tomurbanowicz Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 13 minut temu, xiar napisał: Wczoraj zainstalowałem nowy fw i wszystko ok'. 16 godzin i nie ubyło nic, tak samo jak na poprzednim fw. A jakiej tarczy używasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Oczywiście bez sekundnika. Z sekundami przez ten czas ubyło by 7% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ky0sHiR0 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Trochę bawiąc się zegarkiem i tarczami wczoraj mam pytanko. Kierując się tutorialem i narzędziem do wypakowywania/spakowywania tarcz wyedytowałem sobie jedną. Usunąłem niepotrzebne mi funkcje z pliku json oraz usunąłem przy okazji grafiki. Następnie spakowałem, wrzuciłem przez Notify i zonk - tarcza posiada dawna elementy. Rozpakowałem ją ponownie i okazało się, że usunięte elementy powróciły na swoje pierwotne miejsce. Mógłby ktoś wyjaśnić co się stało ? Z góry dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 Wydaje mi się, że po wersji 9.40 zaczęły się problemy z baterią. Z tego co też wyczytałem na chińskim forum, to ludzie próbują wracać do właśnie tej wersji FW, tj. 9.40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Nie używam sekundnika i wywaliłem kompas z menu, schodzi mi na najnowszym firmware i tarczy bin około 3% dziennie.Tętno co 30 minut, dosyć sporo powiadomień, SMS, mail, MiHome itpRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 Ostatnia wersja WatchFace generuje GIF - fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 No faktycznie fajne. Tylko trochę przekłamuje, wszystko jest jakby trochę większe. Ogólny podgląd jednak jest, szczególnie przydatne przy wizualizacji postępu kroków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 @pbrzuch Okazało się, że zgubiłem nawias "}" w jednym miejscu.. marny ze mnie programista. Poprawiłem tarczę i teraz wygląda tak: Woyto.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 2 minuty temu, woyto napisał: Okazało się, że zgubiłem nawias "}" w jednym miejscu No to masz szczęście, że nie ucegliłeś zegarka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Czy zdarzył się Wam taki problem jak brak możliwości sparowania z Mifitem? W opcjach bluetooth też nie można sparować.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Tak na opasce Mi Band2 dość często np. po dzisiejszej aktualizacji fwWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
paff Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 6 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Wydaje mi się, że po wersji 9.40 zaczęły się problemy z baterią. Z tego co też wyczytałem na chińskim forum, to ludzie próbują wracać do właśnie tej wersji FW, tj. 9.40. Moje 3 grosze: Na pierwszy zegarek wrzuciłem od razu wersję 9.49 i bateria spadała 2% dziennie, w zeszłym tygodniu wrzuciłem 9.59 i sytuacja się nie zmieniła. Tarcza BIN z modyfikowanej przez Ciebie wersji MiFita - bez sekund. Teraz czekam na kolejny zegarek, bo pierwszy był prezentem i tylko zaglądam od czasu do czasu - działa stabilnie. Faktycznie czujnik tętna potrafi mrugać "prawie" bez końca, bo raz postanowiłem go zostawić na biurku na cała noc (obdarowana zdejmuje do spania) i rano już dioda nie mrugała i tego dnia spadek był 3%, ale też aktualizowałem firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 @tomurbanowicz Zobacz co mi wywaliło w apce MiFit po wejściu w wybór tarcz: Teraz jedyną opcją ich wgrania jest aplikacja Notify? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Leci bateria na nowyn fw. Rano mialem 100% a teraz już 85%.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 U mnie minęło 24 godziny i 1%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Panowie, jak jest z IPhone? Mamy jakiś mifit 3.1.6 który działa? Pytam bo ktos kupil odemnie opaske Bip a ja dalem mu instrukcje z pierwszego posta czyli Android. Czy ktoś z was rozkminiał temat? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalSP Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 U mnie po 24h spadło 4%. Ale tak jak kolega wyżej nie mogę wejść w wybór tarcz w mi ficie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodipar78 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) 11 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Wydaje mi się, że po wersji 9.40 zaczęły się problemy z baterią. Instalowałem każdy soft po kolei w miarę pojawiania się tutaj na forum. Aktualnie mam najnowszy. Ostatnio zegarek ładowałem do 100% 25.11.2017 (10 dni temu). Na chwilę obecną mam 62%. Cały czas połączenie bluetooth + powiadomienia telefonu + codzienne budziki + 2 treningi ze stałym pomiarem pulsu po 30 minut. Dodatkowo w międzyczasie zmiana softu w zegarku i testowanie aplikacji alternatywnych w telefonie. W tym tempie wychodzi, że przy normalnym użytkowaniu jedno ładowanie powinno wystarczyć na około miesiąc. Używana tarcza poniżej. Edited December 5, 2017 by kodipar78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 Chciałbym Was ostrzec przed zbyt frywolnym modyfikacjom bin - sprawdzajcie dokładnie składnie (nawiasy). Jeden z użytkowników tak uceglił zegarek. WatchFace nie sprawdza dokładnie prawidłowej składni przy pakowaniu tarcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Panowie, jak jest z IPhone? Mamy jakiś mifit 3.1.6 który działa? Pytam bo ktos kupil odemnie opaske Bip a ja dalem mu instrukcje z pierwszego posta czyli Android. Czy ktoś z was rozkminiał temat? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaPonawiam pytanie, Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Czy ktoś może wrzucić MrTomi-3.1.8.1-PL na jakiś inny serwer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IXTEC Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) 3 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Chciałbym Was ostrzec przed zbyt frywolnym modyfikacjom bin - sprawdzajcie dokładnie składnie (nawiasy). Jeden z użytkowników tak uceglił zegarek. WatchFace nie sprawdza dokładnie prawidłowej składni przy pakowaniu tarcz. Zauważyłem że ten podgląd na www całkiem sprawnie reaguje na składnię. Jak się jakiś blok źle zakończy to nie renderuje. Nie to że jest to jakaś gwarancja kontroli poprawności ale zawsze pomoc. Tym niemniej lepiej faktycznie mieć się na baczności. Edited December 5, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Bez zmiany MiFit wgrało mi nowe firmware Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 MiFit modyfikowane przez tom'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Czy można wyłączyć automatyczną aktualizacje firmaware w mifit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 26 minut temu, Gawronnek napisał: Bez zmiany MiFit wgrało mi nowe firmware A jaki MiFit używałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: A jaki MiFit używałeś? MrTomi-3.1.8.1-PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 (edited) 35 minut temu, korno napisał: MrTomi-3.1.8.1-PL To było do Gawronnka, ale i tak w tej wersji ustawiłem string do wersji 9.40, więc nie powinno się aktualizować (jeśli miałeś wcześniej np. 9.49). Najnowszy FW 0.1.0.13 PL oraz z odwróconą datą jest już w pierwszym poście. Edited December 6, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 A więc bateria u mnie leci na 0.1.0.11. Wczoraj rano miałem 100% a teraz po 24h 66%. Spróbujemy nowy fw. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 1 minutę temu, fake4r napisał: A więc bateria u mnie leci na 0.1.0.11. Wczoraj rano miałem 100% a teraz po 24h 66%. Spróbujemy nowy fw. Tarcza jaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 ResWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 (edited) 11 godzin temu, Kornikowaty napisał: Ponawiam pytanie, Nie ma możliwości na iP taka modyfikacja, chyba, że czegoś nie wiem... Edited December 6, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 To było do Gawronnka, ale i tak w tej wersji ustawiłem string do wersji 9.40, więc nie powinno się aktualizować (jeśli miałeś wcześniej np. 9.49). Najnowszy FW 0.1.0.13 PL oraz z odwróconą datą jest już w pierwszym poście.Na Twoim tym, z aktualizacją, a w tym nowym res może być stary?Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 (edited) Przed chwilą, Gawronnek napisał: Na Twoim tym, z aktualizacją, a w tym nowym res może być stary? Tak, RES pasuje od 9.59 nawet (chyba, bo nie mam jak sprawdzić fizycznie). Edited December 6, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Tak. Nie trzeba wgrywać. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts