b4s1l Posted August 23, 2018 Author Share Posted August 23, 2018 15 godzin temu, Jepcio napisał: Algorytm, tzn ? Sposób przeliczania danych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzu80 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Witam. Potrzebuję pomocy w trochę nietypowej sprawie. Posiadam telefon ZTE Nubia Z7 ze spolszczonym romem. Jednak w ustawieniach telefonu nie ma na liście polskiego. Dlatego korzystam z apki Morelocale 2 i wszystko jest ok. Niestety Mi Fit od wersji 3.4.6 nie spolszcza mi MiBanda 3, choć powinien. Gdy zmieniam język telefonu na angielski, niemiecki itp. to w opasce też się zmienia, ale gdy wybiorę PL z poziomu apki Morelocale 2 to w opasce pozostaje ostatnio wybrany język obcy. Wcześniej korzystałem z customowych plików z tego wątku, ale rozumiem, że nikt już nie będzie ich spolszczał skoro MiFit robi to z automatu. Co zatem mogę zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 23, 2018 Author Share Posted August 23, 2018 1 godzinę temu, zuzu80 napisał: rozumiem, że nikt już nie będzie ich spolszczał skoro MiFit robi to z automatu. Co zatem mogę zrobić? "Ktoś" może spolszczyć, trzymaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzu80 Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 Bardzo dziękuję. A czy jest jakiś sposób, by nie truć Tobie za każdym razem, gdy wyjdzie nowy FW lub .apk? Chyba, że to nie problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 24, 2018 Author Share Posted August 24, 2018 13 godzin temu, zuzu80 napisał: Bardzo dziękuję. A czy jest jakiś sposób, by nie truć Tobie za każdym razem, gdy wyjdzie nowy FW lub .apk? Chyba, że to nie problem. Damy radę, przypominaj się w razie czego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyj Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 Cześć! Mam opaskę od niedawna i z dużymi problemami wrzuciłem j. polski. Dziś wyskoczyło mi powiadomienie o aktualizacji opaski, przerwałem ten proces gdyż dziś w nocy jadę na wakacje i nie chcę zostać bez zegarka. Czy jeśli zaktualizuje się sama to nie zniknie j. polski? Używam iOS, aktualizowana wcześniej była na androidzie, który został w pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 24, 2018 Author Share Posted August 24, 2018 @czarnyj Nie wiem jak na iOS, ale na androidzie firmware z Mi Fit 3.4.6 działa po polsku bez przeróbek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbezel Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 (edited) Otrzymałem wczoraj przesyłkę z Aliexpress ze swoim MiBand3 i po włączeniu był język chiński. Po sparowaniu z apką MiFit zrobił się update i został zastosowany j.polski. Wszystko działa w j.polskim - pogoda, id dzwoniącego, powiadomienia z apek i cała reszta opcji Telefon z androidem. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edited August 24, 2018 by sbezel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolerro Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 Mi band nie otrzymuje powiadomień od telefonu ;/ Coś sie schrzaniło i mimo uprawnien i aplikacji Mi Fit w opcjach baterii jako bez oszczędzania ani połączenia ani SMS nie przychodzą ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 3 godziny temu, bolerro napisał: Mi band nie otrzymuje powiadomień od telefonu ;/ Coś sie schrzaniło i mimo uprawnien i aplikacji Mi Fit w opcjach baterii jako bez oszczędzania ani połączenia ani SMS nie przychodzą ;/ Spróbuj rozlaczyc I połączyć na nowo opaskę Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakebr0 Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Jest jakaś opcja wyłączenia mierzenia kroków? Strasznie dużo liczy przy jeździe samochodem, rowerem itd. Kupiłem sobie opaskę ale chyba sprzedam bo to bez sensu nie będę zdejmował non stop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Zainstalowałem betę mifit 3.4.7.10, opaska dostała updatw firmware do 1.5.0.7 + update zasobów. Polski język nadal jest, zmian czy nowości nie widzę, mile widziane jakby ktoś changeloga zapodał :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Od 2 dni jest już dostępna nowsza wersja Mi Fit 3.4.7.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artrix Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 (edited) Dnia 24.08.2018 o 07:23, zuzu80 napisał: Bardzo dziękuję. A czy jest jakiś sposób, by nie truć Tobie za każdym razem, gdy wyjdzie nowy FW lub .apk? Chyba, że to nie problem. Ja język ustawiłem bez problemu przez Mi Bandage, jedynie pogoda została po angielsku, ale to przez to że mam ustawiony język telefonu na angielski. Edited August 27, 2018 by Artrix Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzu80 Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 (edited) 6 godzin temu, Artrix napisał: Ja język ustawiłem bez problemu przez Mi Bandage, jedynie pogoda została po angielsku, ale to przez to że mam ustawiony język telefonu na angielski. Super Artrix! To zdecydowanie rozwiązuje mój problem. Zamieniłem język na polski z poziomu Mi Bandage, po czym zainstalowałem oficjalną apkę MiFit i język polski pozostał. Dzięki Ci! Dziękuję również b4s1lowi za dotychczasowe spolszczanie i za całokształt Jego pracy w tym wątku. Doceniam. Edited August 28, 2018 by zuzu80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Pytanie ż innej beczki. Co trzeba zrobić aby wrócić do oryginalnej tarczy zegarka? Znaczy ztą okrągła czcionką Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Pojawiło się kilka nowych wersji beta Mi Fit:3.4.7.273.4.7.283.4.7.29https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 (edited) 3 godziny temu, Jepcio napisał: Pytanie ż innej beczki. Co trzeba zrobić aby wrócić do oryginalnej tarczy zegarka? Znaczy ztą okrągła czcionką Wrzucić oryginalny plik z zasobami (dodałem do 1 postu). 1 godzinę temu, pkonrad napisał: Pojawiło się kilka nowych wersji beta Mi Fit: Jest tam nowy firmware 1.5.0.11, różnic nie widać. Jak ktoś jest zainteresowany, dodałem wczoraj do 1 postu opcjonalne modyfikacje. Edited August 29, 2018 by b4s1l 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Rozumiem, że nowy FW ma fabrycznie odblowany język PL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 51 minut temu, pkonrad napisał: Rozumiem, że nowy FW ma fabrycznie odblowany język PL ? Tak (data nadal amerykańska). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Data w niczym mi nie przeszkadza. Może być amerykańska Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 A czy widzieliście już jakieś ciekawe mody oprócz oczywiście języka polskiego? Da się w ogóle modować (dekompilować) firmware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Jest tam nowy firmware 1.5.0.11, różnic nie widać. Jak ktoś jest zainteresowany, dodałem wczoraj do 1 postu opcjonalne modyfikacje. W której wersji beta Mi Fit jest nowy FW ? Zainstalowałem 3.4.7.29 i cały czas mam 1.5.0.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 40 minut temu, pkonrad napisał: W której wersji beta Mi Fit jest nowy FW ? Zainstalowałem 3.4.7.29 i cały czas mam 1.5.0.2 3.4.7.28, pierwszy post rozwiałby wątpliwości 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Dziwnie jakoś puszczają i numerują te wersje beta. Teoretycznie starsza wersja ma nowszy FW niż nowsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 (edited) 28 minut temu, pkonrad napisał: Dziwnie jakoś puszczają i numerują te wersje beta. Teoretycznie starsza wersja ma nowszy FW niż nowsza Może firmware był nieudany, albo przetestowali co tam chcieli W międzyczasie ktoś dodał na apkmirror wersję 3.4.7.36 (z fw 1.5.0.2). Wersje nowsze od 1.5.0.2 dodają zdaje się obsługę języków czytanych z prawej do lewej, czy coś więcej, nie wiadomo. Edited August 29, 2018 by b4s1l Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 W wersji 3.4.7.36 algorytm wrócił do wersji 1.1.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba23 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 (edited) Jeśli chce sprawdzić pogodę na mi band 3 to mi pokazuje połącz się z aplikacją by uaktualnić . Co w tej sytuacji mam zrobić. Edited August 30, 2018 by Seba23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 3 godziny temu, Seba23 napisał: Co w tej sytuacji mam zrobić. Trzeba w aplikacji zsynchronizować opaskę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 (edited) Pojawiła się wersja 3.4.7.54. Zaraz sprawdzę czy jest coś nowego typu FW. Fw bez zmian. Może ktoś bardziej doświadczony znajdzie różnicę. Edited August 30, 2018 by Jepcio Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Opaska jest super, jednak jednej rzeczy mi brakuje. Mianowicie, na głównym ekranie z godziną jakiegoś info o powiadomieniach. Nie ważne, gwiazdki, wykrzyknika czegokolwiek, żebym widział że mam powiadomienia. Obecnie czasem je jednak przegapię - zajęty robotą albo na rowerze. I sprawdzając godzinę widziałbym "że coś jest". Nie ważne czy odczytane, nie czytane ale jakieś są. I tak prawie od razu kasuję. Jest jakiś mod na to? Może nie działać pogoda, puls.. albo może ja włączyć nie umiem? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djok Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Wydaje mi się, że opaska w ogóle nie wspomaga się czujnikiem tętna do mierzenia snu. Kiedy dwójkę położyłem na stole, czujnik co chwilę migał, w trójce nawet jak już zaczyna wykrywać sen, to w ogóle nie korzysta z czujnika mimo, że w ustawieniach ta opcja jest u mnie włączona.Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eljot Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Czy opaska wykrywa sen tylko i wyłącznie w nocy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Tak, jeśli chodzi o aplikację Mi Fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eljot Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 A szkoda, pracując na zmiany opaska tydzień mi omija ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts