tomurbanowicz Posted November 25, 2017 Author Share Posted November 25, 2017 A jaki MiFit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 A jaki MiFit? Mifit 3.1.6.1Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 25, 2017 Author Share Posted November 25, 2017 Oryginalny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Oryginalny? MrTomi-3.1.6-PL.apk z pierwszego posta. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob8@int Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Jest jakiś sposób żeby dane z Mifit przerzucić do Endomondo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plahoo83 Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Jest jakiś sposób żeby dane z Mifit przerzucić do Endomondo? Jak narazie to można za pomocą Notify & Fitness wyeksportować do Stravy i później za pomocą taipiiirik synchronizować do EndomondoWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) Tarcza Digit3 24h i wersja 12h bez sekund ze zmienionym layoutem i kilometrami zamiast kalorii. EN_Digit3_Big24H_NoSec_Distance2.bin EN_Digit3_Big12H_NoSec_Distance2.bin Edited November 26, 2017 by pbrzuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemen Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Ludziska, Kiedys ktos wspominal, ze ktorys z braci Rosjan zaoferowal za $20 przerobienie fw w ten sposob, zeby zamiast znakow zapytania w tresci powiadomien byly polskie literki. Mysle, ze warto byloby te $20 wydac. Ma ktos namiary jak to ogarnac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 26, 2017 Author Share Posted November 26, 2017 (edited) Coś Ci się pomyliło... Nie ma możliwości na tą chwilę żeby były PL znaki zamiast znaków zapytania - po prostu nie ma tych znaków fizycznie w zegarku, ba, nawet większej czcionki nie ma. To za 20 dolców to było na temat spolszczenia opaski MiBand 2. Edited November 26, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemen Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 No fakt, moglem cos pomylic, a szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Tom mógłbyś wstawić polskie dni tygodnia w tą ostatnio zamieszczoną tarcze? Ma nawet odwrócona datę Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 26, 2017 Author Share Posted November 26, 2017 3 minuty temu, Gawronnek napisał: Tom mógłbyś wstawić polskie dni tygodnia w tą ostatnio zamieszczoną tarcze? Ma nawet odwrócona datę Możesz rozpakować tą moją 24h i wrzucić do tej co podałeś tarczy moje dni tygodnia - będą pasować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 1 godzinę temu, Gawronnek napisał: Tom mógłbyś wstawić polskie dni tygodnia w tą ostatnio zamieszczoną tarcze? Ma nawet odwrócona date grafiki dni tygodnia beda pasowac z digit3 od Toma. tylko ze maja przesuniety inseks o 1 bo wczesniej wrzucilem ikone kilomterow. w mojek bodajże zaczyna sie od #23 a u Toma #22. przenumeruj wszystkie sni tygodnia. na fb mowili zw mozna by dopisac Jeszcze procent baterii. zobacze jak to bedzie wygladalo moze rzeczywisxie warto. musze sodac jeszcze myslnik w dacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Jest możliwość dodana sekundnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 wymagało to jednak trochę więcej pracy niż przegranie grafik, ale działa PL_Digit3_Big24H_NoSec_Distance2.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 ...a napis Pogoda zamiast Amazfit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 22 minuty temu, xiar napisał: Jest możliwość dodana sekundnika? specjalnie wywalilem sekundy zeby mozna bylo powiekszyc grafiki godziny i minut. 12 minut temu, xiar napisał: ...a napis Pogoda zamiast Amazfit. to zrobisz sam skryptem dial2img wg opisu Toma. do edycji 01.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) poprawiłem po swojemu, napis pogoda oraz kolorki stópek i serca Edited November 26, 2017 by Gawronnek 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 1 godzinę temu, pbrzuch napisał: specjalnie wywalilem sekundy zeby mozna bylo powiekszyc grafiki godziny i minut. A masz może gdzieś tą tarcze z sekundami, żeby udostępnić, mi akurat sekundnik często przydaje się w pracy... Ważne żeby były sekundy i kilometry, nie musi być z polskimi dniami tygodnia, To sobie już sam przerobie. Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) Wgrałem jeszcze raz FW, razem z resem i najnowszą apką i nadal po wejściu w "STATUS" i zmierzeniu pulsu, dioda nie gaśnie. Sprawdzicie, czy macie tak samo? Edited November 26, 2017 by woyto błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Przestaje po około minucieRedmi Note 4XPrzestaje po około minucieRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 A u mnie gaśnie od razu po wyjściu. Mifit 3.1.7.1, fw 59 i res został stary 49. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) 5 minut i nadal się świeci wgram jeszcze raz FW Edit: Cholera, nie powiodła się aktualizacja FW, pierwszy raz wyszedł mi problem z tym. Edit2: Jednak dało się ponownie połączyć z opaską i zainstalować na nowo FW (zawsze przed aktualizacją ustawiam, żeby była widoczna na BT, może to pomogło) Edit3: Nadal ta dioda ciągle nie gaśnie po rozpoczęciu pomiaru, poddaję się. Zaczekam na update i do tej pory nie będę tego uzywać. Edited November 26, 2017 by woyto Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) Malo miejsca na wyswietlaczu. ale jakos upakowalem full zestaw pbrzuch_Digital_Circle_EN_24h_v1.bin v2 ma ikony pogody po prawej pbrzuch_Digital_Circle_EN_24h_v2.bin Edited November 26, 2017 by pbrzuch 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 26, 2017 Author Share Posted November 26, 2017 5 godzin temu, omni7 napisał: A masz może gdzieś tą tarcze z sekundami, żeby udostępnić, mi akurat sekundnik często przydaje się w pracy... Ważne żeby były sekundy i kilometry, nie musi być z polskimi dniami tygodnia, To sobie już sam przerobie. Z góry dzięki https://miuipolska.pl/forum/topic/29051-amazfit-bip-oraz-mifit-modyfikacje/?page=44&tab=comments#comment-408243 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukee Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 7 godzin temu, Gawronnek napisał: wymagało to jednak trochę więcej pracy niż przegranie grafik, ale działa PL_Digit3_Big24H_NoSec_Distance2.bin Taka mała dygresja. Nie lepiej kroki zrobić zielone zamiast niebieskich? Lepiej byłoby widać... Mimo to najlepsza tarcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) 42 minuty temu, pbrzuch napisał: Malo miejsca na wyswietlaczu. ale jakos upakowalem full zestaw ] A jeśli będzie więcej niż 9999 kroków? @Dukee przerobienie na zielony, zobaczę w wolnej chwili czy mi podejdzie takie rozwiązanie Redmi Note 4X Edited November 26, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 27 minut temu, Gawronnek napisał: A jeśli będzie więcej niż 9999 kroków? kolko bedzie na 100%. detale krokow sa statusie. w poprzdniej do ktorej dorobiles PL nie ma na maine w ogole krokow tyko dystans. idea jest taka zeby na mainie miec komplet informacji. poza tym to proof of concept przrbudowy interefsu w ogole z dodaniem i usuwaniem elementow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: https://miuipolska.pl/forum/topic/29051-amazfit-bip-oraz-mifit-modyfikacje/?page=44&tab=comments#comment-408243 Dzięki, teraz sekundy są, ale niestety nie zlicza mi żadnych danych :/ Mam FW 9.59 a res z poprzedniej wersji 9.49 invert-white.res Masz pomysł co może być nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 26, 2017 Author Share Posted November 26, 2017 1 minutę temu, omni7 napisał: Dzięki, teraz sekundy są, ale niestety nie zlicza mi żadnych danych :/ Mam FW 9.59 a res z poprzedniej wersji 9.49 invert-white.res Masz pomysł co może być nie tak? Bez zegarka tego nie poprawię :/ Na wszelki wypadek wrzuć tarczę 24h z pierwszej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 17 minut temu, tomurbanowicz napisał: Bez zegarka tego nie poprawię :/ Na wszelki wypadek wrzuć tarczę 24h z pierwszej strony. Ok rozumiem, miej tą tarcze na uwadze jak już dorobisz się nowego zegarka. Na razie wrzucę sobie tarczę, którą dziś wszyscy obrabiają bez sekund, ale wersje kolegi Gawronnka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) layout Digital Circle v4 nie bedzie mial konfliktow pomiedzy obiektami. usunalem ozdobniki. sami sobie dorobocie separatory i polskie dni tygodnia. v5 ma kroki w kółku pbrzuch_Digital_Circle_EN_12h_v4.bin pbrzuch_Digital_Circle_EN_24h_v4.bin pbrzuch_Digital_Circle_EN_24h_v5.bin Edited November 26, 2017 by pbrzuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
plahoo83 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Koledzy ze wschodu udostepnili narzedzie dzieki ktoremu jeszcze latwiej mozna edytowac skorki zegarka. AmazfitBipTools 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukee Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 21 godzin temu, Gawronnek napisał: wymagało to jednak trochę więcej pracy niż przegranie grafik, ale działa PL_Digit3_Big24H_NoSec_Distance2.bin Po włączeniu trybu DND na głównym ekranie zamiast ikonki sygnalizującej włączenie tego trybu pojawia się ikona baterii. Dziwne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 27, 2017 Author Share Posted November 27, 2017 (edited) 8 godzin temu, plahoo83 napisał: Koledzy ze wschodu udostepnili narzedzie dzieki ktoremu jeszcze latwiej mozna edytowac skorki zegarka. AmazfitBipTools Właśnie przymierzam się do zrobienia tutoriala na pierwszą stronę. Ale uważajcie na to, bo mała nieuwaga i po zegarku - tak jak mnie się przytrafiło... Edited November 27, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts