kamillm Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 @Demon ostatnie stabilne wydanie xiaomi.eu dla Twojego modelu to: HMNote8T_V12.0.1.0.QCXMIXM_v12-10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Czyli na ROM od Miui Polska nie ma co liczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Będzie dopiero jak wyjdzie global romWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 ok dzięki za info i czekamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 1 godzinę temu, Demon napisał: Czyli na ROM od Miui Polska nie ma co liczyć Przecież jest, ten co wyżej. Nie będziemy wydawać miliona wariantów dla różnych wersji Globala, bez przesady... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 nie bardzo czaje na waszej stronie nie ma do pobrania a ten link to jest do oficjalnej wersji którą mam zainstalowaną, chciałbym zainstalować waszą wersję gryż miałem ją na poprzednim telefonie redmi i była lepsza niż oficjalna wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 37 minut temu, Demon napisał: nie bardzo czaje na waszej stronie nie ma do pobrania a ten link to jest do oficjalnej wersji którą mam zainstalowaną Jakiej oficjalnej. To link do pobrania romu xiaomieu (miuipolska). 5 godzin temu pisałeś że masz taki 12.0.1.0 (QCXEUXM) czyli globala na Europę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 ok dzięki i sorry moja wina nie doczytałem dokładnie sugerowałem się stroną pobierz miuipolska i tam nie było mojej wersji tel myślałem że ktoś wrzucił oficjalny rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 xiaomi.eu to nie jest oficjalny ROM... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 teraz już wiem dziękuje za uświadomienie, i przepraszam za moja niewiedzę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Koledzy mój brat ma ten telefon i ma z nim problem. Jak ktoś do niego dzwoni to w ogóle nie załącza się ekran. Tele kupione w Polsce, jak coś ta zaraz polecę i podam jak rom lub co tam potrzebujecie żeby to zdiagnozować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Krk Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Witam czy na Redmi Note 8T można spodziewać się czegoś więcej niż Miui 12.0.4 i Androida 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Jeśli masz ROM EEA (z dopiskiem EU w wersji MIUI) to jest Android 11, zmień region na inny niż Polska. Jeśli nie masz to trzeba czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Krk Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 (edited) Tak mam ROM .eu jednak nawet po zmianie regionu jest bez zmian czyli wersja Miui 12.0.4.0 i Android 10 Dnia 14.10.2021 o 21:51, Kacper Skrzypek napisał: Jeśli masz ROM EEA (z dopiskiem EU w wersji MIUI) to jest Android 11, zmień region na inny niż Polska. Jeśli nie masz to trzeba czekać. Jakieś pomysły? Edited October 19, 2021 by Marcin Krk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Masz Xiaomi.eu, a nie Global EEA. Nie ma jeszcze Globala na Androidzie 11 na którym się opieramy więc musisz czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Krk Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Masz Xiaomi.eu, a nie Global EEA. Nie ma jeszcze Globala na Androidzie 11 na którym się opieramy więc musisz czekać. A mam takie pytanie. Czy mogę zainstalować ROM z Redmi Note 8 na Redmi Note 8 T? Jakie są różnice w tych telefonach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Nie możesz, każdy model telefonu ma swój indywidualny rom.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davlar Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 19 godzin temu, Marcin Krk napisał: A mam takie pytanie. Czy mogę zainstalować ROM z Redmi Note 8 na Redmi Note 8 T? Jakie są różnice w tych telefonach? Nie możesz, ale skoro masz już odblokowany bootloader, to nic nie stoi na przeszkodzie byś wgrał oficjalny rom EEA z andkiem 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomBit Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Redmi Note 8 dostało aktualizacje 19/10/2021 do MIUI V12.5.3.0, więc chciałem ją pobrać, ale pojawił się błąd Co w takim przypadku zrobić? Zainstalować aktualizację z pliku .zip czy zainstalować od nowa system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Pobrać jeszcze raz. Telefon tego nie zainstaluje bo plik będzie z błędem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomBit Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Pobrałem MIUI V12.5.3.0 Redmi Note 8 W kalkulatorze zauważyłem zmiany np. Po lewej globalna wersja, po eu Można jakoś to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted June 25, 2022 Share Posted June 25, 2022 (edited) czy da radę zwiekszyc wolne pamięci RAM? Co powyłączać? Edited June 25, 2022 by demoxik Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted June 26, 2022 Share Posted June 26, 2022 (edited) @demoxikSystem sam zwalnia pamięć RAM, kiedy wymaga tego aktualnie uruchomiona aplikacja. RAM to pamięć robocza i ma być wykorzystywana a nie stać niewykorzystana. Jak będziesz ją czyścił, to będzie tylko gorzej niż było. Jedynie to można zbędne aplikacje z których nie korzystasz, a są systemowe, wyłączyć, poprzez adb. Polecam aplikacje na windowsa "adb app control" Edited June 26, 2022 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted June 27, 2022 Share Posted June 27, 2022 przy kazdym twrp nie mi deszyfrować danych, nie wpisuje pinu telefonu w recovery wiec mam jakieś dziwne nazwy plików Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 27, 2022 Share Posted June 27, 2022 Jak masz ustawiony pin do odblokowania telefonu, czy odcisk palca, wzór, to weź to powyłączaj Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyron Posted July 1, 2022 Share Posted July 1, 2022 Mam pytanie odnośnie Redmi Note 8, używam go jakieś ponad 2 lata i po ostatniej aktualizacji zauważyłem że coraz gorzej z nim, tzn laguje okrutnie włącze aparat to trzeba czekać przy czarnym ekranie kilka kilkanaście sekund, robię zdjęcie to po chwili załapie, ktoś do mnie dzwoni to na mi bandzie pokazuje że dzwoni a na ekranie telefonu dopiero po kilku kilkunastu sekundach pojawia się osoba dzwoniąca. Czy tutaj jest problem softu, czy ten telefon już poprostu może umierać powoli? Może jakiś wcześniejszy soft wgrać, pomogło by coś? Wersja 3/32 - Android 11 global rom. Nie jest zniszczony jeszcze by posłużył, żeby tylko działał w miarę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 1, 2022 Share Posted July 1, 2022 Przed cofnięciem softu zrób najpierw przywrócenie do ustawień fabrycznych, bo często po serii updatów soft się zakrzacza. A szczególnie po dużej aktualizacji.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyron Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 W dniu 1.07.2022 o 11:44, Netoper napisał: Przed cofnięciem softu zrób najpierw przywrócenie do ustawień fabrycznych, bo często po serii updatów soft się zakrzacza. A szczególnie po dużej aktualizacji. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Tak zrobiłem, dodatkowo powywalałem zbędne apki przed adb. I coś dalej nie gra, tzn może trochę lepiej ale nadal laguje. Zastanawiam się czy najzwyczajniej w świecie ten telefon już lata świetności ma za sobą i poprostu będzie tak chodził, czy kwestia nowego romu / aktualizacji tak go spowolniły. Czy jakbym wrócił do androida 10, coś by mogło pomóc i go przyśpieszyć, bądź jakiś custom rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 Co do jednego się zgodzę, miałem Rn8Pro, (dzisiaj sprzedany został) i po kilku aktualizacjach ostatecznie pracował na sofcie z marca(?) kwietnia (?) 2020, bo późniejsze wyższe wersję i miui i andka powodowały różne dolegliwości które dla mnie nie były akceptowane.Więc z jednej strony nie rozumiem ludków którzy niecierpliwie przebierając kopytkami nie mogą doczekać się aktualizacji a potem narzekają zamiast narzekać cofnąć się do wersji która ich zadowalała.Z drugiej strony rozumiem pęd ku nowinkom bo sam tak pędziłem, ale nie narzekałem jak coś było nie ok, tylko cofałem się do wersji zadowalającej. To nie było do Ciebie tylko taka refleksja.Tak więc ten tego teraz do Ciebie jeśli na którejś wersji lepiej Ci się pracowało i fon lepiej chodził to ... Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts