baseband5 Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 Mnie mifit wgrał. Także miałem wszystko po angielsku i przesunięte w lewo. Dograłem to co potrzeba (fw i res) i jest ok. Dzieki Śliczne za aktualizacje
ewjp Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 czy ten plik FW-1.1.5.24.gps , trzeba dogrywać? czy on aktualizuje gps do najnowszej wersji?
maniel Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 no ja podobnie, mifit jakby inny soft wgrał, ciągnąłem oddzielnie i przez gadgetbridge wgrałem, teraz jest spoko
tomurbanowicz Posted May 15, 2019 Author Posted May 15, 2019 (edited) W wersji 4.0.0 jakoś namieszali, że nie wrzuca softu zaszytego, tylko ciągnie z serwera, mimo, że w MrTomi-4.0.0 zaszyłem już przerobiony najnowszy soft. A propos GPS - ja sobie wrzuciłem tak, jak wrzuca się FW, czy RES. Edited May 15, 2019 by tomurbanowicz
baseband5 Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 4 minuty temu, tomurbanowicz napisał: W wersji 4.0.0 jakoś namieszali, że nie wrzuca softu zaszytego, tylko ciągnie z serwera, mimo, że w MrTomi-4.0.0 zaszyłem już przerobiony najnowszy soft. A propos GPS - ja sobie wrzuciłem tak, jak wrzuca się FW, czy RES. Na szczęście już nie aktualizuje w kółko. A aktualizacje 'OTA only' już się zdarzały (gdzieś na wiki gadgetbridge jest info) Zobaczymy co dalej z tego wyjdzie ale jak na razie nic nie wymusza GPS też instalowałem przez GB - w Twoich wersjach 3.5. cośtam miałem gps update loop więc wracałem do wcześniejszych wersji
apocalypse Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Zaktualizowany pierwszy post: MrTomi-4.0.0-PL FW-1.1.5.24-PL.fw FW-1.1.5.24-PL.res FW-1.1.5.24.gps Jak zwykle wszystko super działa. Dziękuję.
tomurbanowicz Posted May 15, 2019 Author Posted May 15, 2019 Jest jedna rzecz, która mi się nie podoba - powiadomienia SMS. Nadawca jest w wiadomości, a nie nagłówku jak wcześniej. Jako, że średnio korzystam z MiFit - praktycznie tam nie zaglądam - to pewnie wrzucę poprzednią wersję.
baseband5 Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 O widzisz. potwierdzam. Do chrzanu. I tak się przymierzam do zakupu któreś z apek. Z funkcji fit praktycznie nie będę korzystał. Gadgetbridge jest jeszcze niedopracowany i ma nieprzyjemne GUI. Mi Fit to samo. N&F jest całkiem ładne. Tego najpopularniejszego płatnego nie testowałem ale ma miliardy opcji i to już do sporego dlubania się wydaje zabawa.
tomurbanowicz Posted May 15, 2019 Author Posted May 15, 2019 (edited) Ja się trzymam MiFit, bo u mnie pogoda się sprawdza jak w żadnej innej apce. Edited May 15, 2019 by tomurbanowicz
MarcinB24 Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 Czy te kolejne wersje firmware wnosza cos w temacie firmware gps czy caly czas15xxxx zamiast 18xxx?Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Jepcio Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 Ja mam problem z notiffy taki że zegarek pokazuje innąodległość i kalorie od aplikacji. Ktoś wie czemu tak jest?
xiar Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 W wersji 4.0.0 jakoś namieszali, że nie wrzuca softu zaszytego, tylko ciągnie z serwera, mimo, że w MrTomi-4.0.0 zaszyłem już przerobiony najnowszy soft. A propos GPS - ja sobie wrzuciłem tak, jak wrzuca się FW, czy RES.U mnie każda próba aktualizacji GPS, kończy się błędem.
sebakrk Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 2 minuty temu, xiar napisał: 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: W wersji 4.0.0 jakoś namieszali, że nie wrzuca softu zaszytego, tylko ciągnie z serwera, mimo, że w MrTomi-4.0.0 zaszyłem już przerobiony najnowszy soft. A propos GPS - ja sobie wrzuciłem tak, jak wrzuca się FW, czy RES. U mnie każda próba aktualizacji GPS, kończy się błędem. Podobnie u mnie, nie ważne czy wrzucam przez GB czy przez mi fit Jakby ktoś znalazł rozwiązanie jak to naprawić to proszę o łopatologiczne wyjaśnienie Nie ukrywam że działa mi to na nerwy
tomurbanowicz Posted May 15, 2019 Author Posted May 15, 2019 Na pierwszej stronie stronie jest napisane, aby przed wrzucanie FW zainstalować oryginalna apke MiFit i poczekać aż wszystko poukłada w zegarku.
wist7 Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 Wszystko ładnie pięknie tylko nie mogę wgrać tarczy na najnowszym modzie.
xiar Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 Na pierwszej stronie stronie jest napisane, aby przed wrzucanie FW zainstalować oryginalna apke MiFit i poczekać aż wszystko poukłada w zegarku. Oryginalny MiFit był wgrany.
Robisto Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 7 godzin temu, wist7 napisał: Wszystko ładnie pięknie tylko nie mogę wgrać tarczy na najnowszym modzie. Ja niestety również, ani GB ani Notify nie wgrywa żadnej tarczy :(
tomurbanowicz Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 Problem pewnie jest z plikiem RES (i pewnie w FW też jest coś przestawione) - po rozpakowaniu oprócz pliku log, header, są jeszcze dwa plik 0993.dat i 1021.dat. Nie udało mi się wrzucić ręcznie RES (nawet oryginalnego) z FW .24. Ten w najnowszym modzie jest RES z .16. Co ciekawe, MiFit oryginalny wszystko ładnie wrzuca, a ręcznie przez GB jeszcze czegoś brakuje.
Robisto Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Wygrałem z powrotem komplet plików z .16 i nadal nie da się wczytać żadnej tarczy. Czy jest jakaś procedura powrotu do poprzedniej wersji softu ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 Ktoś jeszcze potwierdzi z tym wgrywaniem?
Robisto Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Nie pisałem o tarczach w MiFit tylko o wgraniu w jakikolwiek sposób. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 (edited) U mnie wszystko śmiga jak należy. Wrzuciłem z 5 tarcz przez GB (najnowsza wersja). Coś musisz źle robić. Używam moda FW .24. Edited May 16, 2019 by tomurbanowicz
Robisto Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Pewnie masz rację, na razie szczęśliwie udało mi się wrócić do stanu poprzedniego. Bez zainstalowanego MiFit, z wersji en org MiFit 359 wyciągnąłem pliki z soft .16: .fw, .res, .gps i .ft, wgrałem po kolei ( fw -> restart -> res -> .gps -> .ft ) przez GB. Bip w tym momencie był w stanie jak z pudełka po zakupie, menu po angielsku, możliwość wgrywania tarcz. Po czym wgrałem soft PL w wersji 1.1.5.16 i działa, można wgrywać tarcze PL. Na fonie zainstalowany tylko GB w wer. 0.33.0 Teraz pytanie jak step by step wgrać prawidłowo soft PL .24 ? Przy poprzedniej próbie odniosłem wrażenie że najwięcej namieszał MiFit 4.00 aktualizując soft do wer. 24 bo ściągnął chyba tylko .fw, nie wgrywał zasobów ani czcionki.
shadow522 Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Witam jestem tu nowy, mimo to parę stron wstecz przejrzałem ale nie znalazłem czy gdzieś jest opisane jak cofnąć się z aktualizacją, ponieważ niedawno kupiłem chińską wersje Amazfit Bip i jest zaktualizowana, a widzę że żeby przejść na wersje ce trzeba mieć wcześniejszy soft. Głównie chodzi mi o to żeby pokazywało kto dzwoni i polskie znaki w SMS. Czy da się to jakoś ogarnąć? Z góry dzięki za odpowiedzi. Oczywiście jak się da to najlepiej wrzucić to na pierwszą stronę dla potomności.
Szewa11 Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Nie mogę się w żaden sposób połączyć z Gadgetbridge z Amazfit Bip. Podpowie ktoś dlaczego?
Bucz Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 1 hour ago, shadow522 said: Witam jestem tu nowy, mimo to parę stron wstecz przejrzałem ale nie znalazłem czy gdzieś jest opisane jak cofnąć się z aktualizacją, ponieważ niedawno kupiłem chińską wersje Amazfit Bip i jest zaktualizowana, a widzę że żeby przejść na wersje ce trzeba mieć wcześniejszy soft. Głównie chodzi mi o to żeby pokazywało kto dzwoni i polskie znaki w SMS. Czy da się to jakoś ogarnąć? Z góry dzięki za odpowiedzi. Oczywiście jak się da to najlepiej wrzucić to na pierwszą stronę dla potomności. Witam, Podlaczam sie pod prosbe - wlasnie kupilem Bip z: FW 1.1.5.24 oraz HW V0.11.19.5 Prosze o informacje ktore pliki moge bezpiecznie wgrac zeby zmienic na wersje CE? Najlepiej jakby moderator zaktualizowal podwiesozny opis na pierwszej stronie watku. Z gory dziekuje.
mazi939 Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Po aktualizacji Mi Fit nie wyświetla wiadomości SMS. Wszystkie pozostałe powiadomienia przychodzą. Ktoś miał podobnie czy wracać do poprzedniej wersji?
KrisKW Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją: dzwoni ktoś do mnie i na zegarku mam standardowe opcje, czyli wycisz i odrzuć. Jak dam wycisz to owszem na chwilę się wycisza, ale stopniowo dzwonek zaczyna wracać. Jak dam odrzuć, to na zegarku jest reakcja, ale telefon dalej dzwoni.
M4TEVUS Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją: dzwoni ktoś do mnie i na zegarku mam standardowe opcje, czyli wycisz i odrzuć. Jak dam wycisz to owszem na chwilę się wycisza, ale stopniowo dzwonek zaczyna wracać. Jak dam odrzuć, to na zegarku jest reakcja, ale telefon dalej dzwoni. Ja mam coś takiego. Te opcje w ogóle u mnie nie zdają egzaminuWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Szewa11 Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Co mam zrobić jak wgrywam pl język i ustawiam sobie tarcze przez Gadgetbridge. Po czym usuwam połączenie z tą aplikacja żeby wgrać MiFit (np 4.0) i jak się połącze z zegarkiem (tarczy już nie ma a język polski zostaje). Wkurza mnie to już od ładnych paru dni a nikt mi nie może jakoś sensownie wytłumaczyć. Liczę na waszą pomoc. Plis
BenLomax Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 Wszystko ładnie działa po przesiadce z poprzedniej wersji. Rozjechane polskie napisy można naprawić ostatnim fw. Drażni trochę zmiana widoku sms, może można przywrócić jak w poprzedniej wersji? Tarcze działaj również bez problemu. Sprawdzała ktoś czy mu działa opcja wykrywania telefonu? W poprzedniej wersji telefon zaczynał dzwonić, teraz komunikat, że telefon znaleziony, ale bez żadnych sygnałów dźwiękowych.
Gerwazy Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 (edited) @BenLomax Także mi nie działa opcja wykrywania telefonu ,a szkoda bo przydatne to było. Edited May 18, 2019 by Gerwazy
FromWP Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 @BenLomax @Gerwazy Zmieńcie w ustawieniach MiFit Bipa "Znajdź dzwonek telefonu" z "Domyślny dzwonek" na "Dzwonek" (albo odwrotnie) i powinno działać. 2
Recommended Posts