Albin Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Asystent snu - nie widzi jak się śpi w dzień. Liczy tylko w nocy sen. W dzień już niestety nie. Wysłane z mojego PRO 5 przy użyciu Tapatalka W nocy nie jest lepiej. Wstanie czlowiek na chwile napic się / skorzystac z wc i pokazuje pobudke o tej godzinie. To nic, że pozniej sie spalo jeszcze 5 godzin... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmarco83 Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Ja jeszcze zauważyłem, że nie pokazuje mi się dystans na diodach. Chodzi o to, że przy 1/3 powinna być jedna dioda, przy 2/3 dwie diody a przy całym dystansie 3 diody. Tylko wibruje mi opaska jak już zrobię cały zaplanowany dystans. Wysłane z mojego PRO 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 W nocy nie jest lepiej. Wstanie czlowiek na chwile napic się / skorzystac z wc i pokazuje pobudke o tej godzinie. To nic, że pozniej sie spalo jeszcze 5 godzin... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka U mnie wykrywa wstawanie i jak się ponownie położę to dalej pokazuje sen. Wysłane z mojego Mi-4c Ja jeszcze zauważyłem, że nie pokazuje mi się dystans na diodach. Chodzi o to, że przy 1/3 powinna być jedna dioda, przy 2/3 dwie diody a przy całym dystansie 3 diody. Tylko wibruje mi opaska jak już zrobię cały zaplanowany dystans. Wysłane z mojego PRO 5 przy użyciu Tapatalka A wykonujesz gest jakbyś patrzył na zegarek? Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Robi się nowa aplikacja do obsługi MiBanda. Tylko 100 zaproszeń do bety. Może warto się zapisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 5 godzin temu, Winiu89 napisał: U mnie wykrywa wstawanie i jak się ponownie położę to dalej pokazuje sen U mnie dokładnie tak samo wykrywa wstawanie, a później gdy położę się spać kontynuuje sen. To może być kwestia na jak długo wstaje się, czy 5 minut czy 15 to wtedy przerywa z automatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Robi się nowa aplikacja do obsługi MiBanda. Tylko 100 zaproszeń do bety. Może warto się zapisać. Cos wiecej? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmarco83 Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 A wykonujesz gest jakbyś patrzył na zegarek? Wysłane z mojego Mi-4c Tak Wysłane z mojego PRO 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 7 godzin temu, Albin napisał: Cos wiecej? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Jakbym wiedział to bym napisał Nie mam MiBanda nie rejestruję się. Podaję jako ciekawostka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxB Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Witam! Co jakiś czas MiBand zaczyna sam z siebie wibrować i świeci diodami niczym przy parowaniu. Po tapnięciu zawibruje jako "sparowano" i tyle. W przypadku zignorowania efekty są takie same: apka Mi Fit dalej widzi i poprawnie synchronizuje zarówno sen jak i kroki, Mi Band Tools też nie widzi żadnych problemów (raz zaczęło się "parować" i mierzył tętno i wszystko było ok). Niby drobna niedogodność, ale powiadomienia już można pomylić jak zawibruje, a i bateria się czerpie. Zwracam się z prośbą, czy ktoś mógłby dopomóc swoim doświadczeniem? Odparowywałem już z apki, bluetootha, a nawet odinstalowałem aplikacje. Jakieś następne propozycje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 Zastanawiam się nad kupnem MiBand-a, czy ktoś mógłby mi krótko opisać różnice w jego wersjach? Głównie zależy mi na wibrowaniu podczas połączeń/sms/powiadomień bo w pracy czasami nie słyszę telefonu i pewnie coś takiego ma każda wersja ale co z resztą funkcjonalności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 4 godziny temu, Redmi2 napisał: Miband jest z kolorowymi jak i bialymi diodami. I jest trzeci z pulsometrem. Pozatym masz powiadomienia z aplikacji,sms, polaczen, krokomierz,asystent snu, budzik, bieganie itp. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka A mają one jakieś swoje oznaczenia? Przeglądam Allegro i jesttrochę rozstrzał cenowy od 50 do ~ 130zl a w opisanych jest to samo (żaden z tych, które przeglądąłem nie miał pulsometru). I czy rzeczywiście te 3 wspomniane modele różnią się tylko tym: 1. białe diody 2.kolorowe diody 3. To co wyżej + pulsometr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 2 minuty temu, Redmi2 napisał: Z tego co kojaze to tak, roznica jest tez 2 pierwsze mogy pokazywac samymi diodami akcje jakas a ta z pulsometrem eibracja i wszystke diody i brak mozlowisci tego rozdzielenia. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Ostatnie pytanie (sorry za "trucie"). Czyli w wypadku gdy zależy mi tylko na powiadomieniach diodami/wibracją to nie bawić się w szukanie i wziąć podstawowy/najtańszy model? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 Ostatnie pytanie (sorry za "trucie"). Czyli w wypadku gdy zależy mi tylko na powiadomieniach diodami/wibracją to nie bawić się w szukanie i wziąć podstawowy/najtańszy model? I weź opcję z kolorowymi diodami. Kolor bardzo pomaga rozróżnić powiadomienia. Gdzie poza wibracjami, ja też tym się sugeruję. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 Miband 1 - kolorowe ledy, 41mah bateria Miband 1a - białe ledy, 45mah bateria Miband 1s - białe ledy, pulsometr, 45mah bateria Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 Wysłane z mojego Redmi Note 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Około miesiąca, ale ładuję już przy 20%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Miband 1a, wszystko co możliwe włączone Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Jak tak często używasz pulsometr to i tak masz ładny wynik moim zdaniem. Raz na 2 tygodnie to nie problem naładować dobrze że nie trzeba tego tak często ładować jak telefon Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Witajcie. Macie tak w swoich opaskach że bateria szybko spada tak powiedzmy do 90% a potem już wolno leci? Jeśli tak to ktoś mi wyjaśni to zjawisko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Taaa a przy 80% boom A tak na serio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Ten typ tak ma, szybko schodzi początkowe napięcie i tyle Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Na ile wam starcza bateria przy wlaczonych powiadomieniach aplikacji,sms i polaczen oraz pomiar krokow i snu oraz budzik? Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Tyle co wstawiłem. Tyle czasu mam mi banda. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Witam Mam mibanda 1s wszystko działa ok tylko kiedy odejdę za daleko to rozłącza się BT gdy wrócę nie łączy się automatycznie z opaska muszę wyłączyć i włączyć BT. Czy da się jakoś ustawić automatyczne połączenie gdy wrócę w zasięg opaski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Powinno działać od razu, masz jakiś problem w telefonie Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Jak wejdę w ustawienia BT i zrobię wyszukiwanie urządzeń to nie ma jej na liście Czy da się zmierzyć sen w dzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 U mnie inteligentne oszczędzanie baterii często rozłączało. Po wyłączeniu jest jak najbardziej ok. Nie, sen mierzy raz "dziennie" i w okolicach godzin nocnych. Czasami kładąc się o 5 już nie zbierało danych o śnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Dzięki jeszcze jedno pytanie czy da się wyzerowac ilość kroków w MiFit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 W ciągu dnia? Nie. Całkowite od początku? Też nie. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Całkowite da się, ale wraz z historią snów Trzeba stworzyć nowe konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 A jak to jest z tym rozlaczaniem BT jak oddale się od telefonu da się jakiś ustawić żeby automatycznie się włączył po powrocie w poblize tel.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 No niestety u mnie tak niema jak się rozłączy to muszę wyłączyć i włączyć BT żeby wykrylo opaske Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 A sprawa, o której zapominają początkujący w MIUI....wszystkie aplikacje powiązane z Mi Band dodane do autostartu? Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Dzięki bardzo pomoglo Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 A jak mogę dodać do autostartu mifit, próbuje i nie ma takiej opcji w mifit w narzędziach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Aplikacja Uprawnienia / Autostart Jak zrobić kłódkę i podgląd ekranu ostatnich aplikacji to chyba wiesz? Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts