Jump to content

b4s1l

Recommended Posts

Żeby nie było tak jak z zegarkiem Amazfit BIP, gdzie wcześniej nie ważne czy miałeś wersję Global czy China na oryginalnym firmware język zegarka był angielski lub polski na modyfikowanym FW, a od którejś wersji Mi Fit poszedł update, który w chińskiej wersji zegarka na siłę ustawiłał język chiński, nieważne czy firmware był oryginalny czy spolszczony.

Tak, usunąłem ikoną kosza i ponownie reinstalowałem mi fit, ale nie pomaga.

Przez gadgetbridge łączy się bezproblemowo.

PS

Jak wgrać oryginalny soft teraz przez gadgetbridge ?

Edited by XanaxSR

Mam pytanie bo nie wiem czy to jakiś chwilowy globalny problem z MiFita-em i logowaniem, czy coś u mnie z systemem. Dzisiaj pojawiły się dwie nowe bety 3.4.6.9 i 3.4.7.2. Żeby zainstalować najpierw odinstalowałem moda kolegi @b4s1l i po instalacji oryginałów (niezależnie czy tych najnowszych, czy ostatniej stabilnej 3.4.6) nie chce się MiFit połączyć z kontem, a loguję się bezpośrednio przez konto Mi. 

Mam pytanie bo nie wiem czy to jakiś chwilowy globalny problem z MiFita-em i logowaniem, czy coś u mnie z systemem. Dzisiaj pojawiły się dwie nowe bety 3.4.6.9 i 3.4.7.2. Żeby zainstalować najpierw odinstalowałem moda kolegi [mention=43355]b4s1l[/mention] i po instalacji oryginałów (niezależnie czy tych najnowszych, czy ostatniej stabilnej 3.4.6) nie chce się MiFit połączyć z kontem, a loguję się bezpośrednio przez konto Mi. 
Mam to samo błąd z zalogowaniem na cokolwiek obojętnie jaka wersja mi fit

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Możecie spróbować przez jakiś darmowy VPN, z serwerem w okolicach Chin. Czasem pomaga na tego typu problemy z serwerami xiaomi.

Np Thunder VPN, można nim chyba łączyć przez Singapur. Po zalogowaniu można to odinstalować.

Edited by b4s1l
  • Like 1
  • Thanks 1

11 minut temu, b4s1l napisał:

Możecie spróbować przez jakiś darmowy VPN, z serwerem w okolicach Chin. Czasem pomaga na tego typu problemy z serwerami xiaomi.

Ciekawe jest to że logowanie przez www i do samego konta telefonem, chmura działa prawidłowo. Problem jest tylko z MiFitem. Poczekam do jutra, może naprawią.

Mi VPN nie pomaga albo cos zle robie. Sciangalem pierwsza lepsza apke ze zmiana VPN i zmienilem na Singapur albo US NJ albo US CA i dalej nie moge sie zalogowac. Opaske dostalem dzisiaj ale widze ze problem jest juz od lipca... korzystam z Iphone X wiec sklep play u mnie odpada

@b4s1l dzięki za wrzucenie nowej modyfikacji ze zmianą formatu daty i zasobów z tarczami digi oraz podpowiedź, że można to zmienić z Notify..., bo niestety przez Gadgetbridge się to nie udało :-/ Tarcze super wyglądają! :-) Znacznie lepiej niż oryginał. Czekam na Twoje kolejne mody wraz z pojawieniem się kolejnych aktualizacji ;-) Wszystko działa super :-)

1 godzinę temu, Deadkargo napisał:

.Opaske dostalem dzisiaj ale widze ze problem jest juz od lipca... 

Nie miałeś szczęścia, musisz poczekać. Ten konkretny problem jest od dzisiaj, wcześniej też był, ale naprawili i ostatnio było ok.

Dnia 29.06.2018 o 23:10, b4s1l napisał:

Polonizacja oraz inne modyfikacje Xiaomi Mi Band 3.

Wszelkie działania przeprowadzasz na własną odpowiedzialność.

Od wersji Mi Fit 3.4.6 spolszczenie i modyfikacja aplikacji nie są już potrzebne. Wszystko działa poprawnie (caller ID, pogoda itd).

Poniżej znajdują się opcjonalne modyfikacje.

18.08.2018: Modyfikacja firmware 1.5.0.2           Mi Fit 3.4.6

• zmiana formatu daty z MM/DD   na:   DD/MM,  DD.MM  lub  DD-MM   (w archiwum ZIP znajdują się trzy wersje do wyboru)

Firmware instalujemy na opasce aplikacją Gadgetbridge, instrukcja niżej (najpierw należy wykonać pełną (z zasobami) aktualizację Mi Fit'em 3.4.6 i potem dograć tylko firmware)

Modyfikacje zasobów (.res):

1.5.0.2 Tarcze DIGI:

Odkryj ukrytą treść

Zmiana wyglądu cyfr zegarów na przypominające wyświetlacz 7-segmentowy.

0375.png.e9a6760ef945fa3a9e6cfef283fcf386.png0376.png.6beed8ebdcb3c42f17eaf66d3e6f67d1.png0377.png.3d23de29f68d714f1bb9fb16a2fe07ef.png

PLIK ładujemy za pomocą Gadgetbridge, do użycia tylko z firmware 1.5.0.2.

Krótka instrukcja flashowania przy pomocy Gadgetbridge:

Odkryj ukrytą treść

Po rozłączeniu pary w Mi Fit i połączeniu opaski do Gadgetbridge, trzeba otworzyć menedżer plików w telefonie, nacisnąć na plik ze zmodyfikowanym firmware/zasobami i wybrać Gadgetbridge jako program który ma go otworzyć, potwierdzić instalację.
Po skończonej operacji należy usunąć parę w Gadgetbridge (ikona kosza) i sparować opaskę na nowo z Mi Fit.

Poprzednie wersje firmware oraz modyfikacji Mi Fit:

Odkryj ukrytą treść

15.08.2018: Pojawił się Mi Fit 3.4.5. Zawarty w nim firmware 1.4.0.6, mimo wyższego numeru wersji, wygląda na starszy build. Wraca konieczność polonizacji fw i modowania Mi Fit. Według mnie lepiej zostać przy Mi Fit 3.4.6.8 beta i czekać na następne aktualizacje.
Użytkownikom iOS może przydać się spolszczenie "nowego" firmware:  1.4.0.6-Mili_wuhan.PL-DDMM.fw
Dla chętnych modyfikacja Mi Fit ze spolszczonym fw: MiFit_b4s_3.4.5-mb3-pl-1.4.0.7.apk

Modyfikacja firmware 1.3.0.8           Mi Fit 3.4.6.8 (beta)

• zmiana formatu daty z MM/DD   na   DD.MM lub DD/MM  (w archiwum ZIP znajdują się dwie wersje do wyboru)

MiFit 3.4.4 / Firmware 1.3.0.4

Spolszczenie, zmiana daty na dd/mm, numer wersji zmieniony na 1.3.0.5

FW bez zmiany nr wersji oraz plik z zasobami (iOS), do wgrania przez Gadgetbridge na androidzie (wcześniej najlepiej wykonać pełną aktualizację oficjalnym MiFit'em)

Inne właściwości modyfikacji MiFit:

• wyświetlanie nazwy dzwoniącego/SMS
  • pogoda po polsku (MB3, BIP)
  • poprawiona kalibracja odległości na bieżni
  • polski głos
  • możliwość przeniesienia zainstalowanej aplikacji na kartę SD

MiFit 3.4.3 / Firmware 1.2.0.8

Spolszczenie, zmiana daty na dd/mm, numer wersji zmieniony na 1.2.0.9

FW bez zmiany nr wersji (do iOS)

MiFit 3.4.1 / Firmware 1.1.0.14

Spolszczenie, zmiana daty na dd/mm, numer wersji zmieniony na 1.1.0.17.

FW bez zmiany nr wersji do (iOS)

Logowanie do modyfikacji Mi Fit kontem google:

Odkryj ukrytą treść

Używający konta google do logowania w Mi Fit zapewne zauważyli brak możliwości zalogowania do zmodyfikowanej aplikacji.

Poniższa metoda w większości przypadków powinna zadziałać:

1. Odinstaluj MiFit
  2. Ustawienia telefonu/google/połączone aplikacje -> odłącz mifit
  3. Restart telefonu
  4. Zainstaluj MiFit oficjalny, zaloguj kontem google
  5. Odinstaluj MiFit
  6. Zainstaluj MiFit modowany, zaloguj kontem google - powinno się udać

Operacja jest jednorazowa, potem aplikacja startuje już zalogowana.

Prawdopodobnie to samo dotyczy logowania kontem facebook (punkt 2 wykonujemy w ustawieniach facebooka itd).

Mam prośbę.  Jeśli mógłbyś pisać co zmieniłeś w poście byłoby łatwiej ogarnąć co się zmieniło. 

1 godzinę temu, michma95 napisał:

Co zrobić żeby mieć na opasce temperaturę bieżącą na iOS ?

Aplikacja notiffy & fitness.  Tylko nie wiem czy tam jest dostępna. 

Edited by Jepcio