Jump to content

b4s1l

Recommended Posts

Ja nie wiem o co chodzi z tym "bez kłódki" :grin: ale pewnie o blokadę ekranu, z której ja nie korzystam, bo mnie się nigdy żadna kłódka nigdy nie wyświetla :shock::grin: 

@b4s1l czy to normalne, że pojawiła się aktualizacja kilka dni temu MiFita i MiBanda, a u mnie nic się nie wydarzyło? Poprzednia aktualizacja zrobiła się z automatu sama poprzez MiFita (używam oryginalnego MiFita) po podłączeniu opaski i połączeniu z wifi i czcionka Digi po tej aktualizacji pozostała bez zmian, a jedynie format daty musialam na nowo sobie wgrać z kropką. Tym razem nie widzę żeby cokolwiek się wydarzyło. Wszystko się wyświetla bez zmian. Czcionka nadal digi, nadal powiększona, a data nadal z kropeczką. Wersję MiFit mam 3.5.0, a firmware 1.6.0.16.. Chyba, że coś się wydarzyło "na śnie" i o tym nie wiem :-?:-D no i chyba, że tak ma być, że raz wgrany mod już jest ok, i nie na potrzeby go "odświeżać" po każdej aktualizacji? ;-)

55 minut temu, Ineza napisał:

Wersję MiFit mam 3.5.0, a firmware 1.6.0.16

Masz najnowszą wersję MiFita i nie ma się co aktualizować. Są dwie nowsze wersje, ale to bety, nie dla wszystkich. Można sobie zainstalować ręcznie pobierając np z apkmirror.com

1 godzinę temu, Ineza napisał:

Ja nie wiem o co chodzi z tym "bez kłódki" :grin: ale pewnie o blokadę ekranu, z której ja nie korzystam, bo mnie się nigdy żadna kłódka nigdy nie wyświetla :shock::grin: 

czy to normalne, że pojawiła się aktualizacja kilka dni temu MiFita i MiBanda, a u mnie nic się nie wydarzyło?

chyba, że tak ma być, że raz wgrany mod już jest ok, i nie na potrzeby go "odświeżać" po każdej aktualizacji? ;-)

Tak, przy włączonej blokadzie ekranu wyświetla się kłódka.

W Mi Fit 3.5.0 nie ma aktualizacji dla Mi Band 3, wersja firmware/zasobów jest ta sama co w 3.4.9.

Mod/zasoby trzeba będzie odświeżać po aktualizacji.

• Like 1
  • Thanks 1

• 2 weeks later...

Msm oficjalny mi fit i od kilku dni nie mam pogody.

Caly czas informacja aby połączyć z apk.zeby zaktualizować, ale jest połączona i jest internet.

Edit:

Ok, rozłączyłem parę i ponownie zsynchronizowałem w mi fit.

Co kilka dni muszę robić resync, bo mam brak pogody co jakiś czas.

Edited by XanaxSR

Zaryzykuję i zapytam, chociaż zapewne takie pytanie było, ale nie znalazłem.

Przymierzam się do zakupu Band 3. Czy global różni się czymś od chińskiej? W sensie z tego co wiem 3 ma oficjalne spolszczenie z Mi Fit, czy ma znaczenie wersja (jak w przypadku BIP), że global pobierze firmware polski a chińska nie?

Mam małe pytanko. Dziś zakupiłem sobie mi band 3 i podczas konfiguracji (aplikacja Mi Band Notify) zauważyłem że jest mała liczba ikon dla powiadomień względem mi banda 2. Wiadomo coś może czy liczba tych ikon się zwiększy? A może wcześniej było więcej tylko że aktualizacje coś namieszały i trzeba czekać na kolejną?  

2 godziny temu, toldi750 napisał:

nowości po aktualizacji zauważyłem dwie :

- pogoda dodano bieżącą temperaturę

- zmieniono animowaną ikonkę ćwiczeń

Kiedyś im pisałem czy byłaby możliwość bieżącej temperatury. Widocznie warto dawać propozycje 

• Like 1

Dziś u mnie też apka w telefonie (S9+) sama mi się zaktualizowała do wersji 3.5.2 i pobrało firmware, który zmienił wiele, ale najbardziej drażni ten z czapy format daty mm/dd. Aby to naprawić (przywrócić ten z alternatywnego oprogramowania format poprawny), trzeba pobrać Gadgetbridge apkę i potem pobrać pliki na telefonie v5_1.8.0.0_Mili_wuhan_d.mm_tylko.data.fw ?
Zależy mi na zmianie formatu daty tylko, a ostatnią operację robiłem w lipcu jak przyszła opaska i od tamtej pory był spokój, więc nie pamiętam algorytmu, a ten na 1 stronie nie mówi nic jak zrobić, w przypadku chęci przywrócenia starego, normalnego formatu daty :(

Dzięki z góry za pomoc i podpowiedź!

Pozdrawiam. 

53 minuty temu, niejestemprogramista napisał:

Aby to naprawić (przywrócić ten z alternatywnego oprogramowania format poprawny), trzeba pobrać Gadgetbridge apkę i potem pobrać pliki na telefonie v5_1.8.0.0_Mili_wuhan_d.mm_tylko.data.fw ?
Zależy mi na zmianie formatu daty tylko, a ostatnią operację robiłem w lipcu jak przyszła opaska i od tamtej pory był spokój, więc nie pamiętam algorytmu, a ten na 1 stronie nie mówi nic jak zrobić, w przypadku chęci przywrócenia starego, normalnego formatu daty :(

Zgadza się, ta wersja moda zmieni Ci tylko datę. Pierwszy post zawiera krótką instrukcję flashowania.

• Thanks 1