damiano78 Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Myślisz że wersja Global będzie miała lepsze wsparcie niż China?Ja myślę że będzie wręcz odwrotnie lub co najmniej tak samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Żeby nie było tak jak z zegarkiem Amazfit BIP, gdzie wcześniej nie ważne czy miałeś wersję Global czy China na oryginalnym firmware język zegarka był angielski lub polski na modyfikowanym FW, a od którejś wersji Mi Fit poszedł update, który w chińskiej wersji zegarka na siłę ustawiłał język chiński, nieważne czy firmware był oryginalny czy spolszczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XanaxSR Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 21 godzin temu, b4s1l napisał: Gadgetbridge się łączy z opaską? Tak, łączy przez Gadgetbridge . Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 21, 2018 Author Share Posted August 21, 2018 3 godziny temu, XanaxSR napisał: Tak, łączy przez Gadgetbridge . Odparowałeś w gadgetbridge ikoną kosza przed próbami połączenia z MiFit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XanaxSR Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 (edited) Tak, usunąłem ikoną kosza i ponownie reinstalowałem mi fit, ale nie pomaga. Przez gadgetbridge łączy się bezproblemowo. PS Jak wgrać oryginalny soft teraz przez gadgetbridge ? Edited August 21, 2018 by XanaxSR Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 21, 2018 Author Share Posted August 21, 2018 9 minut temu, XanaxSR napisał: Jak wgrać oryginalny soft teraz przez gadgetbridge ? Tak samo jak nieoryginalny, trzymaj plik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Mam pytanie bo nie wiem czy to jakiś chwilowy globalny problem z MiFita-em i logowaniem, czy coś u mnie z systemem. Dzisiaj pojawiły się dwie nowe bety 3.4.6.9 i 3.4.7.2. Żeby zainstalować najpierw odinstalowałem moda kolegi @b4s1l i po instalacji oryginałów (niezależnie czy tych najnowszych, czy ostatniej stabilnej 3.4.6) nie chce się MiFit połączyć z kontem, a loguję się bezpośrednio przez konto Mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucha6630 Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Mam pytanie bo nie wiem czy to jakiś chwilowy globalny problem z MiFita-em i logowaniem, czy coś u mnie z systemem. Dzisiaj pojawiły się dwie nowe bety 3.4.6.9 i 3.4.7.2. Żeby zainstalować najpierw odinstalowałem moda kolegi [mention=43355]b4s1l[/mention] i po instalacji oryginałów (niezależnie czy tych najnowszych, czy ostatniej stabilnej 3.4.6) nie chce się MiFit połączyć z kontem, a loguję się bezpośrednio przez konto Mi. Mam to samo błąd z zalogowaniem na cokolwiek obojętnie jaka wersja mi fit Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 7 minut temu, mucha6630 napisał: Mam to samo błąd z zalogowaniem na cokolwiek obojętnie jaka wersja Dzięki, sam też już znalazłem na en.miui, to globalny problem, trzeba poczekać aż naprawią (a już myślałem że czeka mnie stawiania systemu od nowa). http://en.miui.com/thread-603516-6-1.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 21, 2018 Author Share Posted August 21, 2018 (edited) Możecie spróbować przez jakiś darmowy VPN, z serwerem w okolicach Chin. Czasem pomaga na tego typu problemy z serwerami xiaomi. Np Thunder VPN, można nim chyba łączyć przez Singapur. Po zalogowaniu można to odinstalować. Edited August 21, 2018 by b4s1l 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 11 minut temu, b4s1l napisał: Możecie spróbować przez jakiś darmowy VPN, z serwerem w okolicach Chin. Czasem pomaga na tego typu problemy z serwerami xiaomi. Ciekawe jest to że logowanie przez www i do samego konta telefonem, chmura działa prawidłowo. Problem jest tylko z MiFitem. Poczekam do jutra, może naprawią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 21, 2018 Author Share Posted August 21, 2018 Test wykazał że działa powyższym VPNem przez USA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadkargo Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Mi VPN nie pomaga albo cos zle robie. Sciangalem pierwsza lepsza apke ze zmiana VPN i zmienilem na Singapur albo US NJ albo US CA i dalej nie moge sie zalogowac. Opaske dostalem dzisiaj ale widze ze problem jest juz od lipca... korzystam z Iphone X wiec sklep play u mnie odpada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ineza Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 @b4s1l dzięki za wrzucenie nowej modyfikacji ze zmianą formatu daty i zasobów z tarczami digi oraz podpowiedź, że można to zmienić z Notify..., bo niestety przez Gadgetbridge się to nie udało :-/ Tarcze super wyglądają! Znacznie lepiej niż oryginał. Czekam na Twoje kolejne mody wraz z pojawieniem się kolejnych aktualizacji Wszystko działa super Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 1 godzinę temu, Deadkargo napisał: .Opaske dostalem dzisiaj ale widze ze problem jest juz od lipca... Nie miałeś szczęścia, musisz poczekać. Ten konkretny problem jest od dzisiaj, wcześniej też był, ale naprawili i ostatnio było ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrAv Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Ja opaskę dziś dostałem, MiFit pobrany z Google Play i wszystko śmiga, żadnych problemów z logowaniem nie miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Dnia 29.06.2018 o 23:10, b4s1l napisał: Polonizacja oraz inne modyfikacje Xiaomi Mi Band 3. Wszelkie działania przeprowadzasz na własną odpowiedzialność. Od wersji Mi Fit 3.4.6 spolszczenie i modyfikacja aplikacji nie są już potrzebne. Wszystko działa poprawnie (caller ID, pogoda itd). Poniżej znajdują się opcjonalne modyfikacje. 18.08.2018: Modyfikacja firmware 1.5.0.2 Mi Fit 3.4.6 zmiana formatu daty z MM/DD na: DD/MM, DD.MM lub DD-MM (w archiwum ZIP znajdują się trzy wersje do wyboru) Firmware instalujemy na opasce aplikacją Gadgetbridge, instrukcja niżej (najpierw należy wykonać pełną (z zasobami) aktualizację Mi Fit'em 3.4.6 i potem dograć tylko firmware) Modyfikacje zasobów (.res): 1.5.0.2 Tarcze DIGI: Odkryj ukrytą treść Zmiana wyglądu cyfr zegarów na przypominające wyświetlacz 7-segmentowy. PLIK ładujemy za pomocą Gadgetbridge, do użycia tylko z firmware 1.5.0.2. Krótka instrukcja flashowania przy pomocy Gadgetbridge: Odkryj ukrytą treść Po rozłączeniu pary w Mi Fit i połączeniu opaski do Gadgetbridge, trzeba otworzyć menedżer plików w telefonie, nacisnąć na plik ze zmodyfikowanym firmware/zasobami i wybrać Gadgetbridge jako program który ma go otworzyć, potwierdzić instalację. Po skończonej operacji należy usunąć parę w Gadgetbridge (ikona kosza) i sparować opaskę na nowo z Mi Fit. Poprzednie wersje firmware oraz modyfikacji Mi Fit: Odkryj ukrytą treść 15.08.2018: Pojawił się Mi Fit 3.4.5. Zawarty w nim firmware 1.4.0.6, mimo wyższego numeru wersji, wygląda na starszy build. Wraca konieczność polonizacji fw i modowania Mi Fit. Według mnie lepiej zostać przy Mi Fit 3.4.6.8 beta i czekać na następne aktualizacje. Użytkownikom iOS może przydać się spolszczenie "nowego" firmware: 1.4.0.6-Mili_wuhan.PL-DDMM.fw Dla chętnych modyfikacja Mi Fit ze spolszczonym fw: MiFit_b4s_3.4.5-mb3-pl-1.4.0.7.apk Modyfikacja firmware 1.3.0.8 Mi Fit 3.4.6.8 (beta) zmiana formatu daty z MM/DD na DD.MM lub DD/MM (w archiwum ZIP znajdują się dwie wersje do wyboru) MiFit 3.4.4 / Firmware 1.3.0.4 Spolszczenie, zmiana daty na dd/mm, numer wersji zmieniony na 1.3.0.5 FW bez zmiany nr wersji oraz plik z zasobami (iOS), do wgrania przez Gadgetbridge na androidzie (wcześniej najlepiej wykonać pełną aktualizację oficjalnym MiFit'em) Inne właściwości modyfikacji MiFit: wyświetlanie nazwy dzwoniącego/SMS pogoda po polsku (MB3, BIP) poprawiona kalibracja odległości na bieżni polski głos możliwość przeniesienia zainstalowanej aplikacji na kartę SD MiFit 3.4.3 / Firmware 1.2.0.8 Spolszczenie, zmiana daty na dd/mm, numer wersji zmieniony na 1.2.0.9 FW bez zmiany nr wersji (do iOS) MiFit 3.4.1 / Firmware 1.1.0.14 Spolszczenie, zmiana daty na dd/mm, numer wersji zmieniony na 1.1.0.17. FW bez zmiany nr wersji do (iOS) Logowanie do modyfikacji Mi Fit kontem google: Odkryj ukrytą treść Używający konta google do logowania w Mi Fit zapewne zauważyli brak możliwości zalogowania do zmodyfikowanej aplikacji. Poniższa metoda w większości przypadków powinna zadziałać: Odinstaluj MiFit Ustawienia telefonu/google/połączone aplikacje -> odłącz mifit Restart telefonu Zainstaluj MiFit oficjalny, zaloguj kontem google Odinstaluj MiFit Zainstaluj MiFit modowany, zaloguj kontem google - powinno się udać Operacja jest jednorazowa, potem aplikacja startuje już zalogowana. Prawdopodobnie to samo dotyczy logowania kontem facebook (punkt 2 wykonujemy w ustawieniach facebooka itd). Mam prośbę. Jeśli mógłbyś pisać co zmieniłeś w poście byłoby łatwiej ogarnąć co się zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 @Deadkargo U mnie przed chwilą w końcu się zalogowało, bez kombinowania z VPN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michma95 Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Co zrobić żeby mieć na opasce temperaturę bieżącą na iOS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 (edited) 1 godzinę temu, michma95 napisał: Co zrobić żeby mieć na opasce temperaturę bieżącą na iOS ? Aplikacja notiffy & fitness. Tylko nie wiem czy tam jest dostępna. Edited August 22, 2018 by Jepcio Link to comment Share on other sites More sharing options...
michma95 Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 (edited) 4 minuty temu, Jepcio napisał: Aplikacja notiffy & fitness. Tylko nie wiem czy tam jest dostępna. Na iOS nie jest dostępna Edited August 22, 2018 by michma95 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 26 minut temu, michma95 napisał: Na iOS nie jest dostępna A Mi bandage? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michma95 Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 22 minuty temu, Jepcio napisał: A Mi bandage? Również nie ma na iOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted August 22, 2018 Author Share Posted August 22, 2018 Firmware 1.5.0.7 (Mi Fit beta) dodany do pierwszego postu. Na pierwszy rzut oka zmian na opasce nie widać, jest nowy algorytm w Mi Fit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 6 godzin temu, b4s1l napisał: Firmware 1.5.0.7 (Mi Fit beta) dodany do pierwszego postu. Na pierwszy rzut oka zmian na opasce nie widać, jest nowy algorytm w Mi Fit. Algorytm, tzn ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Co zrobić żeby mieć na opasce temperaturę bieżącą na iOS ?Nie bardzo rozumiem.Ta z informacji pogodowych nie wystarcza Tobie i chcesz mieć z danej chwili dnia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michma95 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 2 godziny temu, damiano78 napisał: Nie bardzo rozumiem. Ta z informacji pogodowych nie wystarcza Tobie i chcesz mieć z danej chwili dnia? Wolałbym mieć temperaturę bieżącą niż temperaturę maksymalną i minimalną Link to comment Share on other sites More sharing options...
usiek Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Pojawia się w sklepie aktualizacja MF 3.4.6 opaska mi się zaktualizowała do v1.5.0.2. Soft po polsku pokazuje pogodę ID dzwoniącegoWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Większość otrzymała tą aktualizację dobrych kilka dni temu. Wczoraj pojawiła się nowa beta Mi Fit 3.4.7.10https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-4-7-10-release/mi-fit-3-4-7-10-android-apk-download/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Kolega miał na myśli pewnie iOS.Dopiero dzisiaj się pojawiła aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eljot Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 3 godziny temu, damiano78 napisał: Dopiero dzisiaj się pojawiła aktualizacja. Czy po tej aktualizacji nie wskoczy znów język chiński? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michma95 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 8 minut temu, eljot napisał: Czy po tej aktualizacji nie wskoczy znów język chiński? Język Polski zostaje, dodatkowo znikają "???" w pogodzie, jednak przy innych powiadomieniach "???" zostały Link to comment Share on other sites More sharing options...
usiek Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Kolega miał na myśli pewnie iOS.Dopiero dzisiaj się pojawiła aktualizacja.Miałem na myśli Androida i u mnie pojawiło się dopiero dzisiajWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eljot Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 1 godzinę temu, michma95 napisał: "???" w pogodzie Ja dotychczas mam po angielsku opis pogody Link to comment Share on other sites More sharing options...
michma95 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 (edited) 7 minut temu, eljot napisał: Ja dotychczas mam po angielsku opis pogody Nie ma zainstalowanej jakieś innej aplikacji powiązanej z Mi Band 3 ? Edited August 23, 2018 by michma95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts