Jump to content

Mi 9T Pro/K20 Pro - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

25 minut temu, Demo1 napisał:

Dzięki, dasz mi jakiś poradnik do tego miflasha? 

Ile razy jeszcze zapytasz o to samo. Dostałeś ode mnie link z instrukcją. Koledzy dopisali, żebyś pamiętał o tym by nie blokować bootlooadera (zaznaczyć "clean all") i tyle. Jak z czymś sobie nie radzisz, to nie bierz się za to, a nie pytasz o jedno i to samo w koło. Dostajesz gotową instrukcję, a Ty od nowa o nią prosisz! Oddaj telefon do Mi Centrer, albo daj komuś kto ogarnie ten temat i problem z głowy, skoro nie potrafisz skorzystać z tutoriala z forum.

• Like 3

Link do softboota też nie działa.

Więc za co te ostrzeżenia ? ;/

Odsyłacie mnie ciągle do tuturiola a tam nie ma linków. Więc najpierw to naprawcie potem dopiero usuwajcie, a nie za nic ost.

Eh.

Edited by Demo1
  • Haha 1

Po pierwsze nie softboot tylko fastboot

Po drugie:

6 godzin temu, pkonrad napisał:

To musisz przez MiFlash wgrać soft z pliku Fastboot

Najnowszy Fastboot EEA Stable ROM - https://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.QFKEUXM/raphael_eea_global_images_V11.0.5.0.QFKEUXM_20200212.0000.00_10.0_eea_c465b1a57d.tgz

https://forum.android.com.pl/topic/294981-instalacja-romu-za-pomoc%C4%85-miflash/ - tutaj masz instrukcję jak to zrobić.

Po trzecie kilka postów wyżej sam cytowałeś ten post z tym linkiem do ROMu fastboot !! Jakbyś czytał co się do Ciebie pisze, oraz to co sam piszesz, a nie spamował bezsensownymi postami to nie dostał byś ostrzeżeń.

• Like 1

Oczywiście że się opłaca mi są wspierane około 3 lata nakładką wersja androida na częściej pozostaje ta sama czyli np miui 13 android 10
Chyba że chcesz bawić się w custom rom

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Może pytanie w ogóle nie w tym temacie powinno się znaleść ale.
Szukam custom rom z obsługą Substratum
Bo szukam cały czas jakiegoś estetycznego panelu powiadomień i nie ma nic sensownego

Witam, czy opłaca się kupić mi9t pro w 2020? Jak długo ten telefon może być wspierany?
Proponuję trochę poczytac, użyć opcji wyszukaj, użyć googli, pomyśleć sprawdzić czy analogiczne modele są wspierane.

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam. Jestem zdecydowany na zakup Mi 9T pro, ale od trzech dni na magazynach sklepowych pustki... Co się dzieje?? Czekamy na jakiś transport, czy model został już wychowany na rzecz note 10?? Pozdrawiam!!

Na ile Waszym zdaniem można teraz wycenić 2-3 miesięcznego Mi 9t Pro 6/128 z Pl dystrybucji?

Dziś dojdzie prawdopodobnie moja nagroda i muszę zacząć myśleć co dalej...

• 4 weeks later...

Cześć, 

Jak tylko kupiłem ten model telefonu zainstalowałem sobie miui polska, od czasu do czasu były jakieś aktualizacje. Ostatnio nic. W załączniku screen z softu który mam obecnie. 

Pytanie czy mam aktualny soft? Czy muszę coś aktualizować? Gdy sprawdzam dostępność aktualizacji wyskakuje info że mam aktualne. 

Pozdrawiam

Screenshot_2020-06-06-11-08-04-534_pl.zdunex25.updater.jpg

2 godziny temu, Shonsu napisał:

Cześć, 
Jak tylko kupiłem ten model telefonu zainstalowałem sobie miui polska, od czasu do czasu były jakieś aktualizacje. Ostatnio nic. W załączniku screen z softu który mam obecnie. 
Pytanie czy mam aktualny soft? Czy muszę coś aktualizować? Gdy sprawdzam dostępność aktualizacji wyskakuje info że mam aktualne. 
Pozdrawiam

Najnowszą jaka jest masz. Czekaj na v12 za jakiś czas będzie.

• Thanks 1

Tak mam 20.6.11. dla mnie też jest to dziwne i bardzo irytujące. Tym bardziej że na global tego nie było 

U mnie tak robi fluid nawigation gestures. Po wyłączeniu jest ok. Używa ktoś może tej aplikacji? 

Albo zna ktoś jakąś inną aplikacje do obsługi gestów żeby można było samemu akcje ustawić? 

Edit:

Błąd robiła opcja ukrywania guzików nawigacyjnych. Musiałem je wyłączyć przez inną aplikacje 

Edited by ziomal_1313

• 2 weeks later...

Mi 9T Pro niby jest aktualizacja do miui 12 o pojemności 2.6 GB ale muszę pobrać ze strony w pliku ZIP. Pobieram instaluje przez twrp-3.4.0-1-raphael.img po czym telefon uruchamia się ciągle do twrp. Miał ktoś podobny problem ? IMG_20200626_033423.thumb.jpg.fb1de0992e28e0b4da29a9024ddb736c.jpgIMG_20200626_033354.thumb.jpg.596dc299592b21297ace10c8033c461c.jpg

A dlaczego przez TWRP a nie normalnie jak jest napisane?

Dlaczego plik Recovery (sądząc po objętości) a nie OTA?

Ja ściągnąłem OTA (ok. 1,2 GB), wskazałem go w Aktualizacje, się zainstalowało i śmiga.

4 minuty temu, adam_broda napisał:

A dlaczego przez TWRP a nie normalnie jak jest napisane?

Dlaczego plik Recovery (sądząc po objętości) a nie OTA?

Ja ściągnąłem OTA (ok. 1,2 GB), wskazałem go w Aktualizacje, się zainstalowało i śmiga.

To MIUI Polska, a nie Global ROM.

• Thanks 1

Normalnie nie idzie ogólnie na pierwszym zdjęciu widać że muszę pobrać z miui. Dziwne zawsze normalnie było z aktualizacją. Czy ktoś miał podobny problem ? Jak sobie z nim poradził ?

Edited by Maciekkkkk

https://pl.aliexpress.com/item/4000193828646.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.26f46931zGQfSo&algo_pvid=3bd31f75-b032-471f-8adb-4d7fbcdf7a91&algo_expid=3bd31f75-b032-471f-8adb-4d7fbcdf7a91-5&btsid=0b0a01f815932466298627047e7382&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Czy jak ściągne ten telefon z Chin to będą jakieś ograniczenia w użytkowaniu czy trzeba będzie coś tam pózniej zmieniać? Jak będzie z zasięgiem brak pasma B20 będzie miało duże znaczenie? Mega mi się podoba ta wersja niestety nie znam się na sciąganiu telefonów z Chin