nie spodziewałem nigdy. Sorry Edited December 19, 2019 by fake4r 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremesystems Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 j pierdziele. milenialsi. nie jestem jakims magikiem od pradu ale to pytanie wyrwalo mnie z papci. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1989 Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 Najbardziej ucieszyła mnie wiadomość, że można tym telefonem robić zdjęcia nocnego nieba i w związku z tym mamy pytanie: Jaki polecacie statyw do tego telefonu? Ja myślałem o tym: https://www.cyfrowe.pl/aparaty/statyw-velbon-ex-macro.html W domu mam jakiejś statywy, ale one są lekkie i boje się, że telefon będzie je przeciążał (w sensie, że będą się przewracać ze względu na wagę telefonu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 (edited) Wyglada dobrze ten statyw Edited December 21, 2019 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 (edited) Czy da sie jakos zmienic wyglad baterii ? chcialbym zeby wartosc procentowa byla po za bateria. MIUI 11 Edited December 28, 2019 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Ustawienie - wyświetlacz - wycięcie i pasek statusu - wskaźnik baterii - procentowo obok baterii. Tak przynajmniej jest w Miui stable. W innych romach można jeszcze ustawić samą wartość procentową, bez ikony baterii - tak jak na zdjęciu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipmatrix7 Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Witam Czemu na stronie miuipolska brak jakichkolwiek informacji o note 8? Brak stabilnych jak i tygodniowych wersji miui a takze twrp dla tego modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Stabilna wersja jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipmatrix7 Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Faktycznie, mój błąd. Dlaczego jednak tygodniowy dział wygląda jakby nie był jeszcze ruszony podczas gdy na Xiaomi.eu te wersje już są. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Jak to jest z wymiarami 8t?Na początku widziałem info że wymiary ma identyczne jak note 7. Teraz większość portali mówi o 161mm dlugosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 27 minut temu, tpawel napisał: Jak to jest z wymiarami 8t? Na początku widziałem info że wymiary ma identyczne jak note 7. Teraz większość portali mówi o 161mm dlugosci Nie wiem, które tak mówiły... Pierwsze słyszę. Jest większy jak 7 i 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Na mGSM były początkowo wymiary takie same jak zwykłej ósemki.No nic, dzięki za potwierdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyBoy Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Mam 2 pytania do użytkowników redmi note 8t. 1- czy można jakoś na stałe ustawić żeby po włączeniu trybu cichego było wszystko wyciszone, a po włączeniu trybu wibracji były same wibracje? Do tej pory nie rozkminilem tego a gdy włączę wibracje to dźwięki są i muszę ręcznie wyciszać dźwięki. Jak włączę tryb cichy to niby wszystko jest ok i wszystko ciche. 2- z tego co zauważyłem to ten model ma wbudowanego avasta jako antywirusa. Czy dodatkowo zalecacie zainstalować drugi antywirus ( jakoś od zawsze jestem zwolennikiem AVG) albo usunąc Avasta i zainstalować jeden? No chyba że waszym zdaniem Avast daje radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts