SKORPION Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Wszystko jest w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrzap2 Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 22 minuty temu, SKORPION napisał: Wszystko jest w pierwszym poście. Połowicznie się udało, dziękuję. Choć jednak czcionka pozostała bez zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 26, 2018 Author Share Posted October 26, 2018 1 godzinę temu, piotrzap2 napisał: Witam, ma ktoś link do fabrycznej czcionki? Przypadkowo zaktualizowałem opaskę przez Notify j mi się znaki zapytania oraz przerwy w wyrazach porobiły :/ Mili_wuhan.font 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini9008 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Pytanie, czemu po ręcznym wpisaniu miejscowości i wyłączonym gps nie pokazuje mi aktualnej temperatury?? Jak wgl jest pobierana temperatura w opasce?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Pobiera z internetu.Musisz mieć włączony.Może nie ma twojej miejscowości. Wpisz najbliższe miasto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darvd29 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 (edited) Data nie jest wycentrowana. Nie wiem czy tylko w soboty, czy ogólnie, bo dopiero dziś wgrałem moda (fw i res), ale strasznie mnie to denerwuje, że data jest o kilka pikseli przesunięta w lewo Da się coś z tym zrobić? Ewentualnie bardzo prosiłbym autora o stworzenie wersji forcePL bez zmiany zasobów dla opaski bez NFC, bo w zasadzie podoba mi się domyślny wygląd. Potrzebuje jedynie polski język, żeby przy powiadomieniach nie wyświetlały się pytajniki. Edited October 27, 2018 by darvd29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini9008 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 1 godzinę temu, damiano78 napisał: Pobiera z internetu. Musisz mieć włączony. Może nie ma twojej miejscowości. Wpisz najbliższe miasto. Nie chodzi o to, zauwazylem ze pogoda aktualna w danym czasie aktualizuje sie dopiero po synchronizacji czyli wejsciu w mifita, sama sie nie aktualizuje np co godzine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted October 27, 2018 Author Share Posted October 27, 2018 7 godzin temu, darvd29 napisał: Data nie jest wycentrowana. Ewentualnie bardzo prosiłbym autora o stworzenie wersji forcePL bez zmiany zasobów dla opaski bez NFC, bo w zasadzie podoba mi się domyślny wygląd. Data jest wycentrowana, to jedynka w godzinie jest rysowana na środku, stąd taki efekt. Firmware forcePL do zwykłych zasobów dodany do 1 postu. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niejestemprogramista Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) Może mam głupie pytanie, ale po zmianie czasu dalej mam godzinę z letniego czasu, a szukam opcji gdzie zmienić to w bandzie w mifit i znaleźćnie mogę tego ustawienia by automatycznie godzina się zaktualizowałana czas zimowy Ktos pomoże rozwiązać temat;)? Edit: nie ma tematu, rozlaczylem pare i ponownie podłączyłem opaskę i godzina jest już właściwa;) Edited October 28, 2018 by niejestemprogramista Link to comment Share on other sites More sharing options...
fing Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 A u mnie po zmianie czasu ale pewnie bez wpływu na to choć kto wie, opaska przestała pokazywać bieżącą temperaturę, też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralph302 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 u mnie tak samo A u mnie po zmianie czasu ale pewnie bez wpływu na to choć kto wie, opaska przestała pokazywać bieżącą temperaturę, też tak macie?Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diaph Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Mi też nie pokazujeWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 U mnie wyświetla tylko komunikat żeby połączyć z telefonem aby uaktualnić. Synchronizacja z Mi Fit nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Eh ta zmiana czasu więcej z nią problemu niż pożytku Link to comment Share on other sites More sharing options...
fing Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 1 godzinę temu, pkonrad napisał: U mnie wyświetla tylko komunikat żeby połączyć z telefonem aby uaktualnić. Synchronizacja z Mi Fit nic nie daje. U mnie podobnie, czasem łączy a czasem się połączy i potem znów łączy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) Spokojnie bez paniki. Naprawią problem Szkoda zaśmiecać ten wątek. Problem jest ogólny i trzeba czekać na poprawkę. Edited October 28, 2018 by SKORPION 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik449 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Jest taka możliwość by w powiadomieniach zamiast pytajników pojawiały się normalne emotikony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Który mod pokazuje ikonę baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) @Jepcio Każdy w krokach i swipe w prawo. @b4s1l Dałoby się jakoś dopracować digi aby więcej cyfr było w tym stylu np. bieżąca pogoda % bateri, ilość powiadomień, kroki itp ? Wgrałem najnowszy update oczywiście śmiga aż miło ; P. Dzięki. Edited October 28, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 1 minutę temu, Lamcza napisał: @Jepcio Każdy w krokach i swipe w prawo. To wiem. Mi chodzi o ikonkę obok kłódki bądź bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) @Jepcio Ikona baterii na tarczy pojawia się chyba tylko przy low battery. @Janosik449 z notify & fitness można poustawiać chyba żeby znaki typu : ) : ; się wyświetlały normalnie Edited October 28, 2018 by Lamcza 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 22 godziny temu, pkonrad napisał: U mnie wyświetla tylko komunikat żeby połączyć z telefonem aby uaktualnić. Synchronizacja z Mi Fit nic nie daje. Miałem tak samo. Już wszystko wróciło do normy. Pogoda jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
fing Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Nie u wszystkich, u mnie bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 A to nie wiedziałem. Ja używam tylko notify & fitness. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fing Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Notify & fitness od początku miał funkcję bieżącej pogody a MF od kilku dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaa Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Witam:) posiadam mi banda 3 od kilku miesiecy i od samego poczatku nie mialem z nim problemu. W pierwszy dzien spolszczylem opaske, uzywam od nowosci mi fit i wszystko bylo cacy. Dopiero jakies 2 dni temu napotkalem blad. Brak pogody. Tylko komunikat zeby polaczyc sie z apk. Raz resetowanie albo parowanie od nowa pomagalo a raz nie. Pojawila sie nowa opcja tzn biezacej pogody ktorej do tej pory nie bylo a przyznam, ze bardzo dobrze pomyslane. Tego brakowalo. No i raz pogode pokazuje tylko z temp w ciagu dniu/w ciagu nocy, raz z biezaca (rzadko) a raz wlasnie wogole. Czemu tak sie dzieje?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 @JaaaJakbyś przeczytał kilkanaście ostatnich postów to byś wiedział. Problem pojawił się po zmianie czasu na zimowy i zapewne zostanie naprawiony w kolejnych wersjach firmware i aplikacji Mi Fit. Jak masz ochotę to przetestuj działanie pogodny na najnowszej wersji beta Mi Fit 3.5.3.1https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-5-3-1-release/mi-fit-3-5-3-1-android-apk-download/Żeby nie było później jęków to od razu dodam, że bety Mi Fit nie mają synchronizacji z Google Fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaa Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Czytalem na szybko i widocznie niedokladnie. Przepraszam za zamieszanie i bardzo dziekuje za rzeczowa i szybka odpowiedz:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Pogoda działa bez problemu przy korzystaniu z aplikacji notify & fitness pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
aresza20 Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Czy jest ktoś w stanie pomóc jak zniwelować te ??? Zamiast polskich znaków ? Instalowałem różne firmware ale no nie mogę dojść ładu korzystam z aplikacji notify & fitness wersja full .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted November 4, 2018 Author Share Posted November 4, 2018 9 godzin temu, aresza20 napisał: Czy jest ktoś w stanie pomóc jak zniwelować te ??? Zamiast polskich znaków ? Instalowałem różne firmware ale no nie mogę dojść ładu korzystam z aplikacji notify & fitness wersja full .. Może zainstaluj fabryczny plik z czcionką. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robur Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 (edited) 7 godzin temu, b4s1l napisał: Może zainstaluj fabryczny plik z czcionką. A w jaki sposób dogrywa się samą czcionkę? Sorry nie było pytania. N&F sobie poradził Edited November 4, 2018 by Robur Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 W Sklepie Play pojawił się Mi Fit 3.5.3 i zawiera dużo nowszy nowy firmware do Mi Band 3, V2.0.0.4 Edit:Po aktualizacji pogoda ciągle nie wyświetla bieżącej temperatury 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 Jaki morał? Zainstaluj i korzystaj z notify & fitness Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy002 Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 50 minutes ago, pkonrad said: W Sklepie Play pojawił się Mi Fit 3.5.3 i zawiera dużo nowszy nowy firmware do Mi Band 3, V2.0.0.4 Edit: Po aktualizacji pogoda ciągle nie wyświetla bieżącej temperatury Dokładnie, wyświetlanie aktualnej temperatury długo nie podziałało, zmiana czasu na zimowy dużo namieszała. W nowej wersji fw widzę, że data z automatu jest w formacie D/MM i znów zmieniła się ikonka ćwiczeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts