WojtoR Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Po wgraniu pl fontów zablokowało mi się menu zegarka. Mam tylko tarcze<->Status<->Budzik i dalej nie przewija mam nasz (przerobiony) fw .86. Ma ktoś jakąś propozycję co by można było zrobić?
tomurbanowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2018 2 minuty temu, WojtoR napisał: Po wgraniu pl fontów zablokowało mi się menu zegarka. Mam tylko tarcze<->Status<->Budzik i dalej nie przewija mam nasz (przerobiony) fw .86. Ma ktoś jakąś propozycję co by można było zrobić? Wrzucić prawidłowo FW .14.
WojtoR Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 W Mi Fit przestawiłem pozycje w menu i zapisałem, a następnie wróciłem do pierwotnego stanu i zapisałem. Menu się odblokowało :). To jakby ktoś miał podobny problem to może się przydać.
Pan Arek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 9 minut temu, WojtoR napisał: W Mi Fit przestawiłem pozycje w menu i zapisałem, a następnie wróciłem do pierwotnego stanu i zapisałem. Menu się odblokowało :). To jakby ktoś miał podobny problem to może się przydać. Było wiele razy Nie przeczytałeś wszystkich 100 stron postów
FromWP Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 36 minut temu, Xanth napisał: Potwierdzam, wgranie fontów na oryginalny, niemodyfikowany fw daje śliczny efekt A na które wgrywałeś? Ja mam już 17 z bety MiFita i nie wiem czy ryzykować (przewrażliwiony jestem).
Xanth Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Oryginalny z GPlaya. Ten co siedzi w 3.3.1 (1.1.14 bodajże). X.
FromWP Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaryzykowałem. Na oryginalnym FW 0.1.1.17 i MiFit 3.3.4.6 instalują się i działają bez dodatkowych aplikacji (angielskie menu w telefonie). Największa zaleta, to lepsza czytelność i dodatkowa, to brak "dziwnych" znaków w miejscach polskich liter.
dlugi_5 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Jak dobrze rozumiem to wystarczy wrzucić plik mili_chaohu_pl.ft przez gadgetbridge i będzie działać?
d7ejkej Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Przed chwilą, dlugi_5 napisał: Jak dobrze rozumiem to wystarczy wrzucić plik mili_chaohu_pl.ft przez gadgetbridge i będzie działać? Tak
Korolm Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Czy ktoś z was ma również problem z synchronizowaniem aktywnosci? Probowalem na najnowszym stable ".14" probowalem na ".17" beta i podobny efekt. Generalnie synchronizuje mi pierwszą aktywnosc a kolejne nie chce zassac. Probowalem oryginalny mifit 3.3.1 oraz 3.2.9 tomiego i nie widze znaczacej różnicy. Walcze już 2-gi dzień Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaU mnie podobny problem, z tym że nie synchronizuje żadnej aktywności. Udało Ci się może już to ogarnąć? Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Toldo Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 U mnie się synchronizują, ale często za 2 lub 3 razem dopiero. Mam natomiast inny problem z aktywnościami. Aplikacji się mylą dni w stosunku do dat i np. mysli, że wczoraj czyli 5 kwietnia był piątek itd. i tak wyświetla aktywności.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
fake4r Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Pomylone są dni już od dawna i nic z tym nie robią. Tak samo w pogodzie na zegarku są dwa wtorki Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
gofer88888888 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam Pod linkiem do pobrania "Przetłumaczony .fw oraz .res" brak jest plików. Skąd mogę je pobrać?
tomurbanowicz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam Pod linkiem do pobrania "Przetłumaczony .fw oraz .res" brak jest plików.Skąd mogę je pobrać? Jak brak? Gdzie dokładnie?
Toldo Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Koledze pewnie chodzi o to, że w instrukcji (pierwszy spoiler) jest pobierz w punkcie 3, gdzie link prowadzi do tej samej strony.
TheLoras Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam Was serdecznie Wie ktoś może jak zmienić język (na jakikolwiek inny niż ten fabryczny chrust ) mając smartphone z iOS ? Dzięki za pomoc
FromWP Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @TheLoras Dawniej wystarczyło ustawienie języka angielskiego w systemie telefonu, przy pierwszym uruchomieniu MiFita. Ustawienie każdego innego skutkuje odpaleniem chińskiego. Jak teraz nie wiem, musisz sprawdzić. Poza zmianą języka w telefonie na eng nic w iOS-ie nie zrobisz. Żeby na stałe nie mieć chińskiego trzeba zmienić hardware zegarka z chińskiego na globalne. Do tego potrzebny Android i komputer, ale to trochę zabawy. Instrukcje znajdziesz na tym forum.
TheLoras Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 18 minut temu, FromWP napisał: @TheLoras Dawniej wystarczyło ustawienie języka angielskiego w systemie telefonu, przy pierwszym uruchomieniu MiFita. Ustawienie każdego innego skutkuje odpaleniem chińskiego. Jak teraz nie wiem, musisz sprawdzić. Poza zmianą języka w telefonie na eng nic w iOS-ie nie zrobisz. Żeby na stałe nie mieć chińskiego trzeba zmienić hardware zegarka z chińskiego na globalne. Do tego potrzebny Android i komputer, ale to trochę zabawy. Instrukcje znajdziesz na tym forum. Dzięki za odpowiedź. Faktycznie zmienia się język zegarka na angielski, ale po zmianie języka w telefonie na nasz ojczysty i ponownym sparowaniu zegarka włącza się aktualizacja A-GPS i wracają szlaczki.
FixMix Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Czy tylko ja mam wrażenie, że przewijanie powiadomień jest jakby wolniejsze po wgraniu PL czcionek? Poza tym wielkie dzięki za modyfikacje!
Dukee Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Mam błąd po aktualizacji GPS przy najnowszym mifit. Za każdym odpaleniem aplikacji próbuje ponownie. Jak to naprawić?
seb11_11 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Witam, czy ktoś może mi powiedzieć jak zmusić mi fit do mówienia po polsku w trakcie biegania? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Mój mod mówi po polsku.
Uri0550 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) @tomurbanowicz no z tym nie mogę się zgodzić ostatni jaki próbowałem to 3.2.6 i komunikaty były po angielsku Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Uri0550
Dukee Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Czy wiecie co zrobić z aktualizacją GPS kiedy wywala błąd nawet przy oryginalnym mifit? Dzięki wszystkim za pomoc ;-). Jakby ktoś mial problemy z aktualizacją gps opisuję co pomogło. Instalacja najnowszego mifit z apk mirror w wersji beta. Aktualizacja firmware i gps z tymże mifitem. Instalacja najnowszego gadget bridge'a i ręczne zainstalowanie fw i res .14 z forum. Nastepnie instalacja mifita stabilnego z forum i sparowanie ponowne :-). Teraz zostało zrpbienie wersji europejskiej ;-). Pozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Dukee
pkonrad Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Pojawiła się nowa beta wersja Mi Fit 3.3.4.9https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-3-4-9-release/mi-fit-3-3-4-9-android-apk-download/
Dukee Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Czy przy zmianie wersji zegarka z CN -> CE muszę mieć oryginalne fonty? Czy mogę dokonać konwersji posiadając oddzielne dodane fonty? Kolejne pytanie odnośnie fontów - jeżeli wgram firmware do zegarka plikami fw oraz res czy fonty ustawiają się na domyślne?
tomurbanowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Spreparowałem MiFit 3.2.8 (MrTomi) do FW z 3.3.1 - IMO nie da się używać 3.3.1 z bieżącą pogodą... Do irytacji może doprowadzić znikająca pogoda. Jeszcze testuję i jak przejdzie testy udostępnię na forum. Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez tomurbanowicz
stillo Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 nie polecam pasków https://pl.aliexpress.com/item/Rubber-Wrist-Strap-for-Samsung-Gear-S3-Frontier-Silicone-Watch-Band-for-Samsung-Gear-S3-Classic/32821757818.html Ponad miesiąc noszenia było ok. Dzisiaj było bardzo ciepło to w krótkim rękawie chodziłem. Lekko zapocona ręka i zrobiło się odparzenie. Podobno nie jest to pojedynczy przypadek.
blaze85 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Miałem to samo na oryginalnym. Kupiłem taki Aliexpress i zero problemów.
xiar Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Dlatego tylko metal. X....albo skórzany
artkon Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 12 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Spreparowałem MiFit 3.2.8 (MrTomi) do FW z 3.3.1 - IMO nie da się używać 3.3.1 z bieżącą pogodą... Do irytacji może doprowadzić znikająca pogoda. Jeszcze testuję i jak przejdzie testy udostępnię na forum. Cześć. Super. Czekam niecierpliwie bo mnie też do szału doprowadza znikająca temperatura... A przy okazji może komuś się przyda i przypadnie do gustu... ArtKon1.bin
tomurbanowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Niestety na poprzedniej wersji, tj. 3.2.8 jest podobnie - również znika... Porzuciłem na tą chwilę MiFit przerzucając się na GB - tam pogoda nie znika.
Xanth Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, artkon napisał: Cześć. Super. Czekam niecierpliwie bo mnie też do szału doprowadza znikająca temperatura... A przy okazji może komuś się przyda i przypadnie do gustu... ArtKon1.bin Tragedii nie ma. Poproszę jeszcze wersję z czarnym tłem (i przejdźmy do wątku obok)
Rekomendowane odpowiedzi