Jump to content

Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje

tomurbanowicz

Recommended Posts

Nowy soft śmiga jak na razie bez problemu. Nowy GadgetBridge szybciutko wgrywa tarcze z pliku BIN, bez porównania do plików RES.

Co do tarcz, może jakaś porada jak zmienić tarcze z ZIP na BIN, bo deko się pogubiłem, albo przeoczyłem. Interesuje mnie tarcza fake4r-03.zip, ale jest ona właśnie tylko w zipie.

Edited by kodipar78

W zipie są obrazki od danej tarczy, jak ktoś chce samemu sobie skomponować własną. Jak to układu tarcz BIN zrobić to nie wiem, chyba nie bardzo...

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Edited by fake4r

@tomurbanowicz mógłbyś to też przetłumaczyć? Chociaż nie wiem co znaczą te 2 skóry NL i EL. I w zasadzie tylko ciśnienie się ładuje a reszta nie.

4160f795bbeda8a170deb73c5231965b.jpg

Już wiem, trzeba włączyć GPS i odpalić aktywność w mifit. NL i EL to współrzędne geograficzne.

b6d531eb4816b6d92c305fc231026a75.jpg

Edited by fake4r
  • Like 1

22 godziny temu, ropian napisał:

Witam

Podczas aktualizacji fw  (pl i angielski org )pojawia się komunikat problem z transferem metadanych firmware

Aktualnie mam 0.94 en który zainstalował się z mi fit mi fit 3.1.5 z 1 strony

GB poprzedni i ten nowszy

Tak  dla kogoś jak będzie miał taki sam problem

Poczekałem aż bateria spadnie do 0 i się wyłączy następnie naładowałem do pełna uruchomiłem GB wgrałem 0.94 fw potem res i zegarek się odpalił i działa

Niestety ale  u mnie przycisk szlag trafił i nie mogę wybudzać zegarka(uruchamiam GB i klikam znajdź zegarek to wtedy mogę poruszać się po zegarku)

Jak ktoś wie na temat jakiegoś myku aby można było odblokować zegarek bez bocznego przycisku niech napisze

Edited by ropian

@tomurbanowicz Mam prośbę, możesz wrzucić orginalną czarna tarcze do V0.0.9.49. Albo odpowiedzieć na pytanie czy wszystkie tarcze pasują do najnowszego FW?

@fake4r dowiedziałeś się ci to oznacza?

Można wyłączyć te komunikaty w jakiś sposób? 

Możesz zrobić to sam. Pasuje tylko RES dedykowany do 9.49 - musisz skompilować pod ten FW.

5 godzin temu, fake4r napisał:

@tomurbanowicz mógłbyś to też przetłumaczyć?

Jasne, tylko co to jest NL i to drugie? Bo jeśli to współrzędne to co oznaczają dokładnie? N to północ, a L?

Edited by tomurbanowicz

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...