szambelan Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Mam możliwość dodać do autostartu tylko apki pobrane a nie te które już były w systemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Mam pytanie do użytkowników opaski jak w temacie. Czy wiecie jak w oprogramowaniu MiFit zmienić aktywność z biegania na np. brzuszki czy skakanie? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 10 godzin temu, szambelan napisał: Mam możliwość dodać do autostartu tylko apki pobrane a nie te które już były w systemie Kłódkę wiem sle nie mam w uprawnieniach mifit Jak dodać mifit do autostartu kiedy nie ma jej na liście Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 16 minut temu, Redmi2 napisał: Widocznie masz starszy rom a nawet sporo starszy skoro dalej masz mifit e system czy tam data. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Mam ROM 6.1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Dzięki a który ROM polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: No wlasnie, wtedy jescze@acid dodawal mifit do romu, od ktorejs wersji jest do samodzielnego pobrania i instalacji i do autostartu mozna dodac Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Dzięki, usunąłem Mifit które miałem w Romie, zainstalowaniem że strony miui zaklodkowalem i teraz dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Koledzy, to reasumując. Właśnie przyszedł MiBand z Gearbesta (w sumie to przyszły dwa, mam nadzieję, że któryś zadziała ). Rozumiem, że mam odinstalować tę systemową wersję mifit, zainstalować tę podaną w linkach przy aktualizacji, zakłódkować itp, a potem ewentualnie dograć Miband Tools - i mogę się bawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Jak masz najnowszy update to nie ma systemowego MiFit, tylko trzeba samemu zainstalować. Jeśli masz jednak wgraną razem z systemem to lepiej się nie baw, bo siedzi na partycji /system. Po prostu wgraj nowszy update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 No.... Mam soft 6.3.10, może nie najstarszy, ale MiFit siedzi w środku. Czyli co, doinstalować to z linka? A, i jeszcze jedno - jak się toto włącza? Czy najpierw trzeba naładować? Bo BT tego nie widzi, pewnie trzeba jakoś odpalić, co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Możesz spokojnie na tym co masz teraz, bez różnicy. Naładuj do pełna i uruchom apkę. Pierwsze parowanie może trochę potrwać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 No.... Mam soft 6.3.10, może nie najstarszy, ale MiFit siedzi w środku. Czyli co, doinstalować to z linka? A, i jeszcze jedno - jak się toto włącza? Czy najpierw trzeba naładować? Bo BT tego nie widzi, pewnie trzeba jakoś odpalić, co? Mi band jest zawsze włączony. Jeśli bt nie widzi, to pewnie jest rozładowany. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 No był rozładowany na amen. W końcu udało się sparować i chyba działa Ale mam parę pytań do bardziej doświadczonych kolegów. Po pierwsze - w samej MiFit praktycznie nic ciekawego nie ma, co więcej, nawet mi nie zareagował na zmianę koloru diody (ustawiłam mu pomarańczowy, dalej błyskał na niebiesko). Więc się przeniosłam na MiBand Notify & Fitness - no ustawień cała masa, diody świecą różnymi kolorami, tylko że nie zawsze. Przy połączeniach przychodzących spoko, wibruje i świeci, ale już przy smsie nie zareagował. Czy to dlatego, że mam inną domyślną apkę wiadomości? Może trzeba mu ustawić powiadomienia z Yaata, a nie o przychodzących smsach? I czy powiadomienia w MiFit mają być włączone, czy wyłączone (przy ustawianiu powiadomień o połączeniach N&F sam mi kazał wyłączyć powiadomienia w MiFit)? Po drugie - drugiej opaski chcę używać na CM 13 na samsungu S3 mini. Czy w takim wypadku muszę instalować MiFit i dopiero potem N&F/MiBand Tools, czy sparuje się za pośrednictwem samych tych apek? Zaznaczam, że ani w jednym, ani w drugim przypadku opcje fitness (krokomierze itp.) nie są mi potrzebne, tylko powiadomienia... Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 MiFit jest potrzebny. Trzeba go dodać do autostartu i zakłódkować, tak samo apkę od powiadomień. Dodatkowo wyłącz inteligentne oszczędzanie baterii. Co do braku powiadomień to być może wina apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Ok. Tylko nie mogę dodać do autostartu, bo to apka systemowa... Pisaliście wyżej, żeby nie usuwać. Wystarczy zakłódkowanie? A co do SMSów, to faktycznie, chodziło o domyślną aplikację. Ustawiłam powiadomienia z Yaata i śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Pewnie wystarczy, ewentualnie zaktualizuj system i wgraj MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 No dobra, to jeszcze mi powiedzcie, jak ustawić odblokowywanie ekranu opaską, i już będę cała szczęśliwa... Póki co jak wchodzę w tę opcję w MiFit, to zaczyna się wieczność pt. "Wyszukiwanie"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Dnia 3/31/2016 o 12:33, szambelan napisał: Dzięki, usunąłem Mifit które miałem w Romie, zainstalowaniem że strony miui zaklodkowalem i teraz dziala Bo niestety nie dziala. Powiem tak przez ok godzinę kiedy wychodzę z zasięgu i powracam wszystko działa, po godzinie już nie widzi opaski. Miband i mi band tools zakludkowane, dodane do autostartu, wył oszczędzania baterii i lipa, bateria naładowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
satori Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Witam serdecznie, słuchajcie wprawdzie nie mam telefonu od xiaomi ale za to opaskę miband. Po upgrade mojego telefonu (moto g2nd) do andka 6.0 nie mogę jej sparować. Wiecie może, co w takiej sytuacji zrobić? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Czy, oprócz wyglądu, jest jakaś różnica czy korzystam z MiFit z chińskiego sklepu lub google play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 @AdBloczek Tak jest. Niektórych funkcji nie ma w wersji z Google Play. A w tej z Mi marketu nie ma synchronizacji z Google Fit 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Kupiłem aplikację Mi Band Tools. Czy muszę mieć również zainstalowane MiFit, czy jest ono już zbędne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 W jakim celu? Po odinstalowaniu mam wrażenie, że samo Mi Band Tools działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Nie musi być, ale może Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 No dobrze... to lepiej aby była, czy nie? Te same ustawienia mam w Mi Band Tools. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Musi być podczas uruchamiania Miband tools bo aplikacja MiFit daje adres mac bluetootha od opaski. Jak już miband tools się połączy to możesz spokojnie usunąć MiFita. Tylko pamiętaj wtedy że nie będziesz miał jak monitorować sen. Druga strona medalu to zapełnianie się pamięci w opasce. Bez synchronizacji z mifit opaska zapisuje kilka dni w swojej pamięci a potem nadpisuje i pamięć jest cały czas pełna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Wszystko jasne. Potrzebne są w takim razie dwie aplikacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Witam, czy ktoś miał i rozwiązał problem ze zliczaniem przez opaskę kroków podczas jazdy autem ? Jeżdżę ciężarówką na krótkich odcinkach i rozwożę pewne rzeczy. Bez wychodzenia z auta opaska jest w stanie wykazać mi dziennie około lub ponad 8k kroków..... no sorry ale nie o to chodzi. Wersja bez pulsometru białe diody, kupiona jako nowa, system ios.. :/ Zmieniałem rękę jak i info w apce. Bez rezultatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Mam problem ze swoim mi bandem (wersja z kolorowymi diodami) mianowicie gdy ustawie np budzik na 4:45 mi band nie wibruje ale jesli ustawie inteligenty alarm wtedy wibruje normalnie. System to najnowsze nightly CM13 Korzystam tez z apki mi band tools Co moze byc przyczyna problemu z wibracja o wyznaczonej godzinie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Witam, czy ktoś miał i rozwiązał problem ze zliczaniem przez opaskę kroków podczas jazdy autem ? Jeżdżę ciężarówką na krótkich odcinkach i rozwożę pewne rzeczy. Bez wychodzenia z auta opaska jest w stanie wykazać mi dziennie około lub ponad 8k kroków..... no sorry ale nie o to chodzi. Wersja bez pulsometru białe diody, kupiona jako nowa, system ios.. :/ Zmieniałem rękę jak i info w apce. Bez rezultatu. Cudów nie ma. Widocznie ruchy ręką w czasie jazdy imituja ruchy w czasie chodzenia. Wydaje mi się że wszytko zależy od wersji softu (przynajmniej tak było w wersji kolorowej). Mi w czasie jazdy zlicza znikoma ilość kroków ale przez 8h nie testowalem. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAZ Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Ja mam inny problem W supermarkecie chodząc z wózkiem opaska nie zaliczyła mi żadnego kroku - che, che, che (brak ruchów ręką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Mam problem ze swoim mi bandem (wersja z kolorowymi diodami) mianowicie gdy ustawie np budzik na 4:45 mi band nie wibruje ale jesli ustawie inteligenty alarm wtedy wibruje normalnie. System to najnowsze nightly CM13 Korzystam tez z apki mi band tools Co moze byc przyczyna problemu z wibracja o wyznaczonej godzinie ? Zainstaluj mi fit Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przekus Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 17 godzin temu, roger09 napisał: Witam, czy ktoś miał i rozwiązał problem ze zliczaniem przez opaskę kroków podczas jazdy autem ? Jeżdżę ciężarówką na krótkich odcinkach i rozwożę pewne rzeczy. Bez wychodzenia z auta opaska jest w stanie wykazać mi dziennie około lub ponad 8k kroków..... no sorry ale nie o to chodzi. Wersja bez pulsometru białe diody, kupiona jako nowa, system ios.. :/ Zmieniałem rękę jak i info w apce. Bez rezultatu. z tego co pamiętam była opcja z szyją jeszcze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 z tego co pamiętam była opcja z szyją jeszcze Myślałem, żeby kotu założyć. Ciekawy wynik mógłby być pod koniec dnia. Wysłane z mojego Redmi Note 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Witam, czy ktoś miał i rozwiązał problem ze zliczaniem przez opaskę kroków podczas jazdy autem ? Jeżdżę ciężarówką na krótkich odcinkach i rozwożę pewne rzeczy. Bez wychodzenia z auta opaska jest w stanie wykazać mi dziennie około lub ponad 8k kroków..... no sorry ale nie o to chodzi. Wersja bez pulsometru białe diody, kupiona jako nowa, system ios.. :/ Zmieniałem rękę jak i info w apce. Bez rezultatu. Spróbuj założyć na nogę Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 20 godzin temu, Antek Szprycha napisał: Zainstaluj mi fit Wysłane z mojego Redmi Note 2 Zainstalowany jest najnowszy 2.05 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts