Dyskusja ogólna
40 topics in this forum
-
- 19 followers
- 1.5k replies
- 185.4k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by Kiempix, -
-
- 2 replies
- 1.4k views
Witam serdecznie. Ostatnio zauważyłem, że nie mogę pobierać ze sklepu Play niektórych aplikacji, ponieważ widnieje tam napis "Produkt niedostępny w twoim kraju". Pogrzebałem trochę w ustawieniach i okazało się, że jest tam ustawiony w ogóle inny region i w ogóle nie moje dane tak jak na screenie poniżej. Nie mogę w żaden sposób tego zmienić. Po kliknięciu w "Zmień na Sklep Play Polska" nic się nie dzieje. Jakieś pomysły w jaki sposób mogę ustawić region na Polskę i zmienić imię oraz nazwisko? Posiadam soft Xiaomi.eu 12.5.6 stable
Last reply by Kris304, -
- 5 followers
- 129 replies
- 25.3k views
Hej jak u was jest z czasami pracy na baterii? Jakie wychodzą wam soty? U mnie po 9h od odłączenia mialem 3.50h sotu i 30% baterii jeszcze. Ogólnie jak tylko coś robię na telefonie to procenty szybko spadają. Teraz mam nieco ponad 1.30h sotu i 70% baterii. Wcześniej miałem redmi note 5 pro i trzymał trochę lepiej ale tutaj bardziej prodozerne podzespoły.
Last reply by fido70, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.7k views
Witam, Z tego co mi wiadomo, w telefonach Xiaomi ustawionymi na polski region motywy już działają prawidłowo. Dlaczego w miui polska region dla motywów domyślnie jest ustawiony na chiński i czy można go samemu zmienić? Pytam bo wqrzają mnie na wielu motywach chińskie krzaczki.
Last reply by OutSideR, -
- 2 replies
- 776 views
Na xda jest sporo różnych romów na nasz sprzęt. LineageOS, Pixel, Evolution, VoltageOS i inne. I teraz pytanie do osób, które mają/miały te romy choć chwilę. Czy w którymś z nich, jest nagrywanie rozmów? Dla mnie to jedna z podstawowych funkcjonalności, a brak aktualizacji od listopada powoduje, że mi się szwędaczka włącza i coś bym pozmieniał.
Last reply by shelmahh, -
- 2 followers
- 1 reply
- 448 views
Witam Na moim Mi 9T Pro Nie mam wsparcia dla aparatów słuchowych pomimo posiadania Androida 11. Ta funkcja jest wspierana od wersji Androida 10. Ktoś wie jak można dodać taka opcję? I czy np jest ona dostępna na Romie Miui Polska? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Aqu, -
- 19 followers
- 471 replies
- 78.6k views
Xiaomi wypuściło dzisiaj EEA Stable ROM oraz Global Stable ROM na swojego nowego flagowca Mi 9T Pro EEA Stable ROM: Linki do pobrania oprogramowania: Recovery (2,2 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PFKEUXM/miui_RAPHAELEEAGlobal_V10.3.1.0.PFKEUXM_c82be5a2b9_9.0.zip Fastboot - https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PFKEUXM/raphael_eea_global_images_V10.3.1.0.PFKEUXM_20190723.0000.00_9.0_eea_f70f6415ea.tgz Global Stable ROM: Linki do pobrania oprogramowania: Recovery (2,2 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PFKMIXM/miui_RAPHAELGlobal_V10.3.1.0.PFKMIXM_3624902ebc_9.0.zip …
Last reply by ralph_stursky, -
- 1 follower
- 9 replies
- 12.2k views
Witam Mam problem z MI9T Pro z nakładką Miui10, mianowicie nie mogę wysyłać SMS grupowych do wielu kontaktów naraz co jest mi bardzo potrzebne w wykonywaniu swojej pracy. Podczas próby wysłania takiego sms wyrzuca monit "Aplikacja wiadomości próbuje wysłać masowy sms, czy zezwolić" pomimo kilkukrotnego zezwolenia do większości kontaktów z grupy nie dochodzi ten sms. Czy jest jakaś opcja zdjęcia tej blokady aby nie pytało o zgodę tylko puściło sms do wszystkich z grupy ? Próbowałem już różnych dedykowanych aplikacji do wysyłania masowych sms jednak za każdym rzem jest ta sama historia. Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 495 views
Witam, Po aktualizacji miui rozwojowego / tygodniowego miuipolska Telefon jest po podłączeniu wykrywany jako Redmi K20 Pro zamiast Mi 9T Pro. ( tak samo jest wyświetlana nazwa w ustawieniach telefonu) Również zmienił się ekran podczas włączania, zamiast loga Mi jest Redmi. Wróciłam na miui stable (z miuipolska) Tutaj problem również występuje. Chciałam wgrać stable EEA przez recovery jednak nie mogę - wyskakuje mi błąd. Nie próbowałam jeszcze wgrać Stable global - jest szansa , że wtedy wszystko wróci do normy i mój telefon zmieni nazwę na poprawną?
Last reply by Margosia8989, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.2k views
Cześć. Od jakiegoś czasu na Facebooku widnieje apka do randkowania. Ostatnio sobie przeglądałem i znalazłem osobę, z którą chciałbym porozmawiać, ale aplikacja zniknęła z mojego konta, nie wiedzieć czemu. Poprosiłem kolegę, żeby założył tam konto z moimi danymi. Niestety kolega mieszka w Londynie, a aplikacja wykrywa lokalizację i szuka tylko osób z Anglii. Próbowaliśmy oszukać GPSa aplikacją "Fake GPS" - po aktywowaniu tej apki, moje położenie w google maps zmieniło się na takie jakie chciałem. Niestety sama aplikacja Facebookowa nie daje się nabrać i na etapie znajdowania lokalizacji wywala błąd. Wiecie co można jeszcze zrobić, żeby oszukać fb aplikację, żeby myślała, …
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 778 views
Witam wymieniałem juz ekran w k20pro na super AMOLED działa w ogólnym rozrachunku ale to nie to samo co oryginał. Roztrzaskałem tel ponownie i zastanawiam się czy jest sens ponownie wymieniać (k20pro,S855,8GB,256) . Pod względem kolorów zamiennik AMOLED super ale dotyk to półka niżej. Nagrywając Whatsapp voice message czesto popuszcza, o swipe i fingerprint można zapomnieć. Mam wrażenie że jakieś lagi są podczas pisania, zamiennik to na pewno nie czyta 10 dotykow. Pisanie to udręka. czułość jest źle skalibrowana.Co radzicie wymieniać ekran (macie jaki zamiennik godny polecenia) czy jednak uderzać w nowy telefon? Lubię w tym telefonie rozmiar, design, i pop up camerę. W gi…
Last reply by Wiskas, -
- 0 replies
- 492 views
Zaginęło mi powiadomienie na ekranie AOD od FB. Powiadomienia z innych aplikacji są, a ta jedna nie pokazuje się. Chodzi mi o to małe, kwadratowe powiadomienie. Na ekranie blokady jest, ekran podświetla (tak mam ustawione), ale ikonka nie pojawia się. Komuś pojawił się ten problem?
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 3 replies
- 595 views
Mam pytanie. Jak zamknąć jedną w wielu uruchomionych jednocześnie apek. Tę której już nie potrzebuję. Zawsze "X" zamyka mi wszystkie.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 819 views
Witam, jak pracują Wam Mi9 T Pro na stabilnej wersji MIUI Polska? Przeszedłem z Globala na MIUI Polska, z pewnych powodów i niestety ale jeśli chodzi o płynność i wygodę z korzystania to jest... delikatnie mówiąc dość spora różnica, żeby nie powiedzieć przepaść. Przez nieuwagę zainstalowałem wersje ROZWOJOWĄ, czy jest szansa, że po instalacji MIUI Polska w wersji Stabilnej, nie będzie problemów z płynnością? Dodam, że problem płynności pojawia się w niektórych aplikacjach, okropnie otwiera się centrum powiadomień oraz centrum funkcji.
Last reply by petersett, -
- 1 follower
- 0 replies
- 668 views
Czy jest możliwość skonfigurowania urządzeń tak by można było odbierać połączenia na dwóch urządzeniach ? Posiadam dwa urządzenia z logiem Mi jeden w pracy, drugi główny, chciałbym aby ten pierwszy mimo braku karty SIM miał możliwość odbioru połączeń, z tego numeru który znajduję się w moim głównym urządzeniu, mam ciągłe dostęp do wifi. Wiem że Apple zaimplementował taką opcję u siebie, połączenia zostają przekierowane do wszystkich urządzeń po chmurze, oczywiście o ile mają dostęp do internetu, pytanie czy na Xiaomi też coś takiego da się zrobić.
Last reply by Strawqens, -
- 2 replies
- 795 views
Witam czy mogę przejść z miui polska rozwojowe na stabilne bez utraty danych? Z góry dzięki za pomoc.
- 1 reply
- 1.6k views
Po ostatniej aktualizacji MIUI (najprawdopodobniej) na Mi9TPro nie tworzy mi się kopia zapasowa. Jest komunikat "Czekam na utworzenie kopii zapasowej..." na wszystkich opcjach. Chodzi o SMS, Dane aplikacji, Ustawienia urządzenia i takie tam. Przycisk jest wyszarzony, a nie niebieski. Macie ten sam problem? Co z tym zrobić? Dodam. Zniknęła mi też kopia z Dysku Googla. Nie mam żadnej kopii zapasowej... Na pewno jej nie skasowałem. W końcu udało się ją uruchomić i stworzyć nową kopię. Ale to dziwne... Temat do usunięcia.
- 19 replies
- 3.4k views
Trochę się rozpiszę o swoich spostrzeżeniach. W innym wątku (nawet chyba zarobiłem nieuczciwie ze 2 minusy ) zadałem takie pytanie co to jest i po co to jest, czy to jest usługa, czy to jest proces, a nazywa się com.miui.notification:remote. To coś żre niesamowicie prąd, ale i dane! Odpowiedzi nie otrzymałem. W sieci są również takie pytanie, ale też odpowiedzi nie ma. Ja opiszę swoje spostrzeżenia i załączę zrzuty dla dwóch przypadków. Testowałem więcej, ale te wystarczą żeby zobrazować "problem". Otóż jestem prawie pewny, że to wymienione jako proces/usługa to są pobierane dane przez popularną aplikację jaką jest AoD = Ekran Zawsze Włączony. Żeby jeszcze było ciekawiej…
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 2 replies
- 894 views
Witam, pobrałem rom na k20pro z miui 12. Obecnie mam chyba MIUI 10.4 i mam pytnie - czy muszę instalowac najnowsze TWRP (3.3.1.8) czy zrobię flasha na 3.3.1.2. ??? Ogólnie preferował bym update do MIUI 12 bez czyszczanie ale to chyba niemożliwe. Jesli ktoś mi może powiedzieć czy ten rom zawiera google pack - bo ja preferuję sam dograć to co mi z googla potrzebne ( wolę mieć YT vanced jako głowny YT player itd)
Last reply by Wiskas, -
- 2 followers
- 17 replies
- 1.8k views
Cześć. Czy nie jest może tak, że x-kom to jeden ze sklepów, który bierze telefony od polskiego dystrybutora ABCData? Wpisałem IMEI na stronie xiaomi i wyskoczyło mi, że telefon jest adresowany na "United arab". Czy mogę w takim razie reklamować? Po to kupuje w x-kom by mieć polska dystrybucje Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 941 views
Witajcie Jako że i tak mam jeden slot wolny chciałbym go wykorzystać wkładając kartę Aero2 do płatnych pakietów internetu. Obecnie wydają także w nano sim więc w teorii nie będzie problemu. Kartę muszę zamówić. Mam pytanie czy telefon nie będzie robił żadnych problemów? Chodzi o to, ze karta jak wiadomo nie ma numeru telefonu i służy tylko do internetu a Xiaomi chce zawsze wysyłać tego SMS-a do Chin aby potwierdzić numer. W tym telefonie w dodatku po każdym ponownym uruchomieniu mam aktywację kart sim która po chwili znika, pytanie czy z tą kartą nie będzie żadnych problemów. Bo jak ma mi drenować baterię próbując ciągle aktywować kartę czy wysyłać tego SMS czy inne …
Last reply by pkonrad, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
K20 Pro (9T Pro) + xiaomi.eu_multi_HMK20ProMI9TPro_V11.0.8.0.QFKCNXM_9537d4346e_v11-10 Nie idzie zaktualizować do xiaomi.eu_multi_HMK20ProMI9TPro_20.4.30_v12-10 Próbowałem na: twrp-3.3.1-0 twrp-3.3.1-22-raphael-mauronofrio twrp-3.3.1-32-raphael-raphaelin-mauronofrio Próbowałem wrzucać VBMETA PATCHER Sprawdzałem MD5 pobranego pliku. Po instalacji reboot do TWRP. Po przywróceniu xiaomi.eu_multi_HMK20ProMI9TPro_V11.0.8.0.QFKCNXM_9537d4346e_v11-10 v11 normalnie ładuje. Czyżby był potrzebny pełny wipe i/lub format partycji lub instalacja globala? Jakieś sugestie poza pełnym wipe'm? Na których w…
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 1k views
Witam Mam problem z konfiguracją mms operator Premium mobile , próbowałem wielu sposobów i nic.
Last reply by adamrezo, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.4k views
Witam wszystkich. Zauważyłem, że po aktualizacji z Global ROM na Xiaomi.eu przestał działać tryb HDR w Youtube i Netflix. W Youtube co prawda w ustawieniach jakości odtwarzania widać oznaczenie "HDR" ale ekran telefonu nie świeci w tym trybie. Na Globalu działało to bez problemu, jakość obrazu powalała na kolana, ogromny kontrast i te kolory. Po aktualizacji na Xiaomi.eu już nie mam HDR. Czy ktoś się jeszcze z tym spotkał? Jakieś propozycje rozwiązania problemu? Aaa zapomniałem - telefon to Mi 9T Pro
Last reply by marcinj6, -
- 6 replies
- 1.1k views
1. Jak to jest możliwe aby na telefonie oryginalnie Mi9tPro z wgranym beta xiaomi.eu pokazywało się w fingerprint: V11.0.3.0.PFJINXM ? Co według google pochodzi od romu dla K20 i na dodatek w wersji India? 2. Jaki vendor firmware mam wybrać gdybym chciała wgrać inny custom ROM na tym smartfonie? Czy to ma jakieś znaczenie, i gdybym poprostu wybrała najnowszy global eea będzie dobrze?
Last reply by Kacper Skrzypek,