Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bateria - na 9.49 1% - 12h. mifit 1.3.6.1 tarcza z res bez sekund- hr zbiera co 30s.

Edytowane przez pbrzuch
wg doniesień naprawdopodobniej winny jest aktywnowany gps/barometr
Opublikowano

U mnie bateria od godz. 18.00 do 7.00 spadła o 3 procent, W tym czasie bluetooth włączony 2 godziny. Cały czas jestem na  Firmware PL FW 0.0.9.49, FW-9.49-tomi2.res, MiFit - MrTomi-3.1.6-PL.apk

Opublikowano

@tomurbanowicz Potwierdzam, bateria jest zużywania przy nieprawidłowym wyjściu z barometru/pozycji GPS. FW .49 i apka 3.1.5, tarcza bez sekundnika, z pliku bin. Spadek około 1% na 20 min.

btw. z tym zbieraniem co 30s, to częstotliwość aktualizacji wyświetlacza i kroków przy tarczy bez sekundnika. Podczas chodzenia widać jak często są aktualizowane kroki między tymi tarczami.

Opublikowano

Firmware - PL-FW-0.0.9.49; Res - FW-9.49-tomi2; Tarcza - digit-tomi-invert; MiFit - MrTomi-3.1.6-PL; Bluetooth włączony non stop. Było kilka powiadomień.
Przez 4 godziny spadło 1%.

Opublikowano

Mi od wczoraj nic nie spadło procentów, tarcza digit z własnymi przeróbkami.

Soft najnowszy.

Jednej nocy miałem duży spadek a to rzeczywiście mogło być przez te nowe funkcje w kompasie.

Ps

Jak ktoś chce to mam tarcze wg. Własnego pomysłu.

[mention=38368]tomurbanowicz[/mention] zmiana pozycji wg. Instrukcji z ruskiego 4pda, czy masz jakieś inne źródła?

Wystarczy zmienić pozycję, czy wielkość grafiki też jest w pliku?

978a34cf5e2679147325a2c781be3be9.jpg

https://mega.nz/#!Eb5xQKRb!kFyLt5NSyjJQVGVMxenhUHnSqRYLqqDL7dDf_v2METk

Opublikowano

To na pewno załatwi sprawę zużycia energii przez barometr/GPS, ale uważam że poprawne zamknięcie barometru z poziomu zegarka również wystarcza.

U mnie bateria od rana tzn. 7.00 spadła 4% , cały czas włączonym bluetooth.  FW i res cały czas ten sam i tarcza digit3. Zauważyłem tylko dziwną rzecz, bateria trzymała cały czas ok i nagle poleciała o 2%.  

Opublikowano

Proszę wytłumaczyć mi jak kobieta kobiecie ;-) jak zamienić i wyciagnąć tarczę ze starego res na bin? Uwielbiam tarczę z butkami Orkanusa, ale jest w starym resie. Wymyśliłam, że mogłabym podmieniać sobie za każdym razem bina, a nie czekać na RESa. Ma to sens?

• Like 1
Opublikowano
Dzięki [mention=38368]tomurbanowicz[/mention] za tą wersje MIfit bez wymuszanej aktualizacji. Dzięki temu nie mam problemu z baterią. Super. Polecam wszystkim. 
Która to konkretnie wersja ?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Lukaszlukasz napisał:

Jak ktoś chce to mam tarcze wg. Własnego pomysłu.

https://mega.nz/#!Eb5xQKRb

Przerobiona digit.

wyglada fajnie i chetnie ja wgram jesli pozwolisz i udostepnisz bez hasła

Edytowane przez mrosi
Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...?
Opublikowano

Przez przypadek (zegarek zdejmuję raz dziennie) zauważyłem, że świeciły się u mnie non stop diody do mierzenia pulsu. Przeklikanie w MiFit ustawień dotyczących pomiarów nic nie dało. Pomógł dopiero restart zegarka. Może ktoś ze zbyt dużym zużyciem energii ma podobnie tylko nie zauważył.

Opublikowano

Co do spadków baterii ja u siebie zauważyłem że poziom baterii utrzymuje się na stałym poziomie i nagle uciekają 2% za to przez noc standardów wywala 4-5%. Wersję fw 49. I tarcza digital.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Z tego co średnio wyliczyli na 4PDA spadek baterii na FW 9.49 przy sekundowej tarczy wynosi średnio 15% na dobę. U mnie też to zauważyłem i nic nie daje prawidłowe wyłączenie kompasu. Dlatego ja wróciłem do FW 9.40 i testuję baterię.

Nie obyło się też bez małego problemu z downgradem - pomieszana jest kolejność w menu i nie wszystko odpowiada oryginałowi. Być może to przez MiFit 3.1.6 gdzie poprzemieniałem kolejności z robiłem downgrade, ale po przywróceniu wszystkiego w apce jak w oryginale nic to nie zmienia. Oczywiście nie widać tego jak wszystko mamy włączone w MiFit (całe menu), ale ja używałem tylko 4 rzeczy i tu właśnie jest mały problem.

39 minut temu, Gawronnek napisał:

Niby mam ostatnią, fw się nie aktualizuje tylko res, ale ściągnę jeszcze raz i zobaczę

Zrobiłem jeszcze z 2 poprawki do MiFit 3.1.6  i być może masz tą sprzed ostatniej.

14 godzin temu, BALezniak napisał:

Proszę wytłumaczyć mi jak kobieta kobiecie ;-) jak zamienić i wyciagnąć tarczę ze starego res na bin? Uwielbiam tarczę z butkami Orkanusa, ale jest w starym resie. Wymyśliłam, że mogłabym podmieniać sobie za każdym razem bina, a nie czekać na RESa. Ma to sens?

Nie da się tak. Możesz przepatrzyć sobie nowe tarcze i przerobić na ten wzór. Wtedy tak, nie będziesz mieć potem problemu po aktualizacji FW.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano

No to u mnie jest okej odkąd wyłączyłem kompas w ten sposób a siedzę na tej popularnej tarczy .res 24h temu miałem 93% baterii a teraz mam 88%. Pomiar pulsu mam wyłączony. włączone są powiadomienia z sms, połączenia i email oraz podświetlenie tarczy ruchem nadgarstka.

Opublikowano
8 godzin temu, fake4r napisał:

No to u mnie jest okej odkąd wyłączyłem kompas w ten sposób a siedzę na tej popularnej tarczy .res 24h temu miałem 93% baterii a teraz mam 88%. Pomiar pulsu mam wyłączony. włączone są powiadomienia z sms, połączenia i email oraz podświetlenie tarczy ruchem nadgarstka.

Mnie cały czas chodzi o tą tarczę:

24.jpg

OK, dla tych co chcą zrobić downgrade, a używali MiFit 3.1.6 - poradziłem sobie z problemikiem. 

Przed downgradem należy w MiFit 3.1.6 przywrócić domyślne ustawienie menu, zrobić synchronizację i sprawdzić w telefonie czy zadziałało. Następnie odinstalować MiFit 3.1.6, zrobić downgrade FW, a następnie zainstalować wersję MiFit 3.1.5 i tej wersji MiFit używać z FW 9.40.

Po tej operacji nie ma problemu z menu.

Osobiście MiFit 3.1.6 mi się nie podoba.

Testuję już FW 9.40 6 godzin - jak ręką odjął problem ze zjadaniem baterii.

Opublikowano

Ja używam Digit3-PL.

Zmodyfikowałem nieco moją ulubioną tarczę:

digit3pl.jpg.9d61624b5d90fa57cc31508c2c34b4f3.jpg

BTW: jak wyłączyć raz włączony pomiar pulsu w menu STATUS? Po włączeniu cały czas mi na zielono mruga, dopiero wył/wł zegarka załatwia sprawę, ale...

Opublikowano

Przypominam, że oprócz odpowiedniej edycji cytowanej zawartości, istnieje obowiązek edycji postów, a nie pisania jednego pod drugim. To tak gwoli ostrzeżenia, żeby za chwilę nie było niedomówień...

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, tomurbanowicz napisał:

Nie da się tak. Możesz przepatrzyć sobie nowe tarcze i przerobić na ten wzór. Wtedy tak, nie będziesz mieć potem problemu po aktualizacji FW. 

A czy jak już masz zrobiony szablon w niższej wersji res to da się go kopiować w zestawie do wyższej, czy za każdym razem zabawę zaczynasz od nowa i przerabiasz rysunek po rysunku? Muszę dziś siąść i pokombinować, skoro twierdzicie, że to proste i narysować se te kolorowe butki ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...