omni7 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Super robota. Mi też jakoś ostatnio bardziej po drodze z wersją białą, ale jak jest wersja czarna to sama przeróbka to teraz fajna zabawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 Mnie dla odmiany zaczęły podobać się czarne wersje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Pytanie: co oznacza kłódka na tej tarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 4 minuty temu, Kornikowaty napisał: Pytanie: co oznacza kłódka na tej tarczy? Że zegarek jest "odblokowany" (przyciskiem). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Bardzo szybko spada mi poziom baterii po aktualizacji, ktoś też ma ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 (edited) Czy jest jakieś ryzyko wgrywania tych tarcz na najnowszym 0.9.49 FW? Nie wiem czy były uaktualniane do najnowszej wer.? Czy są kompatybilne z 0.9.49? Edited November 18, 2017 by Kornikowaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Bardzo szybko spada mi poziom baterii po aktualizacji, ktoś też ma ten problem?U mnie tak jakby też Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Tomi czy na najnowszym oprogramowaniu będą mi działały te tarcze, które robiłeś mi ostatnio z cyframi na analogowych tarczach plus ta Twoja ostatnia ciemna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiorr Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 U mnie tak jakby też Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaPotwierdzam. Zdecydowanie szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapiq Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 w kwestii pożerania baterii, czy zauważyliście u siebie bardzo częste działanie diody pomiaru tętna? u mnie praktycznie co minutę widzę jak mruga, choć nie włączałem tej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Takie co minutowe mruganie raczej by tak, baterii nie pożerało, chyba że to jest jakiś bug w fw. U mnie raczej nie mruga, obserwuję kilka minut i nic takiego nie widzę. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Wyłączyłem i włączyłem opaskę, teraz jest okej. Mam wrażenie, że od momentu włączenia barometru strasznie prąd zaczął uciekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Bardzo szybko spada mi poziom baterii po aktualizacji, ktoś też ma ten problem?Od wczoraj 10 procent na same powiadomienia, wcześniej 20 procent w 6 dni.W sumie 30 procent na 7 dni, trochę dużo. Coś ostatnio wIęcej pobiera niż kiedyś mam wrażenie. Niedawno 86 procent baterii starczyło na 25 dni działania. Edycja po 12 godzinach: bateria w zegareku przez noc spadła od kolejne 20 procent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Ja właśnie ładuję do pełna. Wcześniej tak około 20 dni mi wytrzymywała nie rozładowując do zera oczywiście tylko do ~10% lub ewentualnie nieco poniżej. Zobaczę jak to będzie szło teraz, ale ewidentnie zużycie baterii jest zwiększone i to sporo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 A jak jest z modyfikacją tła na pozostałej części softu? Czy jest to w jakis sposob zablokowane zeby zmienic cale menu np na invert? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 (edited) Ponieważ podoba mi się ta tarcza, zrobiłem pogodę, niestety czarno-białą, bo nie miałem czasu, i niestety kosztem małych ikon w pogodzie, ale tarcze widzę cały czas, do pogody zaglądam rzadko. w załączniku przerobione pliki pogody, trzeba je wgrać do pliku res Redmi Note 4X biala pogoda.zip Tak wygląda wtedy pogoda Edited November 18, 2017 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 (edited) Heh, mam problem z MOD 3.1.6 - przebudowali kod i nie wszystko mi jeszcze działa.... Poprawione tłumaczenia FW. Edited November 19, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Aż takie duże zmiany w kodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Widzę że jednak zegarek nie potrzebuje gps i odpalonej aktywności w mifit aby wyświetlić współrzędne i wysokość. Wczoraj sprawdzałem w domu i dlatego nie chciał wczytać tych informacji, a teraz jestem na zewnątrz i się wyświetla wszystko. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 (edited) 10 minut temu, fake4r napisał: Widzę że jednak zegarek nie potrzebuje gps i odpalonej aktywności w mifit aby wyświetlić współrzędne i wysokość No, ale GPS w zegarku musi być, a przez to ciągnie sporo baterii. Edited November 19, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Tak ale jest bardziej funkcjonalny przez to, że może działać bez apki. Z resztą opcja raczej mało przydatna i do włączenia tylko na chwilę jakby ktoś chciał sprawdzić ciśnienie czy wysokość.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) 13 godzin temu, Gawronnek napisał: w załączniku przerobione pliki pogody, trzeba je wgrać do pliku res Redmi Note 4X biala pogoda.zip Możesz powiedzieć jak to wszystko wykonac? Żeby to przerobić na biało i pogoda ? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edited November 19, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Po wgraniu tej MrTomi-digit3-inv-pl.bin tarczy pogoda jest na czarnym tle, aby była tak jak moja, trzeba b rozpakować najnowszy .res i podmienić w nim pliki, które zamieściłem w .zip. Po wgraniu tak przygotowanego pliku .res pogoda będzie na białym tle, jednak w pogodzie bipa też tak będzie, bo to te same ikonki są, nie wygląda to super, ale tarcze widzę cały czas a do pogody praktycznie nie zaglądam, w telefonie jest szybciej i bardziej szczegółowo. Redmi Note 4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiif1 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Jest mozliwosc zmiany miesiecy z dniem? Dziwne jest to dla mnieA wgranie fw odwracajacego nic nie daje ;/ chyba ze zle rozumiem jakie sa zmiany w tym fwWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 Jest mozliwosc zmiany miesiecy z dniem? Dziwne jest to dla mnieA wgranie fw odwracajacego nic nie daje ;/ chyba ze zle rozumiem jakie sa zmiany w tym fwWysłane z iPhone za pomocą TapatalkA na jakiej tarczy to sprawdzasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiif1 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Standardowych co sa wgrane juz z plikiem rsWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 Niemożliwe. Pokaż zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 @tomurbanowicz odwrócone dni działają U Ciebie też nie da się zmienić pogody na jakieś miasto? Wpisałem jakieś zagraniczne, ciepłe miasto i na zegarku nadal widnieje moja mroźna lokalna prognoza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 16 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Mam I nic do szczęścia amazfitowego mi nie potrzeba A dałoby radę zrobić biała wersje ? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) Może komuś się to przyda. To takie moje spostrzeżenia odnośnie zużycia baterii przez barometr i określenie pozycji przez GPS. Bateria faktycznie spada ok 4% na godzinę jeżeli włączymy tą funkcje wchodząc w kompas i przesuwając w lewo, ale to już pewnie wszyscy wiedzą. U mnie ta funkcja była włączona cały czas ponieważ z barometru wychodziłem dusząc guzik funkcyjny i gdy po pewnym czasie wchodziłem ponownie barometr oraz GPS ( jeśli złapał sygnał) był aktywny. Przez przypadek zauważyłem, że aby wyłączyć barometr i GPS należy przesunąć ekran palcem w prawo czyli wrócić do kompasu, zamiast dusić guzik. Czy też to zauważyliście? Zapomniałem dodać, że po tym zabiegu przestał spadać poziom baterii. Edited November 19, 2017 by omni7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Przecież jest biała Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) 46 minut temu, Gawronnek napisał: Przecież jest biała Tak ale chciałbym żeby pogoda została tak jak jest a uzyskać tylko 24h tryb. Twoim sposobem się rozmywa pogoda w BIPie z tego co rozumiem Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edited November 19, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiif1 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 ProszeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 Pisałem kilka razy, że do tej tarczy nie ma możliwości zmiany daty. Wieczorem przygotuje wersję invert 24H. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) mogę wstawić swoją, przerobiłem wg Twoich wskazówek, oczywiście z czarna pogodą Edited November 19, 2017 by Gawronnek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts