Acid Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Zgłaszamy tutaj błędy w tłumaczeniu do MIUI 10 od xiaomi.eu (miuipolska). NIE zgłaszamy błędów w Globalu - nie bawimy się globalem. literówki błędy językowe miejscowe braki tłumaczenia jeśli gdzieś występuje FC i jest to wina tłumaczenia (na j. ang. jest ok) to należy podać zrzut ekranu z błędu FC (logcat) Najszybciej jeśli zgłoszenie błędu jest od razu poparte zrzutem ekranu z tego miejsca. Tak najszybciej poprawić błąd. 1
PolskaWTF Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 MI5 8.6.14 Locksreen -> Data nie jest przetłumaczona Rozwinięty statusbar -> to samo co wyżej 1
Acid Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 ok ale nie trzeba już zgłaszać. To wynika z błedu kompilacji miui.apk. Wkrótce wróci do normy.
simcold Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Brak informacji o nieodebranyh polaczeniach na ekranie blokady. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
bagieta Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Po odłączeniu słuchawek Bluetooth wskaźnik naładowania pozostaje na pasku powiadomień. Sent from my MI 6 using Tapatalk
Acid Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 54 minuty temu, jacekgothic napisał: Aplikacja aparat => podgląd zdjęć To samo co PolskaWTF...
Immortel Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Super Resolution w całości in inglishWysłane z MI 6
emarcin Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 (edited) 14 godzin temu, bagieta napisał: Po odłączeniu słuchawek Bluetooth wskaźnik naładowania pozostaje na pasku powiadomień. Nie potwierdzam tego u mnie na Mi6 po wyłączeniu słuchawek bluetooth ikona naładowania znika. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited June 22, 2018 by mrosi Ciebie również przerasta edycja cytowanej zawartości...? 1
jacekgothic Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 8 godzin temu, Acid napisał: To samo co PolskaWTF... Chodzi o brak tłumaczenia. Nazwa dnia tygodnia, ale to jest wszędzie, oraz na dole jest "more" a powinno być "więcej"
Mateusz1992 Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 (edited) Powiadomienia jak na przykład dymek czatu w ekranie blokady oraz pogoda jeśli chodzi o język. Także przy wybieraniu plików które chce np tutaj wstawić mam po części po angielsku opcje. Edited June 23, 2018 by Mateusz1992
domell98 Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 Podwójny dymek przy połączeniach nieodebranych, 8.6.21
Mateusz1992 Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 (edited) 2 godziny temu, domell98 napisał: Podwójny dymek przy połączeniach nieodebranych, 8.6.21 Ogólnie według mnie jest nie mały problem z powiadomieniami. Czesto się nie wyświetlają na ekranie blokady jak i na pasku belki nie ma żadnych ikonek powiadomień. Dopiero po odblokowaniu telefonu widzę co jest i widzę ikonki na belce powiadomień. jedynie dioda powiadomień sygnalizuje o powiadomieniach lub czasami się wyświetli na ekranie blokady dane powiadomienie. Problem jaki też napotkalem to taki, że jak otworze chmurkę czatu messengera często nie mogę z niej wyjść używając gestu "wstecz" jedynie od dołu zamykając aplikacje w tle da się z niej wyjść. Edited June 23, 2018 by mrosi Ogólnie to masz problem z intelektem, skoro nie potrafisz nawet edytować cytowanej zawartości...
Acid Posted June 23, 2018 Author Posted June 23, 2018 Chodzi o brak tłumaczenia. Nazwa dnia tygodnia, ale to jest wszędzie, oraz na dole jest "more" a powinno być "więcej"Ok może nie pisałem tego albo faktycznie nie wiecie, te wszystkie daty i podstawowe przyciski More, Cancel to wynika z braku lub błędu kompilacji jednego frameworka. Po prostu któraś następna wersja to poprawi. Wysłane z MI 6 1
MaxPrime Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 Widget Spotify jest czarno-szary czego nie było na MIUI 9. I nie zależy to od okładki aktualnie odtwarzanej płyty. Nie jest to też błąd aplikacji. Raczej na pewno jest to błąd w podstawowym motywie Limitless. Wiadomo, że można motyw zmienić i będzie wszystko ok ale nie o to w tym wszystkim chodzi bo ja na przykład wolę standardowy motyw. Zauważyłem również błąd przy wyświetlaniu ilości maili na ikonce Gmail. Wyświetla się przykladowo liczba 2, a mail jest jeden. Edit:Dotyczy aktualizacji 8.6.21 dla Mi6
jacekgothic Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 Od MIUI 9 jest problem z połączeniem DAC'a po USB do telefonów Xiaomi (nie wiem jak było we wcześniejszych wersjach) Po podłączeniu poprzez USB karty zewnętrznej Creative Sound Blaster E5 (z tego co czytałem nie tylko tej konkretnej) nie ma opcji, żeby telefon ją prawidłowo rozpoznał i przesyłał (po kablu) dźwięk. Oczywiście próbowałem wszystkich dostępnych opcji podczas łączenia po USB, również w opcjach programistycznych, niestety na próżno. W poprzednio używanych telefonach nie miałem takich problemów, wszystko śmigało aż miło a na Xiaomi (MIUI 9, 10) nie da się za cholerę tego połączyć. Obecnie używam Mi Mix2, ale na forach czytałem, że ludzie mają z tym problemy również na innych modelach. Na Samsungach, LG wszystko śmiga idealnie, aplikacja na telefonie bez problemu wykrywa E5. Oczywiście po bluetooth paruje się i działa poprawnie a po USB za cholerę.
Grzegorz 81 Posted June 24, 2018 Posted June 24, 2018 Acid,czy my też możemy mieć możliwość nadać LTE na dwóch kartach?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
latet Posted June 24, 2018 Posted June 24, 2018 Oj, trafił się ordynarny ortograf! Poza tym to słowo jest ohydne, nawet pisane poprawnie. Nie lepiej zmienić na "stały FPS" albo "stała szybkość klatek"? 2 1
Acid Posted June 26, 2018 Author Posted June 26, 2018 Dnia 24.06.2018 o 11:41, Grzegorz 81 napisał: Acid,czy my też możemy mieć możliwość nadać LTE na dwóch kartach? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Niestety nie. Dnia 24.06.2018 o 11:49, latet napisał: Poza tym to słowo jest ohydne, nawet pisane poprawnie. Nie lepiej zmienić na "stały FPS" albo "stała szybkość klatek"? Poprawię na FPS. 1
DJYano Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 (edited) wersja MIUI : 10 - 8.6.21 gdzie: ekran blokady opis ikony : mi remote opis ikony: aparatbrak tłumaczenia Edited June 26, 2018 by DJYano 1
emarcin Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Na ekranie blokady przy powiadomieniach ucina datę jak na załączonym zrzucie. Oraz brak tłumaczenia o niskim poziomie naładowania na belce rozwijanej pod przełącznikamiWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
S3V3N Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 @Acid do spolszczenia Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka
michalm83 Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 Moim zdaniem ikonka transmisji danych jest mało widoczna. Błąd tłumaczenia Ustawienia>Ekran blokady > Dodaj wzór twarzy Zegar moim zdaniem też za ciemny i nie widzę możliwości zmiany na inny wygląd
Acid Posted June 27, 2018 Author Posted June 27, 2018 11 godzin temu, S3V3N napisał: @Acid do spolszczenia Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka Nie.. wcale nie. Było już. To treść online. 11 godzin temu, michalm83 napisał: Moim zdaniem ikonka transmisji danych jest mało widoczna Moim zdaniem jest ok. Tak zostanie. 11 godzin temu, michalm83 napisał: Zegar moim zdaniem też za ciemny i nie widzę możliwości zmiany na inny wygląd Mi się podoba. 1
michalm83 Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Po rozwinięciu ustawień głośności belka z głośnością słuchawki się nie mieści .
S3V3N Posted June 29, 2018 Posted June 29, 2018 Jeszcze jednoWysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Oleslaw_pl Posted June 29, 2018 Posted June 29, 2018 (edited) Mi5 8.6.21 Dziwny błąd w trybie okienkowym aplikacji na przykładzie nawigacji - przy przenoszeniu okienka pojawia się dziwny, duży czarny napis "R's" na dole ekranu w a przeciągnięcie okna w dół go nie zamyka. Jak na załączonym obrazku. Edited June 29, 2018 by Oleslaw_pl Dodane info o wersji miui 1
Mateusz1992 Posted July 1, 2018 Posted July 1, 2018 W dialerze tyczy się tego samego. To samo jest w wiadomościach. Jeśli chodzi o język.
Acid Posted July 3, 2018 Author Posted July 3, 2018 Dnia 1.07.2018 o 18:56, Mateusz1992 napisał: W dialerze tyczy się tego samego. To samo jest w wiadomościach. Jeśli chodzi o język. Zaktualizuj rom albo jak nie ma aktualizacji do nowej wersji to masz odpowiedź. 20 godzin temu, Immortel napisał: Zegar/.../prognoza pogody Wysłane z MI 6 Niestety ale akurat to o dziwo jest content online i nie ma jak poprawić.
emarcin Posted July 4, 2018 Posted July 4, 2018 Żeby było jasne, zupełnie mi to nie przeszkadza ale może dla spójności byłoby dobrze jedno albo drugie zmienić Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
mrosi Posted July 4, 2018 Posted July 4, 2018 Działają wszystkie gesty, poza jednym: nie działa "Wykonaj akcje aplikacji", czyli przesunięcie od górnej krawędzi ekranu. Ta część wyświetlacza jest jakby nieaktywna. @Acid, coś wiesz o tym...?
Acid Posted July 4, 2018 Author Posted July 4, 2018 2 godziny temu, emarcin napisał: Żeby było jasne, zupełnie mi to nie przeszkadza ale może dla spójności byłoby dobrze jedno albo drugie zmienić Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Nie, ponieważ powinno być VoLTE i tak było w MIUI 9. Teraz po prostu czekam aż... z powrotem to zmienią. 13 minut temu, mrosi napisał: Działają wszystkie gesty, poza jednym: nie działa "Wykonaj akcje aplikacji", czyli przesunięcie od górnej krawędzi ekranu. Ta część wyświetlacza jest jakby nieaktywna. @Acid, coś wiesz o tym...? Nie wiem nic o tym.
michalm83 Posted July 4, 2018 Posted July 4, 2018 W powiadomieniach o nieodebranych połączeniach mamy napis oddzwoń i w tle zielona słuchawka. Xiaomi Redmi Note 5
Recommended Posts