tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 (edited) Wydaje mi się, że wersje: 0.9.49 0.9.59 1.0.11 1.0.13 to są wersje beta. Aby nie było aktualizacji OTA, trzeba używać MiFit MOD, z uwagi na nieoficjalny podpis. Co do aktualizacji offline, to powinno załatwić to co ustawiłem. W jaki sposób u Was zostało zaktualizowane przez OTA przez MiFit? Używaliście wersji oficjalnej czy zmodowanej MiFit? Edited December 6, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Miałem zainstalowana Twoja wersję tą z wątku, nie z pierwszego postu.Która wersja gada wgrywa to nowe firmware, bo jak się samo ściągnęło to to rozwaliło mi menuRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 9 minut temu, Gawronnek napisał: Która wersja gada wgrywa to nowe firmware, bo jak się samo ściągnęło to to rozwaliło mi menu No to dziwne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 No dobra ale czym wgrać teraz to spolszczone firmware? Gad 0.22.4 nie chce tego zrobić Redmi Note 4X Tom może byś zrobił MiFit z wymuszoną aktualizacja niego firmware, tak tylko do użytku na raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 1 minutę temu, Gawronnek napisał: 0.22.4 A nie ma 0.22.5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 5 minut temu, Gawronnek napisał: Tom może byś zrobił MiFit z wymuszoną aktualizacja niego firmware, tak tylko do użytku na raz. Można wrzucić przez najnowszego GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Jest.Proszę linkRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 (edited) Link do GagdetBridge 0.22.5 - POBIERZ Trzeba odinstalować poprzednią wersję, bo ta jest podpisana innym certyfikatem. Edited December 6, 2017 by tomurbanowicz 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Proszę linkRedmi Note 4XKtoś umieszczał kilka postów wyżej, ja pobierałem z linku umieszczonego na fb, na stronie amazfit int. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Jest możliwość zaimplementować pliki do patchowania bezpośrednio do mifit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 Jest możliwe, ale poczekam na raport zużycia baterii na najnowszym FW. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 A co z wgrywaniem tarcz .bin skoro u nich serwery padły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 Przez GB przecież można. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 @tomurbanowicz Faktycznie, nie zauważyłem tego, a szukałem w opcjach. Jednak to wygląda tak jak instalacja FW Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 42 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Jest możliwe, ale poczekam na raport zużycia baterii na najnowszym FW. A jak można to zrobić? Chciałbym zrobić z plikiem do amazfit cor. Zasada jest ta sama co z bip. Pliki z tego forum : https://forum.gizchina.it/index.php?/topic/1284-guide-to-convert-amazfit-cor-in-english-translated-firmware/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 (edited) 5 minut temu, korno napisał: A jak można to zrobić? Tak jak robiłem dotychczas - umieszczałem przetłumaczony FW w MiFit. Ale nie będę wrzucać do MiFit czegoś, co jest nowe, wersja beta i nie wiadomo jak się będzie sprawować. Edited December 6, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Lekko przerobiłem poprzednią tarczę. Teraz jest idealna dla mnie (zwęziłem i przesunąłem cyfry lekko w lewo bo ucinało minuty, biały czas i czarne tło fajnie go oddziela od tej ilości danych na wyświetlaczu, no i uważam, że nie ma sensu obserwować dokładnego % baterii) Może jeszcze pomyślę nad wciśnięciem tam miesiąca.@tomurbanowicz Kupiłeś kolejnego BIPa, czy odpuszczasz zabawę? Woyto.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 (edited) 1 minutę temu, woyto napisał: @tomurbanowicz Kupiłeś kolejnego BIPa, czy odpuszczasz zabawę Tak, tak, zamówiłem. Leci (albo idzie) do mnie z Chin. Co taki obrazek generuje? Edited December 6, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Jakby co jest nowy Notify i też już można nim wgrywać nowe firmware.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 (edited) 37 minut temu, tomurbanowicz napisał: Co taki obrazek generuje? https://amazfitwatchfaces.com/view/ To narzędzie dokładniej generuje tarcze niż WatchFace.exe, jeśli chodzi o podgląd to wolę z niego korzystać. Ps. Strona z tarczami też ruszyła, jest w czym wybierać Edited December 6, 2017 by omni7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Jest nowy mifit 3.1.9. Coś często te aktualizacje apki i fw wychodzą. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 problem w tym że nie wiele wnoszą Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 Generalnie jest tak, że 4 cyfrowy MiFit to beta, 3 cyfrowy to wersja release. Link to comment Share on other sites More sharing options...
copernic_us Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Z nowym Mi fit mam fw w wersji 0.1.0.0.8 czyli jeszcze coś innego. Swoją drogą czy istnieje możliwość zmiany/ustawienia na stałe języka angielskiego, tak żeby współpracował z Mi Fit a nie przez Notify & Fitness czy inną aplikację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALezniak Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 (edited) 5 godzin temu, omni7 napisał: Ps. Strona z tarczami też ruszyła, jest w czym wybierać No kurcze nie działa dalej Co więcej przestała mi działać podmiana bin... Ale za to nowy notify do wgrywania MIODZIO!!! A już byłam strasznie zła, że nie działa nic, a tu taka miła niespodzianka. Czy notify pobiera wam wszystkie treningi? U mnie stara wersja kiepsko, co 5 może sam wskakiwał, denerwujące. Ciekawe jak w nowej wersji będzie. Woyto, tarcza super tylko nie wiem dlaczego w prawym dolnym rogu nie mam temperatury, to się po jakimś czasie pokazuje? Edited December 6, 2017 by BALezniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Ja jestem na MiFit 3.1.5 wersja z forum i fw 0.9.49 i też nie działaja tarcze .bin w MiFit Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 @BALezniak Temperatura pojawia się po chwili od połączenia zegarka z telefonem, ja używam MiFit i działa zawsze. Podmiana .bin działa dobrze przez Gadgetbridge. Kusi mnie użycie jakiejś innej apki od MiFita (brak transliteracji trochę boli) Jest jakiś godny zamiennik? Tools & Amazfit zbiera dobre oceny z tego co widze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 1 hour ago, BALezniak said: Woyto, tarcza super tylko nie wiem dlaczego w prawym dolnym rogu nie mam temperatury, to się po jakimś czasie pokazuje? Niestety zauważyłem, że bieżąca temperatura jest widoczna tylko jeśli jest odpaloby MiFit, potem po jakimś czasie znika. Tak samo przydałaby się opcja utrzymania na wyświetlaczu trochę dłużej ostatniego powiadomienia... że nie wspomnę już o możliwości odpowiedzi, czy też zwykłego DISMISS. 5 minutes ago, woyto said: Kusi mnie użycie jakiejś innej apki od MiFita (brak transliteracji trochę boli) Jest jakiś godny zamiennik? Tools & Amazfit zbiera dobre oceny z tego co widze. Ja zainstalowałem Notify & Fitness for Amazfit. Niestety po tym już nie umiem przywrócić domyślnych ustawień, i bez tej appki nie działają mi już powiadomienia. Zastanawiam się nad zakupem wersji pro, aby widzieć treść powiadomień, tyle tylko, że nie testowałem innych appek, jakieś sugestie? Zapewne mnogość funkcji jednak przemawia za Notify. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Tak naprawdę godne polecenia są dwie aplikacje Notify i Tools, obie miałem na MiBand 1 i 2, mnie jakoś bardziej przypadła do gustu Notify, i do bipa jej używam w wersji pro.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiif1 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 (edited) Dnia 6.12.2017 o 14:44, woyto napisał: Lekko przerobiłem poprzednią tarczę. Teraz jest idealna dla mnie (zwęziłem i przesunąłem cyfry lekko w lewo bo ucinało minuty, biały czas i czarne tło fajnie go oddziela od tej ilości danych na wyświetlaczu, no i uważam, że nie ma sensu obserwować dokładnego % baterii) Może jeszcze pomyślę nad wciśnięciem tam miesiąca. Zamiast dnia słownie jest możliwość samego dnia i miesiąca w formie liczbowej? Oraz jeżeli używam notify to wypada mieć mi fita? Czy sama aplikacja notify starczy? Wysłane z mojego MI MIX przy użyciu Tapatalka Edited December 7, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post wraz z obrazkiem, dodając pół strony wątku pustych wierszy. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 (edited) W MiFit 3.1.9 siedzi FW w wersji 0.1.0.08. I chyba daruję sobie spolszczanie wersji bet, czy wersji FW siedzących w MiFit z czterocyfrowym "buildem", typu 3.1.6.1 Edited December 7, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 A wiadomo czy sam MiFit 3.1.9 coś nowego wnosi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 Przed chwilą, fake4r napisał: A wiadomo czy sam MiFit 3.1.9 coś nowego wnosi? Nic nie wiem. Trzeba sprawdzić samemu BTW: Kolejna fajne narzędzie do szybszego tworzenia "cyferek" do zegarka (zresztą, nie tylko cyferek): """ Font converter for Amazfit BIP """ https://github.com/kartun83/myBipTools Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 W change logu tylko jakieś poprawki błędów. Więc chyba czekamy na 3.2.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts