2019
44 topics in this forum
-
- 8 followers
- 83 replies
- 24.8k views
Poprawki bezpieczeństwa z grudnia 2019/stycznia 2020 (część urządzeń, m.in. Redmi Note 5) Poprawki tłumaczenia oraz pewnych bugów Opóźniona aktualizacja: Mi 9, Mi 9T Pro Redmi Note 7/Pro, Mi 9 Pro 5G brak aktualizacji – testy Androida 10 Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img Na telefonach z wgranym domyślnie Androidem Pie i wyże…
Last reply by Edek, -
- 11 followers
- 78 replies
- 10.9k views
Ciemny motyw w module Czyszczenie Poprawki tłumaczenia oraz pewnych bugów Brak aktualizacji: Redmi Note 8, opóźnione: Mi Max 3, Mi 9 Lite Redmi Note 7/Pro brak aktualizacji - testy Androida 10 Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img Na telefonach z wgranym domyślnie Androidem Pie i wyżej (nie dotyczy modeli, które aktualizację dos…
Last reply by Pitors, -
- 10 followers
- 101 replies
- 11.7k views
Od tej aktualizacji wszystkie aplikacje mogą wyświetlać powiadomienia w trybie Always on Display (nasz mod) Dodany przełącznik dla kolorowych ikon w trybie Always on Display (Użyj ikon z aplikacji) Ciemny motyw w Panelu sterowania (z wyjątkiem komponentów związanych z Czyszczeniem, które są częścią innej aplikacji niż reszta Panelu) Dodane wsparcie dla kodeka LHDC (Mi 9/Mi 9T Pro) Poprawki tłumaczenia oraz pewnych bugów Opóźnione: Mi 9 Pro 5G, Mi 9 Lite Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP reco…
Last reply by sqbnc, -
MIUI 9.12.5 1 2 3 4
- 10 followers
- 122 replies
- 14.9k views
Aktualizacja do Androida 10 dla Mi 8 Lite i Mi Max 3 Przywrócenie ikony bezpośredniego połączenia w widoku wiadomości SMS Przywrócenie opcji „Usuń stare wiadomości” w aplikacji SMS Możliwość dodania dwóch twarzy w Odblokowaniu twarzą (Mi 9) Wprowadzenie systemu uprawnień z MIUI (wszystkie aplikacje po aktualizacji będą się pytać o przyznane im wcześniej uprawnienia – należy się zgodzić) Poprawki tłumaczenia Opóźnione: Mi Note 10, Mi 9 Pro, Redmi Note 8 W przypadku problemów z prędkością pobierania ze sklepu Play wyczyść dane aplikacji Pobrane (obydwóch). Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.e…
Last reply by elohere123, -
- 4 followers
- 48 replies
- 7.8k views
ROM Xiaomi.eu dla Mi Note 10/Mi CC9 Pro (tucana) Grudniowe poprawki bezpieczeństwa (niektóre urządzenia, np. Redmi Note 7) Możliwość dodawania i dostosowywania skrótów na ekranie blokady (z lewej strony) Dodanie widoku odtwarzanej muzyki na pasku powiadomień znanego z „czystego” Androida (zamiast rozwiązań MIUI) Poprawki tłumaczenia Brak aktualizacji dla Mi Max 3, Mi 8 Lite – testy Androida 10 Brak aktualizacji dla Mi 9 Pro 5G, Mi 8 SE, Redmi Note 8 – brak China na ten moment Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. …
Last reply by Klosiak, -
- 9 followers
- 146 replies
- 14.8k views
Aktualizacja do Androida 10 dla Mi 9 Lite Nowa animacja zrzutu ekranu Możliwość zarządzania czasem swojego snu z poziomu aplikacji Zegar Nowy wygląd funkcji Czas przed ekranem (m.in. dodanie bardziej zaawansowanych statystyk) Drobne zmiany wizualne w funkcji Czyszczenie WhatsAppa Dodanie podziału aplikacji na kategorie w szufladzie aplikacji do launchera MIUI Brak aktualizacji dla Mi Max 3, Mi 8 Lite, Redmi Note 8 Pro – testy Androida 10 Brak aktualizacji dla Mi 9 Pro 5G – brak China w tym tygodniu Poprawki tłumaczenia Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna i…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 8 followers
- 35 replies
- 6.4k views
Dodanie trybu vlogowania w aplikacji Aparatu (tylko wybrane urządzenia) Poprawka źle działającego Android Auto Poprawki tłumaczenia Opóźnione: Mi Mix 2S, Mi 8 Pro, Mi 8 Explorer Edition, Mi 9T, Mi 9T Pro, Mi 9 Pro 5G Brak aktualizacji w tym tygodniu: Mi 9, Mi 9 Lite Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img Na telefonach z wgr…
Last reply by Liffer, -
- 10 followers
- 177 replies
- 15.7k views
Dodanie Trybu skupienia, ograniczającego funkcjonalność telefonu na określony czas (Ustawienia > Czas przed ekranem) Dodanie nowych mozliwości dotyczących wyszukiwania Google Listopadowe poprawki bezpieczeństwa dla kolejnych urządzeń Nowy wygląd trybu Dokładne czyszczenie Poprawki tłumaczenia Mi 9 Lite brak aktualizacji – testy Androida 10 Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do P…
Last reply by krzygaj, -
- 8 followers
- 95 replies
- 9.5k views
Możliwość dodania własnego tła w trybie Ekran zawsze włączony Nowa opcja „Zapamiętuj ustawienia karty SIM” (Ustawienia > Karty SIM i sieci mobilne, działa tylko w przypadku aktywnych dwóch kart SIM) Poprawka na problemy z Bluetooth na urządzeniach z Snapdragonem 845 (Mi 8, Mi Mix 2S itd.) Poprawka błędu powodującego brak możliwości wyłączenia aplikacji systemowych Dodany pasek wyszukiwania na pulpicie (opcjonalny, można go wyłączyć) Listopadowe poprawki bezpieczeństwa dla niektórych urządzeń Poprawki tłumaczenia Redmi K20 brak aktualizacji na ten moment (brak China), Mi 9 Lite opóźnione Pełna lista PL Jak zainstalować…
Last reply by biczuuu, -
MIUI 9.10.24 1 2 3 4
- 18 followers
- 121 replies
- 14.4k views
Aktualizacja do Androida Q dla MI 8 SE. Wymagana aktualizacja TWRP z działu Pobierz TWRP (najpierw instalacja ROM-u, potem nowego TWRP) Poprawione działanie Aktualizacji (rzadsze problemy z mirrorami) Nowy widok skrótów na ekranie blokady (po lewej stronie) Październikowe poprawki bezpieczeństwa dla niektórych urządzeń Poprawki tłumaczenia Pełna lista PL (przygotowywana) Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastb…
Last reply by rock'n'rolla, -
MIUI 9.10.17 1 2 3 4
- 9 followers
- 122 replies
- 13.1k views
Aktualizacja do Androida Q dla MI 9 SE. Wkrótce MI 8 SE (w tym tygodniu brak aktualizacji) Możliwość dostosowania tła w szufladzie aplikacji oraz jego przezroczystości Możliwość zmiany rozmiaru ikon w launcherze Nowa wersja aplikacji Tapety Blokady Niektóre urządzenia – październikowe poprawki bezpieczeństwa Androida Poprawki tłumaczenia Prawdopodobnie koniec aktualizacji dla Mi Pada 4 (ostatnia aktualizacja: 9.8.29). Ten model nie znajduje się w planie wdrożenia MIUI 11 China i z tego powodu nie ma jak dokonać aktualizacji do nowej wersji. Opóźnione: Mi 8 Explorer Edition, Mi 9 Lite Pełna lista PL Jak zainstalować MIUIP…
Last reply by danioRM, -
MIUI 9.10.10 1 2 3 4
- 17 followers
- 130 replies
- 15.7k views
Aktualizacja do Androida Q dla MI 8/MIX 2S/MIX 3. Wkrótce także MI 8 EE i MI 8 PRO. Możliwość zmiany pulpitu po lewej stronie (Asystent MIUI/Wiadomości Google/brak) Poprawki tłumaczenia Ostatnia aktualizacja dla Mi Note 2, Mi Mix, Mi 5S, Mi5, Mi 5S Plus, Mi5X, Redmi 5 Plus, Redmi 5, Redmi 5A (koniec wsparcia China) Ostatnia aktualizacja dla Mi 8 SE na Androidzie Pie, kolejna – Q Mi 9 SE w tym tygodniu brak aktualizacji – przygotowanie do Q Mi 9T brak aktualizacji (brak China) Pełna lista PL Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowied…
Last reply by esem, -
- 18 followers
- 465 replies
- 38.9k views
Nowa wersja MIUI – MIUI 11. Aktualizacja nie wymaga czyszczenia danych. Aktualizacji nie dostaną telefony z Androidem Nougat. Nowe funkcje w trybie Ekran zawsze włączony Wprowadzenie Zadań w aplikacji Notatki Nowe wersje aplikacji, drobne zmiany wizualne Aktualizacja do Androida 10 dla Redmi K20 Poprawki tłumaczenia Kolejna aktualizacja MIUI ze względu na święto w Chinach pojawi się 11 października (9.10.10). Pełna lista PL Koniec wsparcia dla Nougata Ekipa xiaomi.eu postanowiła zakończyć wsparcie dla urządzeń z Androidem 7.0 i 7.1 Nougat. Urządzenia oparte na tej wersji systemu nie będą przez nas aktualizowane i nie dosta…
Last reply by Sebeek, -
- 17 followers
- 201 replies
- 27.7k views
Sierpniowe poprawki bezpieczeństwa na kolejnych urządzeniach (np. Redmi Note 5A), niektóre urządzenia – wrześniowe (np. Mi Mix 2S) Dodanie obsługi Widevine L1 (MI9/Redmi K20/Redmi K20 Pro/RN7/RN7Pro, nasz mod). Gdyby w Netflixie nie wyświetlała się dalej ikonka HD przy filmach, należy przeinstalować aplikację – jeśli to nie poskutkuje, prosimy o zgłoszenie. Nowe animacje (m.in. w Ustawieniach) Drobne zmiany stylistyczne w aplikacji Pogoda Polskie listy zmian w aplikacji Aktualizacje Poprawki tłumaczenia ktualizację należy ściągnąć ręcznie ze względu na awarię serwera OTA, która została naprawiona w dzisiejszej wersji Ostatnia aktu…
Last reply by GregorJan, -
- 9 followers
- 70 replies
- 9.8k views
Niektóre starsze urządzenia – sierpniowe poprawki bezpieczeństwa (np. Mi Mix 2S, Mi 8) Dodane menu „Prześlij ekran” (Ustawienia > Więcej opcji sieci) Możliwość ręcznego zaplanowania włączenia Ciemnego motywu Nowa wersja Motywów Poprawki tłumaczenia Aktualizacji brak dla: Redmi 4X, Mi Note 2, Redmi Note 5A Lite, Redmi Note 5A Prime, Redmi K20, Mi Mix, Redmi 5 Plus W przyszłym tygodniu ostatnia aktualizacja MIUI 10 – 9.8.29 Pełna lista zmian Aktualizacja do Androida Q dla MI 9 i Redmi K20 Pro Oto ważne informacje na temat aktualizacji do Androida Q dla Mi 9 i Redmi K20 Pro. Przeczytaj uważnie. Przed dokonaniem aktual…
Last reply by Bar.Tek, -
- 10 followers
- 81 replies
- 10.3k views
Aktywowane „Ultraoszczędzanie baterii” dla wszystkich telefonów (z wyjątkiem Mi Mix 3) Dodany przełącznik Ciemnego motywu na pasku powiadomień Zmiany wizualne w ustawieniach trybu Zawsze włączony Optymalizacja poziomu głośności dla urządzeń ze Snapdragonem 660 Możliwość włączenia uwierzytelniania dwuskładnikowego konta Xiaomi (Ustawienia > Xiaomi > Bezpieczeństwo konta > Uwierzytelnianie dwuskładnikowe) Poprawki tłumaczenia Aktualizacji brak dla: Redmi 4X, Mi Note 2, Redmi Note 5A Lite, Redmi Note 5A Prime, Redmi K20, Mi CC9 Pełna lista zmian Aktualizacja do Androida Q dla MI 9 i Redmi K20 Pro Oto ważne informacje…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 9 followers
- 70 replies
- 10.1k views
Możliwość dodania zadań w aplikacji Notatki Nowy wygląd statystyk zużycia baterii Możliwość wyświetlania pogody na pasku powiadomień Możliwość zmiany daty wykonania zdjęcia w Galerii Lipcowe poprawki bezpieczeństwa dla kolejnych urządzeń (m.in. Mi 8 SE) Poprawki tłumaczenia Aktualizacji nie ma na razie dla: Redmi 4X, Mi Note 2, Redmi Note 5A Lite, Redmi Note 5A Prime Pełna lista zmian Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC:…
Last reply by seyfer, -
- 11 followers
- 153 replies
- 17.7k views
Aktualizacja do Androida Q dla Mi 9 i Redmi K20 Pro. Przed aktualizacją zapoznaj się z informacjami poniżej! Zmiany wizualne w menu Chmury Xiaomi Niektóre urządzenia – sierpniowe poprawki zabezpieczeń Androida Poprawki tłumaczenia Aktualizacji brak dla: Redmi 4X, Mi Note 2, Redmi Note 5A Lite, Redmi Note 5A Prime, Mi Mix, Mi Mix 3, Mi CC9, Redmi 5 Plus Aktualizacja 9.8.9 dla urządzeń z Androidem Pie oprócz Redmi K20, Mi CC9, Mi Mix 3 + Mi 9 – dodaliśmy app drawer do launchera Pełna lista zmian Aktualizacja do Androida Q dla MI 9 i Redmi K20 Pro Oto ważne informacje na temat aktualizacji do Androida Q dla Mi 9 i Redmi K20 Pro. Pr…
Last reply by atlantydas, -
- 12 followers
- 81 replies
- 10.5k views
Nowy wygląd Menedżera Plików Zmiany wizualne w Asystencie MIUI Nowa wersja Kalendarza Przywrócona opcja „Zwiń po dotknięciu” w ustawieniach paska statusu Niektóre urządzenia (np. Mi 9 od 9.7.19, Redmi K20 Pro) – lipcowe poprawki zabezpieczeń Androida Poprawki tłumaczenia ROM Xiaomi.eu dla Mi CC9 (pyxis), TWRP tutaj Mi 9 nie ma aktualizacji – przygotowywanie do Androida Q. 9.7.22 wydane Redmi K20 Pro będzie później Mi 9T – betę wgrywać TYLKO i WYŁĄCZNIE TYM TWRP Pełna lista zmian Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz od…
Last reply by stilo, -
- 10 followers
- 62 replies
- 9.4k views
Naprawione problemy z działaniem systemu na urządzeniach ze Snapdragonem 845 (MI8/EE/Pro/MIMix2S/MIMix3) Możliwość wyboru aplikacji, w których ma się pojawiać przezroczysta tapeta (Motywy > Moje konto > Funkcje w fazie testów > Przezroczysta tapeta) Dodanie konwersji systemów liczbowych w Kalkulatorze (binarny, dziesiętny, oktalny, szesnastkowy) Zmiana sposobu przesuwania w lewo bądź prawo na ekranie blokady (od teraz trzeba przeciągnąć ikonę na dole, a nie – jak wcześniej – w dowolnym miejscu ekranu) Poprawki tłumaczenia ROM dla Mi9T – INSTALACJA NA WŁASNE RYZYKO. Stwierdzone problemy z wgraniem recovery po instalacji. Pełna l…
Last reply by michalm83, -
MIUI 9.7.11 1 2 3 4
- 11 followers
- 114 replies
- 12.7k views
Nowy układ Ustawień dla Androida Oreo Możliwość ustawienia, jak ukrywany ma być notch (Ustawienia > Wyświetlacz > Wcięcie i pasek statusu > Ukryj wcięcie) Poprawki tłumaczenia Problemy z Mi 8/Mi Mix 2S/innymi Snap 845 z poprzedniej wersji mogą być dalej (choć jest lepiej niż w zeszłym tygodniu) – nie ma OTA, aktualizację należy ściągnąć ręcznie. W przypadku problemów z ekranem (MI8/MIX3/ MIX2S) można włączyć opcję „Wyłącz nakładki HW” w Opcjach programisty. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me pod swój model wg…
Last reply by kajaa41, -
MIUI 9.7.4 1 2 3
by ZduneX25- 10 followers
- 79 replies
- 12.1k views
Nowy układ Ustawień (obecnie tylko Android Pie) Dodanie systemowego menedżera haseł (Ustawienia > Hasła i bezpieczeństwo > Zarządzaj hasłami) Dodanie Centrum powiadomień (Ustawienia > Powiadomienia) Poprawki tłumaczenia Brak aktualizacji do tego wydania przez OTA – aktualizację należy ściągnąć ręcznie Pełna lista zmian Dlaczego nie ma OTA? Stwierdziliśmy pewne problemy związane z użytkowaniem telefonów takich jak Mi 8 czy Mi Mix 2S (głównie związane z scrollowaniem, ale nie tylko). Wiemy o podobnych problemach zgłaszanych przez testerów China ROM-u. W związku z tym nie puszczamy OTA – chcemy, by Ci, którzy chcą zainstalować 9…
Last reply by Viara, -
- 11 followers
- 93 replies
- 10.9k views
"Czas przed ekranem" dodany dla urządzeń z Androidem Oreo Aktualizacja poprawek bezpieczeństwa (czerwcowe) dla niektórych urządzeń Możliwość przełączania karty SIM w ikonie przełączników na pasku powiadomień Ostatnia aktualizacja bety dla POCOF1, HMNote6Pro Poprawki tłumaczenia Pełna lista zmian Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.mepod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img Na Androidzie Pie po wgraniu recovery kom…
Last reply by MaxPrime, -
- 12 followers
- 104 replies
- 13.3k views
Wsparcie dla szybkich akcji po przytrzymaniu ikony aplikacji w launcherze Możliwość ustawienia limitu czasu pracy dla danej aplikacji (Ustawienia > Czas przed ekranem) „OK Google” działające na stałe Poprawki tłumaczenia ROM Xiaomi.eu dla Redmi K20 wkrótce Pełna lista zmian Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img Na Androidzie Pie po wgraniu recovery komendą fastboot flas…
Last reply by czolgista1990, -
- 10 followers
- 82 replies
- 10.4k views
Drobne zmiany wizualne w Zasilaniu i zużyciu baterii (Panel sterowania) Możliwość rozmazania podglądu aplikacji w menu Ostatnich aplikacji (Ustawienia > Pulpit) Dodane „Ograniczenie migotania” dla MI8SE/EE/Pro Drobne zmiany wizualne przy tworzeniu zrzutu ekranu Poprawki tłumaczenia ROM Xiaomi.eu dla Redmi K20 Pro Pełna lista zmian Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.mepod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img …
Last reply by simcold,