kulig007 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @up, Nie. To raczej brak parcia na coś nowszego, gdzie nie ma totalnie argumentów za tym przemawiających. Taka "stabilizacja" w kwestii technologii mobilnej PS. Żeby nie było, to OBIECUJĘ update MIUI do Marshmallow w przeciągu +/- 5-6 miesięcy . Aż jakieś wydanie wygra z wersją 5.11.5! ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXODISS Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Czy muszę mieć MIUI żeby działało odblokowanie na ok 1 metr? Niestety sam Smart Lock wbudowany w CM13 dużo nie pomaga bo chce żeby to działało tylko na małej odległości Wysłane z G2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 @czesiek Wersje eng pobrałem ze sklepu a później zainstalowałem na niej wersje pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 @czesiek Wersje eng pobrałem ze sklepu a później zainstalowałem na niej wersje pl. Ok, dzięki RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Jak u was wygląda sprawa z synchronizacją, u mnie przed wczoraj jeszcze była masakra, co kilka h zrywało i jedynie restart telefonu pomagał. Dziś i wczoraj już sprawa się naprawiła, był jakiś upgrade firmware, co ile się aktualizuje i czy to nie zależne od wersji MiFit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Witam Jak sprawić aby opaska informowała mnie diodami (świecąca jedna, dwie lub wszystkie trzy) o ilości "zrobienia" mojego dziennego limitu kroków (domyślne 8 000)? W opcjach aplikacji nie widziałem możliwości włączenia/wyłączenia tej opcji, więc wydaje się że powinna działać samoistnie z ustawionym limitem kroków. Diody wydaje się że działają prawidłowo, świecą np podczas parowania/wykrywania opaski. Mam polską najnowszą wersję aplikacji Mi Fit z tej strony. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Gest jakbyś patrzył na zegarek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 2 godziny temu, ZduneX25 napisał: Gest jakbyś patrzył na zegarek. Dziękuję. Nigdzie nie mogłem znaleźć A czy da się coś zrobić, żeby opaska nie rozłączała się tak często z telefonem? Chodzi mi gównie o wibracje kiedy dzwoni telefon. Wydaje mi się, że jak dalej oddalę się od telefonu, albo po prostu po jakimś dłuższym czasie opaska rozłącza się z telefonem (łączy się automatycznie dopiero po uruchomieniu Mi Fit) wiem że dane się potem synchronizują, ale przy dzwonieniu telefonu opaska już nie wibruje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Usunąłem wersje pl, zainstalowałem eng, zmieniłem wartość na 3m i wróciłem do pl. Teraz jest zdecydowanie lepiej i telefon można odblokować ze znacznie większej odległości. Gdzie zmienić wartość na 3m ? Mam wersje "sklepową" RN2 Edit Już sobie poradziłem. Trzeba kilka razy tapnąć na ekranie ustawienia blokady Link to comment Share on other sites More sharing options...
leksandraa Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Witam po raz kolejny, mógłby ktoś po kolei napisać jak włączyć odblokowywanie telefonu opaską? I opisał po kolei na jakiej zasadzie to działa. Android 5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Klikasz na dole w Odblokuj telefon opaską I potem tu: I tyle. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
santarski Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Witam Czy ktoś miał problemy z ładowaniem opaski? U mnie zeszła procentowo do do 4% i po podłączeniu do ładowarki ciągle zostaje na 4%, Ładowarka jest raczej dobra, po zakupieniu doładowała banda do 100%. Sprawdzałem jeszcze na drugiej ładowarce i ciągle mam to samo czyli stoi na 4% Ktoś ma jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Podobno włożenie do lodówki na iles minut coś daje ale przypomnę jeszcze raz : Jeżeli macie baterie poniżej 20% no to naładujcie ją! naprawdę ładowanie raz na kilka tygodni to taki problem żeby cisnąć nie wiadomo po co te kilka dni? Przetrzymywanie baterii przez kilka dni poniżej 10% bardzo jej szkodzi i albo kiedyś nie wstanie albo straci swoją pojemność. W telefonie na tych 10% wytrzyma ci krótko a tutaj jest to kilka dni i ten czas bardzo negatywnie wpływa na jej funkcjonowanie (długi czas na niskim poziomie naładowania) Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
santarski Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 No wiem mea culpa Nie zaglądałem w poziom baterii i mam za swoje Do samej lodówki czy zamrażarki? Na ile minut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Spróbuj na 15min do lodówki i potem do ładowania. Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leksandraa Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 2 godziny temu, Acid napisał: Klikasz na dole w Odblokuj telefon opaską I potem tu: I tyle. Wysłano z Mi4c Właśnie w tym problem, że wyświetla mi się co innego. Może mam inną wersję apki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Prawdopodobnie nie masz miui. Możesz skorzystać w takim wypadku jedynie z funkcji smart lock. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Ano. Odblokowanie z opaską MiBand to funkcja z MIUI. Musisz mieć telefon Xiaomi. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 A gdzie tam , przecież ma andka 5.1, więc i tak może. Jest napisane co zrobić. Wejdź do ustawień i najpierw ustaw blokadę wzorem/pinem, potem na to można dodać odblokowanie BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 @ZduneX25 tylko funkcja Smart lock to moim zdaniem gorsze rozwiązanie niż to z miui. Smart lock w ogóle nie blokuje telefonu gdy opaska jest w zasięgu, działa to nawet na kilkanaście metrów, a w miui można ustawić na np. 1 metr, no i w miui telefon jest zablokowany, odblokowuje się w momencie gdy włączamy ekran Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Tyle to nie wiem, bo znajomy tak używał, ale jak mówisz kilkanaście metrów to śmiech na sali, to nawet nie ma co sobie tym głowy zawracać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 No kumpel na one plus one ma to włączone i jak poszedł na około 15 metrów to spokojnie można było telefon odblokować, działa to tak że póki chwyta bluetooth od opaski w ogóle telefon się nie blokuje Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
leksandraa Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 no to faktycznie bez sensu.. jeszcze jedno pytanko, czy w Mi Band Tools jest opcja wibracji po stracie zasięgu bluetooth oraz znajdowania telefonu po np stuknięciu w opaskę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Stuknięciem w opaskę nie można wywołać żadnej funkcji w telefonie ponieważ opaska nie przekazuje tej informacji do telefonu, jeżeli chodzi o wibracje po stracie zasięgu to nie wiem Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 24 minuty temu, leksandraa napisał: jeszcze jedno pytanko, czy w Mi Band Tools jest opcja wibracji po stracie zasięgu bluetooth oraz znajdowania telefonu po np stuknięciu w opaskę? Nie oraz nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Mi band notify v2 niby to testuje: -Anti-loss feature to never lost your phone (beta) Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Yo ! Wiecie gdzie najlepiej kupić Mi Banda 1S ? Spodziewamy się jakichś wiosennych obniżek? Skoro mam zamiar kupić Mi5, to od razu opaskę do zestawu trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 35 minut temu, Eragon napisał: Skoro mam zamiar kupić Mi5, to od razu opaskę do zestawu trzeba Dorzucą Ci gratis jak kupisz MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
santarski Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 1 godzinę temu, Winiu89 napisał: Spróbuj na 15min do lodówki i potem do ładowania. Wysłane z mojego Mi-4c O dziwo zadziałało Dzięki wielkie za radę, już będę pilnował procentów Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaps Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Hejka, używam MiBand Notify i w ok. 50% przypadków po odebraniu połączenia opaska wibruje nadal przez kilka/kilkanaście sekund. Czy wiecie, jaka może być przyczyna? W MiFit powiadomienia wyłączone. Aha, mam wgrane CM12, jeśli to istotna informacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Opóźnij dostarczenie powiadomienia do opaski. Miałem tak samo. Z resztą gdzieś w apce jest napisane że zbyt krótki czas (lub zerowy) dostarczania powiadomienia może rodzić problemy więc ja wiedziałem w czym kłopot.. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Ok sorry- w mi band tools miałem taki komunikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaps Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 To ja przepraszam, oczywiście że mam Mi Band Tools - chyba byłam wczoraj nieprzytomna, jak pisałam tego posta Dzięki za poradę, spróbuję. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Promocja na 18,59$ http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_263275.html Ktoś pamięta czy bywały w lepszych cenach? Niby bym już kupił, ale tu zaraz konferencja Xiaomi... gdzie opaska może stanieć... lub nowy model... Tyyyyyyle niewiadomych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 1s nie było taniej. A czemu niby po konferencji opaska ma potaniec? Nowy model opaski zaprezentują? Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Ile aktywności jest w stanie zbuforować Mi band w wewnętrznej pamięci? Jak często musi mieć możliwość komunikacji z telefonem aby nie utracić danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts