rradek Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Działają wam płatności zbliżeniowe Google Pay na tym romie? U mnie nie, wywala komunikat że nie możesz juz płacić za pomocą Google Pay w sklepach. Płacił już ktoś komórką na tym romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 7 godzin temu, Netgen napisał: Rn5 lagi w ciul Wykonaj restart urządzenia - częsty problem po aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Tak na marginesie ...jakiego używacie recovery? TWRP czy Foxa ? Pytam bo ostatnio mam problem z TWRP na miui eu. i lecę na foksie ale wolę dopytać. Orjon mi bardzo pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Tak na marginesie ...jakiego używacie recovery? TWRP czy Foxa ?OrangeFox 9.0, ale to nie temat na to.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 ok przepraszam .... skoro byłeś tak miły i napisałeś to wgrałeś miui eu z foxa czy z twrp ? Pytam bo ja wgrałem z twrp a potem przeszedłem na foxa i mimo tego że najnowszy soft poszedł z jakimiś błędami to o dziwo działa ale jakoś tak...koniec zaśmiecania przepraszam adminów ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 1 minutę temu, 225rgnusmas napisał: ok przepraszam .... skoro byłeś tak miły i napisałeś to wgrałeś miui eu z foxa czy z twrp ? Pytam bo ja wgrałem z twrp a potem przeszedłem na foxa i mimo tego że najnowszy soft poszedł z jakimiś błędami to o dziwo działa ale jakoś tak...koniec zaśmiecania przepraszam adminów ! Z foxa - nie ma to znaczenia. Oprogramowanie (MIUI) sobie, a recovery sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Sprawa już jasna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Redmi Note 5 na tę chwilę śmiga sprawnie. Czasem problem z sms dłuższymi, których nie wysyła ale borykam się z tym od dawna...sieć Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Android 8 dostał ten ciemny motyw. W opcjach programistycznych jest opcja włączania automatycznego, ale nie doczytałem, gdzie znajdę jakieś ustawienia, kiedy ma się włączyć? Mam zaznaczone, że na podstawie pory dnia, ale jest teraz 2:21 i sie nie zmienia na ciemne. Co źle zrobiłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Zauważyłem że przychodzą e-maile mimo że częstotliwość synchronizacji jest ustawiona na nigdy i już drugi raz w nocy musiałem usuwać bo pulsowała dioda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Redmi Note 5 na tę chwilę śmiga sprawnie. Czasem problem z sms dłuższymi, których nie wysyła ale borykam się z tym od dawna...sieć Play.Ja mam T-Mobile i dłuższe smsy też nieraz nie chcą się wysłać, szczególnie gdy smsy są z polskimi znakami. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netgen Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 11 godzin temu, Antyhaker napisał: Wykonaj restart urządzenia - częsty problem po aktualizacji. Dwukrotny restart pomógł, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mishkovitz Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Działają wam płatności zbliżeniowe Google Pay na tym romie? U mnie nie, wywala komunikat że nie możesz juz płacić za pomocą Google Pay w sklepach. Płacił już ktoś komórką na tym romie?Mi działa bez problemu, płaciłem wczoraj. Żeby nie było aż tak kolorowo- po każdym restarcie telefonu muszę ponownie konfigurować kartę Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michul9 Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 A czy macie wrazenie że na 9.2.14 bateria słabiej trzyma? Posiadam mi6 i wydaje mi się że szybciej się rozładowuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Zostanie kiedyś naprawiony błąd z cichym dźwiękiem na snapchacie na Mi 6?..Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Działają wam płatności zbliżeniowe Google Pay na tym romie? U mnie nie, wywala komunikat że nie możesz juz płacić za pomocą Google Pay w sklepach. Płacił już ktoś komórką na tym romie?Dziś sprawdzane. Na mi5 działają bez problemu. A czekaj. Nie gPay a platnosci millenium. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 W takim razie kto pomoże? Safety Net mam na zielono Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 17, 2019 Author Share Posted February 17, 2019 To nie jest to samo... Xiaomi.eu to zupełnie co innego niż Global... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 17, 2019 Author Share Posted February 17, 2019 Wydana została aktualizacja 9.2.15. MI5 będzie otrzymywać aktualizacje od Xiaomi.eu - udało się przeportowac kluczowe aplikacje z MI5S. Będziemy wydawali ROMy tak długo, jak ta metoda będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RASTY777 Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 A co z MI8 i resztą opóźnionych? Dostaną 9.2.15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 17, 2019 Author Share Posted February 17, 2019 HMNote6Pro i POCO dostaną w ciągu najbliższych godzin bo są linki. Reszta nie wiadomo, trzeba czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 16 godzin temu, wozmar napisał: Ja mam T-Mobile i dłuższe smsy też nieraz nie chcą się wysłać, szczególnie gdy smsy są z polskimi znakami. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Dokładnie tak! @up Redmi 5 plus Po wejściu w aktualizacje w telefonie informacja, że jest wersja 9.2.15 do pobrania, po kliknięciu pobierz info, że masz najnowszą wersję ....albo mamy problemy z serwerami. Już pobiera - potrzeba było czasu, żeby wylądowało na serwerze. Przepraszam. Zainstalowane z poziomu telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Wydana została aktualizacja 9.2.15.Ta 9.2.15 to jakieś konkretne poprawki? Bo lista zmian ta sama i ofc różnica jednego dnia jeśli chodzi o numerację. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 18, 2019 Author Share Posted February 18, 2019 Prawdopodobnie poprawili te alarmy ale czy na pewno to nie wiem. Sprostowanie dot. info o MI5 na stronie: update nie jest jeszcze gotowy. Prawdopodobnie go wydamy ale może to potrwać jeszcze kilka dni, w związku z czym stosowna informacja pojawi się jak tylko ROM będzie dostępny publicznie. Na razie jest w bardzo wczesnej fazie testów i nie jest gotowy do publikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Prawdopodobnie poprawili te alarmy ale czy na pewno to nie wiem. .Po aktualizacji do ...15 błąd z budzikiem nie występujeWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
77kylo Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Na mi max 2 od kilku aktualizacji nie widzę zmian,czy to wina androida(jest 7).Powinienem zaktualizowac do nowszej wersji,zeby cieszyć się zmianami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Czy po wybraniu dark Mode też macie taki efekt z powiadomieniami?Tzn białe na białym tle..Rmn6pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 U mnie na miarę jest tak, Ale mam inny problem, od 2 wersji by użyć czytnika linii papilarnych muszę podświetlic ekran, bo na wygaszonym ekranie brak podświetlenia czytnika co za tym idzie nie sczytuje linii papilarnych a jest jedynie wibracja, ostatnia na której działało ok była wersja 9.1.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 1 godzinę temu, tomiq75 napisał: Czy po wybraniu dark Mode też macie taki efekt z powiadomieniami? Tzn białe na białym tle.. Zakładam, że to kwestia motywu innego niż domyślny. Wnioskuje po innej ikonie powiadomienia niż standardowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 21 minut temu, Kaudii napisał: Ale mam inny problem, od 2 wersji by użyć czytnika linii papilarnych muszę podświetlic ekran, bo na wygaszonym ekranie brak podświetlenia czytnika co za tym idzie nie sczytuje linii papilarnych a jest jedynie wibracja, ostatnia na której działało ok była wersja 9.1.17 Też tak mam. Jedynie jak włączysz AOD to pojawi się czytnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Wyszła aktualizacja 9.2.15 dla Mi8, ludzie raportują, że nie działa odblokowywanie twarzą (sensor IR nie jest aktywny). Edit: Ale samym "dark mode" jestem zachwycony: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Pytanie czy to celowe rozwiązanie, czy poprawiając AOD to zepsuła, a że ja z niego nie korzystam więc to mnie nie ratuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Boję się, że to niestety nie jest bug a ficzer. W tym wydaniu nareszcie stockowe ikony mają normalny rozmiar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioWRC Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 U mnie na Mi8 odblokowanie twarzą działa bez problemu edit: W ciemności jednak nie pyka Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Ha, mało tego, dzisiejsza aktualizacja dla Mi8 wnosi kolorowe style AOD, które dzisiaj zostały pokazane przez xiaomi jako nowość w Mi9 (chyba, że to było już wcześniej, a ja tego nigdzie nie widziałem). Ustawienia -> Wyświetlacz -> Ekran zgodny z otoczeniem: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.