Jump to content

Pytania odnośnie 4x

zoombann

Recommended Posts

Cześć. Musiałem kupić w Sferis, nieważne, grunt że jest.
Wizualnie super, jak porównaj z moim obecnym redmi2 to duża zmiana.
Można to sflashowac "naszym" softem bez utraty gwarancji? Czy lepiej nie ryzykować (nie mam ciśnienia).
Jest jakiś tool do zmigrowania moich rzeczy ze starego Redmi?

Wysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka

20 minut temu, matiasmovie napisał:

To nie lepiej dla świętego spokoju kupić w proline za 600zł i mieć w polsce te 2 lata? jak by jednak miał pecha i doliczyli vat to wyjdzie drożej niż tu

Nie ma możliwości, że doliczą VAT, gdy paczka idzie z kraju UE do Polski.

A o jakości i skuteczności gwarancji nie decyduje kraj, w jakim jest realizowana, tylko inne czynniki.

14 minut temu, r156 napisał:

Można to sflashowac "naszym" softem bez utraty gwarancji?

To jest pytanie do gwaranta, czyli w Twoim przypadku do Sferis. Uznanie gwarancji po odblokowaniu BL to kwestia dobrej woli sprzedawcy. Popularne chińskie sklepy nie robią z tym raczej problemów, ale w Polsce to już różnie może być.

11 minut temu, skay77 napisał:

Latet jest mozliwosc ominiecia podatku, jwzeli towar jest wyslany z chin podatek jwst zaplacony we francji lub innym kraju ue to nie powinien byc naliczany podwojnie, rAz siw placi podatek

Tak, wiem to. Ale ja zamawiałem towar oznaczony wyraźnie jako "Italian stock", czyli już czekający w magazynie w Europie. Nie ma kwestii VAT-u wtedy w ogóle dla kupującego. Czasem cena jest nieco wyższa niż tego samego modelu wysylanego z Chin, ale za to koszt paczki jest niższy, no i ta róznica w cenie jest bez porównania mniejsza niż ew. VAT.

Powinien byc post '' jakie sklepy oferuja ominięcie vatu' wiem twmat byl poruszany ale nadal ekipa kupuje u gerbeast czy jakos tak i potem narzekaja ze nie moga zaistalujowac prawdziwego miui, dobry sklep u ktorego zawiasz ma opcjach ,, ' jaki chcesz rom czy chcesz gware w europie czy w chinach' tak samo czy chcesz aby wysylka w zaleznosci od modelu czy ma byc z eu a moze z chin, sklepy sie zmienily w ciagu 4 lat

Послано из Mi5s плюс

Wczoraj rzucalem swoim modelem 3-4 metry o podloge ( nie jest to przypadek, pokazuje jak kolegom co xiaomi wyrzyma) mi5s i mi5plus moge porownac co do wytrzymałości do RN3P

Послано из Mi5s плюс

18 godzin temu, PawelG7 napisał:

Dzięki za informację.

Mnie niestety interesuje tylko wersja global z B20, a ona ma cenę niezbyt atrakcyjną.

Poczekam może będą jakieś wyprzedaże, albo wprowadzą do sprzedaży 4A w wersji 3/32 GB.

Wracając do przesyłki, to chodzi Ci o Expedited Shipping DHL(SG) (20 zł)?

To nie jest tak, że kurier = 99% VAT?

Clipboard02.jpg

Nie.

59b938f221402_Beztytuu.thumb.png.6f617eb1fb120ccbd674f9ded30348c6.png
Jak kto woli... Ja na przykład kupiłem na Gearbest za 430zł wersję 3/32GB bez wsiowego LTE :) + prowizja paypal za przeliczenie walut(można to obejść płacąc przez przelewy24)+ dodatkowe ubezpieczenie paczki+ wysyłka Priorty Line i wyszło mi 457zł.

Gb daje chyba rok gwarancji.

Edited by Rafix095

Ale żeś się wstrzelił z tym Proline, zamówiłem tam dokładnie kilka minut przed twoim postem za 599 zł :D

W wakacje zamawiałem od nich dwie sztuki Redmi 4A, dzięki temu wysyłka była teraz za symboliczną kwotę.

Na alledrogo niektórzy chcą więcej za chińskie wersje bez LTE800, ładowarka z przejściówką i gwarancja na rok (czasem realizowana w Chinach).

43 minuty temu, Rafix095 napisał:

za 430zł wersję 3/32GB bez wsiowego LTE

Ja niestety potrzebowałem tego "wsiowego" LTE, bo bez tego tam gdzie najczęściej jestem, jest przeciążony UMTS.

Telefon już kupiony, VAT opłacony, wersja EU z gwarancją 2 lata.

Szybkie i bardzo ważne pytanie, liczę na waszą pomoc. 

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_635898.html?wid=21

Wersja INTERNATIONAL VERSION 4GB RAM 64GB ROM

Nie ma żadnej specyfikacji, ta wersja ma LTE i można na niej zainstalować rom MIUIPolska? Bo już nic nie wiem. Cena bardzo niska bo 566zł...

Czy w GearBest jest jakakolwiek gwarancja na telefon?

Edited by Leon

To wersja bez LTE 800 MHz (pasmo B20), które poza miastem naprawdę się przydaje.

Do tej niskiej ceny dodaj ewentualny VAT, bo większość UC ostatnio tego nie popuszcza.

Jeżeli podlegasz pod UC Przemyśl, to nie zamawiaj z Chin, bo telefon zatrzymają i odeślą.

LTE ma, ale nie ma pasma LTE 800 MHz / B20, które jak wspomniałem wyżej przydaje się poza miastem, lista pasm jest w opisie specyfikacji.

Wersja global ma LTE 800 MHz, ale w tej cenie nie opłaca się brać.

Kup w Polsce, niewiele drożej, będziesz miał za 2 dni w domu i do tego 2 lata gwarancji.

https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-4x-32gb-gw-24-pl-fv23-lte-black-dual-sim-polska-dystrybucja-p951230

Kupiłem już w Proline 2 x Remi 4A i wszystko było OK, telefony w wersji EU z softem global.

Dzisiaj zamówiłem jeszcze 4X jak zobaczyłem, w jakiej jest cenie.

Edited by PawelG7

Nie wiem jak z bootloaderem, jakoś wolę standardowy global z aktualizacjami przez OTA, ale zawsze możesz o to zapytać.

Ja szukałem telefonu już ponad tydzień i wszędzie albo jest droższy, albo chińska wersja z gwarancją 12 miesięcy, ewentualnie okazuje się używany.

Zresztą wczoraj w Proline 4X kosztował jeszcze 625 zł, obniżka jest od dzisiaj.

7 godzin temu, r156 napisał:

Cześć. Musiałem kupić w Sferis, nieważne, grunt że jest.
Wizualnie super, jak porównaj z moim obecnym redmi2 to duża zmiana.
Można to sflashowac "naszym" softem bez utraty gwarancji? Czy lepiej nie ryzykować (nie mam ciśnienia).
Jest jakiś tool do zmigrowania moich rzeczy ze starego Redmi?

Wysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jaką masz wersję MIUI na Redmi2, ale w nowych Ustawienia > Dodatkowe ustawienia > Przenoszenie danych (na samym dole). Prostszej rzeczy nie ma przy migracji i klonowaniu telefonu :D W jednym odpalasz i zaznaczasz przenieś, a w drugim odbierz. Reszta wg instrukcji na ekranie. Wszystko idzie po WiFi tych telefonów czyli szybko i sprawnie. W markecie jest nawet apka do innych marek, ale pewnie wtedy nie kopiuje aplikacji w 100%.

Co do gwarancji to warto zapytać się w sklepie.

Czy da się coś zrobić, żebym mógł normalnie jak aplikacja pyta o uprawnienia dawać 'Zezwól'? Krew mnie już zalewa, wiecznie jest tak, że mogę dać 'Odmów', ale 'Zezwól' jak bym nie klikał to nie działa. Wchodzenie w ustawienia - > Uprawnienia jest średnio wygodne...

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, PawelG7 napisał:

Wczoraj przyszedł do mnie Redmi 4X z Proline. Telefon w wersji global z oryginalnym softem. Dystrybucja czeska, była czeska instrukcja obsługi i do tego polska wkładka :D

Jeśli zamierzasz się przesiąść na EU, to sprawdź najpierw, o ile to nie kłopot, zarządzaniem RAM-em (w sensie: czy występuje niechciane ubijanie apek w tle). Porównaj to zjawisko na global i na EU.

Ja na razie testuję ten telefon na Global Stable i zarządzanie RAM-em jest wyśmienite. Bez porównania lepsze niż na moim Mi5 z "EU", który też ma 3 GB RAM. Za parę tygodni zainstalują EU na R4x i sam zobaczę, ale mocno zachęcam też innych do takich porównań.

Nie lubię się bawić w przeinstalowywanie softu, potem za mocno przeżywam, czy wstanie telefon po takiej zabawie. Właśnie dlatego szukałem telefonu z oryginalnym globalem, żeby nie było później problemów z aktualizacjami, bo te lecą przez OTA. Na razie na zarządzanie RAMem nie narzekam, nie odbiega jakoś mocno od Honora 7.

Takie pytanie, co trzeba zainstalować by wykryć redmi 4X na komputerze (windows 8.1)?
Tzn. w trybie PTP normalnie się wyświetla, natomiast w MTP nie pojawia się w eksploatatorze windows (w menadżerze urządzeń jest żółty wykrzyknik przy Android).
Natomiast przy włączeniu debugowania USB pojawia się żółty wykrzyknik przy ADB Interface i MTP (i co kilka sekund dźwięk włożenia i wyciągania USB)

Chciałem użyć Wakelock detector (bez root), ale pomimo zainstalowania dwóch rzeczy (z linku z dodatku chrome) dalej mi nie wykrywa poprawnie.

1 godzinę temu, lward napisał:

Takie pytanie, co trzeba zainstalować by wykryć redmi 4X na komputerze (windows 8.1)?
Tzn. w trybie PTP normalnie się wyświetla, natomiast w MTP nie pojawia się w eksploatatorze windows (w menadżerze urządzeń jest żółty wykrzyknik przy Android).
Natomiast przy włączeniu debugowania USB pojawia się żółty wykrzyknik przy ADB Interface i MTP (i co kilka sekund dźwięk włożenia i wyciągania USB)

Chciałem użyć Wakelock detector (bez root), ale pomimo zainstalowania dwóch rzeczy (z linku z dodatku chrome) dalej mi nie wykrywa poprawnie.

Nie pomogę za wiele, ale dla porządku i ew. ciekawości innych napiszę, że pod Win10 nie ma żadnych problemów z wykryciem tel. w trybie MTP przez peceta.

Zabawne, ale z tego zestawienia wynika, że przy słabym świetle i w rozdzielczości 1080p , Redmi 4x daje w filmach lepszy obraz niż Mi6 i Mi5x(A1)

http://www.gsmarena.com/vidcmp.php3?idType=5&idPhone3=8608&idCamera1=300461&idCamera2=300398

i oczywiście bez porównania lepsze niż Mi Mix oraz Mi Note 2:

http://www.gsmarena.com/vidcmp.php3?idType=5&idPhone3=8608&idCamera1=300340&idCamera2=300338

a także Mi Max 2 i Mi5sPLUS

http://www.gsmarena.com/vidcmp.php3?idType=5&idPhone3=8608&idCamera1=300334&idCamera2=300408

oraz Redmi Note 3 i Redmi Note 4:

http://www.gsmarena.com/vidcmp.php3?idType=5&idPhone1=8531&idPhone2=7863&idPhone3=8608

Dnia 18.09.2017 o 00:31, latet napisał:

Zabawne, ale z tego zestawienia wynika, że przy słabym świetle i w rozdzielczości 1080p , Redmi 4x daje w filmach lepszy obraz niż Mi6 i Mi5x(A1)

Od A1 może trochę jest lepszy, ale Mi6 widać że liczydło, paleta barw i karty uchwyciło lepiej

Edited by matiasmovie

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...