Jump to content

Recommended Posts

Posted

Opaskę mam praktycznie od początku premiery i też problemu z kolorami nie mam.

PS. Ma ktoś jakiś sposób na aktualizację przez N&F? Skąd brać firmware, bo irytujące jest ciągle wgrywanie MiFit "na chwilę" i usuwanie. 

Dnia 8.05.2020 o 06:42, pkonrad napisał:

Dzięki, teraz zaktualizowało do .48 

Posted

A ekrany amoled z reguły a raczej swojej budowy nie mają problemu z kątami widzenia, tzn że praktycznie pod każdym kątem wiernie odwzorowują kolory i obraz?

Posted

Fajnie by było jak by wprowadzili w kolejnej naturalizacji na mi band 4 automatyczną jasność ekranu może da się coś takiego wprowadzić 

Posted

Jakim cudem wam tyle trzyma bateria z połączonym BT, ja podłączyłam za pierwszym razem żeby przetestować wytrzymała mi dosłownie 12-14 dni.Teaz w połowie baterii odłączyłam i owszem ciągnę 22 dni ale w związku z tym co Wy piszecie to jest jakaś żenada. Narzeczony w ogóle nie podłączył tyle co na chwile, pobawić się i sen raz na jakiś czas zaktualizować i ciągnie 32 dni ale też już ma poniżej 18%

Posted

Ile byś chciała żeby bateria Ci trzymała? Mi trzyma około 30 dni ale korzystam tylko z powiadomień, tętno i inne pierdoły powyłączane. 

Posted
39 minut temu, Usiek1991 napisał:

Ile byś chciała żeby bateria Ci trzymała? Mi trzyma około 30 dni ale korzystam tylko z powiadomień, tętno i inne pierdoły powyłączane. 

30 dni to trzyma mojemu narzeczonemu jak ma całkowicie odłączone BT więc nie wiem co robicie innego niż on czy ja, że u Was podłączony działa dłużej niż u mnie i niż u niego całkowicie odłączone.

Posted
Dnia 11.05.2020 o 16:48, xdziunia napisał:

30 dni to trzyma mojemu narzeczonemu jak ma całkowicie odłączone BT więc nie wiem co robicie innego niż on czy ja, że u Was podłączony działa dłużej niż u mnie i niż u niego całkowicie odłączone.

U mnie przy włączonych powiadomieniach, alarmach (tylko w MiFit) i BT cały czas działa maximum 14 dni na jednym ładowaniu. Koledze z pracy przy podobnych ustawieniach bez problemu ciągnie 20 dni. Obaj mamy wersję Global, kupilismy swoje opaski w tym samym czasie. Nie wiem skąd te różnice, ale też zauważyłem, że baterie w MiFit różnie trzymają.

Posted
Dnia 14.05.2020 o 23:55, Alucard napisał:

@zaczatowany @xdziuniaSłabe macie te wyniki. Nie macie włączonego pomiaru tętna?

Wykrywanie tętna mam wyłączone, działa tylko wtedy kiedy sobie zmierzę.

Oprócz tego mam włączone powiadomienia aplikacji i analizę snu, nic więcej. 

Posted

Mam opaske tydzien i jeden dzien. Jak wszystko, co nowe, duzo sie bawie, ustawialem nowe tarcze, zmienialem ustawienia. Aktualnie mam wszystkie powiadomienia wlaczone, do tego budzik, analiza snu i pomiar tetna co minute. Jezdze rowerem 15 km dziennie i takze uzywam opaski do pomiarow podczas jazdy. Bateria ma obecnie 52%. Ogolnie jestem bardzo zaskoczony i to pozytywnie, pojemnoscia ogniwa. Dla mnie dwa tygodnie na baterii, przy ladowaniu okolo 2 godzin to wynik rewelacyjny. :)

• 2 weeks later...
Posted
Mam opaske tydzien i jeden dzien. Jak wszystko, co nowe, duzo sie bawie, ustawialem nowe tarcze, zmienialem ustawienia. Aktualnie mam wszystkie powiadomienia wlaczone, do tego budzik, analiza snu i pomiar tetna co minute. Jezdze rowerem 15 km dziennie i takze uzywam opaski do pomiarow podczas jazdy. Bateria ma obecnie 52%. Ogolnie jestem bardzo zaskoczony i to pozytywnie, pojemnoscia ogniwa. Dla mnie dwa tygodnie na baterii, przy ladowaniu okolo 2 godzin to wynik rewelacyjny. :)
A jak się ma apk mi fit do bateri w telefonie?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Posted
Dnia 17.05.2020 o 19:22, Daniel 22 napisał:

Pogorszyła baterie po ostatniej aktualizacji kiedy na prawią ten problem 

Nic się nei pogorszyło. Wyłączony pomiar tętna - bo nie potrzebuję , cały czas BT z telefonem - 30 dni z hakiem.

Dnia 9.05.2020 o 19:36, Daniel 22 napisał:

Niech poprawia w kolejnych aktualizacjach na mi band 4 żeby kolory nie zmieniały się pod kątem i żeby szybko bateria nieraz nie schodziła jak jest 30 procent baterii albo 28 procent 

Nic ci nie poprawią. Żadne kolory się "nie zmieniają pod kątem" tylko czytelność wyświetlacza w słońcu etc etd. Jak to bywa z każdym wyświetlaczem.

Posted

Spotkał się ktoś z problemem że opaska nie monitoruje snu ?? Wpadła mi chyba wczoraj albo w piątek aktualizacja samej apki mi fit - od tego czasu, już drugi dzień brak monitorowania snu.

Posted
1 godzinę temu, Thomas_Anderson napisał:

Mam dokładnie to samo. Już czyściłem sensory, przywracałem ustawienia fabryczne i nic nie pomaga

Lineage with Mi6

Pewnie coś w aplikacji zrypali... trzeba poczekac chyba na kolejną może naprawią albo się obudzą że psują coś co było dobre. Tyle dobrze że nie wcisnęli aktualki firmware do samej opaski i nie popsuli czegoś więcej.

Posted

witam , ja mam ten sam problem nie pokazuje mi sni snu , tetna i to od kilku dni , zona ma taka sama i jest ok syn ma taka i tez jeest ok wszyscy mamy taka sama wersje 

Posted

dokładnie jest tak jak piszecie. Nie tylko sen, ale i tętno (na moim verge lite) i żony MB4. Dlatego przeszedłem na amazfita znowu i okazuje się, że jest czytelniejszy jak ktoś korzysta z wagi miscale2

Posted

Ten sam problem, coś musieli zepsuć przy aktualizacji. Mam ustawiony pomiar tętna co 10 minut a pomiarów nie widać. Restartowałem telefon, mi banda i nic. Usunąłem Mi fit i zainstalowałem ponownie, to pokazały mi się zmierzone tętna z całej nocy i ranka (sprzed usunięcia aplikacji). A dalej nie pokazuje bieżących pomiarów. Musieli czegoś nie wpisać w jednej linijce kodu, jakiejś funkcji odśwież czy coś tego typu.

Posted
Dnia 6.06.2020 o 09:48, rejstracje napisał:

A jak się ma apk mi fit do bateri w telefonie?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

EMUI nie pokazuje, żeby w % apka żarła baterię specjalnie. Monituje natomiast, że często odświeża w tle. Nie zauważyłem specjalnie zmniejszenia czasu pracy telefonu. Jak się bawię, trzyma dobę, jak nie, to ładowanie co drugi dzień. Czyli standard. Huawei P20. 

Posted

Witam, u mnie też nie działa historia kroków od 5.06.2020

Aplikacja pokazuje niby tyle ile jest na zegarku ale jak chce podejrzeć historie to tam jest 0-100 kroków gdzie dziennie robię po kilka tys. Co to ma być ?!?!

MiFit v 4.1.1

Posted

Nie wiem która to aktualizacja  ale nie było wcześniej. Teraz jak jest powiadomienie to przy sprawdzaniu godziny najpierw jest powiadomienie, super! Nie trzeba wchodzić i sprawdzać raz za razem ze coś jest. 

• Like 1
Posted

Poszła aktualizacja i pomiar tętna oraz snu znowu wróciły ale zaciekawiło mnie coś innego. Przez kilka dni miałem zainstalowana aplikacje Amazfit, która bez problemu ściągała dane z opaski. Po aktualizacji MiFita zaczytał te same dane i teraz najlepsze wg Amazfit ostatniej nocy miałem dwa razy więcej głębokiego snu niż wg MiFit. Czas snu w obu aplikacjach taki sam. Bądź teraz mądry, która jest bliżej prawdy?

Posted (edited)
1 godzinę temu, Pozor napisał:

Poszła aktualizacja i pomiar tętna oraz snu znowu wróciły

Jaka wersja Mi Fita? W google play w informacjach o wersji ciągle widzę 4.1.1 (tj. wadliwą).

Edit 23:00 - zaktualizowałem. Wygląda na to, że działa. Wersja dalej 4.1.1. Wersja kodu jest inna - 50302 to wersja spieprzona, 50309 - poprawiona.

Edited by Orjon
Posted (edited)
11 godzin temu, Orjon napisał:

Jaka wersja Mi Fita? W google play w informacjach o wersji ciągle widzę 4.1.1 (tj. wadliwą).

Edit 23:00 - zaktualizowałem. Wygląda na to, że działa. Wersja dalej 4.1.1. Wersja kodu jest inna - 50302 to wersja spieprzona, 50309 - poprawiona.

A zaktualizował się mi band 4 do nowej wersi oprogramowania i jaka jest końcówka ja mam 42

Edited by Daniel 22