michals19s Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 u was sie pojaiwla 11.0.6 :) a ja dzis dostalem powiadomienie o aktualizacji 11.0.3.0 QFAMIXM , hmmm pobrac ta aktualne z 3 czy jakos moge ta nowa wyszukac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 A nie masz czasem Globala Int a nie EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 A nie masz czasem Globala Int a nie EEA?No przecież napisał że ma aktualizaje do MIUI V11.0.3.0.QFAMIXM, więc to chyba oczywiste, że ma Global ROM, nie EEA. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 A fakt, nie zwróciłem uwagi na kod wersji, sorry za zamieszanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Ja kupilem tel w Listopadzie, i dopiero pojawila mi sie pierwsza aktualzacja, wiec nie wiem czy ta jest najbardziej aktualna czy ta 11.0.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 (edited) Wyższa cyferka = nowsza. Ale skoro masz zwykły Global a nie EEA, to rozmowa o niczym, bo dla Ciebie najnowsza jest 11.0.3. Po prostu Xiaomi wydaje dwie rodziny romów międzynarodowych - EEA na Europę i Global na cały świat. W wypadku Mi9 Global jest trochę do tyłu pod względem aktualizacji ale nie jest to jakaś duża różnica. Edited December 12, 2019 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Hmm a aktualizacje EEA musze pobrac sobie recznie i instalowac przez recover? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Hmm a aktualizacje EEA musze pobrac sobie recznie i instalowac przez recover?Nie zainstalujesz aktualizacji EEA na Globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Znaczy ogólnie to kolega zainstaluje ale musiał by otwierać Bootloader itp., czyli w sumie gra nie warta świeczki.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 W zasadzie racja, ale to kompletnie mija się z celem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmm7 Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 Wczoraj zaktualizowałem do 11.0.6 i jest wielki problem z bluetooth. Sam z siebie rozłącza czy to słuchawki czy to system w aucie. Ktos może czytał o jakimś rozwiązaniu?Co jak co, ale to mega irytujące Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 Nie i pisali już że są problemy, trzeba czytać przed aktualizowaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 Potwierdzam ogromne problemy z bluetooth, biję się w pierś że nie doczytałem wcześniej o tych problemach i teraz żałuję... U mnie największy problem jest z mi band 3, tragedia nie łączy się po wł bluetooth, jak wł się aplikacje to wymusza wł GPS i wtedy dopiero włączy się z opaską... dramat.. Przed aktualizacją działało idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 Przed aktualizają miałeś włączoną lokalizację w trybie oszczędzania energii (bez GPS). Android 10 nie posiada takich trybów, włączenie lokalizacji działa zawsze z GPS, a aplikacja Mi Fit wymaga włączonej lokalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiontox Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 Po aktualizacji do 11.0.6 wywaliło mi w kosmos wszystkie sieci komórkowe i nie da się z żadną połączyć (karta z PLAY-a). Teraz się czuję w centrum miasta jak na jakimś odludziu bez zasięgu. Mam nadzieję, że szybko to naprawią, bo jest dramat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 Nie ma żadnych problemów z siecią, wygląda, że to problem u Ciebie. Także raczej weź sprawy w swoje ręce bo kolejna aktualizacja może nic nie zmienić.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Dnia 30.10.2019 o 22:34, Orjon napisał: Ale ty mylisz closed beta z Beta Stable. Beta Stable przed tym, jak weszlo Mi Pilot, trafiało do zwykłych losowych userów, którzy dawali - bądź nie - feedback (no i do członków Beta Team Global też, jeśli się nie mylę? @K4r0lSz?). Teraz niby z wejściem Mi Pilot mają dostawać tylko testerzy w Mi Pilot, ale raz, że w updaterze jest opcja Otrzymuj wczesne aktualizacje (nie wiem czy działa), dwa - no, jak widać, dalej prawdopodobnie utrzymali to, że dostają także zwykli, losowi userzy (choć nie widziałem podobnych przypadków w tym momencie - jeśli chodzi o aktualizację do MIUI 11 - na innych modelach, by ktoś spoza Mi Pilot tak nagle dostał - raczej dopiero po publicznym wydaniu dla wszystkich użytkowników) Sorki, że tak późno... ale tak... mniej więcej. Na chwilę obecną Beta Stable dostają: Beta Team Global (kto pozostał), osoby zarejestrowane w Mi Pilot (i aktywnie korzystające z Telegram) oraz niewielkie grono losowo wybranych użytkowników (czyli osoby mające włączoną opcję Otrzymuj wczesne aktualizacje, ale nie każdy). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Podpowie ktoś co zrobić w MiFit żeby otrzymywać powiadomienia z Amazfit Bip? Odkąd mam Androida 10 i MIUI11 ciągle mi pokazuje "usługa powiadomień nie jest dostępna". Strasznie mnie to denerwuje bo po co mi teraz ten zegarek skoro działa tak samo jak zwykły za 5 złotych Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Notify&Fitness for MiBand i zapomnisz o badziewnym i problematycznym Mi Ficie... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Notify&Fitness for MiBand i zapomnisz o badziewnym i problematycznym Mi Ficie... Ja nie mam powiadomień SMS na mi band 3 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Nie mam banda3... Z bandem2 i 4 zero proboemów... Telefony MiMax, MiMax3, Mi9, RN8Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 (edited) 8 hours ago, JamCiTo said: Notify&Fitness for MiBand i zapomnisz o badziewnym i problematycznym Mi Ficie... Wiesz...to akurat kwestia gustu, mnie się podoba MiFit, jest dobrze zintegrowany kolorystycznie z MIUI, poza tym u mnie nie mam absolutnie żadnych problemów z jego działaniem i odbiorem wszelakich powiadomień, poza tym do aktualizacji firmware i tak chyba bez niego się nie obejdzie. Zresztą czy to MiFit, czy inne cuś, to i tak wymaga tych samych praw do wyświetlania powiadomień. @jarek882 Sprawdź czy masz włączoną opcję działania MiFita w tle oraz czy nadałeś mu odpowiednie uprawnienia. Podczas instalacji MiFit pyta o to wszystko i pokazuje gdzie to włączyć, jeśli nie masz zrobionych żadnych chorobliwych udziwnień w postaci blokowania wszystkiego w celu ochrony prywatności, to MiFit powinien działać z Amazfitem Bip jak najbardziej. Używałem ten zegarek chyba z rok i nigdy nie miałem problemów, do momentu, gdy odkleiło mi się szkiełko z wyświetlaczem :-O Teraz mam MiBanda4 i też problemów z powiadomieniami brak. Zobacz jeszcze w ustawieniach MiFit dla zegarka, czasem pomaga wyłączenie i ponowne włączenie opcji powiadomień dla SMS, zostaje wówczas wyświetlony monit o prawa dostępu. Edited December 21, 2019 by Test Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 Praw wymaga tych samych... Tylko w przeciwieństwie do mjfita on z tych praw korzysta, a mifit niekoniecznie... Poza tym możliwości konfiguracji z 5 razy większe... Ale to dają androidy - co komu leży... I z czym komu wygodnie... Toż obowiązku nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominss Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Witam Proszę ponownie o pomoc w kwestii MMS. Znowu przestały się wysyłać i odbierać. Ustawienia mms w Plus sprawdzone, są OK. Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekreksio Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 U mnie ponownie pojawił się problem z aktualizacją "Funkcja aplikacji facebook". Po każdym wejściu w aplikacje facebooka wyskakuje monit o aktualizacji ale jej nie wgrywa. Próbowałem wyczyścić dane Facebooka, Facebook Services itd. ale problem nadal występuję. Miał ktoś tak? Myślałem, że problem sam ustąpi ale mam tak od ponad 3 tygodni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 Nikt kto szanuje baterię nie używa FB na androidzie bo to jest programistyczny bubel ;). Ściągnij sobie jakiegoś alternatywnego klienta jeśli już potrzebujesz. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 2 hours ago, bartekreksio said: U mnie ponownie pojawił się problem z aktualizacją "Funkcja aplikacji facebook". Po każdym wejściu w aplikacje facebooka wyskakuje monit o aktualizacji ale jej nie wgrywa. Próbowałem wyczyścić dane Facebooka, Facebook Services itd. ale problem nadal występuję. Miał ktoś tak? Myślałem, że problem sam ustąpi ale mam tak od ponad 3 tygodni. To samo jest z Netflix. Nic nie zrobisz, trzeba czekać na aktualizację systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 Soplus też nie używam ale są mniejzasobozerne apki do fbshieta faceslim,materialfbok,Tinfoil for fb jak mam wchodzić na FB to już wolę wejść na idc.czat i tam popisać i się pośmiać Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Sprawdźcie swoje telefony bo wyszła aktualizacja EEA do 11.0.7 Powróciły motywy w naszym regionie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Sprawdźcie swoje telefony bo wyszła aktualizacja EEA do 11.0.7 Powróciły motywy w naszym regionie.Narazie tylko dla zarejestrowanych w programie Mi Pilot. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 U mnie póki co nie ma, a jestem zarejestrowany w Mi Pilot nie od dziś.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Sprawdźcie swoje telefony bo wyszła aktualizacja EEA do 11.0.7 Powróciły motywy w naszym regionie. Jakieś nowości ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Wyczytałem tylko o motywach. Ja mam xiaomi.eu więc nie mam tej aktualizacji. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Jakieś nowości ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalkahttps://forum.xda-developers.com/Mi-9/how-to/miui-11-0-6-0-qfaeuxm-november-2019-t4007439Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Global też już ma Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts