Gawronnek Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Pliki danej tarczy wygrywasz do niego res i po sprawie, czyli raz robisz png, ale za każdym razem musisz rozpakować res wgrać te pliki, spakować ponownie, i wgrać do bipa. Możesz Redmi Note 4X Też zrobić tarcze bin i wgrywać ją niezależnie od wersji res czy firmware. Wszystko masz dokładnie opisane w 1 poście. 1
tomurbanowicz Posted November 21, 2017 Author Posted November 21, 2017 Jak masz już swoje pliki przerobione to wystarczy rozpakować nowy RES, wrzucić tam swoje przeróbki i spakować ten nowy RES. Cała filozofia. 1
pbrzuch Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 wiecie jakimi zasadami rzadzi aie aktualizacj wartpsci hr na tarczach zegarka. mam hr cykliczny z mifita. mam hr cykliczny z n&f , a zmian na tarczy nie ma. choc w status zmiany sa i dopiero wejscie w status odswieza wartosc na tarczy. znacie inny sposob?
tomurbanowicz Posted November 22, 2017 Author Posted November 22, 2017 Jak wlaczasz cykliczność w MiFit? I jaki FW?
dan-tom Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Jak wlaczasz cykliczność w MiFit? I jaki FW? Wchodzisz w mi fit, w urządzenie amazfit bip i tam na dole jest wykrywanie tętna. Można ustawić kilka opcji czasowych.I faktycznie w mi fit ładnie mierzy ale w statusie tarczy (digit3) nie pokazuje tętna, chyba że wymuszę w zegarku.W mi fit brakuje mi teraz tylko jednej opcji, transliteracji i byłoby wszystko ok, żadnych innych programów nie trzeba byłoby używać aby jakoś rozsądnie korzystać z Amazfita.
tomurbanowicz Posted November 22, 2017 Author Posted November 22, 2017 (edited) 40 minut temu, dan-tom napisał: Wchodzisz w mi fit, w urządzenie amazfit bip i tam na dole jest wykrywanie tętna Pokaż screen, bo ja tego nie widzę u siebie. Jaka wersja MiFit? Transliteracja byłaby super. Próbowałem zrobić to w Taskerze, ale za dużo jak dla mnie mieszania. Edited November 22, 2017 by tomurbanowicz
omni7 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 6 minut temu, tomurbanowicz napisał: Pokaż screen, bo ja tego nie widzę u siebie. Jaka wersja MiFit? Transliteracja byłaby super. Próbowałem zrobić to w Taskerze, ale za dużo jak dla mnie mieszania. tomurbanowicz odnośnie wykrywania tętna, to jest w wersji MiFit 3.1.6, a ty chyba pisałeś, że używasz 3.1.5. W tej nowej wersji to jest w pozycji menu nad ustawieniami pogody.
tomurbanowicz Posted November 22, 2017 Author Posted November 22, 2017 Kombinuję, żeby w tarczy Digit3 zamiast kalorii wstawić kilometry:
tomurbanowicz Posted November 22, 2017 Author Posted November 22, 2017 (edited) No, przekombinowałem - zegarek umarł i czeka go reanimacja, muszę czekać do rozładowania baterii, a to może potrwać, bo 2 dni temu naładowałem do pełna. Edited November 22, 2017 by tomurbanowicz
Zulwiczek2017 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Czy mógłby ktoś pobrać moda mifit lolex 3.1.6 z 4PDA bo nie mam konta a ruskie nie znam. Chciałbym z tego względu że tam jest stały pomiar tętna i w modzie id kolegi tej opcji nie ma
FromWP Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 11 minut temu, Zulwiczek2017 napisał: Czy mógłby ktoś pobrać moda mifit lolex 3.1.6 z 4PDA bo nie mam konta a ruskie nie znam. Tu masz linka do dysku z Lolexami https://yadi.sk/d/keOGRum03LPpEc a tu mody MiuiRu też niezłe: https://miui.su/app/mifit
Zulwiczek2017 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 (edited) Super. Dzięki właśnie o to mi chodziło. Tętno ustawione na pomiar co minutę Jeszcze pytanko. Jest jakiś mod mifit który miałby ciągle podświetlane wyświetlacza? Edited November 22, 2017 by Zulwiczek2017
Szerszen91 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Witam. Mam problem telefon nie chce mi się łączyć z zegarkiem próbowałem już każdej wersji mifita i GadgetBridge dodam że używam Xiaomi mi5 jedynie co to na telefonie żony (Moto g) łączy się z GadgetBridge z mifitem nie próbowałem (aktualnie w pracy) A więc proszę o pomoc co może być powodem ??
plahoo83 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Witam. Mam problem telefon nie chce mi się łączyć z zegarkiem próbowałem już każdej wersji mifita i GadgetBridge dodam że używam Xiaomi mi5 jedynie co to na telefonie żony (Moto g) łączy się z GadgetBridge z mifitem nie próbowałem (aktualnie w pracy) A więc proszę o pomoc co może być powodem ??Spróbuj wyczyścić cache Bluetooth dla wszystkich serwisówWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
alban7314 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Witam. Mam problem telefon nie chce mi się łączyć z zegarkiem próbowałem już każdej wersji mifita i GadgetBridge dodam że używam Xiaomi mi5 jedynie co to na telefonie żony (Moto g) łączy się z GadgetBridge z mifitem nie próbowałem (aktualnie w pracy) A więc proszę o pomoc co może być powodem ??Też tak miałem z Mi5. Ale później załapał. Jak wgrałem na innym telefonie nowy firmware.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Szerszen91 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 2 hours ago, plahoo83 said: Spróbuj wyczyścić cache Bluetooth dla wszystkich serwisów Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Jak to zrobić bo na mi 5 nie mogę znaleźć menadżera aplikacji?
plahoo83 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Jak to zrobić bo na mi 5 nie mogę znaleźć menadżera aplikacji?Ustawienia -> opcje aplikacji -> zainstalowane -> wyszukaj Bluetooth, w każdej aplikacji naciśnij wyczyść dane.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Posted November 23, 2017 Author Posted November 23, 2017 (edited) Moja najnowsza modyfikacja tarczy digit4 Edited November 23, 2017 by tomurbanowicz 2
fake4r Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Nie do poznania Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
dan-tom Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Zamień tylko miesiące z dniem i będzie gitara
tomurbanowicz Posted November 23, 2017 Author Posted November 23, 2017 (edited) 14 godzin temu, dan-tom napisał: Zamień tylko miesiące z dniem i będzie gitara Z tym akurat w tej "tarczy" nie ma problemu - bez ingerencji w programowanie można zmienić Z dziennika "cegły"... Drugi dzień bez widocznych oznak, ale przez BT jeszcze telefon zegarek wykrywa, ale nie łączy się z nim przez GB, czy MiFit - czyli jest włączony i bateria jeszcze naładowana. Uważajcie z downgrade'em - ja akurat problemu nie miałem z zejściem o jedną wersję w dół, ale istnieje mimo wszystko ryzyka cegły. Kilka osób zaliczyło cegłę przy zejściu o 2 wersje firmware'u w dół, tak, że, miejcie to na uwadze. No niestety, nie udała się reanimacja. Ciężka prawda w podsumowaniu na chińskim forum (to nie moje): Cytat Facts we have: to understand:* during the update of the firmware the connection or the firmware failed when it was being uploaded to the watch.* We got the black screen when we tried to restart the watch, because the data in the memory was corrupted.* The watch doesn't reboot.* The watch can be located via Bluetooth.* You cannot pair the watch with any phone because the screen is not loading any data.* There is no factory reset or factory mode menu in the watch. The SAT told me to send the watch to the seller to be verified and opt-in to a refund, because this is not going to solve anything.We have already tried to drain the battery and charge it again and nothing.This is it. Edited November 23, 2017 by tomurbanowicz
woyto Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 @tomurbanowicz Będziesz im odsyłać swojego BIPa?
tomurbanowicz Posted November 23, 2017 Author Posted November 23, 2017 23 minuty temu, woyto napisał: @tomurbanowicz Będziesz im odsyłać swojego BIPa? Raczej nie, bo to nie byłoby uczciwe...
Dukee Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 (edited) Śledzę ten wątek od początku i szkoda mi @tomurbanowicz Sporo wniósł do tematu. Dzisiaj jest black friday, może jest jakaś ciekawa oferta na nowego Bip'a ;)? Znalazłem na facebookowej grupie fajny watch face bez sekund (więcej baterii) - dosyć popularny w tym wątku. Teraz pytanie, czy da się zrobić bin z "naszymi" tygodniami, bo niestety ten jest po rosyjsku? Załączam zdjęcie i plik bin. cmpr47_megavolt85_digit3_24nosec.zip Edited November 24, 2017 by Dukee
tomurbanowicz Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 (edited) Raczej się nie wyłączę z aktualizacji, mam już kilka, ale nie mam jak sprawdzić.... Za dużo już tu zrobiłem Hmm.... Zbieram na nowego Amazfit BIP - chętnych proszę o wsparcie (http://www.urbanowicz.net.pl/donate) Edited November 24, 2017 by tomurbanowicz 1
Dukee Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 7 minut temu, tomurbanowicz napisał: Raczej się nie wyłączę z aktualizacji, mam już kilka, ale nie mam jak sprawdzić.... Za dużo już tu zrobiłem Hmm.... Zbieram na nowego Amazfit BIP - chętnych proszę o wsparcie Jako, że korzystam z Mifit przerobionej przez Ciebie i jestem mega zadowolony puściłem cegiełkę :). Dzięki też za tutek do wgrywania firmware'u. 1 1
tomurbanowicz Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 Black Friday - 3 dni promocja: https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_668632.html
Dukee Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 Znalazłem kolejną fajną tarczę z 4pda. Póki co nie mam pliku bin, udostępnię jak dostanę. Są kilometry i znowu do zmiany dni tygodnia...
seb11_11 Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 Raczej się nie wyłączę z aktualizacji, mam już kilka, ale nie mam jak sprawdzić.... Za dużo już tu zrobiłem Hmm.... Zbieram na nowego Amazfit BIP - chętnych proszę o wsparcie Bardzo chętnie, krótka instrukcja bo mam problem z ogarnięciem metodyWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 Przed chwilą, seb11_11 napisał: Bardzo chętnie, krótka instrukcja bo mam problem z ogarnięciem metody Przycisk w moim podpisie.
seb11_11 Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 Przycisk w moim podpisie.Przepraszam, jaki przycisk????? Chyba już stary się robięWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 (edited) 1 minutę temu, seb11_11 napisał: Przepraszam, jaki przycisk????? Chyba już stary się robię Może masz wyłączoną opcję widoków podpisów (donate paypal): http://www.urbanowicz.net.pl/donate Edited November 24, 2017 by tomurbanowicz
seb11_11 Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 Może masz wyłączoną opcję widoków podpisów (donate paypal): http://www.urbanowicz.net.pl/donateDuże piwko , bez Ciebie ten zegarek nie byłby taki fajny. Fajnie że zostajeszWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1
Recommended Posts