Kacper Skrzypek Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 MIUI 10 9.2.14/15 Poprawione wyświetlanie Planu dnia w kalendarzu po przejściu z Asystenta MIUI (wczytywanie aktualnych wydarzeń) Dodane nowe aplikacje z Ciemnym motywem: dialer, SMS, notatki, pasek powiadomień, nagrywanie ekranu, dyktafon, asystent MIUI, zarządzanie aplikacjami, aktualizacje Ciemny motyw przeniesiony do Opcji programisty Możliwość ustawienia czasu włączenia Ciemnego motywu (Opcje programisty) Ciemny motyw także dla Android Oreo Nowy interfejs konta i Chmury Xiaomi Tryb nocny dla MI8SE w apce Aparatu Poprawki tłumaczenia Jest możliwy reset ustawionych ręcznie alarmów – należy je wtedy ustawić na nowo (bug MIUI) Pełna lista zmian Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC:fastboot flash recovery twrp.imgfastboot boot twrp.img W TWRP wybierz wipe > format data Pobierz rom xiaomi.eu pod swój model z działu Pobierz MIUI, przenieś do telefonu i zainstaluj z TWRP (menu Install). Uwaga na modele z obecnym w firmware Antiroll back (ARB) np. Redmi Note 5 Pro czy MI6X – TWRP należy wgrać najpierw komendą boot twrp.img, a potem zainstalować je w TWRP z menu Install > Install image, uruchomić ponownie recovery i wykonać wipe data z TWRP. Dalsze aktualizacje odbywają się przez OTA lub ręcznie z TWRP Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (volume+ i power) i w sekcji Wipe przesunąć suwak factory reset (tylko i WYŁĄCZNIE to). Czyszczenie innych partycji systemowych w (Advanced wipe) jest niepolecane i niepotrzebne. Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych wg. tego poradnika Czym miuipolska różni się od Global? ROOT ROOT dla MIUI z Magisk 17.1 do instalacji z TWRP. Po instalacji należy wykonać dodatkowy restart telefonu. Brak internetu przez dane mobilne? W Orange należy ustawić poprawne APN wg tego poradnika. Blokada reklam w MIUIPolska Aby zablokować reklamy (lub ich większość) w aplikacjach Google Play i podczas przeglądania internetu sugerujemy instalację poniższej paczki przygotowanej przez @fredek. blokada reklam do instalacji w TWRP Polecane aplikacje MIUI MiPilot 5.3.5: POBIERZ MiFit: Google Play Samouczek MIUIPolska (z Google Play) Aktualizacje tygodniowe MIUI są opcjonalne i nie są bezwzględnie wymagane do prawidłowego działania telefonu. System w wersji rozwojowej może zawierać błędy, które mogą lub nie muszą być poprawione. Przed każdą aktualizacją warto wykonać kopię systemu w TWRP recovery (/system i /boot). Terminy pojawienia się aktualizacji dla konkretnych urządzeń nigdy nie będą podawane wg motto Acida: „Będzie kiedy będzie„. Jeśli chcecie pomóc nam w ciągłym rozwoju i utrzymaniu MIUIPolska możecie nas wesprzeć tutaj:https://miuipolska.pl/dotacja/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Uprzedzam pytania "a kiedy dla xxx", "a gdzie", "dlaczego nie ma" etc.... Cytat Delayed devices: MI8, MI8Pro, MI8EE, MI8LITE, MIX3, HMnote6Pro, HM6Pro, POCO Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketesch Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Mi5S+ śmiga aż miło, łącznie z ciemnym motywem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mishkovitz Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Mix2S, przy włączonym ciemnym motywie pływające powiadomienia są nieczytelne- tekst zlewa się z tłem, ciemny motyw nie aplikuje się na Ustawienia- tutaj tło nadal białe (jednak da się z tym żyć) Więcej niedogodności na razie nie znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Nadal w mi6 nie ma opcji aby dłuższym naciśnięciem "przycisku zasilania" włączyć asystenta Google. Jeśli chodzi o tryb ciemny to na mi6 zauważyłem że działa w: smsach, kontaktach, dialerze, pasku powiadomień. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Ważna informacja dla tego romu Cytat Attention: You might have to reconfigure your Alarms in case they were reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Ważna informacja dla tego romu Attention: You might have to reconfigure your Alarms in case they were reset. Zgadza się, alarm się resetuje Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 15, 2019 Author Share Posted February 15, 2019 Na MI8SE nie mam tego problemu ale oki, doda się do changeloga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Na Mi 5s Plus zresetowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 U mnie też na Mi6 zresetowało alarmy. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Mix2s też alarm zresetowalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
XYZ Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Alarmu nie zresetowało. Pojawił się jednak błąd kalkulatora.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 15, 2019 Author Share Posted February 15, 2019 Zrzut ekranu z logiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XYZ Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Niestety po naciśnięciu opcji "pokaż treść błędu" nic się nie pojawia...Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Czy ktoś również ma szybki skrót do niejakiego "ekstremalnego oszczędzania", który nie działa?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Gdzie było o tym ekstremalnym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Gdzie było o tym ekstremalnym?W sensie? Nigdzie nie było, przecież ja o to pytam...Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Wyszukuje tylko tą opcję w ustawieniach ale fizycznie jej nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 1 godzinę temu, rock'n'rolla napisał: Wyszukuje tylko tą opcję w ustawieniach ale fizycznie jej nie ma. Mi nawet w ustawieniach tego nie wyszukuje - wisi sobie tylko szybki skrót i nic poza tym. To jakiś błąd? Pozostałość po czymś? Zapowiedź czegoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 15, 2019 Author Share Posted February 15, 2019 Było kilka aktualizacji wstecz Ekstremalne oszczędzanie baterii. Można je było włączyć w ustawieniach baterii (a przynajmniej pamiętam że gdzieś była ta opcja). Na EU jeśli się nie wyświetla to prawdopodobnie wycięta albo MIUI zrezygnowało z tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Mix2S, przy włączonym ciemnym motywie pływające powiadomienia są nieczytelne- tekst zlewa się z tłem, ciemny motyw nie aplikuje się na Ustawienia- tutaj tło nadal białe (jednak da się z tym żyć) Więcej niedogodności na razie nie znalazłemGłównie podgląd treści wiadomości Gmail jest nieczytelny. Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 15, 2019 Author Share Posted February 15, 2019 Fix kalkulatora jeśli komuś nie działa https://www.mediafire.com/file/anxbd2e0wl67x78/ReinstallCalculator.flashable.zip/file Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Czy zauważył ktoś z was (po tej aktualizacji) problem z wysyłaniem i odbieranie smsów? Czasem wysyłają się od razu, a czasem mija kilka minut i nadal jest status "oczekiwanie". Smsy przychodzące czasem też przychodzą z opóźnieniem... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Czy zauważył ktoś z was (po tej aktualizacji) problem z wysyłaniem i odbieranie smsów? Czasem wysyłają się od razu, a czasem mija kilka minut i nadal jest status "oczekiwanie". Smsy przychodzące czasem też przychodzą z opóźnieniem... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaMiałem taki problem w T-Mobile ale wiadomo co było przyczyną teraz jest okWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Miałem taki problem w T-Mobile ale wiadomo co było przyczyną teraz jest okWysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaTeż mam T-Mobile, ale problem występuje od momentu ostatniej aktualizacji. Wcześniej działało dobrze. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netgen Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Rn5 lagi w ciul Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Na redmi 4x nie zauważyłem nic niepokojącego,dla mnie działa wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Na MiMax3 jest coś nie tak z tym romem? Bo tu niby nie ma: https://miuipolska.pl/download/ ale tu jest: https://androidfilehost.com/?w=files&flid=289993 Można to wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 @wajs spróbuj daj znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 4 godziny temu, ohara napisał: Na redmi 4x nie zauważyłem nic niepokojącego,dla mnie działa wszystko ok. Podobnie bo kalkulator nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 16, 2019 Author Share Posted February 16, 2019 57 minut temu, wajs napisał: Można to wgrać? Można, najwidoczniej skrypt nie wyłapał - napiszę do chłopaków by poprawili. 11 minut temu, preston2009 napisał: Podobnie bo kalkulator nie działa. Wyżej masz fixa.... Mam stworzyć nowy temat do tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 U mnie brak czarnego tła w ustawieniach. Wszędzie jest tylko nie tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 16, 2019 Author Share Posted February 16, 2019 Xiaomi tego nie dodało do ustawień jeszcze nigdzie. Tryb ciągle jest dopiero dodawany więc nie wszystkie apki go mają, trzeba czekać. Jeśli będzie w buildach w ciągu tygodnia to poinformuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 6 minut temu, Orjon napisał: Xiaomi tego nie dodało do ustawień jeszcze nigdzie. Tryb ciągle jest dopiero dodawany więc nie wszystkie apki go mają, trzeba czekać. Jeśli będzie w buildach w ciągu tygodnia to poinformuję. Dzięki za wyjaśnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 U mnie działa i bez fixa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.