arttur07 Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Jest sens wgrywać MIUI 12? Czy lepiej poczekać aż go ew poprawią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nardenis Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Gdzie dokładnie możliwość odblokować telefon by wgrać miui polskaWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
underface88 Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 8 godzin temu, nardenis napisał: Gdzie dokładnie możliwość odblokować telefon by wgrać miui polska Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka https://miuipolska.pl/forum/topic/29008-instalacja-xiaomieu-poradnik-małe-faq-dla-telefonów-2016-2020-i-nowszych/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nardenis Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 U mnie lipa Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Zrób to co wskazuje komunikat... wyloguj się z konta Xiaomi i zaloguj ponownie i spróbuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Czy ktoś może wie co się odpierdziela w tym MIUI?Wieczorem odkładam telefon do ładowania, rano włączam a moim oczom ukazuje się nowy dodatkowy ekran na pulpicie a na nim cztery aplikację, które zainstalowały się samoistnie... Edit:A w szufladzie aplikacji znalazłem jeszcze Amazon Shopping...Tapatalk - Mi 9T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Zmień region na polski. Te apliakacje cały czas są. Ale na regionach się pokazują. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Właśnie czytałem o tym. Jednak problem w tym, że odkąd mam telefon, czyli mniej więcej 6 miesięcy, nie zmieniałem regionu na inny niż Polska i wcześniej nic takiego się nie działo...Nawet nie pamiętam dokładnie, ale fabrycznie na 99% nie było Opery ani Amazonu...Tapatalk - Mi 9T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Wczoraj na wykop podobnie coś czytałem. Być może na serwerach coś im się popsuło i pokazało się jak na innych regionach. U mnie ok cały czas. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rambdal Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Czy rootując mi9t tracę gwarancję ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Odblokowanie bootloadera nie wiąże się z utratą gwarancji ale ingerencja w oprogramowanie już tak. Na szczęście wszystko można cofnąć wgrywając oryginalny rom miflashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rambdal Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 17 minut temu, zoltan78 napisał: Odblokowanie bootloadera nie wiąże się z utratą gwarancji ale ingerencja w oprogramowanie już tak. Na szczęście wszystko można cofnąć wgrywając oryginalny rom miflashem. czyli jestem w stanie bez problemu wgrać magisk a w razie potrzeby wgrać oryginalny soft i po kłopocie tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 czyli jestem w stanie bez problemu wgrać magisk a w razie potrzeby wgrać oryginalny soft i po kłopocie tak ? Dokładnie tak. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rambdal Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Panowie nie mogę zrobić aktualizacji do MIUI 12 zrobiłem wg tego poradnika i nie idzie https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?guide=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 (edited) @Rambdal A ty nie próbujesz czasem wgrać xiaomi.eu na oryginalny soft? Edited July 24, 2020 by frrancuz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 Takie szybkie pytanie, czy na MIUI 12 w Waszych Mi 9T Pro z ROMem Global lub EEA, macie dostęp do panelu Google Discover czy Xiaomi Vault ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 Tylko panel informacyjny. Nie ma zmian w miuipolska jest wybór. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Nie ten dział... Link to comment Share on other sites More sharing options...
underface88 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 tylko to Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Witam kolegów moj mi9tpro zaktualizował sie do miui12. Czy ktoś się spotkał ze po aktualizacji przy wyjsciu z aplikacji aparatu telefon sie restartuje i drugi problem często łapie zwiechy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) @mentos30 U mnie nic takiego się nie dzieje. Ja za to mam opóźnienia w słuchawce BT i zrywa chwilowo połączenie gdy mam podłączony głośnik BT. Jak dostaje wiadomość na telefonie to po 1/2 sekundy dopiero słychać w słuchawce (słuchawka Xiaomi), a w głośniku jak przełączam na inny kawałek na YT to pierwsze kilka sekund jest cisza. Miui12 EU. Edit. W Panelu Sterowania jest opcja "Przyspiesz prędkość". Kilka razy dziennie wyskakuje prosi o przyspieszenie przez ubicie aplikacji. Najśmieszniejsze jest to, że chce ubijać te aplikacje które chciałbym osobiście wyłączyć, ale się nie da. Nie mam listy, ale na zrzucie widać, że jest ich 17. Bez sensu... Edited August 5, 2020 by Szaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian3381 Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 (edited) Wie ktoś może co to za druga apka Chrome się pojawiła i po co ona jest oraz jak się jej pozbyć? Edited August 6, 2020 by damian3381 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Panel sterowania, sklonowane aplikacje. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian3381 Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Ona utworzyła się po odinstalowaniu aktualizacji, nie ma jej w sklonowanych aplikacjach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 (edited) Jakby ktoś miał ochotę to jest nowa super tapeta z saturnem do pobrania.Przezentuje się ładnie. https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/wallpaper/wallpaper-alpha-2-3-95-07221822-release/ Edited August 16, 2020 by Dziadunia Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Jakby ktoś miał ochotę to jest nowa super tapeta z saturnem do pobrania.Przezentuje się ładnie.https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/wallpaper/wallpaper-alpha-2-3-95-07221822-release/ https://miuipolska.pl/forum/topic/50819-instalacja-super-tapet-superwallpaper-na-flagowcach-od-xiaomi/?do=findComment&comment=573335 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian3381 Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 Może mi ktoś powiedzieć dlaczego po wejściu w filmik CDA, apka nie chce się uruchomić, tylko dzieje się to co widać na filmiku? Na poprzednich telefonach działało normalnie, nieważne czy się wylogowalem z Chrome czy byłem zalogowany, nie było problemów. Trochę mnie to irytuje. Po wylogowaniu z Chrome działa normalnie, tylko dlaczego po zalogowaniu tak się dzieje? YouCut_20200817_102036972.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 Damian3381 na chrome beta normalnie idzie film Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian3381 Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 po przelogowaniu na innego maila wszystko działa tak jak powinno, ale gdy wejde na swojego głównego to tak jak widać. Dla mnie to trochę dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smite8887 Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Cześć, Mam pytanie do kogoś kto zna się na oprogramowaniu aparatu w tym telefonie :) Warto używać trybu 48 Ultra HD czy lepiej robić normalne zdjęcia. Te w Ultra HD mają więcej pixeli ale odnośnie jakości nie zauważyłem różnicy znaczącej. Chciałbym wydrukować później parę zdjęć i zastanawiam się właśnie jakim trybem robić. Z góry dzięki za pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommyl Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Cześć, z początkiem sierpnia GPay mi się zaktualizował i przestał działać. SafetyNet pokazywał błąd CTS profile match. - Zaktualizowałem Magiska. - Dodałem kartę ponownie, wpisałem w pliku chmod, 440 - W Terminalu ponownie musiałem zaktualizować fingerprint. Teraz płatności działają, ale nie mogę zainstalować żadnej aplikacji. To znaczy instaluje się, ale apka zamyka pokazując raport z błędem. Dodatkowo, nie mogę pobrać/wyświetlić żadnego załącznika w apce gmail. Ktoś podpowie co robić? Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estavan Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 @tommyl Zrób tak i będziesz mieć pewność, że będzie działać, bo coś jest posypane u Ciebie. Wgrywasz przez twrp aktualizacje(swoją aktualną wersję), wipe dalvik/cache, dalej instalacja magisk (sprawdź czy na pewno masz zipa z 20.4) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arttur07 Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Witajcie, może będziecie w stanie mi doradzić. Chodzi mi o systemowa apke pogody i jej wyświetlanie. Obecnie jestem w pl ale nie mam możliwości zmienic wyswietlania pogody dla obecnego miasta. Cały czas pokazuje UK. Nawet gdybym chciał dodać miasta od nowa to mogę usunąć tylko miasto w Polsce, natomiast to z UK jest nie do ruszenia. Pamiętam, ze swego czasu wystarczyło kliknąć na ekranie głównym w nazwę miasta i przeskakiwalo na drugie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 @arttur07 Przytrzymaj palec 2 sek na ikonie pogody, wybierz informacje, potem na dole kliknij wyczyść dane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arttur07 Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 @pkonrad pomogło! Dzięki wielkie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts