Usiek1991 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Opaskę mam praktycznie od początku premiery i też problemu z kolorami nie mam. PS. Ma ktoś jakiś sposób na aktualizację przez N&F? Skąd brać firmware, bo irytujące jest ciągle wgrywanie MiFit "na chwilę" i usuwanie. Dnia 8.05.2020 o 06:42, pkonrad napisał: Masz 4.1.0 https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-4-1-0-release/mi-fit-4-1-0-2-android-apk-download/download/?forcebaseapk Dzięki, teraz zaktualizowało do .48 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel 22 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Niektórzy mają problem z tym wystarczy aktualizacja jakąś i to na prawią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Mam opaskę od niedawna i problemu z kolorami nie mam. Oczywiście wersja Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel 22 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Niech wyeliminują ten problem w aktualizacji jakieś na mi band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 A ekrany amoled z reguły a raczej swojej budowy nie mają problemu z kątami widzenia, tzn że praktycznie pod każdym kątem wiernie odwzorowują kolory i obraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel 22 Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Niektórzy może mają problem na mi band 4 i lepiej niech ten problem wyeliminują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel 22 Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Fajnie by było jak by wprowadzili w kolejnej naturalizacji na mi band 4 automatyczną jasność ekranu może da się coś takiego wprowadzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Żeby była automatyczna jasność ekranu to opaska musiałaby posiadać wbudowany czujnik światła Pie is better with Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdziunia Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Jakim cudem wam tyle trzyma bateria z połączonym BT, ja podłączyłam za pierwszym razem żeby przetestować wytrzymała mi dosłownie 12-14 dni.Teaz w połowie baterii odłączyłam i owszem ciągnę 22 dni ale w związku z tym co Wy piszecie to jest jakaś żenada. Narzeczony w ogóle nie podłączył tyle co na chwile, pobawić się i sen raz na jakiś czas zaktualizować i ciągnie 32 dni ale też już ma poniżej 18% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Ile byś chciała żeby bateria Ci trzymała? Mi trzyma około 30 dni ale korzystam tylko z powiadomień, tętno i inne pierdoły powyłączane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdziunia Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 39 minut temu, Usiek1991 napisał: Ile byś chciała żeby bateria Ci trzymała? Mi trzyma około 30 dni ale korzystam tylko z powiadomień, tętno i inne pierdoły powyłączane. 30 dni to trzyma mojemu narzeczonemu jak ma całkowicie odłączone BT więc nie wiem co robicie innego niż on czy ja, że u Was podłączony działa dłużej niż u mnie i niż u niego całkowicie odłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaczatowany Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Dnia 11.05.2020 o 16:48, xdziunia napisał: 30 dni to trzyma mojemu narzeczonemu jak ma całkowicie odłączone BT więc nie wiem co robicie innego niż on czy ja, że u Was podłączony działa dłużej niż u mnie i niż u niego całkowicie odłączone. U mnie przy włączonych powiadomieniach, alarmach (tylko w MiFit) i BT cały czas działa maximum 14 dni na jednym ładowaniu. Koledze z pracy przy podobnych ustawieniach bez problemu ciągnie 20 dni. Obaj mamy wersję Global, kupilismy swoje opaski w tym samym czasie. Nie wiem skąd te różnice, ale też zauważyłem, że baterie w MiFit różnie trzymają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted May 14, 2020 Share Posted May 14, 2020 @zaczatowany @xdziuniaSłabe macie te wyniki. Nie macie włączonego pomiaru tętna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdziunia Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Dnia 14.05.2020 o 23:55, Alucard napisał: @zaczatowany @xdziuniaSłabe macie te wyniki. Nie macie włączonego pomiaru tętna? Wykrywanie tętna mam wyłączone, działa tylko wtedy kiedy sobie zmierzę. Oprócz tego mam włączone powiadomienia aplikacji i analizę snu, nic więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel 22 Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Pogorszyła baterie po ostatniej aktualizacji kiedy na prawią ten problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauxel Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Mam opaske tydzien i jeden dzien. Jak wszystko, co nowe, duzo sie bawie, ustawialem nowe tarcze, zmienialem ustawienia. Aktualnie mam wszystkie powiadomienia wlaczone, do tego budzik, analiza snu i pomiar tetna co minute. Jezdze rowerem 15 km dziennie i takze uzywam opaski do pomiarow podczas jazdy. Bateria ma obecnie 52%. Ogolnie jestem bardzo zaskoczony i to pozytywnie, pojemnoscia ogniwa. Dla mnie dwa tygodnie na baterii, przy ladowaniu okolo 2 godzin to wynik rewelacyjny. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciej1993 Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Na Androidzie nadal jest .42Ja już pobrałem najnowszą aktualizacjeWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejstracje Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 Mam opaske tydzien i jeden dzien. Jak wszystko, co nowe, duzo sie bawie, ustawialem nowe tarcze, zmienialem ustawienia. Aktualnie mam wszystkie powiadomienia wlaczone, do tego budzik, analiza snu i pomiar tetna co minute. Jezdze rowerem 15 km dziennie i takze uzywam opaski do pomiarow podczas jazdy. Bateria ma obecnie 52%. Ogolnie jestem bardzo zaskoczony i to pozytywnie, pojemnoscia ogniwa. Dla mnie dwa tygodnie na baterii, przy ladowaniu okolo 2 godzin to wynik rewelacyjny. A jak się ma apk mi fit do bateri w telefonie?Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas84 Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 Dnia 17.05.2020 o 19:22, Daniel 22 napisał: Pogorszyła baterie po ostatniej aktualizacji kiedy na prawią ten problem Nic się nei pogorszyło. Wyłączony pomiar tętna - bo nie potrzebuję , cały czas BT z telefonem - 30 dni z hakiem. Dnia 9.05.2020 o 19:36, Daniel 22 napisał: Niech poprawia w kolejnych aktualizacjach na mi band 4 żeby kolory nie zmieniały się pod kątem i żeby szybko bateria nieraz nie schodziła jak jest 30 procent baterii albo 28 procent Nic ci nie poprawią. Żadne kolory się "nie zmieniają pod kątem" tylko czytelność wyświetlacza w słońcu etc etd. Jak to bywa z każdym wyświetlaczem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas84 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 Spotkał się ktoś z problemem że opaska nie monitoruje snu ?? Wpadła mi chyba wczoraj albo w piątek aktualizacja samej apki mi fit - od tego czasu, już drugi dzień brak monitorowania snu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 Mam dokładnie to samo. Już czyściłem sensory, przywracałem ustawienia fabryczne i nic nie pomaga Lineage with Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas84 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 1 godzinę temu, Thomas_Anderson napisał: Mam dokładnie to samo. Już czyściłem sensory, przywracałem ustawienia fabryczne i nic nie pomaga Lineage with Mi6 Pewnie coś w aplikacji zrypali... trzeba poczekac chyba na kolejną może naprawią albo się obudzą że psują coś co było dobre. Tyle dobrze że nie wcisnęli aktualki firmware do samej opaski i nie popsuli czegoś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marfius1988 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 witam , ja mam ten sam problem nie pokazuje mi sni snu , tetna i to od kilku dni , zona ma taka sama i jest ok syn ma taka i tez jeest ok wszyscy mamy taka sama wersje Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 dokładnie jest tak jak piszecie. Nie tylko sen, ale i tętno (na moim verge lite) i żony MB4. Dlatego przeszedłem na amazfita znowu i okazuje się, że jest czytelniejszy jak ktoś korzysta z wagi miscale2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frywolny Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 Ten sam problem, coś musieli zepsuć przy aktualizacji. Mam ustawiony pomiar tętna co 10 minut a pomiarów nie widać. Restartowałem telefon, mi banda i nic. Usunąłem Mi fit i zainstalowałem ponownie, to pokazały mi się zmierzone tętna z całej nocy i ranka (sprzed usunięcia aplikacji). A dalej nie pokazuje bieżących pomiarów. Musieli czegoś nie wpisać w jednej linijce kodu, jakiejś funkcji odśwież czy coś tego typu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 @Frywolny https://miuipolska.pl/forum/topic/50837-brak-powiadomień-na-mi-band-4/?do=findComment&comment=566531 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauxel Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 Dnia 6.06.2020 o 09:48, rejstracje napisał: A jak się ma apk mi fit do bateri w telefonie? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka EMUI nie pokazuje, żeby w % apka żarła baterię specjalnie. Monituje natomiast, że często odświeża w tle. Nie zauważyłem specjalnie zmniejszenia czasu pracy telefonu. Jak się bawię, trzyma dobę, jak nie, to ładowanie co drugi dzień. Czyli standard. Huawei P20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz4688 Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 Witam, u mnie też nie działa historia kroków od 5.06.2020 Aplikacja pokazuje niby tyle ile jest na zegarku ale jak chce podejrzeć historie to tam jest 0-100 kroków gdzie dziennie robię po kilka tys. Co to ma być ?!?! MiFit v 4.1.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frywolny Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 20 godzin temu, FromWP napisał: @Frywolny https://miuipolska.pl/forum/topic/50837-brak-powiadomień-na-mi-band-4/?do=findComment&comment=566531 Dzięki, zrobiłem tak i działa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Nie wiem która to aktualizacja ale nie było wcześniej. Teraz jak jest powiadomienie to przy sprawdzaniu godziny najpierw jest powiadomienie, super! Nie trzeba wchodzić i sprawdzać raz za razem ze coś jest. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Poszła aktualizacja i pomiar tętna oraz snu znowu wróciły ale zaciekawiło mnie coś innego. Przez kilka dni miałem zainstalowana aplikacje Amazfit, która bez problemu ściągała dane z opaski. Po aktualizacji MiFita zaczytał te same dane i teraz najlepsze wg Amazfit ostatniej nocy miałem dwa razy więcej głębokiego snu niż wg MiFit. Czas snu w obu aplikacjach taki sam. Bądź teraz mądry, która jest bliżej prawdy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 (edited) 1 godzinę temu, Pozor napisał: Poszła aktualizacja i pomiar tętna oraz snu znowu wróciły Jaka wersja Mi Fita? W google play w informacjach o wersji ciągle widzę 4.1.1 (tj. wadliwą). Edit 23:00 - zaktualizowałem. Wygląda na to, że działa. Wersja dalej 4.1.1. Wersja kodu jest inna - 50302 to wersja spieprzona, 50309 - poprawiona. Edited June 12, 2020 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel 22 Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 (edited) 11 godzin temu, Orjon napisał: Jaka wersja Mi Fita? W google play w informacjach o wersji ciągle widzę 4.1.1 (tj. wadliwą). Edit 23:00 - zaktualizowałem. Wygląda na to, że działa. Wersja dalej 4.1.1. Wersja kodu jest inna - 50302 to wersja spieprzona, 50309 - poprawiona. A zaktualizował się mi band 4 do nowej wersi oprogramowania i jaka jest końcówka ja mam 42 Edited June 13, 2020 by Daniel 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 U mnie jest 1.0.9.48Lineage with Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 Nie miałem żadnej aktualizacji na MB4, dalej mam 1.0.9.48. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts