SKORPION Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 A czy to ważne? Ważne że robi i się nimi dzieli ps. Wątpię że zdradzi tajemnicę Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 2, 2018 Author Share Posted October 2, 2018 4 godziny temu, wiktor000 napisał: Jak robisz te mody? @b4s1l Disassembler, hex-edytor, paint, Internet i inne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor000 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 (edited) @SKORPIONchodziło mi o programy jakie, używa, @b4s1la jakich jezykow uzywasz cos z c# ? Edited October 2, 2018 by wiktor000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 2, 2018 Author Share Posted October 2, 2018 Z tego co mi wiadomo, nie ma możliwości zdekompilowania binarnego pliku firmware do formy kodu źródłowego w np C, tylko asembler. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor000 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 A jeszcze ostatnie pytanie @b4s1l ,dałoby zrobić że poprzez przycisk mi band 3 uruchamia shazama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ineza Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Ja nie wiem o co chodzi z tym "bez kłódki" ale pewnie o blokadę ekranu, z której ja nie korzystam, bo mnie się nigdy żadna kłódka nigdy nie wyświetla @b4s1l czy to normalne, że pojawiła się aktualizacja kilka dni temu MiFita i MiBanda, a u mnie nic się nie wydarzyło? Poprzednia aktualizacja zrobiła się z automatu sama poprzez MiFita (używam oryginalnego MiFita) po podłączeniu opaski i połączeniu z wifi i czcionka Digi po tej aktualizacji pozostała bez zmian, a jedynie format daty musialam na nowo sobie wgrać z kropką. Tym razem nie widzę żeby cokolwiek się wydarzyło. Wszystko się wyświetla bez zmian. Czcionka nadal digi, nadal powiększona, a data nadal z kropeczką. Wersję MiFit mam 3.5.0, a firmware 1.6.0.16.. Chyba, że coś się wydarzyło "na śnie" i o tym nie wiem no i chyba, że tak ma być, że raz wgrany mod już jest ok, i nie na potrzeby go "odświeżać" po każdej aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 55 minut temu, Ineza napisał: Wersję MiFit mam 3.5.0, a firmware 1.6.0.16 Masz najnowszą wersję MiFita i nie ma się co aktualizować. Są dwie nowsze wersje, ale to bety, nie dla wszystkich. Można sobie zainstalować ręcznie pobierając np z apkmirror.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 2, 2018 Author Share Posted October 2, 2018 1 godzinę temu, Ineza napisał: Ja nie wiem o co chodzi z tym "bez kłódki" ale pewnie o blokadę ekranu, z której ja nie korzystam, bo mnie się nigdy żadna kłódka nigdy nie wyświetla czy to normalne, że pojawiła się aktualizacja kilka dni temu MiFita i MiBanda, a u mnie nic się nie wydarzyło? chyba, że tak ma być, że raz wgrany mod już jest ok, i nie na potrzeby go "odświeżać" po każdej aktualizacji? Tak, przy włączonej blokadzie ekranu wyświetla się kłódka. W Mi Fit 3.5.0 nie ma aktualizacji dla Mi Band 3, wersja firmware/zasobów jest ta sama co w 3.4.9. Mod/zasoby trzeba będzie odświeżać po aktualizacji. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor000 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 @b4s1l już ostatnie pytanko xd ,zaaktualizowalem plik .res i mam godzina mi się nie mieści jakieś rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 2, 2018 Author Share Posted October 2, 2018 2 minuty temu, wiktor000 napisał: @b4s1l już ostatnie pytanko xd ,zaaktualizowalem plik .res i mam godzina mi się nie mieści jakieś rady? wrzuć firmware z tej samej paczki co zasoby 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor000 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Wygląda to tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 3 minuty temu, wiktor000 napisał: @b4s1l już ostatnie pytanko xd ,zaaktualizowalem plik .res i mam godzina mi się nie mieści jakieś rady? zaktualizuj firmware dosłownie kilka postów wyżej ten sam problem... : o Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor000 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 @Lamcza mam zaaktualizowany @b4s1l dzięki działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 @wiktor000 nie, nie miałeś ; ) skoro działa to miałeś firmware z innej paczki czyli nie zaktualizowany W każdym razie dobrze ze działa. ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor000 Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 (edited) @b4s1l powiedz mi czy dał byś radę usunąć tą informacje EDIT @b4s1l ? Edited October 4, 2018 by wiktor000 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Nowa wersja. Ktoś sprawdzi co i jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XanaxSR Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 (edited) Msm oficjalny mi fit i od kilku dni nie mam pogody. Caly czas informacja aby połączyć z apk.zeby zaktualizować, ale jest połączona i jest internet. Edit: Ok, rozłączyłem parę i ponownie zsynchronizowałem w mi fit. Co kilka dni muszę robić resync, bo mam brak pogody co jakiś czas. Edited October 20, 2018 by XanaxSR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Zaryzykuję i zapytam, chociaż zapewne takie pytanie było, ale nie znalazłem. Przymierzam się do zakupu Band 3. Czy global różni się czymś od chińskiej? W sensie z tego co wiem 3 ma oficjalne spolszczenie z Mi Fit, czy ma znaczenie wersja (jak w przypadku BIP), że global pobierze firmware polski a chińska nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Na tą chwilę nie ma to znaczeniaa. Obie wersje pobiera polski język. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingShadow Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Mam małe pytanko. Dziś zakupiłem sobie mi band 3 i podczas konfiguracji (aplikacja Mi Band Notify) zauważyłem że jest mała liczba ikon dla powiadomień względem mi banda 2. Wiadomo coś może czy liczba tych ikon się zwiększy? A może wcześniej było więcej tylko że aktualizacje coś namieszały i trzeba czekać na kolejną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Jest mniej, bo obok ikony aplikacji jest napisane z której. Nie ma potrzeby tyłu ikon bo bdb wiadomo co z czego przyszło RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingShadow Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 No fakt. Ale osobiście wolał bym żeby była ikonka danej apki a tam zamiast nazwy aplikacji była nazwa osoby od której dostało się wiadomość Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Zrób to co jest napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Oficjalna Nowa aktualizacja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
toldi750 Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 nowości po aktualizacji zauważyłem dwie : - pogoda dodano bieżącą temperaturę - zmieniono animowaną ikonkę ćwiczeń 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 U mnie w Sklepie narazie aktualizacji brak. Edit:Już zasysa wersję 3.5.2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 2 godziny temu, toldi750 napisał: nowości po aktualizacji zauważyłem dwie : - pogoda dodano bieżącą temperaturę - zmieniono animowaną ikonkę ćwiczeń Kiedyś im pisałem czy byłaby możliwość bieżącej temperatury. Widocznie warto dawać propozycje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Skoro jest nowe firmware to czy byłby ktoś miły i zro bil nowe aktualuzacje do daty i rodzaju czcionki? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Podpinam się do prośby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 A czcionka wraca do standardowej po aktualizacji apki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 25, 2018 Author Share Posted October 25, 2018 Wczoraj dodałem do 1 postu podstawową wersję moda. Reszta w niedalekiej przyszłości. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy002 Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Dziękuję za v5_1.8.0.0_Mili_wuhan_d.mm_tylko.data.fw Link to comment Share on other sites More sharing options...
niejestemprogramista Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Dziś u mnie też apka w telefonie (S9+) sama mi się zaktualizowała do wersji 3.5.2 i pobrało firmware, który zmienił wiele, ale najbardziej drażni ten z czapy format daty mm/dd. Aby to naprawić (przywrócić ten z alternatywnego oprogramowania format poprawny), trzeba pobrać Gadgetbridge apkę i potem pobrać pliki na telefonie v5_1.8.0.0_Mili_wuhan_d.mm_tylko.data.fw ? Zależy mi na zmianie formatu daty tylko, a ostatnią operację robiłem w lipcu jak przyszła opaska i od tamtej pory był spokój, więc nie pamiętam algorytmu, a ten na 1 stronie nie mówi nic jak zrobić, w przypadku chęci przywrócenia starego, normalnego formatu daty Dzięki z góry za pomoc i podpowiedź! Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 26, 2018 Author Share Posted October 26, 2018 53 minuty temu, niejestemprogramista napisał: Aby to naprawić (przywrócić ten z alternatywnego oprogramowania format poprawny), trzeba pobrać Gadgetbridge apkę i potem pobrać pliki na telefonie v5_1.8.0.0_Mili_wuhan_d.mm_tylko.data.fw ? Zależy mi na zmianie formatu daty tylko, a ostatnią operację robiłem w lipcu jak przyszła opaska i od tamtej pory był spokój, więc nie pamiętam algorytmu, a ten na 1 stronie nie mówi nic jak zrobić, w przypadku chęci przywrócenia starego, normalnego formatu daty Zgadza się, ta wersja moda zmieni Ci tylko datę. Pierwszy post zawiera krótką instrukcję flashowania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrzap2 Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Witam, ma ktoś link do fabrycznej czcionki? Przypadkowo zaktualizowałem opaskę przez Notify j mi się znaki zapytania oraz przerwy w wyrazach porobiły :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts