Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, pkonrad napisał:
3 godziny temu, Kamil Kupiec napisał:
W MiFit nic nie pokazuje. 

Nie wszyscy razem dostają. Cierpliwości...

Nie chodzi o to, że jestem niecierpliwy tylko podzieliłem się informacją jak sytuacja wygląda u mnie. 

Posted

Pojawiła się nowa aktualizacja do opaski w Google Play podnosi wersję do 1.0.6.12 (wersja chińska). Aktualizacja dodała możliwość zmiany tła tarcz w MiFit.

EDIT. Customowe tarcze nie pojawiają już się w MiFit. Testowane na aplikacji MiBand4 z Google Play. :/

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted

Własne tarcze zniknęły z MF już wczoraj bez aktualizacji. 

U mnie zniknęły dopiero dziś po aktualizacji, bo przed aktualizacją jeszcze się bawiłem i zmieniałem tarcze.

Posted

Nie można dodać własnych tarcz przez aplikacje WatchFace. 

Plus po aktualizacji jest taki, że rozbudowane tarcze przestały lagować, przesuwa się je teraz płynnie (np. ta z Fallout).

Posted
14 minut temu, gohan8 napisał:

czy  po aktualizacji zmienia tarczę na standardową? czy zostaje ta co była przed aktualizacją 

Zostaje ta przed aktualizacją.

Posted
23 minuty temu, gohan8 napisał:

czy  po aktualizacji zmienia tarczę na standardową? czy zostaje ta co była przed aktualizacją 

Zostaje ta co przed aktualizacją, ale u mnie nie wyświetla już wgl danych lub są one porozrzucane.

Posted
To ja może zapytam czym teraz wgrywać customy?

Ja używam Mi Band Tools, jest tam cała baza tarcz, które są agregowane z różnych stron. Można też wgrywać swoje.

Posted
3 minuty temu, frrancuz napisał:

A podmiana plików w folderze mifit nie działa?

Ja próbowałem i nie działa już...chyba że coś źle robię ;)

Posted (edited)

Da się. Specjalnie miFit zainstalowałem i zrobiłem jak zwykle. Wgrała się moja tarcza. Co prawda mam(miałem animowana) i zrobiła się statyczna ale jak ktoś nie ma animacji to zrobi bez problemu. Pewnie animowana też się uda, ale mi się kombinować nie chce. I tak używam tylko N&FfMB

Kutfa! Nawet moja animowana wgrywana N&FfMB wgrywa się jako statyczna :'( chyba że ma to związek z aktualizacją oprogramowania, i teraz inaczej odczytuje tarczę. Jednak samo wgranie przez miFit jest możliwe.

Edited by frrancuz
Posted
24 minuty temu, frrancuz napisał:

Da się. Specjalnie miFit zainstalowałem i zrobiłem jak zwykle. Wgrała się moja tarcza. Co prawda mam(miałem animowana) i zrobiła się statyczna ale jak ktoś nie ma animacji to zrobi bez problemu. Pewnie animowana też się uda, ale mi się kombinować nie chce. I tak używam tylko N&FfMB

Kutfa! Nawet moja animowana wgrywana N&FfMB wgrywa się jako statyczna :'( chyba że ma to związek z aktualizacją oprogramowania, i teraz inaczej odczytuje tarczę. Jednak samo wgranie przez miFit jest możliwe.

To jak wrzucasz pobrane tarcze do mifita ?

Posted

Więc czy warto znów instalować MiFit do aktualizacji opaski czy nie? Czy jest coś istotnego?

Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4

Posted (edited)

Nie widzę nic, żadnej zmiany. Sam bym tego nie wgrywał (miałem wersję softu z N&FfMB) ale sprawdzałem tarcze bo pisali "że się nie da". I samo się zaktualizowało. Ja teraz już nie planuje mifita używać, a skoro w N&FfMB jest soft dostępny, to mi wystarczy. Chyba że ktoś napisze że jakiś fenomen jest dodany to może wtedy. 

Edited by frrancuz
  • Like 1
Posted
Dnia 7.09.2019 o 08:48, frrancuz napisał:

Nie widzę nic, żadnej zmiany. Sam bym tego nie wgrywał (miałem wersję softu z N&FfMB) ale sprawdzałem tarcze bo pisali "że się nie da". I samo się zaktualizowało. Ja teraz już nie planuje mifita używać, a skoro w N&FfMB jest soft dostępny, to mi wystarczy. Chyba że ktoś napisze że jakiś fenomen jest dodany to może wtedy. 

a w mi band4 watchfaces tej apk do wgrywania skórek juz pojawiła się opcja downgrade do mi fit to 4.0.7 i tak trzeba zrobić pobrac apk wywalic zatrrzymac automatyczne aktualizacje i korzystac z custom do czasu az nie naprawią.

Aktrualnie custom skin wgrywa się zastępując jedną ze skórek online zastępuje bina tylko w tej skórce i wtedy działa.
Tyle ze u mnie custom skiny godfziny nie mają wiec cos zj***li.

• 2 weeks later...
Posted

Nowy MiFit w Google Play w wersji 4.0.9. Brak aktualizacji dla samej opaski. Z nowości to 4 nowe tarcze.

EDIT. Dziś rano wskoczyła aktualizacja opaski to wersji 1.06.16

• Like 1
Posted
25 minut temu, Diaph napisał:

Brak aktualizacji dla samej opaski

U mnie się zaktualizowała do wersji: 1.06.16

Po uruchomieniu MiFit od razu wskoczyła informacja z aktualizacją opaski.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, virusek90 napisał:

U mnie się zaktualizowała do wersji: 1.06.16

Po uruchomieniu MiFit od razu wskoczyła informacja z aktualizacją opaski.

Zobaczymy jutro czy ludzie ze Wschodu ogarnęli ŚRodę :)

• Like 1
Posted

Przywrócili łatwy wybór swoich tarcz jak to było wcześniej? Chodzi o zakładkę "Moje wyświetlacze".

Posted
54 minuty temu, swr napisał:

Przywrócili łatwy wybór swoich tarcz jak to było wcześniej? Chodzi o zakładkę "Moje wyświetlacze".

Niestety nie. 

• Like 1