ZduneX25 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Zapraszam do pobierania. Nie każdy wgrywa nasze dodatki, a teraz każdy będzie mógł mieć łatwy dostęp Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.zdunex25.tutorial 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 (edited) Bardzo fajna inicjatywa i program, będę wszystkim polecał! U mnie jedynie nie działa diagnostyka urządzenia, wywala z aplikacji do ekranu głównego i nic się nie dzieje (Redmi 3, rom 6.4.21eu). Sam osobiście z tych porad praktycznie wszystko już wcześniej rozkminiłem, jedynie jednej rzeczy nie wiedziałem, ale dla mniej dociekliwych i szukających rozwiązania większości problemów super. Edited April 30, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted April 30, 2016 Author Share Posted April 30, 2016 A masz wersję 1.3, bo tam poprawiłem FC diagnostyki? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 (edited) 6 godzin temu, ZduneX25 napisał: A masz wersję 1.3, bo tam poprawiłem FC diagnostyki? Wczoraj ze sklepu zainstalowałem (30.04) nigdzie nie mogę znaleźć info który nr wersji w telefonie. Ale w liinku do sklepu odpalonym z komputera pokazuje że 1.3 Edited May 1, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 To w sklepie jest najnowsza, obadam rom. Na Redmi 1 okazało się, że proces ma inną nazwę niż na flagowcach to myślałem, że wszystkie Redmi będą miały jednakową nazwę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 W wersji z Google Play nie działa zakładka Diagnostyka urządzenia. Po kliknięciu w te zakładkę aplikacja się wyłącza. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 @FromWP @enesas prośba do Was o wklepanie *#*#6484#*#* do dialera i informację jaki to ma efekt, bo z tego co widzę to rom dla Redmi3 w ogóle nie zawiera diagnostyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Po wklepaniu kodu w dialer wyskakuje coś takiego: Z tego co widzę, to jest to jakaś diagnostyka (np. Klawiszy). Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 Jest tam coś wartego uwagi? Widać, że R3 zostało uszczuplone o typową diagnostykę MIUI stąd FC, teraz są 2 wyjścia: 1) w miejscu diagnostyki otwierać te Engineering Mode 2) wyłączyć diagnostykę w samouczku dla R3 EDIT: w Single Item Test powinno być to samo co w diagnostyce sensory, ekran, głośnik, itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 U siebie mam to samo, więc nie będę dublował. Poprawiona wersja którą mi wysłałeś już działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 A u mnie ona nie działa... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 A miałbyś jakiś log błędu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Nie, bo mi wywala apke bez żadnej informacji... Taki sam efekt mam jak klikne home... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 Dobra zrobiłem inicjacje kodu z dialera, więc teraz diagnostyka będzie uniwersalna na 200%, update puszczę wieczorem, bo powalczę jeszcze z uprawnieniami (MANAGE_USB) na 6.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Hej, jakiś czas temu zniknął mi samouczek z pulpitu. W ustawieniach aplikacji jest zainstalowany, czyscilem już jego pamięć, wylaczalem go i włączyłem ale to nic nie pomogło. W sklepie play gdy chce go zaktualizować mam taki komunikat jak poniżej Próbowałem zainstalować dodatki Miui jeszcze raz przez TWRP ale to nic nie dało :/ (nie robiłem wipe) Da się to jakoś przywrócić? Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 5, 2016 Author Share Posted May 5, 2016 Nie wiem czy w dodatkach nadal jest samouczek, ale jeżeli tak to on jest problemem, bo ma inny podpis niż ten w play store. Dodatkowo jest w system, więc ma priorytet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Po zainstalowaniu najnowszego dodatku był... Rozumiem ,że aby móc korzystać z tego Ze " sklepu play" należy usunąć ten wgrany w system? Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Ktoś z mi2s (android 5) może sprawdzić czy działa tam diagnostyka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h6L2i Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irevall Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Mi4c posiada slot na 2 karty SIM, mając tylko 1 nie da się passnąć hardware testu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Bardzo podobają mi się nowe pozycje w samouczku, tą z nazwami kodowymi dodałbym nawet na ekran główny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Czy mamy na forum kogoś z FC przy wychodzeniu z Samouczka? Problem występował na mi5, ale jak zacząłem go łatać to widzę w konsoli raporty z RN3, RN2, Mi4i. Niestety nie mam żadnego z tych telefonów i co ciekawe na moim zestawie (Nexus5, Mi2S, Mi4, Redmi2 i MiPad) wszystko ładnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek69 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Witam, jestem nowy dlatego postanowiłem skorzystać z samouczka. Szukałam informacji na temat połączenia USB z kompem. Przypadkowo odznaczyłem oba tryby mtp oraz ptp.... W samouczku jest taka zakładka lecz po podłączeniu USB i kliknięciu na tą zakładkę z prawej strony wyskakuje na ułamek okienko i chowa się spowrotem. Tyle o samouczku. Czy ktoś mi powie gdzie znajdę szukane info o połaczeniu telefonu jako USB z kompem? Mój telefon to Redmi Note 3 Pro. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdank Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 hej,mieszkam w Belgii i u mnie w playstore jest napisane-produkt jest niedostępny w twoim kraju.Szkoda... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 @abdank Zawsze możesz wyciągnąć plik .apk z dodatków MIUIPolska, czy też je po prostu dograć, choć najnowsza wersja to nie jest. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 25, 2016 Author Share Posted September 25, 2016 Dodałem Belgię do wspieranych krajów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdank Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 dziękuję bardzo ZduneX25 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverin Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Witam, od razu piszę, że jesli nie ten dział to proszę o przeniesienie tematu. Zainstalowałem MiuiPolska i wraz z tym paczkę z dodatkami. Miałem samouczek i zacząłem sobie go czytać, i w jednym z okien było napisane, że po zamknięciu on zniknie i będzie dostępny po wpisaniu kodu - coś w rodzaju " ##**GUIDE**## "- niestety uświadomiłem to sobie gdy już zamknąłem apkę i rzeczywiście zniknęła. Czy ktoś z Was wie jak ją przywrócić lub jak dokładnie wpisać i gdzie ten kod ?, dlaczego w ogóle mi to zniknęło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 25, 2017 Author Share Posted January 25, 2017 Zniknęło, bo wybrałeś opcję Ukryje ikonę i zamiast wrócić dałeś OK. Wejdź w Dialer i wpisz *#*#48433#*#*, kliknij menu 3 kropki i wybierz ponownie opcję Pokaz/Ukryj ikonę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverin Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Qurczę, wpisuje ten kod w dialerze i nic się nie dzieje -:(, na pewno właściwy kod ? #masz rację ZduneX25 - coś mi się przypomina i chyba rzeczywiście kliknąłem w ukryj ikonę. Jednak jak w/w kod nie działa -:) Edited January 25, 2017 by Wolverin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 26, 2017 Author Share Posted January 26, 2017 Tylko tam było info, że musisz dodać aplikację do autostartu, także dodaj, restart telefonu i wtedy. Musi działać w tle by kod załapał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverin Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Ok, dziękuję za pomoc. Wszedłem do "Sklepu Play" - z tamtąd otworzyłem samouczek i odhaczyłem ukrywanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 Czy ta apka jest zarówno dla Redmi 3 jak i 4A? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 A dlaczego miałaby nie być? tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts