Jump to content

b4s1l

Recommended Posts

Data nie jest wycentrowana. Nie wiem czy tylko w soboty, czy ogólnie, bo dopiero dziś wgrałem moda (fw i res), ale strasznie mnie to denerwuje, że data jest o kilka pikseli przesunięta w lewo :D Da się coś z tym zrobić?

Ewentualnie bardzo prosiłbym autora o stworzenie wersji forcePL bez zmiany zasobów dla opaski bez NFC, bo w zasadzie podoba mi się domyślny wygląd. Potrzebuje jedynie polski język, żeby przy powiadomieniach nie wyświetlały się pytajniki.

IMG_20181027_124602.thumb.jpg.2d2e6ccfc434af16ace05e46575df911.jpg

Edited by darvd29

1 godzinę temu, damiano78 napisał:

Pobiera z internetu.
Musisz mieć włączony.
Może nie ma twojej miejscowości. Wpisz najbliższe miasto.

Nie chodzi o to, zauwazylem ze pogoda aktualna w danym czasie aktualizuje sie dopiero po synchronizacji czyli wejsciu w mifita, sama sie nie aktualizuje np co godzine. 

7 godzin temu, darvd29 napisał:

Data nie jest wycentrowana.
Ewentualnie bardzo prosiłbym autora o stworzenie wersji forcePL bez zmiany zasobów dla opaski bez NFC, bo w zasadzie podoba mi się domyślny wygląd.

Data jest wycentrowana, to jedynka w godzinie jest rysowana na środku, stąd taki efekt.

Firmware forcePL do zwykłych zasobów dodany do 1 postu.

• Like 1
  • Thanks 1

Może mam głupie pytanie, ale po zmianie czasu dalej mam godzinę z letniego czasu, a szukam opcji gdzie zmienić to w bandzie w mifit i znaleźćnie mogę tego ustawienia by automatycznie godzina się zaktualizowałana czas zimowy ;)

Ktos pomoże rozwiązać temat;)?

Edit: nie ma tematu, rozlaczylem pare i ponownie podłączyłem opaskę i godzina jest już właściwa;)

Edited by niejestemprogramista

1 godzinę temu, pkonrad napisał:

U mnie wyświetla tylko komunikat żeby połączyć z telefonem aby uaktualnić. Synchronizacja z Mi Fit nic nie daje.

U mnie podobnie, czasem łączy a czasem się połączy i potem znów łączy.

@Jepcio

Każdy w krokach i swipe w prawo. 

@b4s1l

Dałoby się jakoś dopracować digi aby więcej cyfr było w tym stylu np. bieżąca pogoda % bateri, ilość powiadomień, kroki  itp :D ?

Wgrałem najnowszy update oczywiście śmiga aż miło ; P. Dzięki. 

Edited by Lamcza

Witam:) posiadam mi banda 3 od kilku miesiecy i od samego poczatku nie mialem z nim problemu. W pierwszy dzien spolszczylem opaske, uzywam od nowosci mi fit i wszystko bylo cacy. Dopiero jakies 2 dni temu napotkalem blad. Brak pogody. Tylko komunikat zeby polaczyc sie z apk. Raz resetowanie albo parowanie od nowa pomagalo a raz nie. Pojawila sie nowa opcja tzn biezacej pogody ktorej do tej pory nie bylo a przyznam, ze bardzo dobrze pomyslane. Tego brakowalo. No i raz pogode pokazuje tylko z temp w ciagu dniu/w ciagu nocy, raz z biezaca (rzadko) a raz wlasnie wogole. Czemu tak sie dzieje??

@Jaaa

Jakbyś przeczytał kilkanaście ostatnich postów to byś wiedział. Problem pojawił się po zmianie czasu na zimowy i zapewne zostanie naprawiony w kolejnych wersjach firmware i aplikacji Mi Fit. Jak masz ochotę to przetestuj działanie pogodny na najnowszej wersji beta Mi Fit 3.5.3.1

https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-5-3-1-release/mi-fit-3-5-3-1-android-apk-download/

Żeby nie było później jęków to od razu dodam, że bety Mi Fit nie mają synchronizacji z Google Fit.

9 godzin temu, aresza20 napisał:

Czy jest ktoś w stanie pomóc jak zniwelować te ??? Zamiast polskich znaków ?

Instalowałem różne firmware ale no nie mogę dojść ładu korzystam z aplikacji notify & fitness wersja full .. 

Może zainstaluj fabryczny plik z czcionką.

• Like 1

50 minutes ago, pkonrad said:

W Sklepie Play pojawił się Mi Fit 3.5.3 i zawiera dużo nowszy nowy firmware do Mi Band 3, V2.0.0.4

Edit:

Po aktualizacji pogoda ciągle nie wyświetla bieżącej temperatury :(

Dokładnie, wyświetlanie aktualnej temperatury długo nie podziałało, zmiana czasu na zimowy dużo namieszała.

W nowej wersji fw widzę, że data z automatu jest w formacie D/MM i znów zmieniła się ikonka ćwiczeń :)