Jump to content

Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje

tomurbanowicz

Recommended Posts

Ludziska, 

Kiedys ktos wspominal, ze ktorys z braci Rosjan zaoferowal za $20 przerobienie fw w ten sposob, zeby zamiast znakow zapytania w tresci powiadomien byly polskie literki. 

Mysle, ze warto byloby te $20 wydac. Ma ktos namiary jak to ogarnac? 

Coś Ci się pomyliło... Nie ma możliwości na tą chwilę żeby były PL znaki zamiast znaków zapytania - po prostu nie ma tych znaków fizycznie w zegarku, ba, nawet większej czcionki nie ma. To za 20 dolców to było na temat spolszczenia opaski MiBand 2.

Edited by tomurbanowicz

1 godzinę temu, Gawronnek napisał:

Tom mógłbyś wstawić polskie dni tygodnia w tą ostatnio zamieszczoną tarcze? Ma nawet odwrócona date

grafiki dni tygodnia beda pasowac  z digit3 od Toma. tylko ze maja przesuniety inseks o 1 bo wczesniej wrzucilem ikone kilomterow. w mojek bodajże zaczyna sie od #23 a u Toma #22. przenumeruj wszystkie sni tygodnia. na fb mowili zw mozna by dopisac Jeszcze procent baterii. zobacze jak to bedzie wygladalo moze rzeczywisxie warto. musze sodac jeszcze myslnik w dacie

22 minuty temu, xiar napisał:

Jest możliwość dodana sekundnika?

specjalnie wywalilem sekundy zeby mozna bylo powiekszyc grafiki godziny i minut.

12 minut temu, xiar napisał:

...a napis Pogoda zamiast Amazfit.

to zrobisz sam skryptem dial2img wg opisu Toma. do edycji 01.png 

1 godzinę temu, pbrzuch napisał:

specjalnie wywalilem sekundy zeby mozna bylo powiekszyc grafiki godziny i minut.

A masz może gdzieś tą tarcze z sekundami, żeby udostępnić, mi akurat sekundnik często przydaje się w pracy... Ważne żeby były sekundy i kilometry, nie musi być z polskimi dniami tygodnia, To sobie już sam przerobie. Z góry dzięki :)

5 minut i nadal się świeci :|  wgram jeszcze raz FW 
Edit: Cholera, nie powiodła się aktualizacja FW, pierwszy raz wyszedł mi problem z tym. 
Edit2: Jednak dało się ponownie połączyć z opaską i zainstalować na nowo FW (zawsze przed aktualizacją ustawiam, żeby była widoczna na BT, może to pomogło) 
Edit3: Nadal ta dioda ciągle nie gaśnie po rozpoczęciu pomiaru, poddaję się. Zaczekam na update i do tej pory nie będę tego uzywać.

Edited by woyto

5 godzin temu, omni7 napisał:

A masz może gdzieś tą tarcze z sekundami, żeby udostępnić, mi akurat sekundnik często przydaje się w pracy... Ważne żeby były sekundy i kilometry, nie musi być z polskimi dniami tygodnia, To sobie już sam przerobie. Z góry dzięki :)

https://miuipolska.pl/forum/topic/29051-amazfit-bip-oraz-mifit-modyfikacje/?page=44&tab=comments#comment-408243

42 minuty temu, pbrzuch napisał:
Malo miejsca na wyswietlaczu. ale jakos upakowalem full zestaw

]

A jeśli będzie więcej niż 9999 kroków?

@Dukee przerobienie na zielony, zobaczę w wolnej chwili czy mi podejdzie takie rozwiązanie

Redmi Note 4X

Edited by mrosi
Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy...

27 minut temu, Gawronnek napisał:

A jeśli będzie więcej niż 9999 kroków?

kolko bedzie na 100%. detale krokow sa statusie. w poprzdniej do ktorej dorobiles PL nie ma na maine w ogole krokow tyko dystans.

idea jest taka zeby na mainie miec komplet informacji. poza tym to proof of concept przrbudowy interefsu w ogole z dodaniem i usuwaniem elementow.

1 minutę temu, omni7 napisał:

Dzięki, teraz sekundy są, ale niestety nie zlicza mi żadnych danych :/ Mam FW 9.59 a res z poprzedniej wersji  9.49 invert-white.res    

Masz pomysł co może być nie tak?

Bez zegarka tego nie poprawię :/ Na wszelki wypadek wrzuć tarczę 24h z pierwszej strony.

17 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Bez zegarka tego nie poprawię :/ Na wszelki wypadek wrzuć tarczę 24h z pierwszej strony.

Ok rozumiem, miej tą tarcze na uwadze jak już dorobisz się nowego zegarka. Na razie wrzucę sobie tarczę, którą dziś wszyscy obrabiają bez sekund, ale wersje kolegi Gawronnka.

8 godzin temu, plahoo83 napisał:

Koledzy ze wschodu udostepnili narzedzie dzieki ktoremu jeszcze latwiej mozna edytowac skorki zegarka.

AmazfitBipTools

Właśnie przymierzam się do zrobienia tutoriala na pierwszą stronę. Ale uważajcie na to, bo mała nieuwaga i po zegarku - tak jak mnie się przytrafiło...

Edited by tomurbanowicz

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...