eNse Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 39 minut temu, pkonrad napisał: Sprawdzałaś ile i jakie aplikacje masz dodane do autostartu ? Wszystko wyłączone już 2 tygodnie temu. @Karls no u mnie też tak było, ale przez ostatnie 2 dni coś się spieprzyło i nic nie pomaga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Niech dadzą kolejną wersję Globala, bo nie dość że automatyczna jasność nie działa, to jeszcze obracanie... Wszystkie zdjęcia robione poziomo muszę obracać w edytorze. A pobrać najnowszego pakietu nie mogę, bo wycofali. Jakieś jaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Jasność działa normalnie, to coś u Ciebie i nie ma żadnej gwarancji, że kolejny update cokolwiek zmieni.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Też nie mam problemu z tymi dwoma rzeczami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 21 minut temu, Karls napisał: Jasność działa normalnie, to coś u Ciebie i nie ma żadnej gwarancji, że kolejny update cokolwiek zmieni. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Działało wszystko do momentu drugiej aktualizacji MIUI11. Sterowniki pewnie, wgrałbym jeszcze raz, ale wycofali i wersja już nie wróciła, nawet na ich oficjalnej stronie, a nie tylko OTA. Naotmiast ja nie mam problemów z setką innych rzeczy które opisują inni. Xiaomi i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Czy da się wyłączyć tą okropną animacje po odblokowaniu telefonu. Launcher po jego aktualizacji wygląda jakby za każdym odblokowaniem się przeładowywał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 A ja tego nie mam, chociaż coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 A ja tego nie mam, chociaż coś Używasz seryjnego Launchera czy np. Poco? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Seryjny launcher @pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Seryjny launcher [mention=38880]pkonrad[/mention]To zainstaluj Poco Launcher 2.0 od Xiaomi ze Sklepu Play i animacji nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Jaka animacja? U mnie nic nie przycina.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 A zaktualizował Wam się launcher Xiaomi? Ten w aplikacjach systemowych. Po prostu jak pokazuje Wam się pulpit po odblokowaniu telefonu, to jest dodana taka jakby "animacja" która imituje pojawianie się ikon na pulpicie. Tak jakby wyjeżdżały z dołu czy coś, wygląda to do d*py - tak jakby się launcher przeładowywał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 On się nie pokazuje po odblokowaniu odcinkiem palca (przynajmniej na Mi 8), tylko np. przy odblokowaniu kodem PIN czy wzorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Pokazuje się za każdym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Odblokowuję palcem i nic się nie pokazuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 @eNse na miui polska też tak jest. Tej animacji nie wyłączysz ani nie zmienisz. Trzeba poczekać aż programiści xiaomi wpadną na kolejną fajną animacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Odblokowuję palcem i nic się nie pokazuje.To może masz starą wersję MIUI Launcher, lub korzystasz z innego launchera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Domyślny launcher, w aktualizacjach aplikacji systemowy nic nowszego nie znajduje. Może tu jest jak na Mi8, że przy odblokowaniu palcem nie ma tej animacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Pokazuje się za każdym razem Można jeszcze w opcjach programisty skrócić czas animacji do 0.@Karls Te aktualizacje systemowego Launchera nie każdy dostaje w tym samym czasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 To można bardzo prosto zweryfikować, wystarczy, że podacie mi numer wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Mi 9T Pro (MIUI 11, Android 10) launcher wersja DEV-4.13.1316-11151923 - animacji brakMi 8 (MIUI 11, Android 9) launcher wersja DEV-4.13.1318-11261825 - animacji nie ma tylko przy odblokowaniu odcinkiem palca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 2 minuty temu, pkonrad napisał: DEV-4.13.1318-11261825 Mam to na Mi9 i żadnej animacji nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Również DEV-4.13.1318-11261825, żadnych animacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 U mnie na Mi 9T Pro nie ma, a na Mi 8 jest tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Dokładnie o tym mówię, tyle że na Mi9 mam to przy każdym odblokowaniu. Dość irytujące, no ale jeśli nic się nie da zrobić to trudno.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Na DEV-4.13.1318-11261825 nie miałem, teraz mam DEV-4.14.1360-11261826 i już wiem o czym piszesz. Ale mi to nie przeszkadza na szczęście.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 No niestety na jakiś czas musi Ci się spodobać albo jak ktoś wcześniej wspomniał pozostaje instalacja poco lanchera. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 1 minutę temu, zoltan78 napisał: No niestety na jakiś czas musi Ci się spodobać albo jak ktoś wcześniej wspomniał pozostaje instalacja poco lanchera. Ja pisałem o Poco, to jest naprawdę spoko opcja, szczególnie dla telefonów Xiaomi. Właściwie to praktycznie wszystkie funkcje Poco Launchera zostały zaadoptowane do MIUI Launchera w wersji 4.15 Alpha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Wiem wiem bo sam korzystałem z niego przez jakiś czas, bardziej dla testów, ale wróciłem do oryginalnego na miui polska. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 1 minutę temu, pkonrad napisał: Właściwie to praktycznie wszystkie funkcje Poco Launchera zostały zaadoptowane do MIUI Launchera w wersji 4.15 Alpha A cyferki z liczbą powiadomień na ikonach aplikacji działają Ci na Poco? U nie nie, z tego powodu wolę Miui launchera alpha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 1 minutę temu, FromWP napisał: A cyferki z liczbą powiadomień na ikonach aplikacji działają Ci na Poco? U nie nie, z tego powodu wolę Miui launchera alpha. Na Poco F1 na pewno działały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Przed chwilą, pkonrad napisał: Na Poco F1 na pewno działały. Na Poco F1 tak, bo tam on jest systemowy. Instalowany z apk na innych telefonach raczej nie działają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 @FromWP nie mam teraz jak sprawdzić, bo żona z córką wyszły z domu i zabrały Mi 9T Pro i Mi 8, a wiecej Xiaomi nie mam w domu. Sam korzystam z Galaxy S9+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 A cyferki z liczbą powiadomień na ikonach aplikacji działają Ci na Poco? U nie nie, z tego powodu wolę Miui launchera alpha.U mnie na Poco zamiast cyferek są kropki. Ostatnia wersja ze Sklepu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 U mnie na Poco zamiast cyferek są kropki. Ostatnia wersja ze Sklepu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaW ustawieniach powinna być opcja skonfigurowania, czy mają być wyświetlane kropki lub numerki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts