Jump to content

Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje

tomurbanowicz

Recommended Posts

3 minuty temu, pbrzuch napisał:

jak wyłączyć barometr?

Pisałem o tym kilka postów wyżej...

Żeby wyłączyć barometr i GPS należy przesunąć ekran palcem w prawo czyli wrócić do kompasu, zamiast dusić guzik.

A ja zostanę na nowej wersji, będę was informował jak długo wytrzyma bateria. Na razie wygląda jakby wszystko było ok, ale myślę że do jutrzejszego wieczoru się okaże. Na poprzedniej wersji spadało ok 4% dziennie. Zobaczę jak to będzie teraz.

2 minuty temu, fake4r napisał:

Są nowe opcje - można wybrać kolejność menu w zegarku. (PS. to jest nie przetłumaczone)

Nie będę tego tłumaczyć, niech to zrobią chińczyki.

1 minutę temu, omni7 napisał:

A ja zostanę na nowej wersji, będę was informował jak długo wytrzyma bateria. Na razie wygląda jakby wszystko było ok, ale myślę że do jutrzejszego wieczoru się okaże. Na poprzedniej wersji spadało ok 4% dziennie. Zobaczę jak to będzie teraz.

A jakiej tarczy używasz?

moze to kwestia ppmisru hr.

w nowym mifit jest automatyczne hr. w n&f mozna wlaczyc odczyt hr z bip bez koniecznosci sterowania przez n&f

btw. dziwnoe to dziala. jka wylaczysz w mifit wykrywanie tentna to n&f tego nie uruchamia. chyba ze w trybie continous.

w trybie 1m sterowanym przrz bipa noe rusza

Tomurbanowicz ja używam twojej najnowszej tarczy, tylko trochę zmodyfikowanej, ale to kosmetyka. Jak wrzuciłem ją pierwszy raz zauważyłem, że sekundy się zacinały. Tak było może z dwie minuty a potem wszystko się uspokoiło i teraz chodzi bez zarzutu. 

digitKolor.png

Jezeli to wszystko zrobiles to zostaje jeszcze opcja ze fw nie zgrywa się z res
Może spróbuj jakąś starszą wersje wgrać...

Ale nie mogę sparować zegarka z gadgetbridge. Więc jak mam to zrobić? 3 telefony i d*pa wszystkie widzą przez bluetooth ale gadgetbridge nie chce połączyć.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Ponowie pytanie. Jak można wyłączyć lub naprawić aktualizacje gps w mifit app? Zmieniłem FW na 0.0.9.40 i dalej mam komunikat za każdym razem jak odpalam mifit. Jest to bardzo wkurzające bo trwa z jakieś 20 min.

Screenshot_2017-11-19-15-03-50.jpg

Edited by PonkWTF

Już modyfikuję najnowszy, MiFit żeby nie próbował wrzucać 9.49.
Już można pobrać modyfikację moda z pierwszego postu.
Hej, czy aktualizacja res tez jest wylaczona? Uzywam teraz starszego firmware natomiast mifit chcialem nowszy (ostatni mod) i wymusilo aktualizacje res

U mnie ubył tylko 1%, więc jest bardzo dobrze. Problem był tylko zaraz po instalacji, a na to pomogło zrestartowanie zegarka. Zaraz sprawdzę z ciekawości, jaki wpływ na zużycie ma wyjście z barometru guzikiem (zamiast przesunięcia palcem) 

2 minuty temu, woyto napisał:

U mnie ubył tylko 1%, więc jest bardzo dobrze. Problem był tylko zaraz po instalacji, a na to pomogło zrestartowanie zegarka. Zaraz sprawdzę z ciekawości, jaki wpływ na zużycie ma wyjście z barometru guzikiem (zamiast przesunięcia palcem) 

A MiFit jaka wersja? No i tarcza.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...