Jump to content

Mi Band 4 - aktualizacje

Zenderable

Recommended Posts

2 godziny temu, pkonrad napisał:
3 godziny temu, Kamil Kupiec napisał:
W MiFit nic nie pokazuje. 

Nie wszyscy razem dostają. Cierpliwości...

Nie chodzi o to, że jestem niecierpliwy tylko podzieliłem się informacją jak sytuacja wygląda u mnie. 

Pojawiła się nowa aktualizacja do opaski w Google Play podnosi wersję do 1.0.6.12 (wersja chińska). Aktualizacja dodała możliwość zmiany tła tarcz w MiFit.

EDIT. Customowe tarcze nie pojawiają już się w MiFit. Testowane na aplikacji MiBand4 z Google Play. :/

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

23 minuty temu, gohan8 napisał:

czy  po aktualizacji zmienia tarczę na standardową? czy zostaje ta co była przed aktualizacją 

Zostaje ta co przed aktualizacją, ale u mnie nie wyświetla już wgl danych lub są one porozrzucane.

Da się. Specjalnie miFit zainstalowałem i zrobiłem jak zwykle. Wgrała się moja tarcza. Co prawda mam(miałem animowana) i zrobiła się statyczna ale jak ktoś nie ma animacji to zrobi bez problemu. Pewnie animowana też się uda, ale mi się kombinować nie chce. I tak używam tylko N&FfMB

Kutfa! Nawet moja animowana wgrywana N&FfMB wgrywa się jako statyczna :'( chyba że ma to związek z aktualizacją oprogramowania, i teraz inaczej odczytuje tarczę. Jednak samo wgranie przez miFit jest możliwe.

Edited by frrancuz

24 minuty temu, frrancuz napisał:

Da się. Specjalnie miFit zainstalowałem i zrobiłem jak zwykle. Wgrała się moja tarcza. Co prawda mam(miałem animowana) i zrobiła się statyczna ale jak ktoś nie ma animacji to zrobi bez problemu. Pewnie animowana też się uda, ale mi się kombinować nie chce. I tak używam tylko N&FfMB

Kutfa! Nawet moja animowana wgrywana N&FfMB wgrywa się jako statyczna :'( chyba że ma to związek z aktualizacją oprogramowania, i teraz inaczej odczytuje tarczę. Jednak samo wgranie przez miFit jest możliwe.

To jak wrzucasz pobrane tarcze do mifita ?

Nie widzę nic, żadnej zmiany. Sam bym tego nie wgrywał (miałem wersję softu z N&FfMB) ale sprawdzałem tarcze bo pisali "że się nie da". I samo się zaktualizowało. Ja teraz już nie planuje mifita używać, a skoro w N&FfMB jest soft dostępny, to mi wystarczy. Chyba że ktoś napisze że jakiś fenomen jest dodany to może wtedy. 

Edited by frrancuz
  • Like 1

Dnia 7.09.2019 o 08:48, frrancuz napisał:

Nie widzę nic, żadnej zmiany. Sam bym tego nie wgrywał (miałem wersję softu z N&FfMB) ale sprawdzałem tarcze bo pisali "że się nie da". I samo się zaktualizowało. Ja teraz już nie planuje mifita używać, a skoro w N&FfMB jest soft dostępny, to mi wystarczy. Chyba że ktoś napisze że jakiś fenomen jest dodany to może wtedy. 

a w mi band4 watchfaces tej apk do wgrywania skórek juz pojawiła się opcja downgrade do mi fit to 4.0.7 i tak trzeba zrobić pobrac apk wywalic zatrrzymac automatyczne aktualizacje i korzystac z custom do czasu az nie naprawią.

Aktrualnie custom skin wgrywa się zastępując jedną ze skórek online zastępuje bina tylko w tej skórce i wtedy działa.
Tyle ze u mnie custom skiny godfziny nie mają wiec cos zj***li.

• 2 weeks later...