mszczepa Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Inna sprawa, że mi fit nie pyta czy można rozpocząć aktualizacje. Rozpoczynam trening, mierze czas do zagotowania jajek... a tu bez pytania przerwą na aktualizacje. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niejestemprogramista Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Pewnie poprawi się bug z wyświetleniem błędnym środy skrótu na stockowej tarczy opaski i tyle heh. Chciałbym aby po wybraniu aktywności z opaski np bieżni, nie dublowało potem w podsumowaniu dziennym aktywności tego, że opaska wykryła bieżnie, a interpretacja jest w obu przypadkach różna zarówno w dystansie jak i poglądowym wydatku energetycznym.. takie anomalie mogliby poprawić i usunąć dla lepszego korzystania wśród użytkowników heh, dla porównania wyniki sprzed 2 dni, blisko 700m różnicy i '120kcal' tej samej aktywności, tylko uruchomiona z poziomu opaski bieżnia, a drugi wynik zaliczony automatycznie na podstawie wykrytego przez opaskę rodzaju aktywności... Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Mam nadzieję, że N&F niedługo wprowadzi aktualizację przez ich aplikację, bo jak za każdym razem trzeba będzie MiFit pobierać to lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavotar Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Ktoś zauważył jakieś zmiany w nowej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jar001 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 2 godziny temu, Usiek1991 napisał: Mam nadzieję, że N&F niedługo wprowadzi aktualizację przez ich aplikację, bo jak za każdym razem trzeba będzie MiFit pobierać to lipa nie trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Aktualizacja na pewno w aplikacji zresetowała ustawienia wibracji. Znaczy własne profile wibracji zostały, ale wszędzie zmieniono jako przypisany profil domyślny. Dlatego jak ktoś miał zdefiniowane swoje profile wibracji i przypisane np. do połączeń czy smsów to polecam sprawdzić czy przypisanie zostało, czy zmieniono je na domyślne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 2 godziny temu, jar001 napisał: nie trzeba To skąd w takim razie bierzesz soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 5 minut temu, Usiek1991 napisał: To skąd w takim razie bierzesz soft? N&f miałem przez chwilę ale wydaje mi się, że była tam opcja update fw opaski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natally2 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Dnia 15.08.2019 o 12:10, zalko napisał: Czysciles dane BT? Trzeba próbować aż złapie. Przy okazji jaki jest nr firmware aktualny? Tak, czyściłam, odinstalowywałam, przyznawałam wszystkie możliwe uprawnienia aplikacji itd. FW V1.0.5.66 Dnia 15.08.2019 o 18:19, grzesiek1 napisał: wywal mifit sprobuj z tym modem https://mega.nz/#!Al8yxI5b!Mj2LAobuPcmE-zycAGXCvmD8XqzbBazj9TQNt758ppM jak pojdzie git to mozna go wywalic dzięki, jutro spróbuję jak tylko rozparuję się z telefonem szwagierki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 24 minuty temu, Kamil Kupiec napisał: N&f miałem przez chwilę ale wydaje mi się, że była tam opcja update fw opaski. Na MiBand 2/3 tak jest, na 4 da się wgrać tylko własne oprogramowanie (trzeba mieć soft). Nie ma aktualizacji oficjalnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jar001 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 @Usiek1991 https://geekdoing.com/threads/how-to-check-hardware-variants-mili_cinco-mi-band-4-mi-smart-band-4-of-the-mi-band-4.956/post-24227 wgrywałem z tych plików i u mnie działa, tylko jak coś by poszło nie tak to nie do mnie z pretensjami Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek1 Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 20 godzin temu, natally2 napisał: Tak, czyściłam, odinstalowywałam, przyznawałam wszystkie możliwe uprawnienia aplikacji itd. FW V1.0.5.66 dzięki, jutro spróbuję jak tylko rozparuję się z telefonem szwagierki teraz probuj bo jest nowy update Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavotar Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Dnia 16.08.2019 o 21:29, LeBomB napisał: Aktualizacja na pewno w aplikacji zresetowała ustawienia wibracji. Znaczy własne profile wibracji zostały, ale wszędzie zmieniono jako przypisany profil domyślny. Dlatego jak ktoś miał zdefiniowane swoje profile wibracji i przypisane np. do połączeń czy smsów to polecam sprawdzić czy przypisanie zostało, czy zmieniono je na domyślne. U mnie zostały własne wibracje Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 U mnie też wszystkie ustawienia pozostały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batman 500 Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 (edited) Proszę o informacje jak u was ???.Mianowicie od aktualizacji nie mierzy mi pulsu .Diody zamigaja 3 razy i gasną.Przywrocenie do ust .fabrycznych i ponowne sparowanie nic nie dało. Ciekaw jestem czy to aktualizacja czy usterka opaski.Piszcie jak u was? Edited August 18, 2019 by Batman 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jalboss Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Pomiar pulsu działa normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliense Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 (edited) U mnie po aktualizacji nie wyświetla się znak @. Dodatkowo pomimo tego że nie grzebalem nic w n&f to wybiórczo wyświetla powiadomienia... Zresetowalem dzisiaj zegarek, n&f, mibfit i dalej to samo... Edit: wiem że to głupie, ale źle liczy kroki ale w dziwny sposób. Dla testu Przeszedłem się po mieszkaniu w jedną stronę przedpokoju i policzył dobrze 10 kroków. Jak przeszedłem się w 2 stronę to policzył już 14 (choć szedłem 10). I tak cały czas, dobrze liczy jak idę w jedną stronę a źle jak w drugą stronę przedpokoju.??? Edited August 19, 2019 by aliense Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 9 minut temu, aliense napisał: wyświetla się znak @. Faktycznie. Jest jak by chmurka z deszczem. Równiez mam n&f tylko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jak robiliście update przez N&F? Korzystając z linka postu #227? Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 11 godzin temu, zalko napisał: Jak robiliście update przez N&F? Korzystając z linka postu #227? Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Ja nie. Dopóki N&F nie udostępni opcji aktualizacji oficjalnego oprogramowania to pobieram MiFita, aktualizuje i wywalam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Ja również. To jest kilka minut roboty, a jakoś pewniejsze rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Witam czy jest jakaś możliwość wyłączenia alipay w opasce CN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Ja również. To jest kilka minut roboty, a jakoś pewniejsze rozwiązanie.Ale oficjalny MiFit czy ten do N&F z kluczem? Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Oficjalny. Ten do n&f z kluczem jest potrzebny do uzyskania klucza. Mając klucz można sobie go zapisać gdziekolwiek, i już modowana więcej nie potrzebna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Ale z tego co czytałem nie ma potrzeby instalacji update? Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 No jak nie chcesz to nie aktualizujesz, nikt Cię nie zmusza Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 To było w formie czy jest coś ważnego. Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliense Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Mi nadal po ostatniej oficjalnej aktualizacji czcionki nie wyświetla wszystkich powiadomień z gmail. 2 wyślę później parę już nie. Itd. Zainstalowałem starszą wersję n&f i dalej to samo. Jakby aktualizacja banda skrzaczyla komunikację z n&f. Na oficjalnej Apce powiadomienia działają prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Też dziś na tarczy zamiast ŚR macie tylko R? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 1 godzinę temu, Misieck23 napisał: Też dziś na tarczy zamiast ŚR macie tylko R? Mam tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliense Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 (edited) Rozwiązałem problem powiadomień dotyczących maili. W n&f wystarczyło zmienić ikonkę powiadomień przy gmailu. Wcześniej miałem ustawioną kopertę z opisem e-mail i nie przychodzily powiadomienia gdy mail był długi. Teraz ustawiłem sobie ikonkę momo i przychodzi każde powiadomienie. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest i co ma ikonka do ilości znaków związanej z powiadomieniem, ale kombinując na wszystkie sposoby doszedłem właśnie do tego wniosku. Mam nadzieję, komuś się ta wiedza przyda Przed chwilą, tolek_89 napisał: Mam tak samo. Przed chwilą, Misieck23 napisał: Też dziś na tarczy zamiast ŚR macie tylko R? Mam tak tylko przy oryginalnej tarczy. Po wgraniu sobie innej (polskiej) gdzie dni tygodnia są wyświetlane całymi nazwami to wszystko działa poprawnie. Edited August 22, 2019 by aliense Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Bo stockowe tarcze nie mają języka polskiego i nie wyświetla Ś Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Czyli będzie Polski, mam N&Fit pro dla mibanda 2 od 2 lat, można śmiało brać MB4 wersję CN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts