EXODISS Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Słuchajcie która aplikacja będzie lepsza? Mi Band Tools czy Mi Band Notify? Mam wersję z pulsometrem Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Na jaką odległość działa wam mi band? Chodzi mi o powiadomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 W bloku maks. 3 ściany przebije, tak na około 8-10 metrów. Na otwartej przestrzeni, sięgnie +/- 20-25 metrów. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 U mnie zasięg jest dużo mniejszy. W ogóle nie wiem dlaczego ale żeby odblokować telefon opaską, muszę zbliżyć go na bardzo niewielką odległość - 10-20cm. Czy da się w jakiś sposób to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 U mnie odblokowanie działa gdzieś tak na około 1m Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Da się to gdzieś ustawić czy po prostu tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Niestety nigdzie takiej opcji nie widziałem Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Odblokowanie działa Wam na tak małej odległość? Kurde, aż w szoku jestem. Ja telefonu odblokuję zawsze, byleby opaska była w zasięgu. Bez znaczenia, czy to 30 cm, czy 10 metrów. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Ale masz włączone odblokowanie przez bluetooth czy Smart lock? Bo to jest różnica Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Odblokuj przez BT. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartolinio Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 A skąd niby Smart lock miałby "wiedzieć" czy masz telefon 20 cm czy 2 m od opaski? Nexus 5 via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Bo Smart lock działa na cały zasięg bluetooth a odblokowanie przez bt działa na około 1m Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Według Twojego tłumaczenia, to na odwrót chyba. Bo ja używam opcji odblokowanie przez bluetooth. A działa mi na dużym zasięgu. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 (edited) Ja też mam odblokowanie przez bluetooth i działa mi na 1m. Oczywiście powiadomienia dostaje z dalszych odległości. Jak mam rękę za plecami to muszę wpisać wzór, jak rękę przybliże to ekran sam się odblokowuje. Wysłane z mojego Mi-4c @kulig007 sprawdź czy czasami nie masz opaski dodanej także do smart locka? Edited February 11, 2016 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Winiu89, yyy szczerze... Gdzie sprawdzić, czy mam dodaną opcję Smart Lock? ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 (edited) Ustawienia/urządzenie/prywatność/smart lock/zaufane urządzenia (nie może tam być opaski) Edited February 11, 2016 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 My w ogóle rozmawiamy o MIUI? JA tej opcji u siebie nie widzę. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Tak miui aha bo ty pewnie na androidzie 4.4 tam faktycznie nie ma Smart lock Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Aaaa, no to nie mam jak tego sprawdzić . W każdym bądź razie, na 4.4 działa mi na całą odległość działania opaski. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
onbluer Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Od ostatniej aktualizacji firmware, znów pojawiły się problemy z synchronizacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 (edited) @Winiu89 @kulig007 Jak używa się MiFit do odblokowania czyli jak tam się ustawiało (a nie w smart lock) to zasięg odblokowania jest ustawiony przez aplikację, są 3 opcje: blisko, do 1 m i do 3 m. To jest taka ukryta funkcja w MiFIt ale na wersjach PL nie działa przestawianie tego poprawnie ze względu na problem z podpisem i wywołanie tego ukrytego menu kończy się FC dla apki. Domyślnie najnowszy MiFit 1.8.711 ma ustawione odblokowanie w zasięgu 3 metrów. Edited February 11, 2016 by fredek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @fredek dzięki, teraz już wszystko do końca jasne Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 8 minut temu, fredek napisał: @Winiu89 @kulig007 Jak używa się MiFit do odblokowania czyli jak tam się ustawiało (a nie w smart lock) to zasięg odblokowania jest ustawiony przez aplikację, są 3 opcje: blisko, do 1 m i do 3 m. To jest taka ukryta funkcja w MiFIt ale na wersjach PL nie działa przestawianie tego poprawnie ze względu na problem z podpisem i wywołanie tego ukrytego menu kończy się FC dla apki. Domyślnie najnowszy MiFit 1.8.711 ma ustawione odblokowanie w zasięgu 3 metrów. To ciekawe. Czyli teoretycznie można by odinstalować wersje pl zainstalować eng zmienić wartość na 3m i wrócić na pl? U mnie na wersji pl jest ustawione prawdopodobnie na blisko, odblokowuje się maksymalnie na odległość 10-20cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 3 minuty temu, kronos napisał: To ciekawe. Czyli teoretycznie można by odinstalować wersje pl zainstalować eng zmienić wartość na 3m i wrócić na pl? No jak przestawisz na wersji eng to by zainstalować wersję pl też będziesz musiał tą wersją angielską odinstalować bo są różne podpisy. Ale tak, prawdopodobnie to zadziała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @kronos jaką masz wersję mifit? Ja mam 1.8.511 Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @Winiu89 Również mam taką wersję z najnowszego miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 W cancro jest nowsza bo był update miui do 6.2.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @fredek A można ją gdzieś pobrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 No dla CM i innych wynalazków to masz u mnie link w stopce a dla MIUI to być musiał wydłubać z romu miui polska dla cancro w wersji 6.2.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Usunąłem wersje pl, zainstalowałem eng, zmieniłem wartość na 3m i wróciłem do pl. Teraz jest zdecydowanie lepiej i telefon można odblokować ze znacznie większej odległości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @Winiu89 @kulig007 Jak używa się MiFit do odblokowania czyli jak tam się ustawiało (a nie w smart lock) to zasięg odblokowania jest ustawiony przez aplikację, są 3 opcje: blisko, do 1 m i do 3 m. To jest taka ukryta funkcja w MiFIt ale na wersjach PL nie działa przestawianie tego poprawnie ze względu na problem z podpisem i wywołanie tego ukrytego menu kończy się FC dla apki. Domyślnie najnowszy MiFit 1.8.711 ma ustawione odblokowanie w zasięgu 3 metrów. Ja mam wręcz archaiczną angielską wersję Mi Fit. Wersja FV 1.0.9.23 (+/- sprzed roku). Nie zmieniam, nie aktualizuje, bo działa bezbłędnie. I tutaj opcja odblokowania, jak napisałem wyżej....działa mi w całym zasięgu Mi Band. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @kulig007 stare miui, stary mifit, jeszcze trochę to się Tobą konserwator zabytków zainteresuje 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Heh. Po co zmieniać coś, co już sprawdzone i działa poprawnie Budzi zawsze, powiadamia zawsze, liczy sen i kroki zawsze/poprawnie, historia dostępna... Mi Fit, NIC co miałoby mnie przekonać, nie wnosi w nowszych update. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Usunąłem wersje pl, zainstalowałem eng, zmieniłem wartość na 3m i wróciłem do pl. Teraz jest zdecydowanie lepiej i telefon można odblokować ze znacznie większej odległości. Mógłbym prosić o podrzucenie linka do wersji en Czy wystarczy tą z sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Heh. Po co zmieniać coś, co już sprawdzone i działa poprawnie Budzi zawsze, powiadamia zawsze, liczy sen i kroki zawsze/poprawnie, historia dostępna... Mi Fit, NIC co miałoby mnie przekonać, nie wnosi w nowszych update. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Czyżby neofobia? Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts