majka420 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 34 minuty temu, gawllo napisał: Nie mam dodanego. Jak próbowałem dodać i zapisać to znika ale nie wiem czy dobrze wpisywałem mógłbyś mi podać co tam po wpisywać zrzuty ekranu? Dodawałeś ręcznie czy samo się skonfigurowało ? Znalazłam na innym forum http://c.mi.com/thread-2203095-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 1 godzinę temu, majka420 napisał: Znalazłam na innym forum http://c.mi.com/thread-2203095-1-1.html Co znalazłeś ? Tam nie ma APN podanego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Teraz widzę, że po aktualizacji do Android 10 na Poco, APN IMS zniknął. W temacie o VoLTE, ktoś o tym pisał, że Play już tego nie wymaga. W ogóle dzwoniłeś na infolinię z prośbą o aktywację wi-fi calling? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 @radier Nie dzwoniłem, ale na czacie albo czacie przez P24 można o to poprosić. jak wysyłam SMS START na numer 282. to przychodzi mi że mój telefon nie obsługuje wifi calling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Przez SMS się nie uda. Zadzwoń na infolinię i zweryfikuj czy włączyli. Potem reset telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 (edited) 27 minut temu, radier napisał: Przez SMS się nie uda. Zadzwoń na infolinię i zweryfikuj czy włączyli. Potem reset telefonu. Dobra aktywowałem na czacie wifi calling i aktywowało się VoLte... ??? Trzeba było mieć aktywne wifi calling żeby volte działało ? Teraz jest chyba ok, sprawdzam stan IMS i jest zarejestrowane i dostępne. Edited February 5, 2020 by gawllo Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Tak te dwie usługi są ze sobą połączone w ich panelu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapi3511 Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Wie ktoś może jak naprawić bt? Kiedy bluetooth jest włączone wifi działa baaardzo wolnoWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzior Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Z uwagi na to że mój temat wylądował w koszu bez słowa wyjaśnienia poza propozycją szkujaki która nie znalazła odpowiedzi na problem, pytam ponownie tutaj. Czy na RN8T jest obecnie rom xiaomi.eu w którym działa nagrywanie rozmów i nfc, google pay ? Czy ktoś może udzielić jasnej odpowiedzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Tak, wersja stabilna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzior Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Dzięki! To jeszcze jedno pytanie. W linku "jak zainstalować" jest informacja żeby skorzystać z płatnej usługi wgrania xiaomi.eu przez serwis jeżeli chce się zachować funkcjonalność płatności nfc google pay. Czy w przypadku instalacji własnoręcznej, z zachowaniem wszelkich zalecanych procedur te funkcjonalności będą także zachowane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Tak, o ile nic się nie popsuje to będzie działać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapi3511 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Dzięki! To jeszcze jedno pytanie. W linku "jak zainstalować" jest informacja żeby skorzystać z płatnej usługi wgrania xiaomi.eu przez serwis jeżeli chce się zachować funkcjonalność płatności nfc google pay. Czy w przypadku instalacji własnoręcznej, z zachowaniem wszelkich zalecanych procedur te funkcjonalności będą także zachowane ?Tak, magisk i po problemie, a nawet sam rom ma wbudowany skrypt (chyba)Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzior Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 3 minuty temu, Orjon napisał: Tak, o ile nic się nie popsuje to będzie działać. No wiadomo, czasami złośliwość rzeczy martwych.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Kupiłem żonie RN8 i mam problem z synchronizacją kontaktów i smsów. Nie ma opcji synchronizacji w chmurze, zmieniałem nawet region na Szwajcarię. Jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 1 godzinę temu, gwalberg napisał: Nie ma opcji synchronizacji w chmurze Nie ma bo masz dialer i wiadomości od Googla, które nie potrafią się synchronizować z chmurą Mi. Zmiana regionu nic nie pomoże. Na niektórych telefonach na synchronizację kontaktów pomaga doinstalowanie dialera z kontaktami z Miui. Nie wiem czy w twoim to zadziała. Do synchronizacji i zarządzania kontaktami to wystarcza, ale do odbierania połączeń i dzwonienia musi zostać dialer Googla. Z wiadomościami raczej nic nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Nie ma bo masz dialer i wiadomości od Googla, które nie potrafią się synchronizować z chmurą Mi.Ostatnio na becie pojawiło się tłumaczenie dot. synchronizacji wiadomości, sądząc po nazwie stringa, najwidoczniej właśnie z apki od Google. Więc może niedługo to się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 3 minuty temu, Orjon napisał: może niedługo to się zmieni. To byłby krok do przodu jeśli chodzi o integrację tego "badziewia" z Miui. Ja sobie poradziłem, synchronizuje mi się wszystko, wiadomości kontakty i rejestr. Tylko to trochę karkołomne i sztucznie wymuszone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Będę odblokowywał bootloader, na naszym romie jest to rozwiązane czy bez zmian? 26 minut temu, FromWP napisał: To byłby krok do przodu jeśli chodzi o integrację tego "badziewia" z Miui. Ja sobie poradziłem, synchronizuje mi się wszystko, wiadomości kontakty i rejestr. Tylko to trochę karkołomne i sztucznie wymuszone. Jak sobie poradziłeś? Chcę wkrótce kupić mi 9 lite lub mi 9T jeszcze się waham i pewnie problem ten sam będzie z synchro Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 7 godzin temu, gwalberg napisał: Jak sobie poradziłeś? Na romie miuipolska nie ma z tym problemu, bo te aplikacje są nadal z miui. Ja na globalu doinstalowałem Miui contacts and dialer i Messaging pobrane z apkmirror. Messaging (wiadomości) się wywalają i używać nie można, ale samo nadanie uprawnień włączyło synchro w chmurze. Dialer z kontaktami działa w ograniczonym zakresie. Można zarządzać kontaktami i synchronizuje się rejestr i kontakty z chmurą Mi. Mam Mi 9 Lite, nie ma gwarancji że to zadziała we wszystkich nowych telefonach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 W czym ta chmura Xiaomi jest lepsza od Google? 5gb vs 15gb, w przypadku zmiany telefonu na inny nie będzie problemu z Google, natomiast Xiaomi będzie bezużyteczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 3 godziny temu, FromWP napisał: Na romie miuipolska nie ma z tym problemu, bo te aplikacje są nadal z miui. Ja na globalu doinstalowałem Miui contacts and dialer i Messaging pobrane z apkmirror. Messaging (wiadomości) się wywalają i używać nie można, ale samo nadanie uprawnień włączyło synchro w chmurze. Dialer z kontaktami działa w ograniczonym zakresie. Można zarządzać kontaktami i synchronizuje się rejestr i kontakty z chmurą Mi. Mam Mi 9 Lite, nie ma gwarancji że to zadziała we wszystkich nowych telefonach. Dzięki, synchronizowałem kontakty, smsy odpuściłem. Jakoś się przemęczy przez miesiąc. Chyba tyle nadal trwa odblokowanie bootladera, dziś się za to zabieram. 41 minut temu, mariusz.ur napisał: W czym ta chmura Xiaomi jest lepsza od Google? 5gb vs 15gb, w przypadku zmiany telefonu na inny nie będzie problemu z Google, natomiast Xiaomi będzie bezużyteczne. Do googla nigdy nie miałem zaufania, nie lubię jak ktoś, coś, mi narzuca i wciska. Wolę jak moje informacje ma chiński szpieg Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 58 minut temu, mariusz.ur napisał: W czym ta chmura Xiaomi jest lepsza od Google? Sms-y i historię połączeń synchronizuje. Do zdjęć nie bardzo się nadaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 13 minut temu, FromWP napisał: Sms-y i historię połączeń synchronizuje. Do zdjęć nie bardzo się nadaje. Ja jako, że często zmieniam romy, w tym większość na czysty Android to używam zdjęć Google. Masz 15gb w oryginalnym rozmiarze lub bez ograniczeń w ich standardzie. Jest to fajna sprawa, bo masz zdjęcie zawsze zsynchronizowane na każdym innym romie/urządzeniu i to bez ściągania ich na telefon. Jednak zawsze można użyć innych chmur do zdjęć, dokumentów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Od trzech godzin próbuje zainstalować TWRP i ciągle to samo "error cannot load 'twrp.img' no such file or directory" Próbowałem dwa TWRP i bez zmian, gdzieś robie błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Wrzuć twrp do folderu z adb i plik ma mieć dokładnie taką nazwę jak wpisujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 8 minut temu, frrancuz napisał: Wrzuć twrp do folderu z adb i plik ma mieć dokładnie taką nazwę jak wpisujesz. Tak robię Wszystkie inne komendy działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 26 minut temu, dzidexx napisał: Otwórz cmd w tym folderze, wklep dir/w i pokaż screen. Już mi ręce opadają :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 4 minuty temu, dzidexx napisał: Mi jeszcze bardziej. Nie widzisz? Masz twrp.img.img a nie twrp.img. Nie masz pliku, który chcesz wgrać. Wklep poprawnie lub zmień nazwę. Widzę, tylko że plik ma taką nazwę: Nie wiem dlaczego tam jest dwa razy img Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 9 minut temu, dzidexx napisał: Zmień, cmd wyświetla poprawnie. Ale co mam zmienić i gdzie? Nie wiem co robię źle. Wklejam fastboot flash recovery twrp.img TWRP nazywa się twrp.img a wyskakuje "error cannot load 'twrp.img' no such file or directory" . Cmd pokazuje dwa razy img, więc WTF nie wiem co robię źle i co mam zmienić. Przecież widać jak nazywa się obraz TWRP Siet, juz zrobione, ale głupi jestem :D Wystarczyło usunąć z pliku img Myślałem że musi być te img mimo wszytsko :D 19 minut temu, dzidexx napisał: Zmień, cmd wyświetla poprawnie. Dzięki za naprowadzenie :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliens Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 a nie lepiej sobie programikiem zrobic ,bez stresu itd.. ` TOOL_ALL_IN_ONE Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Tylko że teraz mam poważny problem. Wyczyściłem fona całkowicie, przed wgraniem systemu i zrestartowałem do recovery ale nie wszedł w tryb recovery. Wyswietla się System has been destroyed. Mogę wejśc tylko do fastboot, ponowne wgranie recovery nie przenosi go do niego. Ciągle tylko System has been destroyed Telefon jest cały czas odblokowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Ręcznie wejdź do twrp po flashu. Wyłącz telefon i włącz kombinacja ewentualnie w adb wykonaj restart ale trzymaj od razu kombinacje. Musi ruszyć w twrp bo inaczej nadpisuje normalne recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 20 minut temu, frrancuz napisał: Ręcznie wejdź do twrp po flashu. Wyłącz telefon i włącz kombinacja ewentualnie w adb wykonaj restart ale trzymaj od razu kombinacje. Musi ruszyć w twrp bo inaczej nadpisuje normalne recovery. Nic to nie daje. Nie mogę wejśc do recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 10 minut temu, gwalberg napisał: Nic to nie daje. Nie mogę wejśc do recovery Próbiwałeś będąc w fastboot komendy fastboot boot twrp.img oczywiście w folderze z minimaladb&fastboot w którym jest wgrane twrp.img. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts