Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Nie wiem jak u was ale u mnie na pasku powiadomień brakuje przycisku"edytuj". Również nie mogę się pozbyć tych dwóch przycisków. Jeżeli wyłączę je w opcjach programisty nadal pozostają i są nie podświetlone. O co chodzi?

IMG_20180707_202736.jpg 

No i również błąd w tłumaczeniu przycisku " nearby"

Edited by GnoM84
Posted
Jaki ROM?
Global

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Global

Hmm sorki przecież tu się nie bawicie globalem :) wybaczcie

Posted

Taki drobny błąd wizualny. Cyfry są rozstrzelane przy Czyszczeniu w Panelu Sterowania. MIUI 8.7.19 Mi6

e72da558e586b3658e3fda47c1ca06d4.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted
2 godziny temu, MaxPrime napisał:

Taki drobny błąd wizualny. Cyfry są rozstrzelane przy Czyszczeniu w Panelu Sterowania. MIUI 8.7.19 Mi6

We wszystkich modelach tak jest, więc zastanawiam się, czy to nie celowe działanie, aby oddzielić, zamiast przecinka, części dziesiętne...

• Like 1
  • Haha 1
Posted

Tylko, że to bardziej wygląda jak 603 MB niż 60,32 MB :-) No ale zobaczymy jak będą toczyły się dalsze modernizacje.

Tylko, że to bardziej wygląda jak 603 MB niż 60,32 MB default_icon_e_smile.gif No ale zobaczymy jak będą toczyły się dalsze modernizacje.

@mrosi

Dostałem właśnie prywatną wiadomość że screenem, że na China ROM ten błąd nie występuje i normalnie są przecinki wstawiane przy wartościach podczas czyszczenia. Tak więc błąd jest na naszych ROMach.

• Like 1
Posted

Na razie czekamy aż poprawią to sami. China rom jest ok bo używają kropek. My przecinków i na Globalu jest tak samo bez przecinków.

• Like 2
Posted

Przecież wystarczy zmienić język na english i już widać jak powinno być.

8d0f7c5c85efe2930fd517ecedc13ad5.jpg571cc80bd87ebf648f6b3e277a157f9d.jpg

@Acid czyli jak przejdziecie na kropki to powinno być ok ?

小米手机4c

Posted

Nie wiem czy to błąd w tłumaczeniu, czy błąd w MIUI - ale chyba powinno być "W poprzednim miesiącu", bo właśnie takie statystyki są wyświetlane, po wybraniu tej opcji. Czyli teraz (jest lipiec) - czerwcowe - od 1.06 do 30.06.

Screenshot_2018-07-28-22-06-24-622_com.miui.securitycenter.png

Posted

W ustawieniach Kart sim/konfiguracja punktu dostępu po kliknięciu więcej powinny być opcje zapisz anuluj a mamy puste belki . b28c38365448b39905e0379eba6adb52.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Acid, jakie dane wyczyścić dla poprawienia ekranu Aplikacja aktualizacji? Proszę o jakieś wskazówki. Czy to jest czyszczenie z TWRP tylko danych?

Posted

Witam,

podzielę się dla mnie odkryciem a pewnie dla większości z użytkowników czymś oczywistym:

zrobiłem czyszczenie danych w aplikacji "Aktualizacje" i udało się, ekran Aplikacji Aktualizacji działa.

Z jedną uwagą, że na początku go tam nie było w: ustawienia-->zainstalowane.

Dopiero po uruchomieniu "Aplikacja Aktualizacji" się pokazał i można było skasować dane.

Dzięki Acid za wskazówkę.

Posted (edited)

podczas przeglądania ustawień znalazłem takie coś (Ustawienie/Dodatkowe ustawienia/Ułatwianie dostępu/System/Powiększenie):

Screenshot_2018-07-31-10-43-11-925_com.android.settings.thumb.png.961e581377683568646f5f1c3a7ddf9e.png

Edited by ZduneeeK
Posted

Zmiana tapety Po wybraniu zastosuj mamy 3 możliwości Ustaw jako tapetę ekranu blokady , Set as home screen oraz ustaw obie Na miui 9 było ok Nie mam jak zrobić screena.

Posted

Po zainstalowaniu Miui 10 8.8.1 xiaomi.eu przestał działać kompas i 'mapa nieba', ale działa obracanie ekranu. Kalibracja nic nie dała. Mam redmi 4a 2/32 GB. Instalacja dziesiątki także cofnęła mi androida do 6.0.1, choć miałem na globalu androida ver. 7.2. Jestem zadowolony z działania Miui 10 (jest o wiele lepszy niż 9), ale trochę szkoda braku funkcjonalności kompasu i żyroskopu.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Posted

Po ponowny uruchomieniu nie widzi karty SIM. Wyjęcie i wsadzenie tacki z kartą pomaga i wyskakuje okno wpisania PIN.

Posted (edited)

Podwójne powiadomienia w sklonowanej aplikacji WhatsApp,  czyli dźwięk jest odtwarzany dwa razy. Występuje to dopiero od wydania 8.8.9. 

Edit:

Jednak nie tylko w sklonowanej   wszystko zależy jaki dźwięk się wybierze. Większość dźwięków w aplikacji WhatsApp odtwarzana jest podwójnie, chyba, że wybiorę inny dźwięk, niż systemowy to wtedy dźwięk jest taki jak powinien, czyli pojedynczy.

Mi6

Edited by Tartary
Posted
14 godzin temu, michalm83 napisał:

A u mnie na RN5 po ostatniej aktualizacji. Po wejściu w ustawienia i próbę wejścia w jakaś zakładkę pojawia się takie coś 

Wyczyść dane aplikacji Ustawienia. Jako, że same Ustawienia mają błąd, wejdź w Panel Sterowania -> Aplikacje (trzeci kafelek po prawej stronie, od góry) -> na liście znajdź Ustawienia -> Wyczyść dane.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...