Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

Wyjaśnię. Tyle mają modeli, że pobrań OTA softu do nich nie da się zrobić dla wszystkich na raz.
Żadne serwery nie wyrobią takiego obciążenia.
BTW. Znasz kawał o jedzeniu salami w szpitalu?
Tydzień jedna sala, tydzień następna
Apple wszystko na raz podnosi i wszystko u nich wyrabia. Kwestia nakładów.

Jak nie chcesz odpowiedzieć na moje pytanie to w porządku ja się nie obrażam :). Tylko nie kontynuujmy obracania kota ogonem, bo wygląda to jak debata polityczna - zadaje pytanie a dostaje wszelkie możliwe odpowiedzi tyko nie na to co zadałem :grin:.

• Confused 1

Pobrało mi wczoraj tego 11.0.6.0 (QFAEUXM) i teraz belka powiadomień już jest git, natomiast w ogóle nie wybudza mi ekranu jak dostane jakieś powiadomienie sms, email czy cokolwiek...

A w ustawieniach jest włączone.

Ktoś wie jak to naprawić ?

OK znalazłem w opcjach w AOD....

Masakra, wszystko się poprzestawiało, ustawiałem 2 godziny wszystkie powiadomienia, które chce a które nie chce, tu wibracje, tam brak dźwięku... A po 3 dniach wychodzi aktualizacja i wszystko od nowa.

Edited by Soszmen

No niestety, to chyba jedyne do czego się mogę doczepić - część ustawień poszła w kosmos. Też mi dzwonki poprzestawiało, uprawnienia do dźwięku powiadomienia poodbierało, nawet harmonogram od trybu ciszy na noc mi wywaliło. No ale tak poza tym, to całkiem przyzwoicie - mimo że full na brudno wgrane to nic się nie sypie, wsio działa jak trzeba. Myślę, że przy małej aktualizacji typu 11.0.6 -> 11.0.7 to nie będzie już tak czyścić. Ustawienia między androidem 9.0 a 10.0 się mocno różnią miejscami więc chyba nie było wyboru, musieli taki mini-reset zaszyć, żeby to wszystko wstało po updacie.

Zauważył ktoś że od aktualizacji do MIUI11 albo odkąd zaczęło działać na nim VoLTE i VoWiFI spadła głośność połączeń drastycznie? Wcześniej miałem na 70% i było głośno, teraz mam na 100% i jest tak na styk

Hmm, Ja mam ustawioną głośność rozmów na minimum praktycznie, pierwszy albo drugi poziom od dołu, , dla mnie ten telefon ma mega głośny głośnik w słuchawce, jedynie jak jestem w bardzo zatłoczonym miejscu to wtedy pogłaśniam delikatnie, ale nigdy powyżej 1/3 zakresu,. korzystam z volte i vowifi w Orange flex.

A ja mam inne pytanie - działa wam ten skrót, że przesuwając w lewo na ekranie blokady uruchamia się aparat? U mnie działa tylko ten panel z latarką, z drugiej wysuwa się jakieś 1,5 cm i dalej nie idzie.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

A ja mam inne pytanie - działa wam ten skrót, że przesuwając w lewo na ekranie blokady uruchamia się aparat? U mnie działa tylko ten panel z latarką, z drugiej wysuwa się jakieś 1,5 cm i dalej nie idzie.

Musisz chwycić za ikonkę aparatu na dole po prawej stronie

• Like 1

Dziękuję za podpowiedź, ale ja niestety w tych ustawieniach nie mam takiej opcji jak Volte czy Połączenie przez wifi np.
 Wie ktoś może od czego zależy obecność tych opcji?
A ja znowu mam VoWifi a nie mam Volte. Coś mi się wydaje że to może zależeć od tego jaiej sieci karta sim jest wyłożona.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Może tak, może nie - to bardziej kwestia tego że telefon nie wykrywa dotyku z jakieś przyczyny.

Nie sądzę jednak żeby AoD i jego ustawienia miały na to jakiś wpływ. 

Dzieje się to w absolutnie losowych sytuacjach. Np. od 3 dni nie miałem takiego objawu, ale kilka dni wcześniej było kilka razy dziennie.

Czy komuś jeszcze poza mną od kilku dni telefon zaczął non stop wciągać baterię bo nie przechodzi w deep sleep? Nic nie instalowane, w statystykach nic nie widać a telefon jest ciągle wybudzony i ssie prąd

U mnie po aktualizacji do MIUI11 wręcz przeciwnie - zdecydowanie na plus z baterią. Dawno tak dobrze nie trzymał, prawie 3 dni, 6h ekranu i zostało 10%. Przypuszczam, że gdyby nie te trzy noce po drodze to by można było 7h wyciągnąć.

ce5be61d482572048e2dc47c75f5e6cf.jpg100af435eacc920a0d1e3b6b561374f0.jpg

Edited by Karls