szczyku Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Mi nalicza w czasie jazdy, ale to przez gwint Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Ja zauważyłem, że przy jeździe autem jest różnica na której ręce mam opaskę - na prawej ogólnie nalicza więcej przez zmianę biegów, lewa ręka natomiast głównie na kierownicy leży, więc mniej machania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krissos Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Ale ja ręką prawie nie macham. Ruszam na autostradę włączam tempomat i auto jedzie. W tym czasie kroków sporo nalicza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Witam. Który Mi Band lepszy? I gdzie go kupię najtaniej? Gwarancja nie jest istotna... Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Dostałem wczoraj swojego mi banda. Połączyłem z aplikacją dostępną w systemie (mifit) i było ok. Dziś nie chce mnie powiadamiać wibracjami o połączeniu. Co może być nie tak? Poczytałem, że jest appka mi band tools, zaopatrzyłem się w nią ale niestety tam nie ma opcji dotyczących połączeń przychodzących. Jedynie udało mi się ustawić, że jak nie zdążę odebrać połączenia i pokaże się powiadomienie (1 nieodebrane połączenie) to wtedy zawibruje ale nie o to w tym chodzi... Usuwałem aplikację, usuwałem opaskę, parowałem kilka razy i nic. Aplikacje/smsy wibrują a przy połączeniach nie chce... Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 W ogóle ktoś spotkał się z czymś takim, że w ciągu niespełna 10 dni bateria spada do około 50%, a potem już ubywa jej względnie normalnie Chyba się coś psuje :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 W ogóle ktoś spotkał się z czymś takim, że w ciągu niespełna 10 dni bateria spada do około 50%, a potem już ubywa jej względnie normalnie Chyba się coś psuje :s Jak się takie coś powtórzy kilka razy, to duże prawdopodobieństwo, że Mi Band umiera. MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Tak się powtarza już bodajże 3 raz xD Sugerujesz oddanie na gwarancję? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Zbadaj dokładnie temat, czy ten drenaż baterii nie jest spowodowany większą aktywnością Mi Band (powiadomienia, sen, itp)... Jeśli wszystko jest na tym samym poziomie, to raczej lekka usterka opaski. Kwestia gdzie kupowałeś Mi Band, jak u sprawdzonego sprzedawcy/sklepu, to chyba warto oddać. Moja na szczęście, od 9 miesięcy trzyma twardo stały wynik - 30-35 dni na jednym ładowaniu. MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Mi wytrzymała 60+, ale od jakiś 3 miesięcy tylko około miesiąca przy tym samym użyciu. Jak pisałem - cały czas używam normalnie, a mimo to pierwsze ~10 dni leci moment do 50%, gdy to osiągnie to już spokojnie zaczyna spadać. Co do sprzedawcy, nie wiem czy sprawdzony, aczkolwiek to był jakiś sklep z allegro. Obadam jak wrócę z IEM xP Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Robi mi się tak kilka razy dziennie, nie mogę odblokowywac opaska. Mial ktoś taki problem? Musze co chwila od nowa parowac urzadzenia... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Tak się robi niestety. Też mam tak średnio 1-2 razy na dwa dni. Co jest powodem, nie miałem czasu i chęci badać MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Wie ktoś po co mi band potrzebna jest nasza pozycja? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 1)A po co ci GPS np w endomondo? Po to żeby przebieg zarejestrować. 2)Aplikacje nie będą się gryźć. 3) Inteligentne budzenie działa właśnie w ten sposób że max 30 min przed ustawionym czasem może cię obudzić, kiedy znajdzie dogodną do budzenia fazę snu. Powtarzam po raz kolejny to nie zegar atomowy tylko opaska za 15$. 4)Kup sobie aplikacje miband notify v2 tam sobie ustawiasz ja często pomiar ma być wykonywany, albo do endomondo podłącz jako pulsomert. Sorki jeśli kolejność odpowiedzi pomieszałem XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MedioLand_PL Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Dnia 4.03.2016o13:43, fredek napisał: Bo pewnie masz dobre amortyzatory w samochodzie albo nie jeździsz po dziurach i nie trzęsie Raczej amortyzatory, bo często jeżdżę w Warmińsko-Mazurskim i tam jest sporo bardzo złych dziur, jakby ktoś zapomniał o tym miejscu chociaż jak kiedyś z ciekawości machałem ręką, żeby sprawdzić ile naliczy kroków, to tak 1/4 przechodziła tylko. Może za mały zamach robiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
krissos Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 @Redmi2 żeby działało z endomondo to musisz odinstalować Miband i Miband tools, wyłączyć i potem włączyć BT, włączyć endomondo, wybrać w ustawieniach Ustawienia akcesoriów Czujnik BT Smart Włączyć i powinno się pojawić MI1S i połączyć :D. Potem zainstalować Mibandy i wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
krissos Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 A czemu nie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Od kilku dni mi band nie chce monitorować snu ani kroków. Co można zrobić, aby działała tak jak wcześniej? Kiedyś miałem identyczny problem, ale sobie jakoś poradziłem, niestety nie pamiętam jak... Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkor Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 U mnie niedawno też jakby się powiesiła. Powiadomienia działały, ale nie liczyła kroków. Próbowałem różnych opcji...pomogło rozparowanie, naładowanie do 100% (choć było coś ok. 90%) i ponowne sparowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Od kilku dni mi band nie chce monitorować snu ani kroków. Co można zrobić, aby działała tak jak wcześniej? Kiedyś miałem identyczny problem, ale sobie jakoś poradziłem, niestety nie pamiętam jak... Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Ja znalazłem takiego buga że jak śpię 2h a potem np wstaje np do dziecka na 2h i znowu idę spać to opaska nie zalicza mi w ogóle snu. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Mam tylko mi band notify oprócz mi fit. Dotychczas działało ok. Odinstalowałem wersję mi fit z GP, instaloealem inne, czyściłem dane, rozłaczałem opaskę, Bluetooth. Niestety nic nie pomogło. Kiedyś miałem taki problem, ale jakoś udało mi się rozwiązać, teraz nie jak pomysłu... Dzisiaj naładowałem opaskę do 100%, ale dalej to samo. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojcikov Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Witam posiadam Mi banda z białymi ledami bez pulsometru. Moje pytanie dotyczy czy jest możliwość ustawienia by same ledy migały po głównym, pierwszym powiadomieniu z wibracją o nieodczytanych powiadomieniach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krissos Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Zainstalowałem MiFit z forum na LG Leon i na wyświetlaczu jest problem np. w zakładce Pulsometr nie ma przycisku aleby można zmierzyć puls, w urządzenia MiFit połączono jak wejdę to pod kółkiem i informacją są napisy ale nie widoczne na ekranie zasłania je biała zakładka Wybierz mifit itp. Oznacza to że aplikacja jest niedostosowana pod tą rozdzielczość?? Można to jakoś rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Czy tylko ja zauważyłem "upośledzenie" Mi Banda wraz z ostatnią aktualizacją Mi Fit na iOS? Wcześniej aplikacja dysponowała tzw. "inteligentnym budzeniem" - teraz nie mogę znaleźć tej opcji, budzik można ustawić jedynie "na sztywno". Poprzednia wersja aplikacji była w stanie oddzielić dystans przebyty marszem od tego przebiegniętego - liczyłem, że Xiaomi będzie dalej rozwijać tą kwestię, dodając nowe rodzaje aktywności, tymczasem nowa aplikacja już tylko liczy przebyty dystans ogólnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Widzieliście nową wersję mifit? Jest już w wersji 2.0 ale tylko po chińsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Wyżej o tym napisałem... Wersja mojej aplikacji to 2.0.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Całkiem fajnie to wygląda, przydałaby się wersja angielska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Będzie MiBand 2 z wyświetlaczem. Aplikacja zawiera już jej tłumaczenie i funkcje. Będzie można wybrać co chce się wyświetlać na ekranie np. kroki czy czas. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 (edited) 1 godzinę temu, grzybiarz91 napisał: Całkiem fajnie to wygląda, przydałaby się wersja angielska Mi Fit 2.0.0 na iOS jest po angielsku w całości, od samego początku i - jak już wspomniałem - upośledza opaskę. Edited March 16, 2016 by geekboy68k Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekp Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Już jest 2.0.1 w Mi App Store. Jest po angielsku, ale są chińskie wstawki. Zauważyłem, że nie da się edytować godziny zaśnięcia. Mi wczoraj pokazało, że zasnąłem 22:30 a tak na prawdę coś koło 23:30. W starej appce można było sobie to skorygować. W nowej już niestety nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 mam najnowszy soft i podobnie jak wersja 6.1.29 mi band na początku łączył się z opaską a już w kolejnych dniach nie chcę. Wyłączam BT i też nie pomaga. Dopiero restart telefonu rozwiązuje problem. Też tak macie?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 U mnie miband działa praktycznie cały czas bardzo dobrze. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 2 godziny temu, Winiu89 napisał: U mnie miband działa praktycznie cały czas bardzo dobrze. Wysłane z mojego Mi-4c opaskę noszę cały czas. ale telefon już nie i czeto leży po zasianiem opaski. I dlatego chyba on nie może się podłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 No ja czasem odchodzę od telefonu ale nie mam problemów po powrocie Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Jest synchro z google fit w wersji 2.0.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts