Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja z kolei widzę na tym ostatnim .11 .13 było źle a już jest dobrze. Po restarcie zegarka. Nie wiem czym to idzie... Teraz zużycie jest w normie.

Edytowane przez fake4r
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, woyto napisał:

@BALezniak ...

Jest jakiś godny zamiennik? 

Ja mam notify wersję pro.

W notify nie działa mi dobrze zaczytywanie treningów, ostatni mam z 29 listopada i dalej nie idzie wymusić, żeby coś zgrał. A i tak zgrywa co piąty może. Nie działa prawidłowo wyliczanie BMR, kcal, kroki z kosmosu - mam wyniki w niektórych dniach po 100tys. Jestem aktywna ale nie aż tak. Rejestruje dodatkowe nierejestrowane w zegarku treningi. Przy synchronizacji ze Stravą zawsze wyrzuca błąd, a zresztą synchronizować dane z kosmosu...

Dobrze działa wgrywanie plików custom w nowej wersji, biny wgrywa bez problemu. Ma edycję treningów. Powiadomienia chodzą ok.

Ale błędy wyżej opisane całkowicie dyskwalifikują go jako apkę do dobrego śledzenia aktywności i analizy treningów. Mifit jaki jest wie tu każdy, w aktywnościach ma przestawione dni tygodnia i brak możliwości modyfikacji treningów (a przynajmniej ja jeszcze nie odkryłam jak to zrobić poza usunięciem) ale przynajmniej na ten moment wszystko ładnie zgrywa i podlicza. 

I żeby nie być gołosłowną poniżej dziwny trening dodany z kosmosu, chciałabym treningami palić tyle kalorii ile podaje... No ale 15tys. puls to chyba zawał gwarantowany ;-)

Screenshot_2017-12-07-17-52-00-245_com.mc.amazfit1.png

Edytowane przez BALezniak
  • Like 2
Opublikowano

Podpisuje się pod tym wpisem, dlatego ja Notify używam tylko do powiadomień i alarmów, tu działa bezbłędnie, używam transliteracji i zamiany tekstu na duże litery. MiFit do treningów i wagi.
Czekam jak ktoś opisze działanie Tools, bo nie widzę wersji free, a szkoda mi kasy na kolejny program, zn którego mogę być znowu nie do końca zadowolony.

Redmi Note 4X

Opublikowano (edytowane)

A co chcesz wiedzieć o tools? Mam, używam, głównie interesowała mnie transliteracja. I tu się sprawdza. Do notify jakoś nie mam przekonania, treningi też mnie nie interesują. Toolsa używałem już kiedyś na mi band 2.

Edytowane przez fake4r
Opublikowano

Tools for Amazfit i Notify & Fitness mam w wersjach PRO więc mogę coś od siebie dodać. Tools sprawnie działa na BIPie. Z automatu przełącza interfejs zegarka na Angielski (jeśli korzystasz). Powiadomienia można skonfigurować bez najmniejszego problemu. Przy powiadomieniu o połączeniu możesz wybrać akcję - odbierz, odrzuć, zignoruj i odrzuć z wiadomością (konfigurowalny tekst). Wiele wspólnego ma z Tools for Mi Band, prosta i intuicyjna konfiguracja. Można ustawić obsługę aplikacji poprzez wciśnięcie przycisku (uruchomienie odtwarzania w Spotify czy innym odtwarzaczu).
Jedno czego mi brakuje to możliwości importowania danych z kilku dni jak to jest w Notify & Fitness oraz opcji wgrywania FW/RES/BIN. Opcje treningów fajne ale strasznie chaotycznie skonstruowane i ciężko się w takiej ilości opcji znaleźć.

@BALezniak fakt N&F zlicza kosmiczne ilości kroków, nawet w najnowszej wersji. Do tego tłumaczenia są już trochę nieaktualne i niektóre rzeczy dziwnie wyglądają. Treningi spoko ale to że czasem potrafi się to zawiesić w trakcie trwania treningu to już masakra.

Opublikowano

Czy u was notify powoduje "lagi" zegarka? U mnie chodzi to tragicznie ... Nawet zwykłe przesunięcie rzeczy to jeden wielki lag

Wysłane z mojego MI MIX przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam serdecznie Mam problem z wgraniem nowego softu do zegarka amazfit BIP przy próbie wgrania prze GB dostaję informację  "element cannot be installed"

Mój Soft to 9.0.14 zmodyfikowany

Z góry dziękuję za pomoc 

Opublikowano
Witam serdecznie Mam problem z wgraniem nowego softu do zegarka amazfit BIP przy próbie wgrania prze GB dostaję informację  "element cannot be installed" Mój Soft to 9.0.14 zmodyfikowany Z góry dziękuję za pomoc 

Najnowszy soft możesz wgrać przez GB 0.22.5, kilka postów wyżej jest link.  

Opublikowano

Ściągnąłem z sklepu Play...pewnie jakiś najnowsze, nie wiem bo mnie wkurza zaraz po uruchomieniu ładuje mi nowy soft do zegarka i dopiero odtwarzając spolszczony jestem cokolwiek jestem w stanie zrobić

Opublikowano
Ściągnąłem z sklepu Play...pewnie jakiś najnowsze, nie wiem bo mnie wkurza zaraz po uruchomieniu ładuje mi nowy soft do zegarka i dopiero odtwarzając spolszczony jestem cokolwiek jestem w stanie zrobić
MiFit pobierz najnowszy z pierwszej strony, tam też masz najnowszy fw i res.
Opublikowano
Masz napisane post 1934 jest link. Kolega przedtem Ci napisał. Czytać czytać....

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Tak tak tak wszystko działa dziękuje

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, korno napisał:

Czy trafił się wam taki przypadek na bip jak mi na cor?

Próbowałeś spolszczać?

Najnowszy MrTomi-3.1.9-PL.apk jest już w pierwszym poście.

Edytowane przez tomurbanowicz
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
On 12/6/2017 at 2:44 PM, woyto said:

Lekko przerobiłem poprzednią tarczę. Teraz jest idealna dla mnie (zwęziłem i przesunąłem cyfry lekko w lewo bo ucinało minuty, biały czas i czarne tło fajnie go oddziela od tej ilości danych na wyświetlaczu, no i uważam, że nie ma sensu obserwować dokładnego % baterii) Może jeszcze pomyślę nad wciśnięciem tam miesiąca.

Woyto.bin

Dziękuję. Kolejna tarcza, którą chętnie zaaplikuję.
W sumie to nie widzę potrzeby informacji na tarczy o kaloriach i ewentualnie pokonanym dystansie, wolałbym na miejsce kalorii powiększyć po prostu aktualną temperaturę, byłoby dużo czytelniej :) 
No ale to po prostu moje preferencje. Jak pojawi się w końcu jakiś tool, z którego dam rade skorzystać, to zapewne też dokonam jakichś modyfikacji pod siebie. Tymczasem WatchFace.exe u mnie po prostu nie działa (zabezpieczenia).

Edytowane przez PeWo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...