Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

bateria - na 9.49 1% - 12h. mifit 1.3.6.1 tarcza z res bez sekund- hr zbiera co 30s.

Edited by pbrzuch
wg doniesień naprawdopodobniej winny jest aktywnowany gps/barometr
Posted

U mnie bateria od godz. 18.00 do 7.00 spadła o 3 procent, W tym czasie bluetooth włączony 2 godziny. Cały czas jestem na  Firmware PL FW 0.0.9.49, FW-9.49-tomi2.res, MiFit - MrTomi-3.1.6-PL.apk

Posted

@tomurbanowicz Potwierdzam, bateria jest zużywania przy nieprawidłowym wyjściu z barometru/pozycji GPS. FW .49 i apka 3.1.5, tarcza bez sekundnika, z pliku bin. Spadek około 1% na 20 min.

btw. z tym zbieraniem co 30s, to częstotliwość aktualizacji wyświetlacza i kroków przy tarczy bez sekundnika. Podczas chodzenia widać jak często są aktualizowane kroki między tymi tarczami.

Posted

Firmware - PL-FW-0.0.9.49; Res - FW-9.49-tomi2; Tarcza - digit-tomi-invert; MiFit - MrTomi-3.1.6-PL; Bluetooth włączony non stop. Było kilka powiadomień.
Przez 4 godziny spadło 1%.

Posted

Mi od wczoraj nic nie spadło procentów, tarcza digit z własnymi przeróbkami.

Soft najnowszy.

Jednej nocy miałem duży spadek a to rzeczywiście mogło być przez te nowe funkcje w kompasie.

Ps

Jak ktoś chce to mam tarcze wg. Własnego pomysłu.

[mention=38368]tomurbanowicz[/mention] zmiana pozycji wg. Instrukcji z ruskiego 4pda, czy masz jakieś inne źródła?

Wystarczy zmienić pozycję, czy wielkość grafiki też jest w pliku?

978a34cf5e2679147325a2c781be3be9.jpg

https://mega.nz/#!Eb5xQKRb!kFyLt5NSyjJQVGVMxenhUHnSqRYLqqDL7dDf_v2METk

Posted

To na pewno załatwi sprawę zużycia energii przez barometr/GPS, ale uważam że poprawne zamknięcie barometru z poziomu zegarka również wystarcza.

U mnie bateria od rana tzn. 7.00 spadła 4% , cały czas włączonym bluetooth.  FW i res cały czas ten sam i tarcza digit3. Zauważyłem tylko dziwną rzecz, bateria trzymała cały czas ok i nagle poleciała o 2%.  

Posted

Proszę wytłumaczyć mi jak kobieta kobiecie ;-) jak zamienić i wyciagnąć tarczę ze starego res na bin? Uwielbiam tarczę z butkami Orkanusa, ale jest w starym resie. Wymyśliłam, że mogłabym podmieniać sobie za każdym razem bina, a nie czekać na RESa. Ma to sens?

• Like 1
Posted
Dzięki [mention=38368]tomurbanowicz[/mention] za tą wersje MIfit bez wymuszanej aktualizacji. Dzięki temu nie mam problemu z baterią. Super. Polecam wszystkim. 
Która to konkretnie wersja ?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
5 godzin temu, Lukaszlukasz napisał:

Jak ktoś chce to mam tarcze wg. Własnego pomysłu.

https://mega.nz/#!Eb5xQKRb

Przerobiona digit.

wyglada fajnie i chetnie ja wgram jesli pozwolisz i udostepnisz bez hasła

Edited by mrosi
Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...?
Posted

Przez przypadek (zegarek zdejmuję raz dziennie) zauważyłem, że świeciły się u mnie non stop diody do mierzenia pulsu. Przeklikanie w MiFit ustawień dotyczących pomiarów nic nie dało. Pomógł dopiero restart zegarka. Może ktoś ze zbyt dużym zużyciem energii ma podobnie tylko nie zauważył.

Posted

Co do spadków baterii ja u siebie zauważyłem że poziom baterii utrzymuje się na stałym poziomie i nagle uciekają 2% za to przez noc standardów wywala 4-5%. Wersję fw 49. I tarcza digital.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Posted
Tom MiFit 3.1.6 cały czas na siłę aktualizuje mi res, nie mogę wgrać żadnej przeróbki, bo zaraz mi aktualizuje, musiałem wrócić do 3.1.5

Może masz poprzednią wersję, bo podmieniłem później.
Posted (edited)

Z tego co średnio wyliczyli na 4PDA spadek baterii na FW 9.49 przy sekundowej tarczy wynosi średnio 15% na dobę. U mnie też to zauważyłem i nic nie daje prawidłowe wyłączenie kompasu. Dlatego ja wróciłem do FW 9.40 i testuję baterię.

Nie obyło się też bez małego problemu z downgradem - pomieszana jest kolejność w menu i nie wszystko odpowiada oryginałowi. Być może to przez MiFit 3.1.6 gdzie poprzemieniałem kolejności z robiłem downgrade, ale po przywróceniu wszystkiego w apce jak w oryginale nic to nie zmienia. Oczywiście nie widać tego jak wszystko mamy włączone w MiFit (całe menu), ale ja używałem tylko 4 rzeczy i tu właśnie jest mały problem.

39 minut temu, Gawronnek napisał:

Niby mam ostatnią, fw się nie aktualizuje tylko res, ale ściągnę jeszcze raz i zobaczę

Zrobiłem jeszcze z 2 poprawki do MiFit 3.1.6  i być może masz tą sprzed ostatniej.

14 godzin temu, BALezniak napisał:

Proszę wytłumaczyć mi jak kobieta kobiecie ;-) jak zamienić i wyciagnąć tarczę ze starego res na bin? Uwielbiam tarczę z butkami Orkanusa, ale jest w starym resie. Wymyśliłam, że mogłabym podmieniać sobie za każdym razem bina, a nie czekać na RESa. Ma to sens?

Nie da się tak. Możesz przepatrzyć sobie nowe tarcze i przerobić na ten wzór. Wtedy tak, nie będziesz mieć potem problemu po aktualizacji FW.

Edited by tomurbanowicz
Posted

No to u mnie jest okej odkąd wyłączyłem kompas w ten sposób a siedzę na tej popularnej tarczy .res 24h temu miałem 93% baterii a teraz mam 88%. Pomiar pulsu mam wyłączony. włączone są powiadomienia z sms, połączenia i email oraz podświetlenie tarczy ruchem nadgarstka.

Posted
8 godzin temu, fake4r napisał:

No to u mnie jest okej odkąd wyłączyłem kompas w ten sposób a siedzę na tej popularnej tarczy .res 24h temu miałem 93% baterii a teraz mam 88%. Pomiar pulsu mam wyłączony. włączone są powiadomienia z sms, połączenia i email oraz podświetlenie tarczy ruchem nadgarstka.

Mnie cały czas chodzi o tą tarczę:

24.jpg

OK, dla tych co chcą zrobić downgrade, a używali MiFit 3.1.6 - poradziłem sobie z problemikiem. 

Przed downgradem należy w MiFit 3.1.6 przywrócić domyślne ustawienie menu, zrobić synchronizację i sprawdzić w telefonie czy zadziałało. Następnie odinstalować MiFit 3.1.6, zrobić downgrade FW, a następnie zainstalować wersję MiFit 3.1.5 i tej wersji MiFit używać z FW 9.40.

Po tej operacji nie ma problemu z menu.

Osobiście MiFit 3.1.6 mi się nie podoba.

Testuję już FW 9.40 6 godzin - jak ręką odjął problem ze zjadaniem baterii.

Posted

Ja używam Digit3-PL.

Zmodyfikowałem nieco moją ulubioną tarczę:

digit3pl.jpg.9d61624b5d90fa57cc31508c2c34b4f3.jpg

BTW: jak wyłączyć raz włączony pomiar pulsu w menu STATUS? Po włączeniu cały czas mi na zielono mruga, dopiero wył/wł zegarka załatwia sprawę, ale...

Posted

Przypominam, że oprócz odpowiedniej edycji cytowanej zawartości, istnieje obowiązek edycji postów, a nie pisania jednego pod drugim. To tak gwoli ostrzeżenia, żeby za chwilę nie było niedomówień...

• Like 1
Posted
11 godzin temu, tomurbanowicz napisał:

Nie da się tak. Możesz przepatrzyć sobie nowe tarcze i przerobić na ten wzór. Wtedy tak, nie będziesz mieć potem problemu po aktualizacji FW. 

A czy jak już masz zrobiony szablon w niższej wersji res to da się go kopiować w zestawie do wyższej, czy za każdym razem zabawę zaczynasz od nowa i przerabiasz rysunek po rysunku? Muszę dziś siąść i pokombinować, skoro twierdzicie, że to proste i narysować se te kolorowe butki ;-)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...