marcinj6 Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 Roboto, MiLan to czcionka dla chińczyków. Możesz sobie również wgrać dowolną, inną czcionkę A propo nie moge nigdzie teraz znaleźć opcji wgrania czcionki z pamięci?:/Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Października 2019 Autor Opublikowano 2 Października 2019 Jest tam gdzie zwykle. Aplikacja Motywy.
marcinj6 Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 Hmm to albo ja nie wiem gdzie szukać albo w motywach nie ma:/Brak opcji wczytaj czcionkę Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Conrado da Vinci Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 @marcinj6 Motywy->Wczytaj motyw, wybierasz z plików czcionkę w formacie .mtz i klikasz "Ok". Czcionka powinna się znajdować w opcji z czcionkami x d
dommino6 Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 1 godzinę temu, Orjon napisał: OTA na tej wersji nie działa bo odpytuje serwer OTA, który padł, zaktualizuj ręcznie. Co do SafetyNeta: wygląda na to, że teraz oprócz fingerprinta sprawdzany jest też security patch. I wygląda na to, że to przez to nie przechodzi na Q. Niestety nie potrafię tego robić:(
Grzesiek1010 Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 9.9.27 v2 mi9 klonowanie aplikacje powoduje restart Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
kamilek98 Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 U mnie natomiast po zainstalowaniu dzisiejszej aktualizacji pojawia się błąd z mapami google. Po uruchomieniu nawigacji a następnie zminimalizowaniu widoku, np. wejście w aplikację SMS, przy próbie powrotu do nawigacji pojawia się czarny ekran. Telefon Mi9 Czy aplikacja map dziala Wam prawidłowo?
lukkop91 Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 U mnie natomiast po zainstalowaniu dzisiejszej aktualizacji pojawia się błąd z mapami google. Po uruchomieniu nawigacji a następnie zminimalizowaniu widoku, np. wejście w aplikację SMS, przy próbie powrotu do nawigacji pojawia się czarny ekran. Telefon Mi9 Czy aplikacja map dziala Wam prawidłowo? Na sterowaniu gestami tak jest.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka
TheKaaC Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Co odblokowanie telefonu jest "aktualizowanie funkcji Facebook" Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Konrad1978 Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 A ja wgrałem tego (chyba) rebiuild'a 9.9.26 i 0 GŁOSU W GŁOŚNICZKU DO ROZMÓW, muszę nacisnąć czerwoną słuchawkę zestawu głośnomówiącego by słyszeć rozmówcę. Nie to, że słyszę rozmówcę ale cicho, W OGÓLE GO W GŁOŚNICZKU GÓRNYM NIE SŁYSZĘ. Nie wiem czy to awaria głośniczka czy coś jest namieszane w sofcie. Po 7-mej robię Factory reset i wracam do normalnej wersji 9.9.26 a jak to nie pomoże (odpukać) to wracam do dyszki niestety Nie może tak być, że rozmówcę mam tylko na głośnomówiącym i wszyscy słyszą o czym rozmawiamy.
gasie Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 7 godzin temu, kamilek98 napisał: U mnie natomiast po zainstalowaniu dzisiejszej aktualizacji pojawia się błąd z mapami google. Po uruchomieniu nawigacji a następnie zminimalizowaniu widoku, np. wejście w aplikację SMS, przy próbie powrotu do nawigacji pojawia się czarny ekran. Potwierdzam. 45 minut temu, TheKaaC napisał: Co odblokowanie telefonu jest "aktualizowanie funkcji Facebook" Potwierdzam, to "aktualizowanie funkcji" pojawia się też po skorzystaniu z Google Chrome.
silverx Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Nie wiem co się dzieje. Mnie na Mi 9 po wgraniu na czysto przez TWRP 9.9.26 wszystko działało normalnie, żadnych lagów, zawsze wgrywam Magisk, tylko ikony trochę za duże, ale to akurat nie przeszkadzało. Wgrałem 9.9.27 V2 i również ok, żadnych problemów, restartów, lagów itd. a tutaj w temacie widzę burza. Interesujące jest to, że innym wszystko działa a u innych wszystko się sypie..., gdzie jest haczyk.Wipe wywala partycję persist a w tych nowych romach jej nie ma i przez to nie działają czujniki. Lipa na maxa, ale co zrobić... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Cyrus Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Witam. Mam może trywialne pytanie, ale testowałem röżne warianty i nic mi nie wyszło. Od czego zależy uaktywnienie w powiadomieniach opcji zaznaczonej na czerwono. We wszystkich aplikacjach na moim Mi Mix 2 jest ona nieaktywna. Będę wdzięczny za informację.
Tomek_Tcz Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Konrad1978 Wrzuć już global zobacz jak jest będzie tak samo. Napraw głośnik czy co tam masz.
Bar.Tek Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 8 godzin temu, Grzesiek1010 napisał: 9.9.27 v2 mi9 klonowanie aplikacje powoduje restart Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka U mnie działa
gasie Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 4 minuty temu, Cyrus napisał: Witam. Mam może trywialne pytanie, ale testowałem röżne warianty i nic mi nie wyszło. Od czego zależy uaktywnienie w powiadomieniach opcji zaznaczonej na czerwono. We wszystkich aplikacjach na moim Mi Mix 2 jest ona nieaktywna. Będę wdzięczny za informację. Jest globalny przełącznik na to. "Powiadomienia na ekranie blokady" - "Wyłącz wszelkie powiadomienia".
Razor65 Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 17 godzin temu, ZduneX25 napisał: Finalnie działająca wersja dla mi9 siadła jakieś pół godziny temu, mi9tpro czeka na upload, a mi9t w budowie. @ZduneX25 siadła już działająca mi9t na serwerze? // Bug jaki zauważyłem na MI 9T na wersji v1 to niewygasający ekran podczas aktywnego połączenia - telefon na statywie w aucie, rozmowa przez bluetooth, ekran po chwili zaczyna przygasać i nagle rozświetla się na full jak po dotknięciu i tak w kółko.
ZduneX25 Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 @Razor65 Tak, wczoraj między 18-19 już było śmiało możesz pobierać.
Cyrus Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 4 godziny temu, gasie napisał: Jest globalny przełącznik na to. "Powiadomienia na ekranie blokady" - "Wyłącz wszelkie powiadomienia". Dzięki za zainteresowanie. Wyłączenie powiadomień w moim przypadku niestety nie uaktywnia tych opcji. Nadal są zacienione
MST Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Mi Note 2 nadal występuje problem z włączaniem Bluetooth. po restarcie załapuje.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Października 2019 Autor Opublikowano 3 Października 2019 Dnia 2.10.2019 o 07:56, Konrad1978 napisał: Rozszerzone menu zasilania (3-way reboot) ---> nb. uwaga do programistów z MIUI Polska (to co w nawiasie jest nieprzetłumaczone a można napisać np., ,,3-stopniowe uruchamianie ponowne") Tak ma być.
Bar.Tek Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Mi9 i miui11, gdyby ktoś chciał zrobić wipe dalvik to powiem, że system nie wstanie. Właśnie przekonałem się na kolejnej ostatniej wersji. Wtedy format data i instalacja od nowa.
rock'n'rolla Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 @Konrad1978 Trójstopniowe a trójdrożne to zupełnie inne pojęcia. To drugie jest prawidłowe w stosunku do 3-way, ale brzmi tak sobie. Disce puer anglice.
Adam Błażejewski Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 5 minut temu, Bartos napisał: Mi9 i miui11, gdyby ktoś chciał zrobić wipe dalvik to powiem, że system nie wstanie. Właśnie przekonałem się na kolejnej ostatniej wersji. Wtedy format data i instalacja od nowa. No to coś nie tak, robiłem właśnie to pare razy przy migracji miedzy 26 a 27 i znowu 26. Za każdym razem system wstawał.
Bar.Tek Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Ja robiłem, na działającym już systemie. Właśnie wczoraj instalowałem ostatnią wersję i dzisiaj z ciekawości zrobiłem wipe dalvik i cache i system nie wstał, restart do recovery. No i właśnie stawiam system od nowa. Próbowałem na każdej wersji Miui11 i na każdej tak samo. Nie robiłem wipe dalvik bezpośrednio po instalacji więc nie wiem czy by się uruchomił
rock'n'rolla Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Ja po raz któryś powtórzę to co pisałem dawno temu: po iluś tam aktualizacjach, zmianie wersji MIUI/android lub gdy zwyczajnie zaczynają dziać się jakieś dziwne rzeczy powinno się zrobić full wipe. Wszystkie bolączki znikają.
Bar.Tek Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Miui 11 instalowałem na czysto, a wcześniej wgrałem global stable.
Adam Błażejewski Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 @Bartos Jaką wersję pamięci masz w Mi9? czytałem gdzieś że wersja z 64GB działa normalnie tylko 128GB się restartuje, hmmm ciekawe czy to ma jakieś znaczenie.
Bar.Tek Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 6/128 i recovery TWRP 3.3.1-42 by mauronofrio Po prostu nie będę robił wipe dalvik
Adam Błażejewski Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 No to już nie wiem od czego to zależy, mam taką samą. Wersja recovery identyczna.
Bar.Tek Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Dodam też, że poprzednia wersja 9.9.27 miała poziom zabezpieczeń L1 (teraz mam ją zainstalowaną), a wczorajsza poprawiona 9.9.27 ma L3
marcinj6 Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 [mention=10009]marcinj6[/mention] Motywy->Wczytaj motyw, wybierasz z plików czcionkę w formacie .mtz i klikasz "Ok". Czcionka powinna się znajdować w opcji z czcionkami x dWielkie dzięki:) ostatni raz czcionkę zmieniałem jakieś 2 lata temu w innym xiaomi i zapomniało mi się jak się to robi:)Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
lubowitz Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Wytłumaczcie mi jak możecie dokładnie jak zainstalować persist.img??? Wchodzę w recovery-szukam persist.img. I teraz pytanie czy mam wybrać partycję do zainstalowania obrazu-tj: boot,Dtbo,Recovery,Obraz Systemu,Obraz Vendor,Persist?? Czy po prostu przesunąć tylko suwakiem na dole nic nie zaznaczając??
Antyhaker Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 31 minut temu, lubowitz napisał: Wytłumaczcie mi jak możecie dokładnie jak zainstalować persist.img??? Wchodzę w recovery-szukam persist.img. I teraz pytanie czy mam wybrać partycję do zainstalowania obrazu-tj: boot,Dtbo,Recovery,Obraz Systemu,Obraz Vendor,Persist?? Czy po prostu przesunąć tylko suwakiem na dole nic nie zaznaczając?? Po co tak właściwie chcesz to zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.